Convenio colectivo - Recollida de Residus d'Osona, SL (neteja viària i recollida d'escombraries), Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3730 de 01/10/02

RESOLUCI” TRE/2717/2002, de 23 de juliol, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Recollida de Residus d'Osona, SL (neteja vi‡ria i recollida d'escombraries), per als anys 2002-2005 (codi de conveni n˙m. 0810192).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Recollida de Residus d'Osona, SL (neteja vi‡ria i recollida d'escombraries), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 25 de febrer de 2002, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

-1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Recollida de Residus d'Osona, SL (neteja vi‡ria i recollida d'escombraries) per als anys 2002-2005 al Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Treball de Barcelona (codi de conveni n˙m. 0810192).

-2††Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 23 de juliol de 2002

Francisca Antolinos i JimÈnez

Delegada territorial de Barcelona

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa Recollida de Residus d'Osona, SL, (neteja vi‡ria i de recollida d'escombraries) per als anys 2002-2005

SecciÛ 1

Normes generals

Article 1

¿mbit d'aplicaciÛ

Aquest Conveni col∑lectiu ser‡ d'aplicaciÛ a tot el personal de l'empresa Recollida de Residus d'Osona, SL, que presti els seus serveis en diferents poblacions per concessions administratives o de qualsevol altre tipus dels ajuntaments, mancomunitats, consorcis, particulars, etc.,

Article 2

Aquest Conveni entra en vigor el dia 1 de gener de 2002. La seva durada ser‡ de 4 anys, fins al 31 de desembre de 2005, podent prorrogar el termini t‡citament si no hi ha cap tipus de den˙ncia.

Article 3

De la den˙ncia i la revisiÛ

3.1.†La den˙ncia que proposi la iniciaciÛ, la revisiÛ o la prÚrroga haur‡ de presentar-se, com a mÌnim, tres mesos abans de la data del seu venciment davant l'autoritat laboral competent.

3.2.†Si en finalitzar el termini de vigËncia del Conveni s'instÈs la seva rescissiÛ, es mantindr‡ el rËgim establert en aquest fins que les parts afectades es regeixin per un nou conveni, amb independËncia de les facultats reservades per llei a l'autoritat laboral.

3.3.†Les negociacions per a la revisiÛ del nou conveni hauran de comenÁar en el termini d'un mes a partir de la recepciÛ de la comunicaciÛ, a la qual la part denunciant del Conveni adjuntar‡ un projecte raonat sobre els motius de la den˙ncia i els punts a tractar.

Les parts procuraran que les negociacions es desenvolupin amb la continuÔtat necess‡ria, a fi i efecte de permetre l'examen i la soluciÛ puntual dels problemes plantejats.

Article 4

De la garantia ad personam

Alguns treballadors tenen reconeguda una retribuciÛ anomenada "plus especial" que ser‡ considerada estrictament ad personam, la qual no ser‡ absorbida ni compensada pels futurs augments retributius de qualsevol naturalesa.

Article 5

De l'absorciÛ

5.1.†Les disposicions legals que comportin una variaciÛ econÚmica en tots o en alguns dels conceptes retributius existents o que suposin la creaciÛ d'altres de nous nomÈs tindran efic‡cia pr‡ctica quan, considerats aquells en la seva totalitat, superin el nivell total d'aquests i, en cas contrari, s'hauran d'entendre com a absorbits per les millores pactades en el mateix.

5.2.†En aquest cas i mitjanÁant la ComissiÛ Parit‡ria es procedir‡, sense perjudici d'allÚ establert en el par‡graf anterior, a l'adaptaciÛ dels nous conceptes a les cl‡usules d'aquest Conveni.

Article 6

Dels pactes del Conveni

6.1.†En cas que l'autoritat laboral o judicial, en l'exercici de les seves facultats, no aprovÈs algun dels pactes del Conveni, aquest restaria sense efic‡cia pr‡ctica i s'hauria de reconsiderar el seu contingut.

6.2.†En relaciÛ amb aquesta matËria, es tindr‡ en compte el que disposi la legislaciÛ vigent.

SecciÛ 2

De la ComissiÛ Parit‡ria

Article 7

De la interpretaciÛ

Es crea la ComissiÛ Parit‡ria del Conveni com a Úrgan d'interpretaciÛ, arbitratge, conciliaciÛ i vigil‡ncia del seu compliment.

Article 8

De la composiciÛ

8.1.†La ComissiÛ Parit‡ria es compon d'un president, un secretari i tres vocals, com a m‡xim, amb representaciÛ igual d'empresaris i treballadors, aixÌ com dels assessors respectius. El president, en cas de ser membre de la ComissiÛ Negociadora, tindr‡ veu i vot. En cas de no ser-ho, nomÈs tindr‡ veu.

8.2.†El president ser‡ el que hagi actuat com a tal en les deliberacions del Conveni, el qual designar‡, lliurement, el secretari.

8.3.†Els vocals empresaris i treballadors seran escollits per les representacions respectives, de forma preferent entre els que haguessin estat vocals de la ComissiÛ Deliberadora.

8.4.†Els assessors seran designats lliurement pels vocals de cada una de les representacions.

8.5.†La ComissiÛ Parit‡ria podr‡ utilitzar els serveis permanents i ocasionals d'assessors per a aquelles matËries de la seva competËncia.

Article 9

De les funcions

8.1.†Les funcions de la ComissiÛ Parit‡ria sÛn:

a)†La interpretaciÛ autËntica del Conveni.

b)†Arbitratge de les q¸estions o problemes sotmesos a la seva consideraciÛ per ambdues parts o en els supÚsits previstos concretament en aquest text.

c)†Intervenir en els conflictes col∑lectius exercint les funcions de mitjancer amb audiËncia prËvia d'ambdues parts.

d)†Vigilar el compliment del que s'hagi pactat.

e)†Analitzar l'evoluciÛ de les relacions entre les parts contractants.

8.2.†L'exercici de les funcions anteriors no ser‡ obstacle per a la competËncia respectiva de les jurisdiccions administrativa i contenciosa previstes en les disposicions legals.

Article 10

Del domicili

10.1.†El domicili de la ComissiÛ Parit‡ria ser‡ UGT-SICO a la plaÁa d'Osona, n˙m. 4, de Vic i podr‡ reunir-se, actuar o dotar-se de domicili en qualsevol altra seu amb previ acord d'aquesta.

10.2.†La ComissiÛ celebrar‡ tantes reunions com siguin sol∑licitades per una de les parts i convocades pel seu president.

10.3.†Els treballadors i l'empresa interessats podran dirigir les seves comunicacions al president de la ComissiÛ Parit‡ria del Conveni mitjanÁant UGT-SICO, plaÁa d'Osona, n˙m. 4, de Vic.

Article 11

De la submissiÛ de q¸estions a la ComissiÛ

Ambdues parts estan d'acord a donar coneixement a la ComissiÛ Parit‡ria dels dubtes, les discrep‡ncies i els conflictes que puguin sorgir com a conseq¸Ëncia de la interpretaciÛ i aplicaciÛ del Conveni perquË aquesta emeti un dictamen o actuÔ en la forma prevista reglament‡riament.

Article 12

Per resoldre qualsevol consulta plantejada davant de la ComissiÛ es procurar‡ donar audiËncia a les parts interessades.

SecciÛ 3

OrganitzaciÛ del treball

Article 13

Norma general

  1. L'organitzaciÛ del treball Ès una facultat exclusiva de la DirecciÛ de l'empresa encaminada a obtenir el m‡xim rendiment en la dedicaciÛ dels seus recursos humans i materials d'acord amb el previst en les lleis.

Com sigui que els treballs es duen a terme en diferents municipis s'estableix que el lloc de sortida i tornada del treball Ès la nau que l'empresa tÈ situada en el polÌgon industrial d'activitats econÚmiques, carrer Mas de la Mora, s/n de Vic.

Els treballadors estan obligats a redactar un informe diari del treball que podran consultar en les oficines de l'empresa o conservar una cÚpia, si ho desitgen.

Article 14

De les facultats de la DirecciÛ

La DirecciÛ de l'empresa, subjecta a les normes legals d'estricta observanÁa i als preceptes d'aquest Conveni, tÈ les facultats seg¸ents:

a)†Exigir els rendiments mÌnims o els usuals en cada lloc de treball de l'empresa.

b)†Determinar el sistema que s'estimi mÈs necessari per garantir i obtenir rendiments superiors als mÌnims exigits, d'acord amb les necessitats o caracterÌstiques generals o especÌfiques de l'empresa.

c)†Fixar el nombre de m‡quines o tasques necess‡ries per a l'˙s racional de la capacitat productiva del treballador.

d)†Assenyalar les normes de vigil‡ncia i diligËncia en la cura de les m‡quines i utillatges.

e)†Establir els criteris i les normes de mobilitat i redistribuciÛ del personal de l'empresa d'acord amb les necessitats d'aquesta un cop escoltats els representants dels treballadors.

Article 15

De les obligacions de l'empresa

15.1.†SÛn obligacions de l'empresa:

a)†Informar els representants dels treballadors respecte dels canvis de car‡cter general establerts en l'organitzaciÛ del treball sense perjudici de les facultats de la DirecciÛ en la matËria.

b)†Posar a disposiciÛ dels treballadors l'especificaciÛ de les tasques assignades a cada lloc de treball.

c)†Establir i redactar la fÛrmula dels c‡lculs del salari d'acord amb un sistema clar i senzill.

d)†Estimular tota iniciativa encaminada a millorar l'organitzaciÛ del treball i a la creaciÛ i el desenvolupament d'un clima de col∑laboraciÛ entre l'empresa i els treballadors.

SecciÛ 4

Condicions econÚmiques

Article 16

Norma general

Les retribucions que es pactin en aquest Conveni es consideraran una contraprestaciÛ dels coneixements i l'aportaciÛ del treballador al lloc de treball.

Article 17

Del salari mÌnim interprofessional

S'entendr‡ com a salari mÌnim interprofessional el que es fixi com a tal per decret del Govern.

Article 18

Del salari base

Es considerar‡ salari base el que figuri com a tal per a cada categoria en l'annex 1 d'aquest Conveni. Aquest salari s'estableix mensualment i ser‡ divisible per 30 dies.

Article 19

De la garantia de condicions de treball

Tots els treballadors tindran les mateixes condicions b‡siques i substancials del seu contracte de treball i per aixÚ la seva jornada ser‡ la pactada en el Conveni i la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR