Convenio colectivo - Ferrocarril Metropolità de Barcelona SPM SA, Barcelona

Inicio de Vigencia 4 de Noviembre de 2002
Fin de Vigencia22 de Julio de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3753 de 04/11/02

RESOLUCIÓ TRE/3119/2002, de 22 de juliol, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu extraestatutari de l'empresa Ferrocarril Metropolità de Barcelona, SA, per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0801722).

Vist el text del Conveni col-lectiu extraestatutari de l'empresa Ferrocarril Metropolità de Barcelona, SA, subscrit pels representants de l'empresa i per les seccions sindicals de CCOO, UGT, CIM i SIT en data 9 d'abril de 2002, i de conformitat amb el que disposa l'article 1.c) del Reial decret llei 5/1979, de 26 de gener i el Reial decret 2756/1979, de 23 de novembre, i de conformitat amb el que disposen els articles 59.4, 59.5.a) i 60 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, i 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu extraestatutari de l'empresa Ferrocarril Metropolità de Barcelona, SA, per als anys 2002 i 2003 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 22 de juliol de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI col-lectiu extraestatutari de l'empresa Ferrocarril Metropolità de Barcelona, SA per als anys 2002 i 2003

A Barcelona, als locals de l'Institut d'Educació Contínua (IDEC), a les 10 hores del dia 9 d'abril de 2002, es reuneixen les persones anotades al marge, components de la Comissió Negociadora del Conveni col-lectiu i representants de la Direcció de l'empresa i de les seccions sindicals, per concloure les deliberacions corresponents al 23è Conveni col-lectiu de la dita empresa. Arriben als acords següents:

  1. Les parts signants, en representació de la Direcció de l'empresa i dels treballadors afiliats, declaren finalitzades les deliberacions i arriben a l'acord recollit al text del Conveni que s'adjunta i a l'annex corresponent, els quals es llegeixen i les parts hi estan conformes.

  2. Atès que les representacions sindicals signants no tenen la majoria al si del Comitè d'Empresa, aquest Conveni ha de tenir la consideració d'extraestatutari, ja que no compleix les exigències de representativitat establertes a l'article 87 de l'Estatut dels treballadors.

  3. Les parts signants valoren de manera positiva els continguts del Conveni per al conjunt dels treballadors i fan una crida a la resta de la Comissió Negociadora perquè ratifiqui el Conveni i així es converteixi en un conveni d'eficàcia general.

    Per a això fixen com a termini improrrogable fins al divendres 19 d'abril de 2002. Si en aquest termini hi ha l'adhesió d'algun membre de la Comissió Negociadora i això significa tenir la dita majoria, el Conveni tindrà eficàcia general i els seus efectes es retrotrauran a l'1 de gener de 2002 per a tota la plantilla.

    Si després del 19 d'abril de 2002 hi ha l'adhesió d'un sindicat o membre de la representació dels treballadors en la Comissió Negociadora, el Conveni tindrà eficàcia general, però les condicions econòmiques aplicables als empleats afiliats als sindicats no signants del present acord no tindran efectes retroactius, sinó que tindran vigència des del dia 1 del mes següent al de l'adhesió.

  4. Mentre aquest acord tingui la consideració de Conveni d'eficàcia limitada no és possible aplicar els articles 11 (jornada laboral), 12 (vacances del personal de taquilles), 13 (descansos i vacances del personal de trens) i 14 (descansos del personal d'estacions) i per tant aquests articles queden en suspens.

    Si hi ha l'adhesió d'un sindicat o membre del Comitè d'Empresa després del 19 d'abril de 2002, tampoc no s'han d'aplicar els articles 11, 12, 13 i 14 pel que fa a l'any 2002.

    Capítol 1

    Disposicions generals

    Article 1

    Àmbit personal

    Les normes d'aquest Conveni col-lectiu extraestatutari regeixen tots els treballadors de la plantilla de l'empresa Ferrocarril Metropolità de Barcelona, SA inclosos a la taula salarial adjunta i avui dia afiliats als sindicats signants CIM, CCOO, SIT i UGT, treballadors que no són regits per cap altra norma individual o col-lectiva.

    No obstant això, les condicions econòmiques també s'han d'aplicar, amb efectes des de l'1 de gener de 2002, als treballadors que s'adhereixin al Conveni de manera individual, expressa i voluntària mitjançant escrit, amb independència de la seva afiliació sindical. A l'escrit han de manifestar inequívocament la seva voluntat d'adhesió al contingut del Conveni abans del 31 de maig de 2002. En el cas que l'adhesió es faci després del 31 de maig de 2002, s'han d'aplicar les condicions econòmiques a partir del primer dia del mes següent al de l'adhesió.

    Article 2

    Àmbit temporal

    Aquest Conveni col-lectiu entra en vigor l'endemà de la seva firma i finalitza el 31 de desembre de 2003. Les seves condicions econòmiques es retrotrauen a l'1 de gener de 2002 per als afectats i per a qui s'hi hagi adherit en les dates indicades.

    Article 3

    Pròrroga

    El Conveni s'entén prorrogat automàticament si no es fa la denúncia expressa del Conveni. Una vegada denunciat el Conveni, aquest continua vigent fins a la firma del següent.

    Article 4

    Denúncia

    La denúncia del Conveni s'ha de fer amb una antelació mínima de 3 mesos abans de la seva fi o pròrroga en curs, mitjançant un escrit enviat per qualsevol de les parts signants a l'altra, d'acord amb els termes i les formes legalment previstos.

    Article 5

    Respecte a la totalitat

    El que es pacta en el present Conveni forma un tot orgànic i indivisible; a l'efecte de l'aplicació del Conveni, aquest s'ha de considerar globalment. En el cas que la jurisdicció competent hi faci una modificació total o parcial, cal renegociar-lo totalment.

    Article 6

    Dret supletori

    Les condicions establertes en aquest Conveni substitueixen les vigents fins ara en les matèries que s'hi pacten. Pel que fa al que no s'hi preveu, cal atenir-se al que van acordar l'empresa i els treballadors en anteriors convenis col-lectius estatutaris i extraestatutaris (sens perjudici que mantinguin la seva respectiva naturalesa jurídica), al Laude de 1979, a l'Arbitratge de 1981, a la Reglamentació de treball i al Reglament de règim interior mentre continuïn vigents o, altrament, a la normativa general i sectorial que sigui aplicable a l'empresa.

    Capítol 2

    Condicions econòmiques

    Article 7

    Retribucions del 2002

    1. Amb efectes des de l'1 de gener de 2002 s'ha d'aplicar un increment del 2% a les taules salarials de 2001, als conceptes següents: salari base, prima fixa, plus especial, plus de conveni, pagues extres i antiguitat segons correspongui d'acord amb la regulació vigent. Aquest increment afecta tots els treballadors.

      Amb efectes des de l'1 de gener de 2002 també s'han d'incrementar en un 2% els plusos de cap intermedi, nocturnitat i penalitat, diploma de motorista, horari partit, prima de jornada prolongada euro, prima AUT, ajuda escolar, hores extres, bodes d'argent, hora nona i complement de lloc de treball de locutor.

    2. Gratificació de vacances

      S'estableix que, a partir del 2002, l'import de la gratificació de vacances és de 601,01 euros (100.000 pessetes).

    3. Prima de Cap d'Any i de revetlla de Sant Joan

      S'estableix que, a partir de l'1 de gener de 2002, l'import d'aquesta prima és de 150,25 euros (25.000 pessetes).

    4. Plus de dia festiu treballat

      d.1 S'estableix que, a partir de la signatura d'aquest Conveni, l'import del plus de dia festiu treballat és de 6,61 euros (1.100 pessetes).

      d.2 Els empleats que treballin els dies de Cap d'Any, Epifania, 1 de maig, la Mercè, Nadal i Sant Esteve han de percebre el plus de dia festiu treballat amb un import de 21,64 euros (3.600 pessetes).

      A aquest efecte, es mantenen inalterables els requisits per al seu abonament.

    5. Prima de cap d'estació de segona

      A partir de l'entrada en vigor d'aquest Conveni, la prima de cap d'estació de segona, que fins ara es percebia per dia treballat efectivament, es torna periòdica i es percep a raó de 12 mensualitats. Per al 2002, l'import mensual ha de ser de 30,79 euros (5.123 pessetes) per a la plantilla de temps total i l'import ha de ser proporcional a la jornada anual contractada per a la plantilla a temps parcial.

    6. Gratificació per assistència a judici en jornada no laboral

      En el cas que un empleat hagi d'assistir a un judici fora de la seva jornada laboral a requeriment i per necessitats de l'empresa, a més se li ha d'abonar una gratificació de 24,04 euros (4.000 pessetes) per compensar-li aquest temps.

    7. Gratificació per actuacions en descarrilaments

      A partir de l'entrada en vigor d'aquest Conveni, els empleats dels serveis de material mòbil i infrastructures que intervinguin en les tasques pròpies d'un encarrilament a la via general o encarrilaments que afectin el servei al públic han de percebre una gratificació de 120,20 euros (20.000 pessetes) junt amb l'abonament del temps emprat que correspongui.

    8. Conducció de vehicles auxiliars per l'exterior de la xarxa

      A partir de l'entrada en vigor d'aquest Conveni, el personal d'infrastructures i material mòbil a qui per necessitats del servei se li requereixi la conducció de vehicles auxiliars per l'exterior de la xarxa, cosa no inclosa entre les funcions pròpies de la seva categoria, ha de percebre una gratificació d'1,20 euros (200 pessetes) per dia de conducció efectiva.

      Només s'ha d'abonar una única prima per vehicle i torn de treball.

    9. Prima de material mòbil

      A partir de l'entrada en vigor d'aquest Conveni, la prima de material mòbil queda establerta en les quantitats mensuals següents:

      C= categoria; EUR= euros mensuals; PTA= pessetes mensuals.

      C

      EUR

      PTA

      Peó

      20,23

      3.366

      Peó de primera

      20,23

      3.366

      Ajudant

      20,23

      3.366

      Oficial de tercera

      21,63

      3.599

      Cap d'equip

      22,01

      3.662

      Oficial de segona

      22,01

      3.662

      Auxiliar porta C

      22,01

      3.662

      ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR