Convenio colectivo - Sealed Power Europe, SL ., Cataluña

Inicio de Vigencia15 de Mayo de 2002
Fin de Vigencia23 de Enero de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3636 de 15/05/02

RESOLUCIÓ

TRE/1249/2002, de 23 de gener, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sealed Power Europe, SL (centre de treball de Vilanova i la Geltrú), per als anys 2001-2003 (codi de conveni núm. 0812032).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sealed Power Europe, SL (centre de treball de Vilanova i la Geltrú), subscrit pels representants de l'empresa i dels treballadors el dia 18 de juny de 2001, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sealed Power Europe, SL (centre de treball de Vilanova i la Geltrú), per als anys 2001-2003, al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 23 de gener de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Sealed Power Europe, SL (Vilanova i la Geltrú), per als anys 2001-2003

Capítol 1

Disposicions generals

Article preliminar

Aquest Conveni s'ha pactat entre la representació dels treballadors i la de l'empresa, les quals han acreditat aquesta condició en la Comissió Negociadora. Ambdues parts s'han reconegut legitimació mútuament i recíprocament.

Article 1

Àmbits territorial i funcional

Aquest Conveni col·lectiu regeix les relacions laborals del centre de treball que Sealed Power Europe, SL té a Vilanova i la Geltrú, dedicat a l'activitat siderometal·lúrgica.

Article 2

Àmbit personal

Queden vinculats a les estipulacions d'aquest Conveni tots els treballadors que prestin els seus serveis al centre de treball indicat a l'article anterior i els que hi ingressin d'ara endavant, a excepció únicament del personal que tingui els càrrecs compresos entre els articles 1.3.c) i 2.1.a) del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'estatut dels treballadors.

També en queden exclosos els treballadors dels grups tècnic, tecnicoadministratiu i administratiu que ho pactin amb l'empresa de comú acord.

Article 3

Vigència

Aquest Conveni comença a regir legalment a partir del dia següent al de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat. No obstant això, mentre s'espera que es faci aquest tràmit, s'ha d'aplicar provisionalment a partir del dia següent al que el signi la Comissió Negociadora, i les condicions econòmiques s'han de retrotreure a l'1 de gener de 2001 per a tot el personal que estigui prestant serveis a l'empresa.

Article 4

Durada

Aquest Conveni té una durada de 3 anys i es considera que s'acaba el 31 de desembre de 2003. Ha de quedar prorrogat automàticament any rere any per reconducció tàcita si cap de les parts no el denuncia com a mínim amb 1 mes d'antelació a la data del seu venciment o a la del venciment de qualsevol de les seves pròrrogues.

Article 5

Compensació

Les retribucions establertes en aquest Conveni compensen i substitueixen tots els abonaments salarials que l'empresa estava satisfent obligatòriament o voluntàriament.

Se n'han d'exceptuar els increments de l'incentiu de TSO, el plus de lloc de treball i la garantia ad personam, que s'estableixen a la taula salarial corresponent.

Article 6

Absorció

Les retribucions que abona l'empresa als seus treballadors i que integren l'estructura salarial que es regula en aquest Conveni han d'absorbir totalment els increments que l'empresa pugui estar obligada a implantar com a conseqüència de disposicions legals de compliment obligatori. Les disposicions legals futures que impliquin la creació de nous conceptes retributius o la variació econòmica dels pactats només han de tenir eficàcia si considerats aquests últims globalment, donen un total inferior al que resulta de l'aplicació d'aquestes disposicions. Per fer la comparació, la base de càlcul ha de ser igual a la suma dels diversos conceptes retributius que es perceben dins l'any natural.

Article 7

Condició més beneficiosa

S'han de respectar les situacions personals que considerades en conjunt i en còmput anual siguin més beneficioses que les fixades en aquest Conveni i s'ha de mantenir estrictament la condició més beneficiosa.

Article 8

Comissió Paritària

A fi de dirimir les diferències d'aplicació que hi pugui haver en matèries relacionades amb el Conveni, s'ha de crear la Comissió Paritària per a la interpretació, presidida pel president del Conveni. N'han de ser vocals 4 representants dels treballadors (s'ha de procurar que també hagin format part de la Comissió Negociadora del Conveni) i 4 persones designades per la Direcció de l'empresa (s'ha de procurar que 2 també hagin format part de la Comissió Negociadora).

Les reunions han de tenir lloc a petició de qualsevol d'ambdues representacions, les quals han de sol·licitar-les a la presidència com a mínim amb 8 dies d'antelació a la data proposada.

Les funcions i activitats de la Comissió Paritària no han d'obstruir en cap cas el lliure exercici de les jurisdiccions administrativa, contenciosa i laboral.

Capítol 2

Condicions econòmiques

Article 9

Salaris

El pagament dels salaris s'ha de fer mitjançant l'ingrés al compte o la llibreta de l'entitat bancària escollida pels treballadors.

L'abonament dels salaris s'ha de fer el dia 15 del mes següent al treballat. Tot el personal que vulgui sol·licitar una bestreta fixa ho pot fer a compte del salari del mes. La bestreta s'ha d'abonar el dia 30 i ha de ser de 110.000 pessetes al mes com a màxim.

Quan les dates de pagament coincideixin amb dia festiu, l'empresa ha d'abonar els salaris el dia hàbil anterior sempre que pugui.

Article 10

Salari per hora

S'estableix un salari per hora per a cada categoria i lloc de treball, el qual és igual al jornal base més el plus de conveni i el plus de nocturnitat, si escau. L'incentiu equival del 0 al 33% del salari per hora en una activitat de 100 a 133. En totes les màquines en què el treball no estigui limitat, s'han d'indicar les produccions a l'activitat 140 (a més de la informació actual d'activitat 100 i 133); les activitats superiors a 133 i del 140 com a màxim s'han de retribuir pel sistema d'incentius.

Article 11

Revisió dels llocs de treball

Els anys 2002 i 2003, els especialistes 195 que treballin als llocs operaris 1, 2 i 3 i qualitat 1 de l'estudi HAY i els preparadors i els preparadors amb comandament al taller i inspecció final que facin aquestes funcions han de tenir un increment d'un 0,5% als conceptes salarials de jornal base, plus de conveni i incentiu mentre facin la prestació en aquests llocs de treball.

Article 12

Antiguitat

El personal comprès en aquest Conveni ha de percebre uns augments periòdics pels anys de servei, que consisteixen en l'abonament de quinquennis. Pel que fa als col·lectius que tenen estructurat el salari en salari de conveni (salari base + plus de conveni), el concepte d'antiguitat ha de ser equivalent al 5% del salari base de la seva categoria.

Els augments periòdics pels anys de servei s'han de començar a meritar a partir del primer dia del mes en què es compleixi cada quinquenni.

S'ha de començar a comptar l'antiguitat des del primer dia d'ingrés a l'empresa.

Article 13

Personal tècnic i administratiu

S'estableix per al personal tècnic i administratiu els nivells que figuren a l'annex corresponent, amb els imports salarials que s'indiquen per a cada nivell.

El personal tècnic i administratiu amb més de 10 anys de serveis a la categoria ha d'ascendir a la categoria d'oficial de segona del seu ram amb ple dret.

Article 14

Gratificacions extraordinàries

S'estableixen 2 pagues extraordinàries a l'any, que s'han d'abonar al juliol i al desembre (a raó de 30 dies de salari base cada una) segons la taula, amb l'antiguitat, el complement de pagues i el plus de comandament.

Al personal tècnic i administratiu se li ha d'aplicar la fórmula recollida a l'annex corresponent.

L'abonament de les gratificacions extraordinàries s'ha de fer el 15 de juliol i el 15 de desembre. Aquestes gratificacions s'han de comptar en proporció al temps treballat, i cada una s'ha de prorratejar per semestres naturals de l'any en què es meriten.

En el cas que els períodes de vacances oficials s'iniciïn abans del 15 de juliol s'ha d'avançar suficientment l'efectivitat dels pagaments a una data que permeti percebre-les abans de l'inici del període de vacances.

Article 15

Plus de nocturnitat

El plus de nocturnitat queda fixat en un 40% del jornal base diari efectiu nocturn de l'operari i ha de quedar inclòs al salari per hora a l'efecte del càlcul de l'incentiu com fins ara, segons queda recollit a l'annex corresponent.

S'estableix un plus de nocturnitat per hora treballada en torn nocturn, específic per al personal que presta els seus serveis a porteria-vigilància, s'hi n'hi ha. Es recull a l'annex de la taula salarial-plusos.

Als imports de l'incentiu per mèrit en horari nocturn se'ls ha d'aplicar el coeficient corrector que resulti del coeficient entre les hores anuals diürnes i les nocturnes.

Als productors a qui sigui d'aplicació el sistema salarial segons la mitjana, se'ls ha de quantificar aquest plus de conformitat amb la dita fórmula de valoració per mèrit.

Article 16

Plus de feina penosa, tòxica i perillosa

Segons el pacte entre el Comitè i la Direcció de data 4 de juliol de 2001, si l'autoritat laboral reconeix l'existència d'una feina excepcionalment penosa, tòxica i perillosa, s'ha d'abonar al personal un increment del 25% del salari base per hora treballada...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR