Convenio colectivo - Iberpotash SA (Centro de Trabajo de Salllent), Barcelona

Inicio de Vigencia11 de Abril de 2002
Fin de Vigencia 5 de Diciembre de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3613 de 11/04/02

RESOLUCIÓ

de 5 de desembre de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Iberpotash, SA (centre de treball de Sallent) per als anys 2001-2005 (codi de conveni núm. 0806551).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Iberpotash, SA (centre de treball de Sallent) subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 24 d'octubre de 2001 i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

- 1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Iberpotash, SA (centre de treball de Sallent) per als anys 2001-2005 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

- 2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 5 de desembre de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Iberpotash, SA (Sallent), per als anys 2001-2005

Títol 1

Objecte i àmbit del Conveni

Article 1

Objecte

El present Conveni col·lectiu es formalitza per tal de fomentar l'esperit de justícia social i el sentit d'unitat en la producció i comunitat de treball, millorant el nivell de vida dels treballadors, incrementant la producció i afavorint la creació de llocs de treball.

Article 2

Determinació de les parts que el concerten

En compliment del que disposa l'article 85.2.a) de l'Estatut dels treballadors s'expressa que les parts que concerten el present Conveni col·lectiu són les següents:

  1. La representació de l'empresa Iberpotash, SA, centre de Sallent.

  2. En representació dels treballadors, el Comitè d'Empresa d'Iberpotash, SA, centre de Sallent.

    Article 3

    Àmbits funcional i territorial

    Aquest Conveni es refereix exclusivament a les activitats que exerceix l'empresa Iberpotash, SA, al centre de treball de Sallent i Balsareny.

    Article 4

    Àmbit personal

    El present Conveni col·lectiu afecta tots els treballadors d'Iberpotash, SA, centre de Sallent, que prestin serveis en la data d'entrada en vigor del Conveni col·lectiu i tots els que després d'aquesta data ingressin a la plantilla de l'empresa com a fixos. Els treballadors que no siguin fixos també es veuen afectats pel present Conveni, excepte en les condicions que s'hagin pactat en els seus respectius contractes de treball.

    El personal de l'anomenada nòmina de tècnics i directius, integrada pel personal superior, els tècnics titulats superiors, els tècnics titulats mitjans i els assimilats, no estan afectats pel Conveni en matèria econòmica.

    No obstant això, aquells treballadors membres de la nòmina de tècnics i directius que desitgin acollir-se al present Conveni col·lectiu a tots els efectes, fins i tot l'econòmic, poden fer-ho mitjançant una sol·licitud individual dirigida a la Direcció de l'empresa. Aquesta sol·licitud porta implícita la renúncia a tots els drets i a les prerrogatives que en cada moment determini la pertinença a la nòmina de tècnics i directius. Així mateix, aquesta decisió implica l'acceptació per part de l'interessat que la seva remuneració s'ajusti en els seus conceptes a l'estructura salarial que hi hagi per al personal del Conveni d' Iberpotash, SA, centre de Sallent, sense que això impliqui cap variació en les seves remuneracions en el seu conjunt i en còmput anual.

    Article 5

    Àmbit temporal

    1. El present Conveni col·lectiu entra en vigor l'1 de gener de 2001, i té una vigència de 5 anys, des de l'1 de gener de 2001 fins al 31 de desembre de 2005.

    2. El contingut íntegre del present Conveni col·lectiu es prorrogarà automàticament fins que entri en vigor el següent Conveni col·lectiu.

    3. Una vegada transcorreguts els 5 anys de vigència del present Conveni col·lectiu, és a dir en data 31 de desembre de 2005, s'ha de produir la denúncia automàtica d'aquest Conveni sense necessitat que sigui formulada de manera expressa per qualsevol de les parts signants.

    4. La negociació del següent Conveni col·lectiu s'ha d'iniciar dins del mes de gener de 2006, llevat que en aquest moment la Comissió Paritària decideixi una altra cosa.

      Article 6

      Comissió Paritària

    5. Es constitueix una Comissió Paritària per decidir, en l'àmbit de les seves competències, les qüestions que es puguin derivar de l'aplicació i la interpretació del present Conveni col·lectiu.

    6. Formen part de la Comissió Paritària 5 membres del Comitè d'Empresa més 1 delegat per sindicat, amb veu però sense vot, i 5 representants de la Direcció. Amb l'acord previ de les parts, i per tractar temes concrets, la Comissió Paritària es pot ampliar en 2 persones més per cada una de les parts, sense necessitat que aquestes persones pertanyin a un col·lectiu determinat.

    7. En cada reunió de la Comissió Paritària les parts han d'escollir un moderador per tal que porti l'ordre dels torns de paraula.

    8. La Comissió Paritària té 2 secretaris, elegits cadascun per cada una de les parts, d'entre els membres de la Comissió Paritària. Els secretaris, conjuntament, han de redactar l'acta de cada reunió, que s'ha de sotmetre a l'aprovació de la Comissió Paritària.

    9. Les funcions de la Comissió Paritària són les següents:

  3. Interpretació, aplicació, coneixement i el seguiment del que es pacta en aquest Conveni col·lectiu durant el període de vigència.

  4. Conèixer les qüestions que li sotmetin sobre l'apartat anterior els representants dels treballadors o de la Direcció.

  5. Estendre consulta davant la jurisdicció competent sobre aquells aspectes del present Conveni que, de comú acord, es consideri que necessiten aclariment.

  6. Exercir les funcions de representació en actes de conciliació assenyalades en les normes legals que regulen els conflictes col·lectius de treball quan aquests es refereixin a temes regulats en el present Conveni col·lectiu.

    1. La Comissió Paritària s'ha de reunir cada 2 mesos, excepte que algun tema ho requereixi abans. Les reunions s'han de fer amb la convocatòria conjunta prèvia dels 2 secretaris, que ha d'incloure l'ordre del dia de la reunió amb 15 dies d'antelació a la data de la reunió, com a mínim. En aquestes reunions ordinàries totes dues parts han d'informar sobre l'aplicació del Conveni col·lectiu i sobre els problemes que s'hagin pogut presentar respecte d'aquest.

    2. Per acord entre les 2 parts es poden fer reunions extraordinàries amb la convocatòria conjunta prèvia dels 2 secretaris, els quals han de comunicar l'ordre del dia com més aviat millor.

    3. Les actes de les reunions de la Comissió Paritària es consideren aprovades quan incorporen, en cada un dels fulls, les firmes dels 2 secretaris i les d'1 membre més de cadascuna de les parts.

    4. Els acords de la Comissió Paritària s'han de reflectir expressament en actes aprovades. Aquests acords tenen caràcter vinculant i són de compliment obligat en el centre de treball.

    5. L'adopció d'un acord de la Comissió Paritària requereix la conformitat de la majoria simple dins de cada una de les 2 parts.

      Article 7

      Submissió a la legalitat vigent

      Per requeriment mutu, totes dues parts manifesten el seu compromís de mantenir-se sempre dins de la legalitat vigent en cada moment.

      Article 8

      Vinculació a la totalitat

      Les condicions pactades en el present Conveni col·lectiu formen un tot orgànic i indivisible i als efectes de la seva aplicació pràctica s'han de considerar globalment.

      Títol 2

      Organització de l'empresa

      Capítol 1

      Activitats

      Article 9

      Activitats de l'empresa

      L'empresa Iberpotash, SA, centre de Sallent, és un centre miner de treball dedicat a l'extracció i fabricació de sals i potasses i els seus derivats.

      Article 10

      Competència

      L'organització de la feina, que comprèn especialment la seva distribució, el sistema de torns, l'assignació del personal a les màquines o llocs de treball, el canvi de tasques o de serveis, etc. és competència exclusiva de la Direcció de l'empresa, la qual, en conseqüència, pot prendre en cada moment les decisions que consideri pertinents, les quals són d'acceptació obligatòria per als treballadors.

      La Direcció de l'empresa per ella mateixa o a través de les delegacions que confereixi, ha de fer servir de manera discrecional les facultats que se li reconeixen en el present article, sense cap més limitacions que les responsabilitats que preceptivament li corresponguin davant del Consell d'Administració i davant l'Estat.

      Tot això sens perjudici de les competències que el Comitè d'Empresa i els delegats sindicals tenen reconegudes en el present Conveni i en la legislació vigent.

      Capítol 2

      Organització general de la feina

      Secció 1

      Plantilles i jerarquia

      Article 11

      Plantilles

      La Direcció ha de decidir en cada moment quina és la plantilla necessària en el centre de treball, d'acord amb l'aplicació correcta de les tècniques industrials i mineres.

      La Direcció pot amortitzar les vacants que es produeixin, sens perjudici de la promoció del personal que romangui en la plantilla del centre de treball.

      En cas que es produeixi un excés de personal en la factoria, la Direcció de l'empresa, abans d'acudir a l'expedient de regulació d'ocupació i havent informat prèviament el Comitè d'Empresa, ha d'aplicar en la mesura que li permetin les circumstàncies econòmiques, procediments alternatius com jubilacions anticipades, incentivació de baixes voluntàries, etc.

      Article 12

      Jerarquia en el treball

      El treball està organitzat jeràrquicament, i a aquest efecte en totes les activitats que es realitzin hi ha d'haver una persona que, com a cap directe, respongui immediatament de la seva perfecta execució material, sens perjudici de la responsabilitat que correspongui als...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR