Convenio colectivo - Covestro Coating Resins SL, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3762 de 15/11/02

RESOLUCIÓ TRE/3257/2002, de 18 de setembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa DSM Resins España, SA (centre de treball de Santa Margarida i els Monjos) per a l'any 2002 (codi de conveni núm. 0809481).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa DSM Resins España, SA (centre de treball de Santa Margarida i els Monjos) subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 5 de setembre de 2002 i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa DSM Resins España, SA (centre de treball de Santa Margarida i els Monjos) per a l'any 2002 (codi de conveni núm. 0809481) al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 18 de setembre de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa DSM Resins España, SA (centre de treball de Santa Margarida i els Monjos) per a l'any 2002

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquest Conveni afecta tot el personal de l'empresa DSM Resins España, SA, amb centre de treball i domicili social a Santa Margarida i els Monjos (Barcelona), carrer València, 1, i enquadrada en l'activitat d'indústries químiques.

Article 2

Àmbit personal

Queda exclòs de l'àmbit del Conveni el personal al qual es refereixen l'article 1, apartat 3, i l'article 2 de l'Estatut dels treballadors, i l'article 3 del vigent Conveni general de la indústria química.

Article 3

Durada, pròrroga, rescissió i revisions

La vigència d'aquest Conveni és d'un any, és a dir, fins al 31 de desembre de 2002. Es poden prorrogar tàcitament totes i cadascuna de les seves clàusules si qualsevol de les parts no formula cap denúncia de revisió o rescissió amb una antelació mínima d'un mes a la data d'extinció del Conveni o de qualsevol de les seves pròrrogues.

La denúncia del Conveni per qualsevol de les parts s'ha de fer comunicant-ho expressament i per escrit a l'altra part; cal remetre una còpia d'aquesta comunicació a l'autoritat laboral competent a l'efecte de registre.

Aquest Conveni entrarà en vigor, a tots els efectes, l'1 de gener de 2002.

Article 4

Vinculació a la totalitat

Les condicions que es pacten aquí formen un tot orgànic i indivisible i, a l'efecte de la seva aplicació pràctica, s'han de considerar globalment.

Capítol 2

Organització de la feina

Article 5

Facultats de la Direcció de l'empresa i dels representants dels treballadors

L'organització de la feina, d'acord amb el que preveuen aquest Conveni i la legislació vigent, és facultat i responsabilitat de la Direcció de l'empresa.

L'organització de la feina té com a objectiu assolir un nivell adequat de productivitat a l'empresa basat en la utilització òptima dels recursos humans i materials. Això és possible amb una actitud activa i responsable de les parts integrants: Direcció i treballadors.

Sens perjudici de la facultat a què al-ludeix el paràgraf primer, els representants dels treballadors tenen funcions d'orientació, proposta, emissió d'informes, etc., pel que fa a l'organització i la racionalització de la feina, d'acord amb la legislació vigent i amb el que estableix aquest Conveni.

Article 6

Contingut de l'organització

L'organització de la feina s'estén a les qüestions següents:

  1. La distribució del personal, d'acord amb el procés productiu i les altres activitats de l'empresa i amb les limitacions que estableix la llei, i també les que les parts puguin regular convencionalment en aquest document.

  2. L'exigència de l'activitat normal.

  3. L'adjudicació dels elements necessaris (màquines o tasques específiques) perquè el treballador pugui assolir, com a mínim, les activitats a què es refereix el número anterior.

  4. L'establiment tant dels índexs de malbaratament com de la qualitat admissible, al llarg del procés de fabricació de què es tracti.

  5. La vigilància, l'atenció i la neteja de la maquinària encomanada, tenint en compte, en tot cas, la determinació de la quantitat de treball i activitat a rendiment normal.

  6. La realització, durant el període d'organització de la feina, de modificacions de mètodes, distribució del personal, canvi de funcions i variacions tècniques de màquines i material, sobretot si, pel que fa a aquestes últimes, cal obtenir i buscar un estudi comparatiu. En tot cas, sempre s'han de respectar els límits que estableix la llei pel que fa a mobilitat funcional, i també els que es pacten aquí.

  7. L'adaptació de les càrregues de treball i rendiment a les noves condicions que resultin d'aplicar el canvi d'un determinat mètode operatori, procés de fabricació, canvi de matèria, maquinària o qualsevol altra condició tècnica del procés de què es tracti.

  8. La fixació de fórmules clares i senzilles per a l'obtenció dels càlculs de retribucions que corresponen a tots i cadascun dels treballadors afectats, de manera que, independentment del seu grup professional i del lloc de treball que ocupin, les puguin comprendre amb facilitat.

  9. S'ha de fer una revisió de responsabilitats en la feina i categories cada tres anys, amb l'objectiu de procurar que cada persona respongui a la responsabilitat de la seva feina i se li reconegui la categoria sempre d'acord amb la seva tasca.

  10. Per estimular la capacitat creativa del personal, l'empresa ha d'estudiar totes les proposicions que aquest li faci arribar que vagin encaminades a millorar la producció en quantitat i qualitat, i també tots els suggeriments que puguin representar un estalvi d'energia, d'hores de feina, de materials o de primeres matèries, etc. Si la proposició s'accepta i, per tant, això suposa nous beneficis per a l'empresa o un estalvi en les despeses, el treballador ha de ser premiat amb una quantitat que s'ha de negociar entre els interessats (el treballador i l'empresa).

    Article 7

    Noves tecnologies

    Quan a l'empresa s'introdueixin noves tecnologies que puguin suposar per als treballadors una modificació substancial de les condicions de treball, o bé un període de formació o adaptació tècnica no inferior a un mes, aquests canvis prèviament s'han de comunicar als representants dels treballadors en el termini suficient per poder analitzar i preveure les seves conseqüències pel que fa a: ocupació, salut laboral, formació i organització de la feina. Així mateix, s'ha de facilitar als treballadors afectats la formació que calgui per al desenvolupament de la seva nova funció.

    Article 8

    Acció formativa

    L'empresa considera prioritària la formació dels seus empleats, el desenvolupament integral, personal i professional dels quals permet a l'empresa assolir unes cotes més altes de qualitat, productivitat i competitivitat.

    Totes dues parts, l'empresa i els empleats, assumeixen el compromís de potenciar l'acció formativa dels treballadors adscrits a aquest Conveni, a fi de facilitar-los l'accés a nivells d'estudis en matèries relacionades amb l'activitat de l'empresa, i se'ls ha de donar facilitats horàries en la feina, en determinats casos, quan cursin estudis que hagin estat proposats o tinguin interès per a l'empresa.

    Capítol 3

    Ingressos, contractació, ascensos i cessaments

    Article 9

    Ingressos

    L'ingrés dels treballadors s'ha d'ajustar a les normes legals sobre contractació vigents en cada moment.

    En el centre de treball la Direcció ha de determinar les proves selectives que cal fer per a l'ingrés i la documentació que s'ha d'aportar.

    Pel que fa a les vacants que es produeixin en les categories incloses en aquest Conveni (llevat dels directors), s'ha d'informar amb detall al Comitè d'Empresa de les seves característiques i dels criteris que s'han de fer servir per jutjar els candidats. A igualtat de circumstàncies, el personal procedent de l'interior de l'empresa té preferència sobre el personal de l'exterior. En cas d'igualtat d'aptituds dels empleats aspirants al lloc de treball, s'ha de donar preferència al més antic. El Comitè d'Empresa hi ha de ser part interessada, amb veu i vot pel que fa a la provisió de vacants.

    A sol-licitud individual dels candidats procedents de la mateixa empresa que no hagin estat acceptats, se'ls ha d'informar sobre les raons de la decisió que ha pres la Direcció de l'empresa.

    Article 10

    Període de prova

    El període de prova ha d'estar fixat per escrit en cada contracte, per la qual cosa només es considera que el treballador hi està subjecte si consta per escrit. Durant el període de prova, l'empresa i el treballador poden resoldre lliurement el contracte sense termini de preavís i sense tenir dret a cap indemnització.

    Una vegada ha transcorregut el període de prova, els treballadors ingressen a la plantilla amb tots els drets inherents al seu contracte i al Conveni col-lectiu. La situació d'incapacitat temporal interromp el còmput d'aquest període, el qual es reprèn a partir de la data de la reincorporació efectiva a la feina.

    Els cursets de capacitació que l'empresa proporciona són considerats amb caràcter general com a temps de període de prova, a excepció de la possibilitat de rescissió del contracte de treball prevista amb anterioritat, per al personal que ja estigui prestant serveis a l'empresa.

    Per a la durada màxima del període de prova s'haurà de tenir en compte el que es disposa a l'Estatut dels Treballadors.

    Article 11

    Contractació

    Es pot celebrar qualsevol tipus de contracte de treball la modalitat del qual reculli la legislació laboral...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR