Convenio colectivo - CESPA Ingeniería Urbana, SA., Cataluña

Inicio de Vigencia 9 de Mayo de 2002
Fin de Vigencia19 de Febrero de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3632 de 09/05/02

RESOLUCIÓ

TRE/1137/2002, de 19 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cespa Ingeniería Urbana, SA (serveis de neteja, regs i recollida domiciliària d'escombraries de Vilassar de Mar) per als anys 2002-2004 (codi de conveni núm. 0812061).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cespa Ingeniería Urbana, SA (serveis de neteja, regs i recollida domiciliària d'escombraries de Vilassar de Mar) subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 26 d'octubre de 2001, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cespa Ingeniería Urbana, SA (serveis de neteja, reg i recollida domiciliària d'escombraries de Vilassar de Mar) per als anys 2002-2004 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 19 de febrer de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Cespa Ingeniería Urbana, SA (serveis de neteja, regs i recollida d'escombraries domiciliària de Vilassar de Mar) per als anys 2002-2004

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit territorial i personal

Aquest Conveni és d'aplicació a tot el personal que fa els serveis de neteja, regs i recollida d'escombraries domiciliària i altres residus i que l'empresa Cespa Ingeniería Urbana, SA té o pugui tenir contractat amb l'Ajuntament de Vilassar.

S'arriba a fer la regulació d'aquest Conveni col·lectiu perquè el règim laboral que fins ara tenien els treballadors del dit municipi era incorrecte. Encara que feien les feines pròpies de neteja i sanejament públic urbà, estaven regulats pel Conveni col·lectiu de neteja d'edificis i locals, la qual cosa implicava friccions entre l'Ajuntament de Vilassar, l'empresa concessionària i els treballadors que feien el servei.

Les condicions de treball que en general es pacten en aquest Conveni col·lectiu tenen la condició d'obligatòries i, sens perjudici de mantenir-les, d'acord amb la legislació aplicable, poden ser millorades per un contracte individual o un pacte amb els representants dels treballadors. No és vàlid qualsevol acord establert per un contracte individual o un contracte de treball contrari a la legislació vigent i al que regula aquest Conveni col·lectiu com a dret obligatori mínim.

Article 2

Vigència

Aquest Conveni col·lectiu entra en vigor l'1 de gener de 2002, sens perjudici dels efectes de la seva publicació al BOP i del seu registre per l'autoritat laboral.

Article 3

Durada i pròrroga

La durada d'aquest Conveni col·lectiu és de 3 anys, fins al 31 de desembre de 2004. Ambdues parts es comprometen a iniciar la negociació d'un nou conveni 30 dies abans que expiri aquest.

Article 4

Absorció i compensació

Les retribucions establertes en aquest Conveni en qualsevol concepte han de compensar i absorbir totes les que hi hagi en el moment que entri en vigor, siguin quins siguin la seva naturalesa i el seu origen.

Els augments de retribucions que hi pugui haver en el futur per disposicions legals d'aplicació general, conveni col·lectiu o contractes individuals només poden afectar les condicions pactades en aquest Conveni quan, considerades les noves retribucions en còmput anual, superin les pactades aquí. En el cas contrari, han de ser compensades o absorbides per aquestes últimes i s'ha de mantenir aquest Conveni amb els seus mateixos termes, d'acord amb el fons, la forma i les condicions que s'hi pacten.

Article 5

Comissió Mixta

Queda establerta la Comissió Mixta, que té a càrrec seu les funcions següents:

Interpretació del Conveni en tots els seus termes.

Requeriment de les parts, amb facultats per mitjançar, conciliar o arbitrar en el tractament i la solució de totes les qüestions i els conflictes de caràcter col·lectiu que es puguin suscitar. Abans de l'inici d'una vaga cal que la Comissió paritària es reuneixi.

Ambdues parts convenen que qualsevol dubte o divergència que hi pugui haver sobre la interpretació o aplicació d'aquest Conveni col·lectiu obligatòriament sigui sotmès a l'informe preceptiu de la Comissió abans d'iniciar una reclamació contenciosa o administrativa.

Composició

La Comissió Mixta ha d'estar composta paritàriament per 2 representants dels treballadors i 2 de l'empresa, els quals han d'escollir un secretari entre ells.

Poden fer servir els serveis ocasionals o permanents d'assessors. Aquests assessors han de ser designats lliurement per ambdues parts.

Procediment

Els assumptes s'han de sotmetre a la consideració de la Comissió Mixta a proposta del delegat dels treballadors o de la Direcció de l'empresa. Una vegada convocada de forma fefaent la Comissió Mixta per una de les parts, aquesta s'ha de reunir en un termini màxim de 5 dies, tret de causa justificada. En cas contrari, ambdues parts tenen via lliure per iniciar qualsevol tipus d'acció que els empari en dret.

Perquè les sessions de la Comissió Mixta siguin vàlides hi han de ser presents tots els seus components.

Els assumptes sotmesos a la Comissió Mixta han de ser resolts en un termini màxim de 15 dies.

Qualsevol de les parts que la integren indistintament pot convocar-la. Els acords adoptats per la Comissió Mixta són vinculants i de compliment obligatori per a ambdues parts quan siguin presos per unanimitat.

Article 6

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen part d'un tot orgànic i indivisible i a l'efecte de la seva aplicació pràctica han de ser considerades globalment. Si el Conveni és impugnat totalment o en part per l'autoritat laboral competent i remès als jutjats socials esdevindrà nul i sense cap eficàcia.

Article 7

Prelació de normes i dret supletori

Les normes que conté aquest Conveni col·lectiu han de regular amb caràcter general les relacions entre l'empresa i els treballadors. En tot allò no previst i no regulat en aquest Conveni col·lectiu, cal atenir-se al Conveni general del sector de la neteja pública de data 12 de febrer de 1996, publicat al BOE de 7 de març de 1996, al text refós de l'Estatut dels treballadors i a la resta de disposicions laborals que siguin d'aplicació i vigents al seu moment.

Capítol 2

Condicions econòmiques

Article 8

Conceptes retributius

La taula salarial annexa integra la retribució pactada en aquest Conveni col·lectiu per al 2002 i reflecteix els conceptes i les quantitats determinats per a cada una de les categories dels empleats regits pel Conveni.

Per al 2003, les remuneracions per conceptes salarials han de ser les que resultin d'incrementar la taula del 2002 segons l'increment de l'IPC del 2002, quan es conegui l'IPC real del 2002, excepte la del plus compensatori, que el 2003 ha de ser la quantitat fixa de 7.931 pessetes.

Per al 2004, les remuneracions per conceptes salarials han de ser les que resultin d'incrementar la taula del 2003 segons l'IPC real del 2003, excepte la del plus compensatori, que ha de ser la quantitat fixa de 15.862 pessetes per a tots els treballadors.

Article 9

Salari base

El salari base del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR