Convenio colectivo - Soldebre SCCL, Tarragona

Inicio de Vigencia 8 de Abril de 2002
Fin de Vigencia 6 de Febrero de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3610 de 08/04/02

RESOLUCIÓ

TRE/732/2002, de 6 de febrer, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Soldebre, SCCL, per als anys 2000-2004 (codi de conveni núm. 4302252).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Soldebre, SCCL, subscrit per les parts negociadores en data 15 de novembre de 2001 i presentat per les mateixes parts en data 28 de novembre de 2001, i de conformitat amb el que estableixen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

- 1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Soldebre, SCCL, per als anys 2000-2004 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Tarragona.

- 2 Disposar-ne la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió negociadora del Conveni col·lectiu.

Tarragona, 6 de febrer de 2002

Montserrat Güell i Anglès

Delegada territorial de Tarragona en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Soldebre, SCCL, per als anys 2000-2004

Capítol 1

Àmbit funcional

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquest Conveni afecta i és d'aplicació a tot el personal vinculat a l'empresa mitjançant contracte laboral, així com el personal del camp, independentment del règim de cotització a la Seguretat Social que hi sigui d'aplicació. S'exclouen expressament:

El personal d'alta direcció inclòs en l'article 2.1.a) de l'Estatut dels treballadors.

Els que executen funcions d'alt consell i els membres de l'òrgan d'administració, sempre que les seves activitats només comportin la relació de tasques inherents a aquests càrrecs.

Article 2

Àmbit personal

Aquest Conveni col·lectiu afecta al personal de l'empresa Soldebre, SCCL definit en l'article anterior, en tots els seus centres de treball existents o que es puguin crear.

Article 3

Àmbit temporal

Independentment de la data de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, aquest Conveni tindrà vigència des de l'1 de gener de 2000 fins al 31 de desembre de 2004.

Article 4

Denúncia i revisió del conveni

Es prorrogarà tàcitament per períodes anyals, mentre no sigui denunciat de la manera establerta reglamentàriament per alguna de les parts, almenys, amb dos mesos d'antelació a la data del seu venciment. Un cop denunciat continuarà essent d'aplicació fins a la signatura del nou conveni.

Article 5

Indivisibilitat del conveni

Les condicions pactades en aquest Conveni formen un tot orgànic i indivisible i, a efectes de la seva aplicació pràctica, seran considerades globalment i conjuntament.

En el supòsit que la jurisdicció competent, en l'exercici de les seves facultats, adoptés mesures contràries al pactat per les parts, la comissió negociadora reconsiderarà novament el conjunt del conveni dins del termini de 10 dies hàbils següents a aquell en que hi hagués resolució ferma.

Article 6

Compensació, absorció i condicions més beneficioses

Les condicions econòmiques pactades, considerades en el seu conjunt, són compensables amb les que anteriorment hi hagués per l'aplicació de disposicions legals, reglamentàries, pactades en convenis col·lectius o en contractes individuals de treball.

Només tindran eficàcia en el futur les condicions econòmiques que s'estableixin per disposició legal o reglamentària si, globalment considerades en còmput anual, superen a les establertes en aquest Conveni, considerant-se, en aquest cas, absorbibles per les condicions pactades.

Les condicions personals actualment existents que, en el seu conjunt, excedeixin de les pactades en aquest conveni es mantindran estrictament ad personam.

Article 7

Comissió Paritària

Per tal de vigilar el compliment del conveni i a fi d'interpretar-lo quan calgui, es constitueix una comissió paritària, integrada per vuit membres, quatre en representació de l'empresa i quatre en representació dels treballadors.

A les reunions de la Comissió Paritària podran assistir assessors per cadascuna de les representacions, amb veu però sense vot.

Capítol 2

Àmbit objectiu

Article 8

Direcció i organització

L'organització i la distribució de la feina, pertoca al Consell Rector que, en tot cas, ha de tenir en compte el dret del personal a completar la seva formació professional amb la pràctica diària, a rebre una retribució decorosa, i a contribuir, amb el seu esforç a crear un ambient de cooperació franca quant a la projecció de futur de l'entitat per tal de millorar el servei als associats.

Article 9

Eines de treball

Com a norma general, les empreses hauran de facilitar als seus treballadors les eines i estris que calguin per desenvolupar la seva funció.

Capítol 3

Modalitats de contractació

Article 10

Contractació

El personal de l'empresa podrà ésser contractat sota qualsevulla de les modalitats legalment establertes, sense perjudici de les peculiaritats contingudes en aquest capítol.

Article 11

Personal fix i discontinu

És el contractat per prestar el seus serveis amb caràcter indefinit, per servir i atendre les finalitats permanents de l'entitat, un cop superat el període de prova.

Article 12

Personal temporer

Tenen aquesta consideració els contractats per realitzar una o vàries tasques, per atendre circumstàncies del mercat, acumulació de tasques o excessos de comandes, així mateix es podrà utilitzar aquesta modalitat de contractació per tal d'atendre treballs cíclics, estacionals o de temporada lligats a una o més campanyes, sense perjudici de l'establert al següent article, per entendre que no han de tenir naturalesa permanent en el futur. Es presumirà que els contractes realitzats a l'empara d'aquest article tenen caràcter eventual.

Article 13

Personal fix discontinu

És el contractat a temps parcial per a la realització de treballs intermitents o periòdics (cíclics). Adquiriran aquesta condició els treballadors, eventuals o temporals, que s'hagin contractat per realitzar treballs cíclics o de campanya, a l'inici efectiu de la quarta campanya, sempre i quan s'hagin treballat en cada campanya un mínim de 120 dies de treball efectiu.

Aquests seran cridats segons les necessitats del servei, per rigorós ordre antiguitat, a l'adreça que es fixi al contracte de treball, mitjançant correu certificat, fax, o per qualsevol mitjà que quedi constància. És imprescindible que, els treballadors afectats notifiquin a l'empresa el canvi d'adreça, en cas contrari, s'entendrà que causen baixa voluntària.

Article 14

Personal amb contracte temporal amb l'objecte de realitzar una obra o servei determinat

S'entenen com a tal, qualsevol treball amb substantivitat pròpia i autonomia dins de l'activitat de l'empresa, i a títol d'exemple poden ser, la recollida de fruits del camp, la seva neteja, emmagatzematge, transformació i/o embalatge; l'analítica, control i/o embotellament de l'oli; la realització d'obres, reformes, muntatges i/o reparacions de les instal·lacions; la preparació d'una comanda important o de la campanya; tractaments fitosanitaris; l'assistència a fires, treballs o projectes de recerca i investigació i en general tots aquells treballs no permanents que no resten subjectes a una concreta previsió de la seva durada.

Article 15

Personal interí

És el que es contracta de forma temporal per substituir a un treballador amb dret a reserva de lloc de treball, i en les condicions legalment establertes.

Article 16

Personal en pràctiques

És el contractat en la modalitat del contracte formatiu de pràctiques i té com objecte l'obtenció d'una pràctica professional adequada al nivell d'estudis universitaris o de formació professional de grau mitjà o superior o títol oficialment reconegut com equivalent, dins dels quatre anys següents a la finalització dels corresponents estudis.

La duració d'aquests contractes no podrà ser inferior a sis mesos, ni excedir de dos anys.

La retribució dels treballadors contractats en la modalitat de pràctiques serà, el primer any el salari mínim interprofessional i per al segon any el 75% del salari fixat en el conveni per un treballador que accedeixi al mateix lloc de treball o d'un equivalent

Article 17

Personal en formació

És el contractat mitjançant el contracte formatiu de formació i té com a objectiu l'adquisició de la formació teòrica i pràctica necessària per a l'adequat desenvolupament d'un ofici en l'entitat.

El contracte de formació és pot formalitzar amb treballadors majors de 16 anys i menors de 21 anys que no tinguin la titulació requerida per formalitzar un contracte en pràctiques en l'ofici o lloc objecte de la formació.

La durada del contracte no pot ser inferior a 6 mesos, ni excedir de 3 anys. Quan es formalitzi per un termini inferior al màxim establert anteriorment, pot prorrogar-se, un o dos cops, per períodes no inferiors a 6 mesos, sense que el temps acumulat, inclòs el de les pròrrogues, pugui excedir de 3 anys.

La retribució per aquest tipus de contractes serà:

En el primer any de contracte serà igual al salari mínim interprofessional (SMI).

Durant el segon any de contracte, el SMI, més un increment del 15%.

En el tercer any de contracte, el SMI, més un increment del 25%.

En tots el supòsits anteriors, el salari s'abonarà proporcionalment al temps efectivament treballat.

El temps dedicat a la formació teòrica no podrà ser inferior al 15% de la jornada de treball del treballador.

Article 18

Període de prova

La contractació de personal és competència exclusiva del Consell Rector i es considera provisional durant el període de prova que s'indica a continuació:

2 mesos per als tècnics titulats.

1 mes per a la resta de treballadors.

Durant el període de prova, tant el treballador, com l'entitat, poden desistir o rescindir el contracte, sense necessitat d'avís previ i sense tenir dret a cap...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR