Convenio colectivo - Cespa, SA., Cataluña

Inicio de Vigencia 5 de Septiembre de 2002
Fin de Vigencia11 de Julio de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3714 de 05/09/02

RESOLUCIÓ

TRE/2440/2002, d'11 de juliol, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cespa, SA (centre de treball de Valls), per als anys 2002-2005, de la província de Tarragona (codi conveni núm. 4301731).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cespa, SA (centre de treball de Valls), per als anys 2002-2005, de la província de Tarragona, presentat per les parts negociadores en data 28 de maig de 2002, subscrit per representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 19 de juny de 2002, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cespa, SA (centre de treball de Valls), per als anys 2002-2006, en el Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Tarragona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu.

Tarragona, 11 de juliol de 2002

Montserrat Güell i Anglès

Delegada territorial de Tarragona en funcions

Transcripció del text literal signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa CESPA, SA (centre de treball de Valls), per al període de l'1.1.2002 al 31.12.2005

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit funcional, territorial i personal

El present Conveni col·lectiu serà d'aplicació a tot el personal de l'empresa CESPA, SA, adscrit als serveis de neteja de la xarxa viària i recollida de residus de la localitat de Valls.

Article 2

Vigència i durada

Amb independència de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, el present Conveni entrarà en vigor el mateix dia de la seva firma i els seus efectes econòmics s'han de retrotraure a l'1 de gener de 2002. La duració del conveni serà de l'1 de gener de 2002 fins al 31 de desembre de 2005.

Article 3

Denúncia i pròrroga

El present Conveni s'entendrà prorrogat any rere any per reconducció tàcita, si cap de les parts no en formula la denúncia de rescissió o revisió amb tres mesos d'antelació a la seva finalització.

Article 4

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades en aquest Conveni formen un tot orgànic i indivisible, i als efectes de la seva aplicació pràctica seran considerades globalment.

Si, per qualsevol motiu, s'invalidés o anul·lés cap dels seus articles, parcial o totalment, el conveni quedarà invalidat en la seva totalitat i les parts signants es comprometen a iniciar novament la negociació d'un nou conveni.

Article 5

Garanties personals

L'empresa adjudicatària dels serveis de recollida d'escombraries i neteja viària de la localitat de Valls, ha de respectar en tot moment aquelles situacions personals que, amb caràcter global excedeixin d'allò pactat en el present Conveni, mantenint estrictament "ad personam" les citades condicions al treballador que en gaudeixi.

L'empresa adjudicatària al venciment de la concessió, estarà obligada a posar en coneixement de l'Ajuntament i de les empreses que concorrin a la licitació totes les situacions personals les retribucions de les quals superin en còmput anual les establertes per a cada nivell i categoria les taules salarials annexes.

Article 6

Absorció i compensació

Les retribucions i altres condicions laborals establertes en el present Conveni compensen i absorbeixen totes les existents en el moment de la seva entrada en vigor, previstes en condicions homogènies, en sigui quina en sigui la seva naturalesa o origen.

Els augments de retribucions o altres millores en les condicions laborals que es puguin produir en el futur per disposicions legals d'aplicació general, convenis col·lectius o contractes individuals, només podran afectar les condicions pactades en el present Conveni, si considerades globalment les noves retribucions en còmput anual per conceptes homogenis, superen les que aquí es pacten.

Article 7

Comissió Mixta Paritària

Cal crear una Comissió Mixta de vigilància i interpretació del conveni, integrada per un representant de l'empresa i un de la part social. Els representants poden ser acompanyats per un assessor.

Aquesta Comissió es configura com un instrument de mediació i conciliació prèvia en els conflictes col·lectius derivats de la interpretació del conveni, amb intervenció preceptiva anterior al tràmit jurisdiccional, i com a òrgan de vigilància del compliment estricte del conveni.

Els acords d'aquesta Comissió, quan es tracti d'interpretar el conveni, tindran la mateixa eficàcia que la norma que hagi estat interpretada.

Capítol 2

Condicions de treball

Article 8

Duració del període de prova

Els treballadors de nou ingrés han de passar per un període de prova, d'acord amb l'escala següent:

Tècnics, titulats i caps mitjans: sis mesos

Personal administratiu, conductors, maquinistes i personal d'ofici i resta de personal: un mes

El període de prova és únic, encara que existeixin contractacions posteriors, sempre que el treballador sigui contractat per la mateixa categoria.

Article 9

Contractes de treball d'obra o servei determinat

D'acord amb el que disposa l'article 15.1.a) de l'Estatut dels treballadors s'identifiquen les tasques amb substantivitat pròpia següents dins de l'activitat normal de l'empresa, que podran cobrir-se amb contractes d'obra o servei determinat:

Els períodes de prova i assaig que, amb caràcter experimental, encomani l'Ajuntament de Valls per a la creació de nous serveis.

La recollida de fulles durant la tardor.

La reparació i revisió anual de vehicles i maquinària de l'empresa.

Article 10

Contractes de treball eventuals

D'acord amb el que disposa l'article 15.1.b) de l'Estatut dels treballadors s'identifiquen les tasques següents per a les quals es podrà contractar treballadors eventuals:

La substitució dels treballadors durant els períodes de vacances.

Els serveis que, per a una circumstància concreta, provoquin qualsevol acumulació extraordinària de deixalles o brutícia.

Article 11

Preavís de cessament

Els treballadors que vulguin cessar voluntàriament en el servei de l'empresa tenen l'obligació de comunicar-ho per escrit i de complir els terminis de preavís següents:

Tècnics, titulats i caps mitjans: tres mesos.

Personal administratiu, conductors, maquinistes i personal d'ofici: un mes.

Resta de personal: dues setmanes.

L'incompliment per part dels treballadors de l'obligació d'avisar en el termini esmentat dóna dret a l'empresa a descomptar la liquidació l'import del salari d'un dia per cada dia de retard en l'avís.

Article 12

Jornada anual

La jornada laboral anual serà de 1.818 hores de treball efectiu i expressament es pacta la distribució del calendari de la jornada anual d'acord amb el que estableixen els articles següents.

Article 13

Horaris de treball

L'empresa tindrà la facultat de distribuir el treball, d'acord amb el que estableix el contracte signat amb l'Ajuntament de Valls, i podrà organitzar els horaris segons les necessitats del servei.

Per a confeccionar els horaris de prestació de servei, l'empresa tindrà en compte que entre el final de la jornada i l'inici de la següent hi haurà un mínim de dotze hores de descans i que el nombre de hores de treball serà normalment de 40 hores setmanals de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR