Convenio colectivo - Societat Rectora de la Borsa de Valors de Barcelona SAU, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3706 de 26/08/02

RESOLUCI”

TRE/2354/2002, de 29 de maig, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Societat Rectora de la Borsa de Valors de Barcelona, SA, per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni n˙m. 0805732).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Societat Rectora de la Borsa de Valors de Barcelona, SA, subscrit pels representants de l'empresa i dels treballadors el dia 15 de maig de 2002, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

-1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Societat Rectora de la Borsa de Valors de Barcelona, SA, per als anys 2002 i 2003 al Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Treball de Barcelona.

-2††Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 29 de maig de 2002

Francisca Antolinos i JimÈnez

Delegada territorial de Barcelona

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de la Societat Rectora de la Borsa de Valors de Barcelona, SA, per als anys 2002 i 2003

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

¿mbit d'aplicaciÛ

El present Conveni col∑lectiu afecta la Societat Rectora de la Borsa de Valors de Barcelona, SA, i els seus empleats.

Podran adherir-se a aquest Conveni totes les empreses que per acord de les respectives unitats de negociaciÛ aixÌ ho acordin, sempre que no estiguin afectades per altre, i ho comuniquin a l'autoritat laboral competent a l'efecte de registre.

Article 2

VigËncia i duraciÛ

El present Conveni entrar‡ en vigor a tots els efectes a partir del dia 1 de gener de 2002. La durada ser‡ de 2 anys, a partir de l'esmentat dia, i s'entendr‡ prorrogat d'any en any, per t‡cita reconducciÛ, mentre qualsevol de les parts no el denunciÔ.

No obstant tot el que s'exposa en el par‡graf anterior, els conceptes econÚmics pactats es revisaran amb efectes de l'1 de gener de cada any, l'increment del qual es derivar‡ de la negociaciÛ que totes dues parts duran a terme a partir de la data esmentada.

Sempre que existeixi previ i mutu acord entre les parts, podr‡ incorporar-se a l'esmentada negociaciÛ algun altre tema que poguÈs ser matËria de Conveni.

Article 3

Den˙ncia del Conveni

De conformitat amb el que s'exposa a l'article 85.2.c) de l'Estatut dels treballadors, s'estableix que la den˙ncia d'aquest Conveni s'haur‡ de fer, com a mÌnim, amb 1 mes d'antelaciÛ al seu venciment. L'esmentada den˙ncia la podr‡ efectuar qualsevol de les parts signants del present Conveni col∑lectiu.

Article 4

CompensaciÛ, absorciÛ de millores i garantia ad personam

Aquest Conveni haur‡ de ser interpretat i aplicat globalment, quedant compensades totes les anteriors millores, econÚmiques o de qualsevol altre tipus, vigents fins a la seva signatura. Les quantitats entregades a compte del present Conveni sÛn absorbibles en tot cas.

Es respectaran a tÌtol individual les condicions econÚmiques i d'altra Ìndole que fossin mÈs beneficioses que les establertes en el present Conveni, considerades en el seu conjunt i en cÚmput anual.

Article 5

VinculaciÛ

Les condicions pactades en aquest Conveni obliguen les parts.

Les referËncies que en els articles seg¸ents es facin a l'empresa, sense mÈs especificacions, s'entendran fetes a la Societat Rectora de la Borsa de Valors de Barcelona, SA.

Article 6

ComissiÛ d'InterpretaciÛ, Vigil‡ncia i Estudi (CIVE)

A la signatura del present Conveni, i durant la seva vigËncia, restar‡ constituÔda una ComissiÛ amb la denominaciÛ de l'epÌgraf (CIVE), formada per dos representants de l'empresa i dos representants dels treballadors, la qual assumir‡ les comeses especÌfiques que se li assignin, aixÌ com les funcions d'interpretaciÛ, estudi i vigil‡ncia de tot el que s'ha pactat i de seguiment del desenvolupament de tots aquells temes que integren la seva comesa.

Aquesta ComissiÛ pot utilitzar els serveis permanents o ocasionals d'assessors en totes les matËries que siguin de la seva competËncia. Quan els assessors siguin designats per la ComissiÛ, de mutu acord, els possibles costos seran a c‡rrec de l'empresa.

Article 7

Funcions de la CIVE

Les funcions de la CIVE sÛn:

a)†InterpretaciÛ del Conveni.

b)†Control, seguiment i compliment de tot allÚ pactat.

c)†Totes aquelles q¸estions que de mutu acord hauran de ser un‡nimes, tindran car‡cter vinculant per a ambdues parts, i seran comunicades als interessats amb una acta de la reuniÛ.

La ComissiÛ es reunir‡ en el termini m‡xim i improrrogable de 6 dies h‡bils seg¸ents a la peticiÛ de la reuniÛ formulada per una de les parts, i es faran totes aquelles reunions que siguin sol∑licitades per ambdues parts.

CapÌtol 2

RËgim de treball

Article 8

Jornada i horari

Es confeccionar‡ el calendari laboral entre l'empresa i el ComitË d'Empresa, amb expressiÛ de dies festius, de conformitat amb el calendari laboral establert per la ciutat de Barcelona, que tambÈ tindr‡ com a contingut les particularitats d'horaris amb motiu de determinades festivitats, en un termini no superior a 30 dies h‡bils desprÈs de la publicaciÛ del calendari oficial nacional i regional de festes.

La jornada laboral s'estableix sobre el m‡xim de 40 hores a la setmana, amb un cÚmput anual m‡xim de treball efectiu de 1.800 hores. D'acord amb els lÌmits setmanal i anual abans esmentats, es compliran, durant tot l'any, els horaris que s'especifiquen a continuaciÛ:

De dilluns a divendres, matins: de 8.30 a 14 hores.

De dilluns a divendres, tardes: 2.30 hores de servei a complir entre les 15 i les 19 hores.

Durant el perÌode d'estiu, comprËs entre l'1 de juny i el 30 de setembre, els divendres a la tarda nomÈs estar‡ de servei una quarta part del personal, en rËgim de torns, sempre que les necessitats dels serveis quedin degudament coberts.

Els dissabtes es consideraran no laborables.

Si en alguns serveis fou necess‡ria la presËncia d'algun empleat fora dels horaris especificats, aquests es cobriran amb el personal indispensable; havent-se acordat prËviament els serveis esmentats, aixÌ com la fÛrmula compensatÚria de mutu acord entre l'empresa, el ComitË i els interessats respectius, en cas de desacord, cal atenir-se al que estableixi la legislaciÛ laboral vigent.

Article 9

Vacances

Les vacances seran de 22 dies laborables de duraciÛ. Podran efectuar-se durant tot l'any i, a peticiÛ del treballador, fraccionades, amb un m‡xim de tres fraccions, sempre que quedin cobertes les necessitats dels serveis i amb la deguda autoritzaciÛ de la direcciÛ de l'empresa.

Quant a la preferËncia per al gaudi de les vacances, l'empresa establir‡ el quadre de vacances de com˙ acord amb els treballadors durant el primer trimestre de cada any, establint-se les preferËncies, i dins de cada categoria, per antiguitat. En cas d'igualtat de circumst‡ncies previstes en aquest apartat, cal atenir-se al que s'estableixi a l'article 38.2.c) de l'Estatut dels treballadors. Es respectar‡ el que s'estableix en els articles 38.2.b) i 38.2.d) de l'esmentat Estatut.

S'estableix una indemnitzaciÛ per canvi forÁÛs de data de vacances, per un import de 162,27 euros, per a aquells empleats que, per necessitats de l'empresa, hauran de realitzar les seves vacances d'octubre a maig, ambdÛs mesos inclosos, excepte els perÌodes de Setmana Santa i Nadal.

L'import meritat per aquest concepte ha de ser proporcional als dies de vacances gaudits.

Article 10

Retribucions

Els sous base per a l'any 2002 seran els seg¸ents:

C: categoria; SB: sou base euros.

C

SB

Titulat superior

1.310,75

Titulat de grau mitj‡

1.144,40

Oficial administratiu de 1a

1.144,40

Oficial administratiu de 2a

1.075,60

Auxiliar administratiu de 1a

980,11

Auxiliar administratiu de 2a

828,96

Auxiliar administratiu de 3a

746,78

Aspirant

582,35

Telefonista

828,96

Conserge

937,55

OrdenanÁa

868,41

Grum

526,65

Igualment s'aplicar‡ un augment del 2,8% als plusos de direcciÛ i als plusos per funcions especÌfiques i fins i tot als d'activitat que siguin absorbibles.

Article 11

Gratificacions extraordin‡ries anuals

Els empleats afectats per aquest Conveni rebran quatre gratificacions extraordin‡ries anuals.

L'import de cadascuna de les esmentades gratificacions comprendr‡ tots els conceptes d'1 mensualitat corrent, excepte preceptes exclosos de cotitzaciÛ a la Seguretat Social.

Les dates de pagament seran les seg¸ents:

30 de marÁ.

30 de juny.

30 de setembre.

15 de desembre.

Al personal que cessi o ingressi a l'empresa en el transcurs de l'any se li abonaran les gratificacions esmentades prorratejat el seu import a raÛ del temps de serveis prestats durant el trimestre a quË correspongui la paga.

Article 12

Premi per antiguitat

El personal afectat per aquest Conveni percebr‡, en concepte de premi d'antiguitat, augments periÚdics per cada 4 anys de servei a l'empresa, en la quantia del 10% del salari base vigent en cada moment, l'esmentat import comenÁar‡ a meritar-se a partir del dia 1 del mes seg¸ent al del seu venciment.

Donada la limitaciÛ imposada per aquest concepte a l'article 25.2 de l'Estatut dels treballadors, s'acorda que els complements per antiguitat, es retribuiran segons els percentatges indicats a la taula seg¸ent:

A: anys d'antiguitat; P: percentatge.

A

P

4

10%

8

20%

12

25%

15 i 1 dia

30%

16

40%

20 i 1 dia

50%

24

60%

Per calcular el cÚmput de l'antiguitat es tindr‡ en compte tot el temps de servei, incloent el perÌode de prova, vacances, llicËncies retribuÔdes, ILT i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR