Convenio colectivo - Robert Bosch España, SA., Cataluña

Inicio de Vigencia 6 de Marzo de 2002
Fin de Vigencia18 de Septiembre de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3589 de 06/03/02

RESOLUCIÓ

de 18 de setembre de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Robert Bosch España, SA (centre de l'Hospitalet de Llobregat) per als anys 2001-2003 (codi de conveni núm. 0811131).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Robert Bosch España, SA (centre de l'Hospitalet de Llobregat), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 12 de juliol de 2001, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Robert Bosch España, SA (centre de l'Hospitalet de Llobregat) per als anys 2001-2003 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 18 de setembre de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Robert Bosch España, SA (centre de l'Hospitalet de Llobregat) per als anys 2001-2003

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Extensió del Conveni en la seva aplicació territorial i personal

Aquest Conveni, acordat entre la Direcció de l'empresa i els seus treballadors, és d'àmbit d'empresa i la seva aplicació comprèn els treballadors del centre de treball que Robert Bosch España, SA té ubicat a la plaça Francesc Macià, 14-19, a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

Article 2

Àmbit personal

El Conveni afecta tot el personal de Robert Bosch España, SA d'acord amb els termes indicats a l'article 1, vinculat per contracte de treball, amb les excepcions següents:

  1. Directors i directius.

  2. El personal nomenat per decisió de l'empresa, mentre tingui la tasca de cap de centre o departament, que a proposta de la Direcció accepti voluntàriament el treballador d'una manera expressa i per escrit.

    Període de vigència i pròrroga

    Article 3

    Aquest Conveni té efectes a partir de l'1 de gener de 2001; la seva durada és de 3 anys i, en conseqüència, finalitza el 31 de desembre de 2003, excepte per a aquells conceptes en què s'especifica concretament un altre termini d'iniciació i vigència.

    Article 4

    El Conveni es prorrogarà per reconducció tàcita any rere any si no hi ha l'avís previ de qualsevol de les parts. L'avís s'ha de fer amb una antelació d'1 mes com a mínim a la data del seu venciment.

    Article 5

    Aquest Conveni té força normativa i, en conseqüència, obliga l'empresa i els treballadors compresos en el seu àmbit pel termini pactat.

    Caràcter de les millores econòmiques a tots els efectes, especialment als d'absorció i repercussió de preus

    Article 6

    Dins dels nivells retributius assolits per aquest Conveni de Robert Bosch España, SA queden compresos i, per tant, compensats, tots els conceptes remuneratius establerts en les disposicions legals.

    En cas que es produeixin modificacions legals que afectin la quantia de les millores de les prestacions de la Seguretat Social establertes per conveni, la Comissió a què es refereix l'article 86 s'ha de reunir per negociar els efectes de la nova situació creada.

    Els augments que en el futur puguin acordar les autoritats competents, sigui quina sigui la seva denominació, són absorbits i compensats si s'escau i en còmput anual, dins dels nivells retributius esmentats. Els que es puguin concedir per convenis d'àmbit superior només repercutiran quan, en conjunt, i igualment en còmput anual, superin els que es pacten a Robert Bosch España, SA.

    Article 7

    Excepte en els aspectes econòmics a què es refereix l'article anterior, en tota la resta el Conveni de l'empresa s'aplica a exclusió de qualsevol altre Conveni, sigui quin en sigui el rang.

    Article 8

    Com a conseqüència de l'esforç econòmic que representa el Conveni col·lectiu, cal que l'import dels increments salarials i altres millores que es pactin repercuteixin en preus, dintre dels marges legals establerts o que s'hi puguin establir.

    Article 9

    Si en l'exercici de les facultats que els corresponen els organismes competents no aproven alguna de les clàusules del Conveni, el Conveni queda sense eficàcia, i se n'ha de reconsiderar la totalitat del contingut.

    Capítol 2

    Període de treball

    Article 10

    Jornada de treball

    El 2001 i el 2002, la jornada anual de treball efectiu és de 1.712 hores.

    La Comissió de la Direcció i la representació dels treballadors establerta al Conveni col·lectiu s'ha de reunir a partir de la signatura del Conveni per estudiar una reducció de la jornada actual de 1.712 hores de treball efectiu a llarg termini, que inclogui les mesures alternatives adequades per compensar la pèrdua de competitivitat derivada de l'increment de costos que hi hauria amb la reducció de jornada que s'acordés.

    En el cas que no s'arribi a un acord, la jornada màxima a partir de l'1 de gener de 2003 ha de ser de 1.704 hores de treball efectiu i el centre ha d'estar obert 225 dies com a mínim. La manera d'aplicar aquesta reducció l'ha d'acordar la Comissió esmentada.

    Aquest període és de treball real i comprèn tots els treballadors de l'empresa que estiguin contractats a jornada completa.

    Article 11

    Calendari marc

    Tan aviat com es publiqui el calendari oficial de festes, la Direcció i el Comitè d'Empresa han de definir un calendari marc de l'any següent, que serveix de referència per a la posterior definició del calendari.

    Calendari laboral

    Article 12

    El calendari laboral s'ha d'elaborar en el centre de treball, d'acord amb el calendari marc.

    Com a norma general, el centre de Robert Bosch España, SA es manté obert com a mínim 225 dies per any.

    Per als treballadors per torns, la rotació és de 2 o 4 setmanes, segons es decideixi en el centre, i ha de figurar en el calendari laboral.

    A partir de l'1 de gener de 2002, l'horari oficial d'entrada al treball és de 8 a 9 hores.

    Abans del desembre de 2001 s'ha de fer una consulta a la plantilla de manera que les persones que vulguin continuar amb l'horari en vigor actualment puguin fer-ho.

    El període de la jornada d'estiu queda establert de la manera següent:

    2001: durada actual (38 dies com a màxim)

    2002: de l'1 de juliol de 2002 al 6 de setembre de 2002

    2003: de l'1 de juliol de 2003 al 5 de setembre de 2003

    A partir de l'any 2004 la jornada d'estiu ha d'estar compresa entre l'1 de juliol i el 31 d'agost.

    Durant el període de jornada d'estiu, la jornada diària ha de tenir una durada de 6 hores i 30 minuts de treball efectiu.

    La diferència de temps de treball efectiu entre la jornada d'estiu actual i les noves jornades d'estiu aquí pactades s'ha d'aplicar per reduir a 6 hores de treball efectiu la jornada dels divendres que corresponguin durant maig, juny i setembre.

    S'acorda una cobertura horària durant la jornada d'estiu. A l'annex 1 s'estableix un desplaçament d'horari durant aquesta jornada d'estiu per als anys 2001, 2002 i 2003.

    Com a norma general, la reducció de jornada que hi havia fins al 1991 s'ha aplicat per reduir els dies de treball de les persones. No obstant el que estableix aquest article, la concreció o l'ordenació del calendari laboral en aspectes com ara horari, règims de treball a torns, flexibilitat, rotació, dies flotants, etc. és susceptible de ser negociada, tenint en compte les característiques territorials, productives, laborals i socials. Si no és possible obtenir un nou acord, s'ha d'aplicar la norma general.

    La diferència entre els dies d'obertura del centre i els de treball de cada persona (dies flotants) s'ha de planificar de manera que no afecti la producció, seguint els procediments següents:

    1. Dies flotants generats per les reduccions de jornada pactades fins al 1989 inclusivament

      Es planifiquen d'acord amb el punt anterior. A aquest efecte el treballador ha de comunicar al seu cap els dies sol·licitats dins de la quinzena anterior a cada trimestre.

      15 dies abans d'iniciar-se l'últim trimestre la Direcció ha de fer una enquesta en el centre perquè cada treballador expressi concretament les dates de gaudi dels dies flotants que eventualment li puguin quedar en l'any corresponent.

      En el cas d'un treballador que, tot i estar present en el centre, no entregui la seva resposta personal a l'enquesta abans d'iniciar-se l'últim trimestre, la Direcció ha de planificar el gaudi dels dies flotants pendents dins de l'any en curs. En aquest últim supòsit, la Direcció ha d'informar l'interessat dels dies fixats amb una antelació mínima de 15 dies.

    2. Dies flotants generats per les reduccions de jornada de 1990 i 1991

      La Direcció ha de planificar el gaudi d'aquests dies flotants dins del període comprès entre març i octubre (inclusivament) de cada any, de manera que aquest gaudi coincideixi amb dilluns o divendres. La Direcció ha d'informar l'interessat dels dies fixats amb una antelació de 15 dies. Tot això, sens perjudici que puguin establir-se, entre la Direcció i la representació dels treballadors de cada centre, acords específics sobre això.

      Article 13

      La concreció i l'ordenació del calendari laboral en assumptes com ara horaris, règims de treball, torns, etc. són susceptibles de ser negociades en el centre.

      Tenint en compte les diferents característiques del centre de treball a Robert Bosch España, SA, la seva problemàtica i les necessitats creixents en l'ordre competitiu d'adequar i flexibilitzar les capacitats de treball a les necessitats del mercat, ambdues parts consideren necessari obrir un procés de negociació que tendeixi a arribar a acords específics.

      A aquest efecte la Direcció ha de presentar al Comitè d'Empresa, abans de l'últim dia de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR