Convenio colectivo - Radio Salud SA, Barcelona

Inicio de Vigencia19 de Noviembre de 2002
Fin de Vigencia18 de Octubre de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3764 de 19/11/02

RESOLUCIÓ TRE/3297/2002, de 18 d'octubre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Radio Salud, SA, per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0811232).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Radio Salud, SA, subscrit pels representants de l'empresa i dels treballadors el dia 16 de setembre de 2002, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Radio Salud, SA, per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni 0811232) al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 18 d'octubre de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Radio Salud, SA per als anys 2002 i 2003

Article 0

Comissió Paritària

Atenent el que disposa l'article 85.2 de l'Estatut dels Treballadors es formarà una Comissió Paritària del Conveni integrada pel representant de l'empresa i pel delegat dels treballadors.

La Comissió es reunirà sempre que una de les parts ho consideri oportú a efectes de resoldre qualsevol circumstància referent a l'empresa Radio Salud, SA.

Representant de l'empresa: Juan Carlos Ballvé Moreno

Representant dels treballadors: Carlos Gil Peris.

Article 1

Àmbit funcional

Aquest Conveni col-lectiu regula les relacions de treball entre l'empresa Radio Salud, SA, i el personal que hi ofereix els seus serveis.

Article 2

Àmbit personal

Es regeixen per aquest Conveni tots els treballadors contractats per prestar els seus serveis a l'empresa, que es defineixen en l'article 7 ("Definició de funcions. Nivell de classificació professional").

Article 3

Vigència i durada

Aquest Conveni és vigent des de l'1 de gener de 2002 fins al 31 de desembre de 2003.

Es considera prorrogat d'un any a l'altre si no és denunciat per qualsevol de les dues parts.

Article 4

Denúncia

La denúncia s'ha d'anunciar per escrit amb una antelació mínima de 3 mesos al seu venciment. Si les deliberacions es prolonguen per un termini que excedeix la vigència del Conveni, s'entén que es prorroga fins que se substitueix en finalitzar la negociació, sens perjudici que el nou conveni tingui obligatòriament efectes retroactius en el cas que les negociacions esmentades sobrepassin els terminis previstos.

Article 5

Indivisibilitat

Les condicions pactades constitueixen un tot orgànic indivisible i a l'efecte de la seva aplicació pràctica es consideren globalment.

Article 6

Organització dels serveis

L'organització i la direcció tècnica pràctica i científica de l'activitat laboral és facultat de la Direcció de l'empresa, d'acord amb les normes i les accions d'aquest Conveni i les disposicions legals aplicables.

L'organització de la feina té per objecte assolir a l'empresa un nivell adequat de productivitat basat en la utilització òptima dels recursos humans, materials i tècnics, cosa que és possible amb una actitud activa i responsable de les parts que signen aquest Conveni.

El personal, independentment de la categoria, la secció o el departament al qual està adscrit, ha de complir les ordres i els serveis de la Direcció de l'empresa i els seus representants legítims relatius al treball del seu grup professional, dins de les comeses pròpies de la seva competència professional.

A causa de la mateixa naturalesa de l'empresa, els treballs encarregats es poden fer tant dins com fora de les dependències de l'empresa, sense que aquest últim cas impliqui necessàriament una gratificació extraordinària si la feina s'ha fet dins de la jornada laboral.

Article 7

Definició de funcions. Nivell de classificació professional

Grup 1: tècnics en activitats de radiodifusió

És el personal tècnic d'activitats específiques de radiodifusió que participa en tasques de planificació, projecte, construcció, manteniment, operació i inspecció tècnica de les instal-lacions o els equips destinats a producció i emissió dels programes radiofònics.

Encarregat tècnic: és el professional que reuneix totes les condicions que s'exigeixen al tècnic de manteniment i que exerceix amb responsabilitat permanent i amb plena iniciativa funcions d'alt nivell tècnic en els serveis d'explotació, reparació i manteniment d'equips d'alta i baixa freqüència. Pot tenir al seu càrrec i sota la seva responsabilitat les instal-lacions i els equips del centre de treball.

Tècnic de manteniment: és el professional que reuneix totes les condicions que s'exigeixen a l'ajudant tècnic, té els coneixements més amplis de les tècniques de radiodifusió i de les normes d'explotació, reparació i manteniment que s'hi apliquen, i està capacitat per fer els treballs corresponents a alta i baixa freqüència. Pot tenir al seu càrrec i sota la seva responsabilitat les instal-lacions i els equips del centre de treball.

Ajudant tècnic: és el professional titulat que, amb un caràcter eminentment pràctic, està especialitzat en la tècnica dels equips i les instal-lacions de radiodifusió.

Correspon a la seva funció fer, alternativament o conjunta, tasques operatives i de manteniment que requereixen especialització tècnica, efectuar treballs de muntatge, tenir cura del bon funcionament de les instal-lacions i els equips que se li encomanin i portar-hi a terme les operacions normals d'explotació, reparació i manteniment preventiu i correctiu. Ha de conèixer el funcionament dels aparells de mesura i comprovació usuals.

Grup 2: programació

El personal de programació és qui planifica els programes i formula els quadres d'horaris amb les distincions corresponents, els idea i els redacta. Es responsabilitza de tot el que cal per desenvolupar-los posteriorment.

Cap de programació i/o redacció: és el professional que té amplis coneixements radiofònics, literaris i artístics, i que està capacitat per crear, planificar, coordinar i dirigir un conjunt d'espais radiofònics de caràcter comú o àrees concretes de programació.

Coordinador de programació musical: és el professional que amb coneixements musicals suficients, confecciona la programació musical seleccionant els títols que conformen la llista musical a cada moment, i que coordina els diferents programes i espais d'aquesta àrea concreta de programació.

Redactor: és el professional capaç de confeccionar d'una manera escrita i parlada tot tipus d'espais radiofònics i/o informatius en les seves diverses fases.

Pot assumir la coordinació del personal tècnic que calgui en la producció de programes.

Responsable d'arxius sonors: és el professional que reuneix totes les condicions que s'exigeixen a l'auxiliar d'arxius sonors, amb amplis coneixements radiofònics, musicals, culturals i artístics, i assumeix la responsabilitat de la preparació, la classificació, la renovació, l'ordenació i l'entreteniment de la documentació sonora. La seva tasca consisteix a organitzar el subministrament de material de l'arxiu necessari per fer els programes.

Auxiliar d'arxius sonors: és el professional que, amb coneixements radiofònics, musicals, culturals i artístics, té al seu càrrec, i sota la coordinació del responsable d'arxius sonors, la preparació, la classificació, la renovació, l'ordenació i l'entreteniment de la documentació sonora. La seva tasca consisteix a organitzar el subministrament de material de l'arxiu necessari per fer els programes, atenent les indicacions del seu responsable directe.

Grup 3: emissions

S'integren en aquest grup els professionals especialistes que possibiliten l'emissió de programes de radiodifusió.

Locutor superior: és el professional que reuneix les condicions del locutor i al qual corresponen totes les seves funcions. Està capacitat per crear i presentar qualsevol espai radiofònic, incloent-hi els relatius a temes especialitzats.

Així mateix, ha de conèixer i fer servir els equips de baixa freqüència necessaris per portar a terme la seva feina.

Locutor: és el professional que, amb una àmplia cultura general i qualitat de veu, està capacitat per fer amb plena iniciativa una locució improvisada en espais radiofònics, tant dins com fora dels estudis.

Realitzador: és el professional que, amb coneixement de l'art i les tècniques radiofòniques, és capaç de crear, dirigir o presentar programes radiofònics que exigeixen la coordinació de mitjans humans i tècnics no habituals.

Grup 4: producció

S'integren en aquest grup els professionals de les diferents especialitats que possibiliten la realització dels programes de radiodifusió.

Tècnic superior de control i so: és el professional que, amb ple domini dels coneixements i la perícia manual exigida per als tècnics de so, posseeix una sòlida experiència en el procés de la producció radiofònica i la capacitació necessària per a equips de baixa freqüència.

A més, li correspon executar personalment qualsevol de les comeses pròpies dels tècnics, seleccionar els mitjans més adequats a cada circumstància, portar la documentació del servei que se li encarrega, supervisar les sortides de les unitats mòbils i assumir la responsabilitat de la producció realitzada, com ara elaborar les gravacions i dur-ne a terme els arranjaments i els muntatges finals.

Tècnic de control i so: és el professional que coneix les possibilitats dels equips de baixa freqüència, equips instal-lats en unitats mòbils i de retransmissions que es fan servir per a la realització radiofònica, i els manipula amb destresa.

Correspon a la seva funció fer les mescles i els encadenaments d'acord amb les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR