Convenio colectivo - Gestión y Técnicas del Agua, SA., Cataluña

Inicio de Vigencia26 de Agosto de 2002
Fin de Vigencia28 de Marzo de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3706 de 26/08/02

RESOLUCIÓ

TRE/2348/2002, de 28 de març, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Gestión y Técnicas del Agua, SA, per al centre de treball de l'Ampolla per als anys 2001-2004 (codi de conveni núm. TE-1/2002).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Gestión y Técnicas del Agua, SA, per al centre de treball de l'Ampolla subscrit per les parts negociadores en data 20 de desembre de 2001 i presentat per les mateixes parts en data 1 de març de 2002, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

-1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Gestión y Técnicas del Agua, SA, per al centre de treball de l'Ampolla per als anys 2001-2004 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de les Terres de l'Ebre (codi de conveni núm. TE-1/2002).

-2 Disposar-ne la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu.

Tortosa, 28 de març de 2002

Joaquim Ferràs i Prats

Delegat territorial de Treball de les Terres de l'Ebre en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de l'empresa Gestión y Técnicas del Agua, SA (GESTAGUA), centre de treball de l'Ampolla, per als anys 2001-2004

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit funcional

El present Conveni col·lectiu regula les relacions laborals entre l'empresa Gestión y Técnicas del Agua, SA, i els treballadors inclosos al seu àmbit personal.

Article 2

Àmbit personal

Les normes del present Conveni afecten i són d'aplicació a tot el personal que presta i presti els seus serveis mitjançant contracte i relació laboral fixa, eventual o d'interinitat, en el servei d'aigües de l'Excel·lentíssim Ajuntament de l'Ampolla, llevat del casos previstos en els articles 1.3 i 2 de l'Estatut dels treballadors.

Article 3

Vigència i denúncia

El present Conveni col·lectiu de treball té una durada de quatre anys. La seva vigència és des del dia 1 de gener de 2001 fins al 31 de desembre de 2004 i té vigència des del mateix dia de la seva signatura, amb independència de la seva publicació al butlletí oficial corresponent. Els seus efectes econòmics es retrotrauen a l'1 de gener de 2001.

Un cop finalitzat el termini de durada del conveni, s'entén prorrogat amb la mateixa durada, si no hi ha denúncia expressa d'aquest per qualsevulla de les parts. La dita denúncia s'ha de notificar a l'altra part per escrit amb un mes d'antelació a la data d'expiració o de qualsevol de les seves pròrrogues. En cas de pròrroga, la taula base i altres conceptes econòmics, tret de l'antiguitat consolidada i l'antiguitat s'han d'incrementar amb l'IPC teòric previst per a cada any del període prorrogat.

Article 4

Garantia personal

S'han de respectar les condicions personals que siguin, en conjunt, més beneficioses que les fixades en el present Conveni, mantenint-se ad personam.

Article 5

Compensació i absorció

Les retribucions i altres condicions recollides en aquest Conveni, valorades en conjunt, poden ser compensables fins on abasti amb les millores i retribucions que sobre les mínimes reglamentàries i/o objecte de conveni o pacte, ha satisfet fins ara l'empresa, sigui quin sigui el motiu, denominació, forma o naturalesa de dites millores i retribucions, valorades també en conjunt. La diferència resultant entre la retribució personal anual i la retribució establerta en aquest Conveni, s'ha de rebre distribuïda en les dotze mensualitats ordinàries en concepte de complement personal. Aquest complement personal, compensa i absorbeix fins on abasti les disposicions legals, reglamentàries o convencionals futures que impliquin variació econòmica en tots o en alguns dels conceptes retributius. Només tenen eficàcia pràctica si considerades en còmput anual, superen els havers anuals fixos del treballador pactats en el present Conveni col·lectiu.

Així mateix, el complement indicat s'ha d'incrementar cada any en el mateix percentatge que el salari base.

Article 6

Comissió Paritària

Tots els dubtes i les reclamacions que sorgeixin en relació amb la interpretació o aplicació del present Conveni s'han de sotmetre, com a tràmit previ al seu coneixement per la jurisdicció social, a una comissió mixta interpretativa, que ha d'estar constituïda per un membre de la part social i un altre de la part de la direcció de la companyia, tots ells components de la comissió negociadora.

La comissió esmentada disposa d'un termini de quinze dies per resoldre les qüestions que li puguin plantejar. La seva decisió té caràcter vinculant per ambdues parts.

En el cas de no emetre's resolució o no s'arriba a un acord en el termini esmentat, ambdues parts poden sol·licitar la mediació en el Servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació, de l'Administració laboral i/o fent ús de les assessories legals que considerin escaients.

Article 7

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i a l'efecte de la seva aplicació pràctica, s'han de considerar globalment.

Si la jurisdicció competent anul·la o invalida alguns dels articles parcialment o total, les parts signants s'han de reunir a fi i efecte de resoldre el problema plantejat, i mantenir inalterable la resta del contingut del conveni.

Article 8

Dret supletori

En tot allò no previst en aquest Conveni cal atenir-se al que disposa com a dret supletori en la legislació general vigent.

Capítol 2

Organització del treball

Article 9

Organització

L'organització pràctica i tècnica del treball, d'acord amb el que preveu aquest Conveni i a la legislació vigent, és facultat i responsabilitat de la direcció de l'empresa.

Sense minva de la facultat esmentada en el paràgraf anterior, els representants dels treballadors tenen les funcions d'orientació, proposta, emissió d'informes, etc. en tot allò relacionat amb l'organització i racionalització del treball, de conformitat amb la legislació vigent.

Article 10

Classificació funcional

Els treballadors són classificats en les seves aptituds professionals, titulacions i contingut general de la prestació.

Aquesta classificació s'ha de fer en els grups professionals, definits per la interpretació i aplicació dels factors de valoració i per les tasques i funcions bàsiques més representatives que, en cada cas desenvolupin els treballadors. En alguns grups, d'aquesta manera definits, poden establir-se àrees funcionals diferents, en els termes que es preveuen més endavant.

Article 11

Factors d'enquadrament

  1. L'enquadrament dels treballadors inclosos en els àmbits d'aplicació en l'estructura professional establerta i, per consegüent, l'assignació de cadascun d'un determinat grup professional és el resultat de la conjunta ponderació dels factors següents: coneixement, experiència, iniciativa, autonomia, responsabilitat, comandament i complexitat.

  2. En la valoració dels factors abans esmentats s'ha de tenir en compte:

    a) Coneixements i experiències: factor per a la valoració dels quals s'ha de tenir en compte, a més de la formació bàsica necessària per complir correctament les comeses, l'experiència adquirida i la dificultat per a l'adquisició dels dits coneixements i experiència.

    b) Iniciativa: factor per a la valoració de la qual s'ha de tenir en compte el grau de seguiment a normes o directrius per a l'execució de tasques o funcions.

    c) Autonomia: factor per a la valoració de la qual s'ha de tenir en compte el grau de dependència jeràrquica en l'exercici de les tasques o funcions que se desenvolupen

    d) Responsabilitat: factor per a la valoració de la qual s'ha de tenir en compte el grau d'autonomia d'acció del titular de la funció, el nivell d'influència sobre els resultats i la rellevància de la gestió sobre els recursos humans, tècnics i productius.

    e) Comandament: factor per a la valoració del qual s'ha de tenir en compte el grau de supervisió i ordenació, de les funcions i tasques, la capacitat d'interrelacionar, les característiques del col·lectiu i el nombre de persones sobre els que s'exerceix el comandament.

    f) Complexitat: factor per a la valoració del qual s'ha de tenir en compte el nombre i grau d'integració dels diversos factors.

  3. En cadascun dels grups professionals i de les corresponents divisions orgàniques o funcionals (entre altres, d'administració comercial, tècnica de producció i serveis auxiliars) poden situar-se les diferents categories, definides de conformitat amb els criteris exposats anteriorment.

  4. Els grups professionals i les divisions orgàniques i funcionals recollides en aquest Conveni tenen un caràcter merament indicatiu. Poden si escau establir-se les assimilacions corresponents.

    Article 12

    Grups professionals

    El personal inclòs en l'àmbit d'aplicació del present Conveni col·lectiu es classifica segons la funció desenvolupada en els grups professionals que aquí s'estableixen.

    Dins dels grups professionals 2 i 3, s'estableixen per delimitar la idoneïtat i aptitud per a l'exercici de les tasques encomanades al treballador en cada lloc de treball les àrees funcionals administrativa i tècnica.

    Grup professional I

    Criteris generals: tasques que s'executen segons instruccions concretes, clarament establerts, amb un alt grau de dependència que requereixin preferentment esforç físic o atenció i que no necessiten formació específica, llevat l'ocasional del període d'adaptació.

    Formació: experiència adquirida en l'exercici d'una professió equivalent i titulació de graduat escolar o certificat d'escolaritat o similar.

    A aquest grup es corresponen ,dins de l'àrea funcional administrativa: lector i ordenança.

    Dins de l'àrea funcional d'explotació: ajudant, peó especialista i peó.

    Grup professional II

    Criteris...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR