Convenio colectivo - Daniel Aguiló Panisello, SA (DAPSA). Cataluña, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3709 de 29/08/02

RESOLUCI”

TRE/2380/2002, de 21 de maig, per la qual es disposa el registre i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Daniel AguilÛ Panisello, SA (DAPSA), de l'Aldea, per als anys 2002-2005 (codi de conveni n˙m. TE-3/2002).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Daniel AguilÛ Panisello, SA (DAPSA), subscrit per les parts negociadores en data 25 d'abril de 2002, i presentat per les mateixes parts en data 13 de maig de 2002, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

-1††Disposar el registre del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Daniel AguilÛ Panisello, SA (DAPSA), de l'Aldea, per als anys 2002-2005, en el Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial del Departament de Treball de les Terres de l'Ebre.

-2††Disposar-ne la publicaciÛ al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni col∑lectiu.

Tortosa, 21 de maig de 2002

Joaquim Ferr‡s i Prats

Delegat territorial de les Terres de l'Ebre en funcions

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa Daniel AguilÛ Panisello, SA (DAPSA), de l'Aldea, per als anys 2002-2005.

CapÌtol I

¿mbit, vigËncia, durada, garantia personal i adhesiÛ

1.1††¿mbit

El present Conveni el concerten d'una part, la DirecciÛ de l'empresa DAPSA, situada a la partida de la Palma (entre ponts) de L'Aldea (Tarragona), dedicada a la fabricaciÛ i manipulat de cartrÛ ondulat, i la plantilla adherida a dita planta, a la qual es limita el seu ‡mbit d'aplicaciÛ, a excepciÛ dels c‡rrecs d'alta direcciÛ segons allÚ establert per la legislaciÛ vigent.

1.2††VigËncia i durada

A partir de l'1 de gener de 2002 fins al 31 de desembre del 2005.

1.3††Den˙ncia i prÚrroga

La den˙ncia del present Conveni haur‡ de realitzar-se, al menys amb tres mesos d'antelaciÛ a la seva fi. La negociaciÛ haur‡ d'iniciar-se amb una antelaciÛ mÌnima de tres mesos, respecte a la data de caducitat, entenent-se prorrogat any rere any fins a la seva fi, tot i el seu contingut normatiu i de cl‡usules obligacionals, fins que hi hagi acord exprÈs.

1.4††Garantia personal

Es respectaran les situacions personals que amb car‡cter global excedeixin del Conveni, mantenint-se estrictament ad personam aquelles que vinguin implantades per disposicions legals o costums inveterades quan examinades amb el seu conjunt resultin mÈs beneficioses per al treballador. En qualsevol cas seran respectades amb car‡cter personal, la jornada mÈs favorable, la intensiva i les vacances de major durada.

1.5††AdhesiÛ

Aquest Conveni queda adherit al Conveni Nacional vigent d'arts gr‡fiques en tot allÚ no disposat en aquest Conveni.

Aquest Conveni no podr‡ ser modificat en cap concepte per les autoritats competents quan en un context global o parcial sigui perjudicial per als treballadors.

CapÌtol II

Retribucions

2††Disposicions generals

Les retribucions del personal al que afecta aquest Conveni estaran constituÔdes pel salari base de conveni i els complements del mateix corresponents a la jornada anual.

S'estableix un complement salarial per a cada coeficient, que no ser‡ compensable ni absorbible.

2.1††Salari conveni

L'estructura salarial del personal afectat per aquest Conveni quedar‡ constituÔda pels seg¸ents conceptes: salari base conveni, plus d'empresa conveni, gratificacions extraordin‡ries (pagues de juny i de Nadal), prima d'assistËncia, antiguitat, nocturnitat i hores extraordin‡ries.

Tots aquests conceptes relacionats amb anterioritat, excepte la prima d'assistËncia, s'aplicaran en funciÛ del coeficient de cada categoria professional.

Tindr‡ la consideraciÛ de salari mensual, el que perceben els tËcnics i administratius, i es calcular‡ a raÛ de trenta dies cada mes, abstracciÛ feta del n˙mero de dies de cadascun d'ells.

Tindr‡ la consideraciÛ de salari diari, el que percep el personal obrer i subaltern.

En cap cas la modificaciÛ del perÌode de meritaciÛ salarial (de diari a mensual o viceversa) suposar‡ una disminuciÛ salarial en aquella quantia de la percepciÛ anual que el treballador tinguÈs acreditada.

2.2††Salari base conveni

S'estableix un mÚdul anyal que estar‡ distribuÔt en 365 dies, i que Ès la quantitat resultant d'unificar la participaciÛ en beneficis i el salari base.

L'import s'estableix segons taula annexa, que ser‡ revisada o incrementada en la quantia especificada en els articles 2.10 i 2.11 per als successius anys de vigËncia del conveni d'empresa.

2.3††Plus empresa conveni

S'estableix un plus d'empresa, que ser‡ distribuÔt en 365 dies, la quantia del qual ser‡ la quantitat que figura en taula annexa per a l'any 2002, incrementant-se en aquella quantia especificada en els articles 2.10 i 2.11 per als successius anys de vigËncia del conveni d'empresa.

2.4††Gratificacions extraordin‡ries

Es mantenen dues pagues extraordin‡ries, una anomenada de juny corresponent al primer semestre de l'any i l'altra anomenada de Nadal corresponent al segon semestre de l'any.

La seva quantia per a cada coeficient s'estableix de la forma seg¸ent:

Personal diari: el 100 % segons taules annexes

Personal mensual: cadascuna de les pagues a raÛ de 30 dies de Salari real amb el complements corresponents

El personal que cessi o ingressi durant l'any, l'eventual o l'interÌ, percebr‡ aquestes pagues en proporciÛ al temps treballat en el semestre corresponent a cada paga, computant-se les fraccions de mesos i setmanes, segons els casos com a completes.

Es percebran: la de juny durant la primera quinzena d'aquell mes i la de Nadal durant la primera quinzena del mes de desembre.

2.5††Prima d'assistËncia

S'estableix una prima d'assistËncia, per al personal obrer i subaltern de retribuciÛ di‡ria, consistent en la percepciÛ d'una quantitat que s'atribuir‡ per dia treballat, la quantia de la qual esdevindr‡:

Per a l'any 2002 es fixa en 3,01 euros

Per a l'any 2003 es fixa en 3,61 euros

Per a l'any 2004 es fixa en 4,21 euros

Per a l'any 2005, i la seva possible prÚrroga, es fixa en 4,81 euros

2.6††Complement d'antiguitat

Els treballadors compresos en aquest Conveni gaudiran, com a complement personal d'antiguitat, d'un augment periÚdic pel temps de serveis prestats a l'empresa (DAPSA), consistents en dos triennis i quinquennis successius del tres per cent cadascun, damunt el mÚdul salarial DAPSA corresponent per a cadascun dels anys.

El seu c‡lcul Ès el seg¸ent:

MÚdul salarial x coeficient x % corresponent al perÌode antiguitat

Es meritar‡ per dia natural durant els 365 dies de l'any.

Per als successius anys s'incrementar‡ en igual percentatge al que s'estableix en l'article 2.10 i 2.11.

2.7††Complement de nocturnitat

S'estableix un complement de nocturnitat la quantia del qual ser‡ del 30 per 100 del mÚdul salarial diari (pel coeficient i per dia treballat en jornada nocturna), per als treballadors que, de manera continua o periÚdica, prestin els seus serveis en torns compresos entre les 22 i les 6 hores.

2.8††Hores extraordin‡ries

S'abonaran d'acord amb els imports unitaris que per a cada categoria i antiguitat es recullen en taula annexa i sense perjudici de la seva catalogaciÛ de conformitat amb les previsions que considera l'article 3.11.

2.9††Bestretes

El personal de retribuciÛ di‡ria, cobrar‡ una bestreta de salari, el dia 15 de cada mes, la quantia de la qual s'establir‡ de com˙ acord amb el comitË, i que, per al primer any de vigËncia, s'estableix en la quantitat de 480,81 euros.

El personal de retribuciÛ mensual tindr‡ dret a cobrar bestretes en la mateixa quantitat que el personal diari, quan aixÌ ho sol∑liciti, i per a tot l'any.

AixÌ mateix, el personal tindr‡ dret a percebre bestretes a compte, de fins el 90% de l'import del salari corresponent al treball ja realitzat. Aquest dret es far‡ efectiu en el moment de formalitzar la seva sol∑licitud.

2.10††Increment salarial

A partir del dia 1 de gener de 2002 s'estableixen els seg¸ents increments salarials per a la plantilla adscrita a aquest Conveni:

a)†Personal de retribuciÛ mensual:

- per a l'any 2002 ser‡ el 2,6 % que correspon al 2% de la previsiÛ d'IPC feta pel Govern, mÈs el 0,60% sobre el total dels salaris de l'any 2001.

- per als anys 2003, 2004 i 2005 ser‡ la previsiÛ d'IPC feta pel govern, o en el seu defecte l'OCDE, mÈs el 0,40% sobre el total dels salaris del respectiu any anterior, actualitzats amb la revisiÛ salarial, si fos procedent.

b)†Per al personal de retribuciÛ di‡ria, l'increment salarial durant la vigËncia d'aquest conveni, ser‡ la previsiÛ d'IPC feta pel govern, o en el seu defecte l'OCDE, per a cada any, sobre el total dels salaris del respectiu any anterior exceptuant la prima d'assistËncia, actualitzats amb la revisiÛ salarial, si fos procedent.

Les taules salarials del present Conveni formen part Ìntegra i plena del mateix a tots els efectes.

2.11††RevisiÛ salarial

a)†Per al personal de retribuciÛ mensual: durant el primer any de vigËncia del Conveni , si l'IPC real fos superior a l'IPC previst, segons allÚ disposat a l'article anterior, tan prompte es conegui aquell IPC es pagar‡, d'un sol cop i en un termini no superior a 15 dies, la diferËncia existent entre l'IPC real mÈs el 0,60% i l'increment practicat. D'igual forma, es repercutir‡ dita diferËncia en la consolidaciÛ de les taules salarials.

Per als restants anys de vigËncia del conveni, si l'IPC real fos superior a l'IPC previst, segons allÚ disposat a l'article anterior, tan prompte com es conegui aquell IPC es pagar‡, d'un sol cop i en un termini no superior a 15 dies, la diferËncia existent entre l'IPC real mÈs el 0,40% i l'increment practicat. D'igual forma, es repercutir‡ dita diferËncia en la consolidaciÛ de les taules salarials de cada any.

En el cas que l'IPC real per a cada un dels anys...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR