Convenio colectivo - Cemex España, SA., Cataluña

Inicio de Vigencia22 de Noviembre de 2002
Fin de Vigencia 5 de Agosto de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3767 de 22/11/02

RESOLUCIÓ TRE/3352/2002, de 5 d'agost, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Cemex España, SA (centre de Sant Feliu de Llobregat i pedreres de Vallirana i Santa Creu d'Olorde) per a l'any 2002 (codi de conveni núm. 0802731).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Cemex España, SA (centre de Sant Feliu de Llobregat i canteres de Vallirana i Santa Creu d'Olorde), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 19 de juliol de 2002, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Cemex España, SA (centre de Sant Feliu de Llobregat i pedreres de Vallirana i Santa Creu d'Olorde) per a l'any 2002 (codi de conveni núm. 0802731) al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 5 d'agost de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Cemex España, SA (centres de Sant Feliu de Llobregat i de les pedreres de Vallirana i Santa Creu d'Olorde) per a l'any 2002

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit territorial

El present Conveni col-lectiu només s'aplica als centres de treball de Cemex España, SA, de:

Sant Feliu de Llobregat: fàbrica, tallers, laboratori i oficines

Santa Creu d'Olorde: pedrera

Vallirana: pedrera

Article 2

Àmbit personal

S'hi consideren inclosos tots els treballadors de Cemex España, SA que presten serveis als centres de treball indicats en l'article 1 i que es troben enquadrats en les categories de l'annex 1.

Article 3

Vigència

El present Conveni entra en vigor l'endemà de la seva publicació, si bé els seves condicions econòmiques entren en vigor l'1 de gener de 2002.

La durada d'aquest Conveni s'estén des de l'1 de gener de 2002 fins al 31 de desembre de 2002, i s'ha de prorrogar per períodes d'un any si cap de les parts no el denuncia en la forma que preveu la legislació vigent, un mes abans, almenys, de la seva fi o de la pròrroga en curs.

Article 4

Conceptes salarials revalorables

Els diversos conceptes salarials i extrasalarials tindran, per a l'any 2002, els valors que per a cada un dels anys es fixen als annexos 1, 2 i 3.

Article 5

Clàusula de revisió salarial

Si l'increment anual de l'IPC de l'any 2002 registra en data 31 de desembre un creixement superior al 3%, s'ha de fer una revisió de tots els conceptes salarials, tret del plus de conveni, segons la diferència entre els 2 paràmetres, amb efectes retroactius a l'1 de gener de 2002, i s'han d'abonar les diferències salarials que corresponguin.

Article 6

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i, a l'efecte de la seva aplicació pràctica, s'han de considerar globalment i en còmput anual.

Article 7

Compensació

Les condicions pactades són compensables en conjunt amb les que anteriorment regien per millora pactada o per concessió unitaleral de l'empresa (mitjançant millora voluntària de sou, salari, primes o plusos, gratificacions, beneficis voluntaris o conceptes equivalents o anàlegs, imperatiu legal, jurisprudència, contenciós administratiu, conveni sindical, pacte de qualsevol classe, contracte individual, usos i costums locals o qualsevol altra causa).

Article 8

Absorbibilitat

Atesa la naturalesa d'aquest Conveni, les variacions econòmiques de tots o de qualsevol dels conceptes retributius, motivades per disposicions legals que es dictin en el futur, seran absorbides pels augments que aquí s'acorden, per la qual cosa únicament tindran eficàcia pràctica si, globalment considerades i sumades a les vigents amb anterioritat al Conveni, en superen el nivell. En cas contrari, es consideraran absorbides per les millores pactades en el Conveni.

Article 9

Vinculació a la totalitat

Si l'autoritat competent, en l'exercici de les facultats que li són pròpies, no aprova alguns dels pactes del Conveni, aquest quedarà sense efecte, i caldrà reconsiderar-lo totalment. En aquest supòsit, totes dues parts es comprometen a iniciar immediatament negociacions.

Capítol 2

Retribucions salarials

Article 10

Sou de conveni

Per a cadascuna de les categories professionals incloses en aquest Conveni s'estableixen les quanties assenyalades en l'annex 1, que es perceben per dia o mes natural.

Article 11

Antiguitat

Independentment de qualsevol altre concepte, es percep en concepte d'antiguitat l'import que figura en les taules annexes del present Conveni; el personal de nòmina diària merita per dia i el personal amb nòmina mensual per mes natural.

Article 12

Complement de conveni

Tots els treballadors perceben el complement de conveni segons l'import que figura a l'annex 2; es merita per dia o mes natural, segons si es tracta de personal amb nòmina diària o mensual.

Article 13

Complement personal empleat

El personal empleat pot tenir un concepte retributiu denominat "complement personal empleat", que essencialment dimana del salari contractual individual, creat per les diverses formes de treball i les circumstàncies de la seva prestació.

Article 14

Plus de nocturnitat

El treballador que té un torn comprès entre les 22 i les 6 hores del dia següent percep un plus, per jornada efectiva, la quantia del qual figura en l'annex 2. Aquest plus es compta proporcionalment en la paga de vacances; no es compta en cap altre concepte.

Article 15

Plus de dies festius

Els treballadors que han de treballar, en jornada ordinària i torn complet, en qualsevol dels 14 dies festius no recuperables han de percebre un plus la quantia del qual figura en l'annex 2. Aquest plus es compta proporcionalment en la paga de vacances; no es compta en cap altre concepte.

Els treballadors que presten servei, en jornada ordinària, les nits del 24 i del 31 de desembre o el 25 de desembre i l'1 de gener, han de percebre el plus de Nadal, de Cap d'Any, de nit de Nadal i de nit de Cap d'Any indicat en l'annex 2.

Article 16

Plus de dissabte i diumenge

Els treballadors que han de treballar, en jornada ordinària i torn complet, en dissabte i diumenge han de percebre un plus la quantia del qual figura en l'annex 2. Aquest plus es compta proporcionalment en la paga de vacances; no es compta en cap altre concepte.

Article 17

Plus de guàrdia

El personal de manteniment percep, per mes complet treballat, un plus de guàrdia, la quantia del qual és la indicada a l'annex 2; es merita per dia natural, i per cada dia d'absència es dedueix la xifra que resulta de dividir l'import anual pels 365 dies de l'any.

Article 18

Plus de canvi de torn

Si per necessitats d'horari, suplències, etc., cal canviar el torn d'algun productor, aquest percep un plus per cada canvi efectuat, sempre que no hi transcorri el període de descans setmanal, l'import del qual figura en l'annex 2.

Article 19

Gratificacions especials

Els caps de secció poden proposar a la direcció abonar gratificacions especials per tal de compensar la realització de determinats treballs, d'acord amb els conceptes i les quanties que ja estan establerts, que figuren en l'annex 3, o, si escau, que es puguin establir.

Article 20

Hores extraordinàries

  1. Personal de la planta cimentera de Sant Feliu i de les pedreres

    Les hores extraordinàries s'han d'abonar segons els valors que es detallen en l'annex 3 per a cadascuna de les categories professionals.

    Aquests valors han estat fixats amb la inclusió dels plusos, per la qual cosa les hores extres no meriten cap plus i no s'han de comptar en el càlcul de la paga de vacances.

    Els imports fixats per a les hores extraordinàries en dies festius s'han de percebre per les hores realitzades en qualsevol dels 14 dies festius anuals no recuperables. Les hores fetes les nits del 24 i del 31 de desembre i el 25 de desembre i l'1 de gener s'han de cobrar segons els imports indicats per a aquests dies; la resta d'hores extraordinàries s'han de percebre segons els imports indicats en la primera columna de l'annex 3, independentment del dia o de l'hora en què s'han treballat.

  2. El personal no ubicat en aquest centre de treball a qui s'apliquen les condicions salarials d'aquest Conveni com a condició reconeguda en l'Acord de data 14 de gener de 1994, ha de percebre les hores extraordinàries, durant els 2 anys de vigència, amb la meritació dels plusos de la manera habitual. Els imports són els següents:

    Encarregats: 11,098 euros.

    Resta de categories: 10,345 euros.

    L'empresa i el Comitè es comprometen a limitar les hores extraordinàries, i realitzar només les que es considerin estructurals i les motivades per disposicions oficials (v. g. votacions), fins al màxim de les 80 hores legalment permeses.

    Article 21

    Pagues extraordinàries de juny i de Nadal

    Les pagues extraordinàries de juny i de Nadal consisteixen a abonar 30 dies o un mes de sou de conveni, antiguitat i complement personal empleat.

    Article 22

    Pagues extraordinàries d'abril i de setembre

    Les pagues extraordinàries d'abril i de setembre, la quantia de les quals s'estableix en l'annex 2, s'abonen la primera quinzena d'aquests mesos. El personal empleat percep en la paga de setembre la quantitat complementària que figura en l'annex 2.

    Els treballadors que presten serveis a temps parcial o jornada reduïda perceben aquestes pagues proporcionalment a la seva jornada.

    El personal que en la data de percepció d'aquestes pagues no ha complert un any des del seu ingrés o reingrés a l'empresa percep la part proporcional al temps treballat.

    Article...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR