Convenio colectivo - Reno de Medici, SPA., Cataluña

Inicio de Vigencia28 de Agosto de 2002
Fin de Vigencia30 de Abril de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3708 de 28/08/02

RESOLUCI”

TRE/2374/2002, de 30 de maig, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Reno de Medici, SPA, Sucursal en EspaÒa (centre de treball del Prat de Llobregat) per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni n˙m. 0807341).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Reno de Medici, SPA, Sucursal en EspaÒa (centre de treball del Prat de Llobregat), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 3 de maig de 2002, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

-1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Reno de Medici, SPA, Sucursal en EspaÒa (centre de treball del Prat de Llobregat) per als anys 2002 i 2003 al Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Treball de Barcelona (codi de conveni n˙m. 0807341).

-2††Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 30 de maig de 2002

Francisca Antolinos i JimÈnez

Delegada territorial de Barcelona

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa Reno de Medici, SpA, Sucursal en EspaÒa (el Prat de Llobregat), per als anys 2002 i 2003

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

¿mbit territorial

Les normes contingudes en aquest Conveni afecten tots els treballadors de l'empresa Reno de Medici, SpA, Sucursal en EspaÒa del centre de treball del Prat de Llobregat.

Article 2

¿mbit personal

El Conveni afecta el personal de la plantilla de l'empresa que hi presta els serveis en la data de la seva inscripciÛ, i en queda exclÚs el personal directiu a quË fa referËncia l'article 1 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ (Estatut dels treballadors); i tambÈ en queda exclÚs, a l'efecte econÚmic, el personal al qual s'assigna un sou per funciÛ, d'acord amb l'article 35 d'aquest Conveni.

El personal de nou ingrÈs ha de gaudir dels beneficis globals que s'estableixen en aquest Conveni.

Article 3

¿mbit temporal

Aquest Conveni entra en vigor en la data de la seva inscripciÛ en el registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Treball de Barcelona. No obstant aixÚ, el seu efecte econÚmic s'ha de retrotraure a l'1 de gener de 2002.

La seva vigËncia Ès de 2 anys, i inicia el seu efecte l'1 de gener de 2002 i finalitza el 31 de desembre de 2003, llevat dels pactes especÌfics en quË s'estableix un perÌode de vigËncia diferent.

Article 4

VinculaciÛ a la totalitat

A l'efecte de l'aplicaciÛ del Conveni, les normes que s'hi pacten formen un tot org‡nic i indivisible, i s'han de considerar globalment, per la qual cosa, si la jurisdicciÛ laboral anul∑la algun dels seus pactes, el Conveni deixa de tenir efic‡cia pr‡ctica, i les parts s'obliguen a reconsiderar-ne el contingut.

Article 5

Den˙ncia, prÚrroga i revisiÛ

Qualsevol de les parts pot denunciar el Conveni dins dels 3 mesos naturals anteriors a la seva extinciÛ. La den˙ncia s'ha de fer mitjanÁant un escrit adreÁat de manera fefaent a l'altra part.

En el termini m‡xim d'1 mes, a comptar de la recepciÛ fefaent de l'esmentada notificaciÛ, la part que l'ha denunciat ha de presentar a l'altra l'avantprojecte del nou Conveni que proposi, que ha d'incloure les modificacions i les peticions que pretengui tractar. Una vegada lliurat l'avantprojecte de manera fefaent, ambdues parts s'han de comprometre a iniciar la negociaciÛ de la revisiÛ del Conveni en el termini de 30 dies. La part que no ha denunciat el Conveni pot presentar a la part denunciant el seu projecte de nou Conveni.

Si cap de les parts no presenta en el termini indicat la den˙ncia del Conveni prevista en el par‡graf anterior, s'entÈn que aquest Conveni queda prorrogat per perÌodes successius d'1 any.

Si es produeix la den˙ncia regulada en aquest article a peticiÛ de qualsevol de les parts, el Conveni es considera prorrogat a qualsevol efecte durant el temps que transcorri entre la seva data d'expiraciÛ i l'entrada en vigor del nou Conveni que l'hagi de substituir.

Article 6

CompensaciÛ

Les condicions contingudes en aquest Conveni substitueixen totalment les que regeixen actualment entre l'empresa i els seus treballadors.

Ambdues parts acorden que les condicions contingudes en aquest Conveni, incloent-hi les de car‡cter econÚmic, sÛn compensables amb les situacions que poden resultar de qualsevol ‡mbit, pacte o norma de qualsevol rang que s'aprovi en el futur, i la comparaciÛ d'ambdues situacions s'ha de fer computant-les de manera global i anual; aquesta compensaciÛ permet a l'empresa de fer les necess‡ries absorcions de les condicions que resulten d'aquest Conveni.

Article 7

Garantia ad personam

S'han de respectar, a tÌtol individual o col∑lectiu, les condicions que siguin mÈs beneficioses que les que s'estableixen en aquest Conveni, considerades en conjunt i en cÚmput anual.

En aquest sentit s'inclou com a garantia ad personam el plus de dist‡ncia per a les persones que ja el perceben actualment.

Article 8

ComissiÛ Parit‡ria d'aplicaciÛ i vigil‡ncia

Per vigilar el compliment i l'aplicaciÛ correcta del Conveni, i a fi i efecte d'interpretar-lo quan s'escaigui, es crea una ComissiÛ Parit‡ria, formada per 3 membres designats per la DirecciÛ de l'empresa i 3 membres designats pel ComitË d'entre els membres que el componen.

En tot cas, els membres s'han d'elegir d'entre els que van formar part, al seu dia, de la ComissiÛ Deliberadora del Conveni.

La ComissiÛ ha d'actuar tot mantenint-se dins de l'‡mbit de les normes legals que regulen els convenis col∑lectius.

Les matËries sobre les quals no s'arribi a cap acord s'han de sotmetre a la decisiÛ de l'organisme competent.

CapÌtol 2

OrganitzaciÛ de la feina

Article 9

OrganitzaciÛ de la feina

L'organitzaciÛ de la feina en cadascuna de les seccions o dependËncies del centre de treball Ès facultat exclusiva de la DirecciÛ de l'empresa. Per tant, la DirecciÛ tÈ el deure i la responsabilitat d'organitzar-la de forma que pugui assolir el m‡xim rendiment en tots els aspectes (personal, material, temporal, d'instal∑lacions, etc.) fins al lÌmit racional i cientÌfic que permetin els elements de quË disposa, i amb la necess‡ria col∑laboraciÛ del personal. Aquesta facultat s'ha d'exercir amb subjecciÛ a les normes contingudes en aquest Conveni i tot respectant les disposicions de car‡cter general vigents en cada moment.

L'empresa manifesta expressament que compleix en tot moment tot allÚ que preveu l'article 41 de l'Estatut dels treballadors.

Article 10

Canvi de rËgim de treball

En cas que, per decisiÛ de l'empresa, es traslladi un treballador en rËgim no stop a un lloc de treball amb un altre rËgim horari, ha de conservar, a tÌtol personal, els plusos inherents al no stop (plus de diumenge no stop, plus nocturn, compensaciÛ per descans de l'entrep‡).

En el supÚsit de tornar al rËgim no stop, les quantitats que tenia reconegudes a tÌtol personal, corresponents a aquests plusos i els increments que han tingut, han de tornar a formar part del sistema retributiu de rËgim no stop.

Article 11

Feines de categoria superior i inferior

L'empresa pot destinar els treballadors a ocupar un lloc de categoria superior per un termini no superior a 3 mesos ininterromputs. Durant el temps que es trobi en aquesta situaciÛ ha de percebre la retribuciÛ que correspon a la nova feina. Finalitzada la causa que motiva el canvi, el treballador ha de reintegrar-se al lloc de treball anterior.

En els casos en quË el canvi Ès a causa de la substituciÛ d'un altre treballador per incapacitat temporal, servei militar, prestaciÛ social substitutÚria, vacances, llicËncies i excedËncies de concessiÛ obligatÚria, el temps de substituciÛ Ès el mateix que el que duren les circumst‡ncies que han motivat el canvi. El treballador ha de percebre la diferËncia de retribuciÛ al lloc superior, perÚ se li ha de mantenir la mateixa categoria.

La nova categoria per ocupar un lloc de categoria superior durant mÈs de 3 mesos ininterromputs s'ha de consolidar quan el treballador adquireixi els coneixements suficients que el capacitin per al seu acompliment correcte. En cas contrari, l'empresa li pot concedir un altre perÌode de 3 mesos perquË pugui adquirir-los. Si, havent transcorregut 6 mesos, no pot ocupar el lloc amb garanties per al seu acompliment correcte, el treballador ha de ser reincorporat al lloc anterior o a un altre de qualificaciÛ similar.

En cas que el treballador estigui capacitat abans dels 3 mesos per executar correctament la feina assignada a judici del seu cap, cal proposar el canvi a la nova categoria sense necessitat d'esperar que fineixin els 3 mesos.

Si l'empresa necessita destinar un treballador (incloent-hi el nivell de contramestre) a feines de categoria inferior a la que tÈ, pot fer-ho per un perÌode no superior a 3 mesos i conservant-li la retribuciÛ que tÈ assignada.

Per acord entre les parts, es pot ampliar el termini esmentat. Si no Ès aixÌ, per mantenir el treballador mÈs de 3 mesos en un lloc de treball de categoria inferior, l'empresa ha de fer-ho per mitj‡ de les vies que la llei estableix.

Si el canvi tÈ origen en la peticiÛ del treballador, cal assignar-li la categoria i la retribuciÛ que corresponen a la nova situaciÛ.

Article 12

EquivalËncia entre llocs de treball i categories professionals

Central tËrmica

Tots dos llocs: oficial 1r de 1a

Primeres matËries i preparaciÛ de pastes

Carretoner pati retallada: oficial auxiliar de 2a

Carretoner de preparaciÛ de pastes: oficial auxiliar de 2a

Conductor de Pulper: oficial 2n de 2a

Conductor de circuits: oficial 2n de 1a

Ajudant de circuits: oficial 3r de 1a

Maquin‡ria de cartÛ BM3

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR