Convenio colectivo - Centre de Càlcul de Borsa, SA., Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3704 de 22/08/02

RESOLUCI” TRE/2343/2002, de 4 de juny, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Centre de C‡lcul de Borsa, SA, per a l'any 2002 (codi de conveni n˙m. 0800582).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Centre de C‡lcul de Borsa, SA, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 15 de maig de 2002, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

-1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Centre de C‡lcul de Borsa, SA, per a l'any 2002 al Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Treball de Barcelona (codi de conveni n˙m. 0800582).

-2††Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 4 de juny de 2002

Francisca Antolinos i JimÈnez

Delegada territorial de Barcelona

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa Centre de C‡lcul de Borsa, SA, per a l'any 2002

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

¿mbit d'aplicaciÛ

El present Conveni col∑lectiu regula les relacions de treball entre l'empresa Centre de C‡lcul de Borsa, SA, de Barcelona, i els treballadors que presten en l'empresa esmentada els seus serveis, afectant el personal que integra la seva plantilla.

Article 2

¿mbit temporal

El present Conveni entrar‡ en vigor l'1 de gener de 2002 i tindr‡ efectes econÚmics des d'aquesta data. La seva durada ser‡ d'1 any, a comptar de la data de la seva entrada en vigor.

Article 3

Den˙ncia del Conveni

El present Conveni es prorrogar‡ d'any en any si al termini de la seva vigËncia no existÌs cap den˙ncia expressa per qualsevol de les parts signants amb una antelaciÛ mÌnima d'1 mes. En tot cas, les condicions econÚmiques seran negociades anualment.

Article 4

CompensaciÛ i absorciÛ

Les condicions pactades es compensen en la seva totalitat amb les que van regir anteriorment, ja siguin per millores pactades unilateralment concedides o d'origen legal, qualsevol que sigui el seu tipus o naturalesa.

Expressament, queden compensats amb les millores i disposicions d'aquest Conveni els drets adquirits de tipus laboral i econÚmic que als treballadors d'aquesta empresa els van ser reconeguts individualment al seu ingrÈs a l'empresa, per raÛ de la seva vinculaciÛ anterior amb el Col∑legi Oficial d'Agents de Canvi i Borsa de Barcelona.

Les disposicions legals futures que puguin implicar variaciÛ en tots o en algun dels conceptes pactats, tan sols tindran efic‡cia si, globalment considerades i en cÚmput anual, superen el present Conveni. En cas contrari, es consideraran absorbides per les millores establertes en el mateix.

Article 5

Garanties retribuÔdores

El present Conveni tÈ naturalesa de mÌnim obligatori, es respectaran les condicions econÚmiques dels treballadors que, per contracte o per concessiÛ individual posterior, tinguin assenyalades retribucions salarials superiors a les fixades pel present Conveni.

Article 6

VinculaciÛ a la totalitat

A efectes de l'aplicaciÛ del Conveni, les condicions pactades en aquest formen un tot org‡nic i indivisible i seran considerades globalment.

Article 7

ComissiÛ Parit‡ria del Conveni

  1. †Es mantÈ la ComissiÛ Mixta per a la interpretaciÛ i la vigil‡ncia del compliment d'aquest Conveni, aixÌ com per assumir les comeses especÌfiques que se li assignin en aquest Conveni, sens perjudici de les competËncies legalment atribuÔdes a la jurisdicciÛ del treball.

  2. †La ComissiÛ Mixta estar‡ integrada per un representant dels treballadors i per un representant de l'empresa designat per ella.

  3. †L'esmentada ComissiÛ pot utilitzar els serveis, permanents o ocasionals, d'assessors, en totes les matËries que siguin de la seva competËncia. Quan els assessors siguin designats per la ComissiÛ, les possibles despeses aniran a c‡rrec de l'empresa.

  4. †La ComissiÛ es reunir‡ trimestralment o a peticiÛ de qualsevol dels integrants, per revisar el grau de compliment del Conveni.

    CapÌtol 2

    OrganitzaciÛ del treball

    Article 8

    Jornada de treball i horaris

    La jornada laboral tindr‡ una durada mitjana di‡ria de 8 hores, equivalent a un mitjana setmanal de 40 hores, cosa que representa un cÚmput anual de treball efectiu de 1.780 hores i 55 minuts.

    Es consideren els dissabtes com a dies no laborables, excepte per als operadors precisos per garantir els serveis necessaris del Centre. En aquest cas, la jornada setmanal es distribuir‡, tenint en compte la que hagin de realitzar en dissabte, de com˙ acord entre els afectats i la direcciÛ.

    Ser‡ facultat de la direcciÛ designar el personal que haur‡ de realitzar la jornada en rËgim d'horari flexible, segons les necessitats del servei.

    Ser‡ facultat de la direcciÛ mantenir o establir tres torns de treball continuat, quan sigui necessari per raons organitzatives del centre o per al millor aprofitament de les instal∑lacions. En aquest cas, els treballadors que realitzin l'horari especial de nit rebran una compensaciÛ econÚmica.

    Durant el perÌode d'estiu, comprËs entre l'1 de juny i el 30 de setembre, els divendres a la tarda tan sols prestar‡ servei la meitat del personal que ocupi llocs de treball administratiu.

    Els delegats de personal hauran de ser informats de qualsevol reestructuraciÛ global o individual dels horaris de treball.

    No tindran consideraciÛ d'hores extraordin‡ries, encara que superin les 40 hores setmanals, les hores de treball que en c‡lcul mensual no excedeixin de la jornada ordin‡ria teÚrica del mes.

    Les hores extraordin‡ries es calcularan mensualment i la direcciÛ optar‡ per:

    a)†Retribuir-les.

    b)†Compensar-les amb la concessiÛ de dies de permÌs amb el 75% d'increment.

    c)†Acumular-les al compte del mes seg¸ent fins a un m‡xim acumulat de 80 hores.

    d)†CombinaciÛ de les anteriors.

    Article 9

    Vacances

    Tot el personal gaudir‡ de 22 dies laborables de vacances anuals retribuÔdes. En els supÚsits de nous ingressos o de reingrÈs per suspensiÛ de contracte, el perÌode de vacances ser‡ proporcional, en perÌode anual, al temps comprËs entre el seu ingrÈs i el 31 de desembre del mateix any. En cas d'extinciÛ de contracte, la liquidaciÛ de vacances es far‡ en proporciÛ, en perÌode anual, al temps treballat des de l'1 de gener fins a la data de cessament. En cas d'haver gaudit de vacances de mÈs duraciÛ, es far‡ el corresponent descompte.

    Les vacances es podran efectuar durant tot l'any i, a proposta del treballador, partides, amb un m‡xim de tres fraccions, sempre que restin cobertes les necessitats dels serveis i amb la deguda autoritzaciÛ de la direcciÛ.

    Els treballadors que, per necessitats de l'empresa, hagin de realitzar la totalitat o una part de les seves vacances entre els mesos de gener a maig (ambdÛs inclosos) o entre els mesos d'octubre a desembre (ambdÛs inclosos) percebran una compensaciÛ de 7,81 euros per cada dia laborable a realitzar dins d'aquests terminis...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR