Convenio colectivo - Societat Municipal dAparcaments i Serveis, SA., Cataluña

Inicio de Vigencia10 de Mayo de 2002
Fin de Vigencia29 de Enero de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3633 de 10/05/02

RESOLUCIÓ

TRE/1169/2002, de 29 de gener, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Societat Municipal d'Aparcaments i Serveis, SA, per als anys 2001-2004 (codi de conveni núm. 0805952).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Societat Municipal d'Aparcaments i Serveis, SA, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 20 de desembre de 2001, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Societat Municipal d'Aparcaments i Serveis, SA, per als anys 2001-2004 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 29 de gener de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Societat Municipal d'Aparcaments i Serveis, SA, per als anys 2001-2004

Títol preliminar

Article 1

Àmbit funcional

L'àmbit d'aquest Conveni és l'empresa Societat Municipal d'Aparcaments i Serveis, SA i el seu personal laboral de tots els seus centres de treball.

Article 2

Àmbit personal

  1. El Conveni afecta tots els treballadors de l'empresa que presten serveis en els centres de treball existents en l'actualitat i en aquells que es creïn durant la vigència d'aquest Conveni, en les activitats que, actualment, efectua l'empresa.

  2. Malgrat això, en queden excloses les persones que tinguin la condició de director general, sotsdirector general i director.

    Article 3

    Àmbit temporal

    El Conveni entra en vigor el dia següent al de la seva firma i la seva vigència finalitza el 31 de desembre de 2004. L'any 2004 es considera any de vigència del Conveni si en els anys 2002 i 2003 no s'han penalitzat els augments diferencials previstos.

    Això no obstant, els conceptes salarials la vigència dels quals és per al 2001 s'han d'aplicar amb efectes retroactius des de l'1 de gener d'aquest any.

    Article 4

    Denúncia i revisió

  3. En cas de denúncia en què es proposi revisar o prorrogar el Conveni, aquesta ha d'efectuar-se amb una antelació mínima de 3 mesos a la data d'extinció del termini de vigència o de qualsevol de les seves pròrrogues.

  4. L'escrit de denúncia ha d'incloure un certificat de l'acord adoptat, amb aquesta finalitat, per la representació que efectua la denúncia, en el qual s'han d'exposar les causes determinants de la revisió o pròrroga que se sol·licita.

  5. Un cop feta la denúncia, posteriorment cal lliurar un projecte raonat sobre els punts a tractar, perquè puguin iniciar-se les converses. El plantejament de qualsevol situació s'ha d'efectuar segons el procediment que disposa la legislació vigent.

  6. En cas de denúncia, continuaran regint les condicions aquí pactades fins a l'aprovació d'un nou conveni col·lectiu, i es considerarà que perden vigència les clàusules d'obligació i es mantenen les de caràcter normatiu.

  7. En cas que cap de les representacions faci una denúncia expressa, el Conveni es prorrogarà automàticament durant 1 any, i així successivament.

  8. Excepcionalment l'any 2004 es considera vàlidament denunciat, sempre que es produeixin les penalitzacions dels increments diferencials en els anys 2002 i 2003, en el moment en què qualsevol de les parts ho comuniqui a l'altra per escrit. Aquesta derogació provisional de l'obligació de denunciar amb antelació es produeix davant la impossibilitat de conèixer, amb l'antelació prevista en el punt 1 del present article, les dades d'inflació desencadenants de la pèrdua de vigència per a l'any 2004.

    Article 5

    Absorció, compensació i vinculació a la totalitat

    Aquest Conveni col·lectiu és la norma que regula les relacions laborals entre l'empresa i el seu personal.

  9. Com que les condicions pactades són un tot orgànic i indivisible, en el cas que la jurisdicció competent anul·li o invalidi alguna dels seus pactes, les parts signants d'aquest Conveni es comprometen a reunir-se dins els 15 dies següents a la fermesa de la resolució corresponent, a fi de resoldre el problema plantejat. Si en el termini de 45 dies, a partir de la fermesa de la resolució en qüestió, les parts signants no arriben a un acord, es comprometen a fixar el calendari de reunions per renegociar el Conveni totalment o en la part afectada.

    En cas de no arribar a un acord, ha de continuar vigent el Conveni col·lectiu anterior.

  10. Les condicions que es pactin en aquest Conveni compensen, comprenen i deixen sense efecte totes les que existeixin amb anterioritat a la seva vigència, tant si la seva aplicació procedeix de disposició legal, jurisprudencial o administrativa, conveni col·lectiu o pacte de qualsevol classe, inclosos usos i costums, com de qualsevol altra causa.

  11. Si en còmput anual resulta un excés de la situació anterior respecte del present Conveni, aquest tindrà el condicionant amb què va ser concedit, i mantindrà, en tot cas, el seu caràcter personal.

  12. Si durant la seva vigència aquest Conveni és afectat per disposicions legals futures que puguin implicar la variació econòmica d'algun o alguns conceptes retributius, o la modificació de les condicions de treball, en tots dos casos seran absorbibles per les condicions d'aquest Conveni en còmput anual.

    Article 6

    Garantia personal

    Cal respectar les situacions personals en què les percepcions de qualsevol classe, en conjunt i comptades de forma global i anual, siguin més beneficioses que no pas les fixades en aquest Conveni i cal mantenir-les estrictament a títol personal.

    títol 1

    Conceptes econòmics

    Capítol 1

    Efectes econòmics i revisió salarial

    Article 7

    Increment salarial i revisió salarial per a l'any 2001

    1. Increment salarial: els valors establerts en les taules salarials per als conceptes salari base, plus de conveni, complement de lloc de treball, gratificació extraordinària, hores extraordinàries i nocturnitat i també del complement personal sentència corresponents a l'any 2000 actualitzats, han de tenir, per a l'any 2001, un increment de l'IPC nacional previst.

      Les taules salarials corresponents a l'any 2001 s'han de reflectir en l'annex 1/2001 del present Conveni col·lectiu.

    2. Clàusula de revisió salarial: els conceptes salarials la determinació dels quals hagi tingut l'IPC d'àmbit nacional com a element de càlcul, han de ser actualitzats amb l'índex corresponent a l'IPC real, una vegada aquest hagi estat publicat oficialment per l'Institut Nacional d'Estadística o òrgan que el substitueixi.

      Queda expressament exclòs de revisió el valor del concepte de trasllat base.

    3. Increments diferencials: els salaris compresos entre 2.000.000 de pessetes (12.020, 24 euros) i 2.500.000 pessetes (15.025,30 euros) han d'experimentar un increment diferencial del 0,5% en conceptos fixos de taules (salari base, plus conveni, complement lloc de treball i gratificació extraordinària), a excepció del personal d'aparcaments, l'increment diferencial del qual ha de ser de 85.000 pessetes brutes (510,86 euros). La resta de nivells salarial no ha de tenir increment diferencial.

      Article 8

      Increment salarial i revisió salarial per a l'any 2002

    4. Increment salarial: l'increment salarial per als conceptes salari base, plus de conveni, complement de lloc de treball, gratificació extraordinària, hores extraordinàries i nocturnitat i també per al complement personal sentència establerts en les taules del Conveni col·lectiu de l'empresa corresponents a 2001, que resulta dels valors actualitzats, ha de ser igual a l'IPC estatal previst, per al període entre l'1 de gener i el 31 de desembre, ambdós de 2002.

      En concepte de bestreta a compte, regularitzable quan es conegui oficialment l'IPC real del període indicat, s'ha d'abonar a partir de la nòmina de gener del 2002 una quantitat igual, en valor brut, a l'import resultat d'aplicar a les taules corresponents al 2001 un percentatge igual a l'increment de l'IPC previst per al 2002 als pressupostos de l'Estat.

      Les taules salarials corresponents a l'any 2002 es reflecteixen en l'annex 1/2002 del present Conveni col·lectiu.

    5. Clàusula de revisió salarial: els conceptes salarials, la determinació dels quals hagi tingut l'IPC d'àmbit nacional com a element de càlcul, han de ser actualitzats amb l'índex corresponent a l'IPC real, una vegada aquest hagi estat publicat oficialment per l'Institut Nacional d'Estadística o òrgan que el substitueixi.

      Queda expressament exclòs de revisió el valor del concepte de trasllat base.

    6. Increments diferencials: si l'IPC real se situa fins al 3% s'acorden els següents increments diferencials, en conceptes fixos de taules, segons el nivell salarial:

      Salaris de més de 3.500.000 pessetes (21.035,42 euros): +0,2%.

      Salaris entre 3.000.000 pessetes (18.030,36 euros) i 3.500.000 pessetes (21.035,41 euros): +0,3%.

      Salaris entre 2.500.000 pessetes (15.025,30 euros) i 3.000.000 pessetes (18.030,36 euros): +0,4%.

      Salaris entre 2.000.000 pessetes (12.020,24 euros) i 2.500.000 pessetes (15.025,29 euros): +0,5%.

      Si l'IPC real se situa entre el 3,1% i el 3,5% els diferencials es veuen modificats gradualment tal i com es recull en l'escala següent:

      Any 2002

      IPC: IPC real 2001; N: nivells; ID: increment diferencial; S: salaris en euros.

      IPC

      N

      ID

      3,1%

      S de més de 21.035,42

      0,15%

      S entre 18.030,36 i 21.035,41

      0,20%

      S entre 15.025,30 i 18.030,35

      0,30%

      S entre 12.020,24 i 15.025,29

      0,40%

      3,2%

      S de més de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR