Convenio colectivo - Quality Espresso SA, Barcelona

Inicio de Vigencia20 de Agosto de 2002
Fin de Vigencia29 de Abril de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3702 de 20/08/02

RESOLUCI”

TRE/2319/2002, de 29 de maig, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Quality Espresso, SA, per als anys 2002-2004 (codi de conveni n˙m. 0812192).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Quality Espresso, SA, subscrit pels representants de l'empresa i dels treballadors el dia 21 de marÁ de 2002, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

-1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Quality Espresso, SA, per als anys 2002-2004 al Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Treball de Barcelona.

-2††Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 29 de maig de 2002

Francisca Antolinos i JimÈnez

Delegada territorial de Barcelona

TranscripciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa Quality Espresso, SA, per als anys 2002-2004

CapÌtol 1

Condicions generals

Article 1

¿mbit territorial i funcional

Aquest Conveni obliga l'empresa Quality Espresso, SA, i els seus treballadors, i afecta tots els seus centres de treball, tant actuals com els que es puguin crear durant la vigËncia del present Conveni.

Article 2

¿mbit personal

Les condicions pactades en el present Conveni col∑lectiu sÛn d'aplicaciÛ a tots els treballadors de la plantilla de l'empresa que hi prestin els seus serveis en la data de la signatura del Conveni o que es contractin durant la seva vigËncia.

Article 3

¿mbit temporal

Aquest Conveni entra en vigor, a tots els efectes, l'1 de gener de 2002 i la seva durada Ès de 3 anys; finalitza el 31 de desembre de 2004.

La den˙ncia del Conveni, qualsevol de les parts l'ha d'efectuar, com a mÌnim, 1 mes abans de la data del venciment, i les parts s'han de regir pel rËgim establert en el present fins que les parts afectades es regeixin per un nou consens.

Si no existeix den˙ncia dins el termini assenyalat, el Conveni queda prorrogat t‡citament per perÌodes successius d'1 any de durada cada un.

Article 4

VinculaciÛ a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot org‡nic i indivisible, i ha de ser considerat globalment a l'efecte de la seva aplicaciÛ pr‡ctica.

Article 5

CompensaciÛ i absorciÛ

Les condicions pactades en aquest Conveni d'empresa compensen i substitueixen en la seva totalitat les existents anteriorment a la seva vigËncia, tant si la seva aplicaciÛ procedia de disposicions legals, conveni col∑lectiu, pacte de qualsevol mena, usos i costums. No obstant aixÚ, mantenen la seva vigËncia les condiciones recollides en l'annex 1, que es regeixen pels pactes dels quals neixen, que mantenen el seu car‡cter d'obligaciÛ exclusivament en relaciÛ amb les condicions esmentades.

Pel que fa a disposicions legals futures, independentment la seva procedËncia legal, que impliquin variacions econÚmiques de qualsevol concepte retributiu, s'han de considerar absorbides per les millores pactades al present Conveni, globalment i en cÚmput anual.

Article 6

Garantia personal

Les condicions particulars de car‡cter salarial no previstes en aquest Conveni que conjuntament i en cÚmput anual siguin mÈs beneficioses que les aquÌ establertes s'han de mantenir amb car‡cter ad personam.

Article 7

ComissiÛ Parit‡ria

A l'empara del que preveu la legislaciÛ vigent, es crea la ComissiÛ Parit‡ria del Conveni com a organisme d'interpretaciÛ i aplicaciÛ del seu compliment, formada per 3 membres de cadascuna de les representacions.

La ComissiÛ Parit‡ria pot utilitzar els serveis permanents i ocasionals d'assessors en totes les matËries que siguin de la seva competËncia. Els assessors sÛn designats lliurement per cadascuna de les parts i actuen amb veu perÚ sense vot a les reunions de la ComissiÛ.

La ComissiÛ Parit‡ria es constitueix dins el termini de 15 dies a comptar des de l'entrada en vigor del Conveni, i ha d'elaborar el reglament intern de funcionament; Ès necessari per a la seva aprovaciÛ el vot favorable de, com a mÌnim, 2 membres de cada representaciÛ.

SÛn funcions de la ComissiÛ les seg¸ents:

a)†La interpretaciÛ de la totalitat de les cl‡usules del Conveni.

b)†La vigil‡ncia del compliment col∑lectiu del que s'ha pactat.

c)†La informaciÛ i l'assessorament, a iniciativa de la part interessada, sobre l'aplicaciÛ del Conveni.

d)†La conciliaciÛ preceptiva en els conflictes col∑lectius derivats de la interpretaciÛ i aplicaciÛ del Conveni, que ha d'intentar-se dins el termini de 7 dies a comptar des de la peticiÛ d'intervenciÛ de la ComissiÛ promoguda per escrit per la part interessada. Transcorregut aquest termini sense fer-se l'acte de conciliaciÛ, la part promovent pot iniciar lliurement els tr‡mits de soluciÛ del conflicte davant l'Úrgan judicial o administratiu que correspongui.

e)†La designaciÛ d'‡rbitres per a la resoluciÛ dels conflictes col∑lectius derivats de la interpretaciÛ i aplicaciÛ del Conveni en aquells casos en quË ambdues parts decideixin, de com˙ acord, sotmetre les seves controvËrsies al laude arbitral.

f)†Totes les derivades de les discrep‡ncies sorgides de l'aplicaciÛ de la norma de prima i del mesurament de temps.

Article 8

Dret supletori

Tot el que no preveu aquest Conveni es regeix per les normes de l'Estatut dels treballadors i per altres disposicions legals concordants.

Respecte al rËgim disciplinari, es remet a la regulaciÛ prevista en l'Acord sobre codi de conducta laboral per a la ind˙stria del metall de 12 de marÁ de 2001.

CapÌtol 2

OrganitzaciÛ del treball

Article 9

OrganitzaciÛ del treball

L'organitzaciÛ del treball correspon a la DirecciÛ, que la porta a terme en l'exercici de les seves facultats d'organitzaciÛ, planificaciÛ, direcciÛ i control de l'execuciÛ del treball, mitjanÁant la disposiciÛ de les instruccions i normes de funcionament necess‡ries, segons la legislaciÛ vigent.

La introducciÛ de noves tecnologies s'ha de comunicar al ComitË d'Empresa.

S'ha de realitzar un nou mesurament de tots els temps de fabricaciÛ, sobre els quals s'ha d'aplicar la prima d'acord amb el sistema que es recull en l'article 34.

Els conflictes derivats del criteri de mesurament de temps o interpretaciÛ del sistema els ha de resoldre la ComissiÛ Parit‡ria del Conveni.

CapÌtol 3

ClassificaciÛ professional

Article 10

ClassificaciÛ professional

El personal inclÚs dins l'‡mbit d'aquest Conveni col∑lectiu s'enquadra dins la seva professiÛ o ofici, d'acord amb els seus coneixements teÚrics i pr‡ctics, experiËncia i grau de responsabilitat i autonomia.

Aquesta classificaciÛ tÈ per objecte la consecuciÛ d'una estructura professional d'acord amb les necessitats de l'empresa i que permeti una adequaciÛ major a la plantilla.

Els grups professionals han estat creats sobre la base dels coneixements acreditats, tant teÚrics com pr‡ctics, del grau d'iniciativa i autonomia, dels nivells de responsabilitat i de la complexitat de les tasques encomanades.

Cadascun dels grups professionals pot tenir 3 subnivells salarials dins el nivell de pertinenÁa.

Els treballadors integrats dins cada grup professional pertanyen, doncs, a un grup funcional determinat.

S'entÈn com a grup funcional el conjunt de treballadors que, dins cadascun dels grups professionals i en funciÛ de les seves capacitats, desenvolupen unes tasques diferenciades en funciÛ del seu ofici, i es divideixen en:

TËcnics

…s el personal amb un alt grau de qualificaciÛ, experiËncia i aptituds equivalents a les que es poden adquirir amb titulacions superiors i mitjanes, que realitza tasques de qualificaciÛ i complexitat altes.

Empleats

…s el personal que, pels seus coneixements i experiËncia, pot realitzar tasques administratives, comercials d'organitzaciÛ, d'inform‡tica, de laboratori i, en general, les especÌfiques de llocs d'oficina informatitzats o no, que permetin informar de la gestiÛ de l'activitat econÚmica, coordinar tasques productives o realitzar tasques auxiliars que comportin atenciÛ a les persones.

Operaris

…s el personal que, pels seus coneixements i experiËncia, realitza operacions relacionades amb la producciÛ, actuant directament en el procÈs productiu o indirectament en feines de manteniment, transport i altres operacions auxiliars, sens perjudici de poder realitzar alhora funcions de supervisiÛ i coordinaciÛ.

Article 11

Grups i categories professionals

Grup 0

Formen aquest grup les persones amb responsabilitat directa en la gestiÛ d'una o diverses ‡rees o divisions funcionals de l'empresa, i que participen directament en l'elaboraciÛ de les polÌtiques d'empresa, alhora que dirigeixen i coordinen el seu compliment i se'n responsabilitzen, i les activitats prÚpies de l'‡rea o divisiÛ que en depenen, i desenvolupen les seves funcions amb un alt grau d'autonomia, iniciativa i responsabilitat.

Grup 1

El componen els treballadors que, amb un alt grau d'autonomia, iniciativa i responsabilitat, realitzen, sota les ordres del director de l'‡rea o divisiÛ respectiva, les tasques de coordinaciÛ i direcciÛ del seu departament i del personal al seu c‡rrec, i es responsabilitzen de l'execuciÛ de la consecuciÛ dels objectius que els han estat assenyalats amb els nivells d'efic‡cia, eficiËncia i qualitat requerits.

Grup: 2

Els treballadors que pertanyen a aquest grup sÛn els qui, amb o sense comandament, es responsabilitzen de les tasques per a les quals s'exigeixen coneixements tËcnics suficients de diverses especialitats, o un coneixement ampli d'una professiÛ especÌfica; sÛn responsables de la distribuciÛ, si s'escau, i execuciÛ de les tasques encomanades, d'acord amb els est‡ndards de qualitat establerts, de la reposiciÛ i conservaciÛ de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR