Convenio colectivo - Mikalor, SA., Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3756 de 07/11/02

RESOLUCIÓ TRE/3186/2002, de 25 de juliol, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Mikalor, SA, per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0803082).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Mikalor, SA, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 19 d'abril de 2002, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Mikalor, SA per als anys 2002 i 2003 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona (codi de conveni núm. 0803082).

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 25 de juliol de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Mikalor, SA, per als anys 2002-2003

Capítol 1

Àmbit, vigència i durada

Article 1

Àmbit personal

El present Conveni és d'àmbit d'empresa i s'aplica a tots els treballadors de l'empresa Mikalor, SA.

Article 2

Entrada en vigor

El present Conveni entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la província. No obstant això, els seus efectes econòmics i socials s'hauran de retrotraure a l'1 de gener de 2002.

Article 3

Durada

El present Conveni tindrà una durada de 2 anys, comptadors des de l'1 de gener de 2002, per la qual cosa es fixa la data de fi per al 31 de desembre de 2003.

Article 4

Pròrroga

Aquest Conveni es considerarà prorrogat tàcitament per períodes successius d'un any si cap de les parts formals implicades no el denuncia per a la seva revisió o rescissió en el termini dels 2 mesos anteriors a la seva data de fi.

La pròrroga tàcita, si es produeix, comportarà la revisió dels salaris en el mateix percentatge que es pacti en el Conveni col-lectiu de la indústria siderometal-lúrgica de la província de Barcelona.

Si en finalitzar el termini de vigència del Conveni se n'insta la resolució o no hi ha acord en les negociacions iniciades, s'haurà de mantenir el règim establert en el present Conveni fins que les parts afectades no es regeixin per un nou conveni, aplicant el que s'estableix en el paràgraf anterior.

Capítol 2

Prelació de normes, absorció, vinculació a la totalitat i garantia personal

Article 5

Prelació de normes

Les normes que regulen les relacions entre l'empresa i el seu personal són, en primer lloc, les contingudes en aquest Conveni d'empresa.

Amb caràcter supletori, i en tot allò que no es preveu en aquest Conveni, s'ha d'aplicar el text íntegre de la derogada Ordenança laboral siderometal-lúrgica, l'Estatut dels treballadors, el Reial decret llei sobre relacions de treball i altres disposicions d'aplicació general i obligatòria.

Article 6

Absorció

Les disposicions legals futures que comportin una variació econòmica en tots o en algun dels conceptes retributius existents, o que suposin la creació d'altres de nous, només tindran eficàcia pràctica si, considerades en conjunt, superen el nivell total d'aquest Conveni. En cas contrari, s'han de considerar absorbits per les condicions d'aquest Conveni.

Article 7

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades en aquest Conveni formen un tot orgànic i indivisible i, a l'efecte de la seva aplicació pràctica, s'han de considerar globalment.

Article 8

Garantia ad personam

Cal respectar les situacions personals que, amb caràcter global i en estimació anual, superin les pactades en aquest Conveni, i s'han de mantenir, en aquest cas, com a garantia ad personam.

Capítol 3

Garanties econòmiques

Article 9

Estructura salarial

El salari resultant de l'aplicació de l'increment salarial establert en aquest Conveni es compon del salari base Mikalor, complement salarial personal, plus ad personam revalorable, complements personals i complements de lloc de treball.

Article 10

Increments salarials

Per a l'any 2002, l'increment de tots els conceptes retributius serà d'un 3,5% sobre els imports vigents el 31 de desembre de 2001.

Per al segon any de vigència, és a dir, el 2003, l'increment de tots els conceptes retributius serà el de l'IPC previst oficialment incrementat de 1,5 punts, sobre els imports vigents el 31 de desembre de 2002.

La quantitat que per a cada treballador resulti d'aplicar l'increment pactat s'ha de repartir entre els conceptes salari base Mikalor, complement salarial personal i plus ad personam revalorable.

Article 11

Salari base Mikalor

És el que s'estableix a la primera columna de l'annex 1 d'aquest Conveni.

Aquest concepte s'equipararà al salari mínim interprofessional si en un temps futur es pacten variacions salarials i si el salari mínim esmentat és d'una quantia superior.

Article 12

Complement salarial personal

Aquest concepte correspon a la consolidació del concepte denominat antigament "prima", que, per tant, no correspon, en la seva concepció o denominació actual, a cap sistema de retribució de l'organització científica de la feina.

Article 13

Plus ad personam revalorable

La quantitat que cal percebre per aquest concepte és, per a tots els treballadors fixos de plantilla el 31 de desembre de 1995, la quantitat de 35,17 euros per quinquenni transcorregut des de l'1 de gener de 1996, que cal afegir a la quantitat que ja perceben per aquest concepte i que ja s'ha consolidat.

Aquest import s'ha de pagar 12 vegades l'any, una per mensualitat. Aquest concepte no es pot compensar ni absorbir, i s'incrementarà anualment del mateix percentatge que el Conveni.

Article 14

Plus de cap d'equip

La quantitat que cal percebre per aquest concepte és de 140,68 euros per mes.

Aquest import s'ha de pagar 12 vegades, una per mensualitat. Aquest concepte no es pot compensar ni absorbir.

Article 15

Plusos de toxicitat i perillositat

Aquests complements del salari s'han d'abonar als treballadors que els acreditin. El seu import és la quantitat de 0,72 euros per hora treballada efectivament.

Aquest concepte no es pot compensar ni absorbir.

Article 16

Plus de nocturnitat

D'acord amb el que s'estableix a l'article 36.2 de l'Estatut dels treballadors, al personal que ho acrediti se li ha d'abonar, en concepte de retribució específica, la quantitat de 1,06 euros per hora ordinària nocturna treballada efectivament.

Aquest concepte no es pot compensar ni absorbir.

Article 17

Salari mensual i gratificacions extraordinàries

  1. Les retribucions periòdiques i ordinàries s'han d'abonar cada mes.

  2. La gratificació extraordinària de juny s'ha d'abonar l'última setmana de juny, i la gratificació extraordinària de Nadal s'ha de percebre el 21 de desembre.

L'import de cada paga extraordinària inclou la quantia corresponent al salari base Mikalor i al complement salarial personal.

La liquidació de les dues gratificacions extraordinàries s'ha d'efectuar en una quantia proporcional als dies de permanència a l'empresa, i cadascuna s'ha de prorratejar per semestres naturals de l'any en què s'abonen.

Article 18

Revisió salarial

Cada un dels anys de vigència caldrà efectuar una revisió salarial si l'IPC a 31 de desembre de 2002 o 2003 superés els increments pactats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR