Convenio colectivo - Almalog, SL., Cataluña

Inicio de Vigencia15 de Octubre de 2002
Fin de Vigencia18 de Junio de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3740 de 15/10/02

RESOLUCIÓ TRE/2911/2002, de 18 de juny, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Almalog, SL (centres de la província de Barcelona) per als anys 2002-2004 (codi de conveni núm. 0812242).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Almalog, SL (centres de la província de Barcelona), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 9 de gener de 2002 i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Almalog, SL (centres de la província de Barcelona), per als anys 2002-2004 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 18 de juny de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Almalog, SL (centres de la província de Barcelona) per als anys 2002-2004

Article 1

Àmbit funcional

Aquest Conveni col-lectiu regula les relacions laborals entre l'empresa Almalog, SL i el seu personal dependent i integra tant les prestacions directes de serveis com les indirectes, aquestes darreres resultants dels contractes o subcontractes que Almalog faci amb altres empreses per a la prestació de serveis corresponents a la gestió general del magatzem i tasques inherents a aquesta.

En aquest Conveni s'entén que:

a) Són treballadors estructurals els de caràcter fix o temporal que presten directament el seu servei a l'empresa.

b) Són treballadors indirectes els de caràcter fix o temporal que presten els seus serveis a Almalog, en l'àmbit d'un contracte subscrit per aquesta empresa amb una altra empresa, per fer serveis corresponents a l'activitat d'Almalog, sempre que l'execució i la prestació laboral del servei contractat depenguin de la direcció i gestió d'Almalog i estiguin integrades dins de l'àmbit del seu poder de direcció i sempre que conservin, respecte als treballadors de la seva plantilla, els drets, les obligacions, els riscos i les responsabilitats que la condició d'empresari comporta.

Article 2

Àmbit territorial

Aquest Conveni és d'àmbit provincial. Hi queden inclosos tots els centres i/o llocs de treball que estableix l'àmbit funcional del Conveni i que són a la província de Barcelona.

Article 3

Àmbit personal

Aquest Conveni s'aplica a tots els treballadors fixos o temporals que presten els seus serveis sota la dependència de l'empresa.

En queden exclosos:

a) Els que tenen limitada la seva activitat a l'exercici de la funció de conseller o membre dels òrgans de representació de l'empresa, sempre que la seva activitat només impliqui l'exercici de funcions inherents al seu càrrec.

b) El personal d'alta direcció.

Article 4

Vigència i durada

Aquest Conveni entra en vigor, a tots els efectes, l'1 de gener de 2002 i té vigència fins al 31 de desembre de 2004, independentment de la data de publicació al DOGC. Tenint en compte el caràcter retroactiu d'aquest Conveni, els endarreriments a què doni lloc la seva aplicació han de ser abonats en el termini màxim de 4 mesos a partir de la data de notificació a les parts de l'acord perquè l'autoritat laboral competent faci el registre i en disposi la publicació.

Article 5

Pròrroga

El Conveni queda prorrogat tàcitament per períodes successius d'1 any si no és objecte de denúncia per a la seva revisió o rescissió amb com a mínim 3 mesos d'antelació a la data del seu venciment inicial o de venciment de qualsevol de les seves pròrrogues.

Article 6

Revisió o rescissió

La denúncia per a la rescissió o revisió d'aquest Conveni ha de ser formulada per la representació amb 3 mesos d'antelació a la data de fi de la vigència d'aquest Conveni o de qualsevol de les seves pròrrogues. Si cap de les parts el denuncia s'ha de considerar prorrogat tàcitament.

En el cas que es faci la denúncia del Conveni, les parts es comprometen a iniciar les negociacions del següent conveni com a màxim l'1 de novembre de l'any en curs, a fi de concloure-les, si és possible, abans del venciment del present Conveni o de les seves pròrrogues successives.

Si una vegada denunciat el Conveni les negociacions es prolonguen o no hi ha acord substitutori abans de l'expiració del seu venciment, aquest Conveni s'ha de considerar prorrogat fins que les negociacions finalitzin.

Article 7

Increment i revisió salarials

L'any 2002 regeix la taula salarial de l'annex 1, amb un increment equivalent al de la previsió d'inflació per a aquest any. Una vegada publicat per l'INE l'increment de l'IPC corresponent a aquest any, s'ha de fer la rectificació d'aquest annex. En el cas que la previsió d'inflació establerta per l'INE el 31 de desembre sigui superior a l'increment de l'IPC definitiu, aquest excés no es pot absorbir en cap cas.

Si el 31 de desembre de 2002 l'índex de preus de consum (IPC) establert per l'Institut Nacional d'Estadística registra un increment superior a la previsió d'inflació per a aquest any, s'ha de fer una revisió salarial tan aviat com això es constati oficialment, pel que fa a l'excés sobre aquesta xifra. Aquest increment s'ha d'abonar en concepte d'endarreriments amb efectes des de l'1 de gener de 2002 i s'ha d'aplicar a la taula i a la resta de conceptes econòmics que serveixen de base per al càlcul pactat inicialment per a aquest any. En el cas que la previsió d'inflació establerta per l'INE el 31 de desembre sigui superior a l'increment de l'IPC definitiu, aquest excés no es pot absorbir en cap cas.

Per a l'any 2003 es pacta un increment equivalent a la previsió d'inflació per a aquest any més un 0,5%, aplicat a la taula de l'annex 1 i a la resta de conceptes econòmics augmentats el 2002.

Si el 31 de desembre de 2003 l'índex de preus de consum (IPC) establert per l'Institut Nacional d'Estadística registra un increment superior a la previsió d'inflació per a aquest any, s'ha de fer una revisió salarial tan aviat com això es constati oficialment, pel que fa a l'excés sobre aquesta xifra. Aquest increment s'ha d'abonar en concepte d'endarreriments amb efectes des de l'1 de gener de 2003 i s'ha d'aplicar a la taula i a la resta de conceptes econòmics que serveixen de base per al càlcul pactat inicialment per a aquest any. En el cas que la previsió d'inflació establerta per l'INE el 31 de desembre sigui superior a l'increment de l'IPC definitiu, aquesta diferència no es pot absorbir en cap cas.

Per a l'any 2004 es pacta un increment equivalent a la previsió d'inflació per a aquest any més un 1%, aplicat a la taula de l'annex 1 i a la resta de conceptes econòmics augmentats el 2003.

Si el 31 de desembre de 2004 l'índex de preus de consum (IPC) establert per l'Institut Nacional d'Estadística registra un increment superior a la previsió d'inflació per a aquest any, s'ha de fer una revisió salarial tan aviat com això es constati oficialment, pel que fa a l'excés d'aquesta xifra. Aquest increment s'ha d'abonar en concepte d'endarreriments amb efectes des de l'1 de gener de 2004 i s'ha d'aplicar a la taula i la resta de conceptes econòmics que serveixen de base per al càlcul pactat inicialment per a aquest any. En el cas que la previsió d'inflació establerta per l'INE el 31 de desembre sigui superior a l'increment de l'IPC definitiu, aquesta diferència no es pot absorbir en cap cas.

Article 8

Prelació de normes

En tot el que no preveu aquest Conveni cal atenir-se al que estableixen l'Estatut dels treballadors, altres normes laborals i de la Seguretat Social legals i reglamentàries i també el Conveni col-lectiu d'empreses de servei, si n'hi ha. Qualsevol dubte o divergència derivat de l'aplicació d'aquest Conveni ha de ser sotmès a la jurisdicció dels jutjats competents, sens perjudici de les actuacions de la Comissió Paritària per a la interpretació del Conveni i del Tribunal Laboral de Catalunya.

Article 9

Absorció i compensació

a) Les percepcions econòmiques quantificades en aquest Conveni tenen el caràcter de mínimes en el seu àmbit d'aplicació.

b) Quan entri en vigor aquest Conveni o una disposició legal aplicable, l'empresa pot absorbir o compensar els augments o millores que contingui respecte a les percepcions econòmiques que realment s'abonen als treballadors, sigui quin sigui el seu origen, sempre que aquestes siguin superiors en conjunt i en còmput anual.

Article 10

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i han de ser considerades globalment a l'efecte de la seva aplicació.

En el cas que l'autoritat laboral competent, en l'exercici de les seves facultats, no aprovi algun dels pactes del Conveni o remeti el Conveni al jutjat social, cal atenir-se al resultat de la sentència corresponent.

Article 11

Garantia personal

S'ha de respectar les situacions personals que, amb caràcter global, millorin el que es pacta en aquest Conveni i s'han de mantenir estrictament "ad personam", sens perjudici de fer les absorcions i compensacions que siguin procedents segons el que preveu l'article 8.

Les condicions que es fixen en aquest Conveni s'han de considerar mínimes; en conseqüència, qualsevol pacte en contra entre el treballador i l'empresa no ha de prevaler sobre el que estableix aquest Conveni.

Article 12

Comissió Paritària; interpretació del Conveni

Es constitueix la Comissió Paritària, que preveu l'article 85 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, com a òrgan d'interpretació, arbitratge, conciliació i vigilància d'aquest Conveni.

La Comissió...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR