Convenio colectivo - Boteros Amarradores de Tarragona SL, Tarragona

Inicio de Vigencia10 de Diciembre de 2002
Fin de Vigencia 7 de Octubre de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3778 de 10/12/02

RESOLUCIÓ TRE/3554/2002, de 7 d'octubre, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Boteros Amarradores de Tarragona, SL, per als anys 2002-2005 (codi de conveni núm. 4302302).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Boteros Amarradores de Tarragona, SL, subscrit per les parts negociadores en data 20 de maig de 2002, i presentat per les mateixes parts en data 3 d'octubre de 2002, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

-1 Disposar el registre del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Boteros Amarradores de Tarragona, SL, per als anys 2002-2005, en el Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Tarragona.

-2 Disposar-ne la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col-lectiu.

Tarragona, 7 d'octubre de 2002

Montserrat Güell i Anglès

Delegada territorial de Tarragona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Boteros Amarradores de Tarragona, SL, per al període de 20.5.2002 al 30.11.2005

Capítol I

Disposicions generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

El present Conveni regula les condicions de treball del personal de Boteros Amarradores de Tarragona, SL, adscrits al servei d'amarrament i desamarrament de vaixells, transport llanxes i altres serveis de trànsit interior, que operen al Port de Tarragona.

Article 2

Vigència

El present Conveni entrarà en vigor el dia 20 de maig del 2002 i la seva durada serà de tres anys, cinc mesos i deu dies, finalitzant el seu període de vigència el 30 de novembre del 2005. El Conveni quedarà prorrogat automàticament, per períodes anuals, si no és denunciat per alguna de les parts, denúncia que haurà de fer-se amb una antelació mínima de tres mesos en relació a la data normal de finalització de la vigència del Conveni o de qualsevulla de les seves pròrrogues.

En el supòsit que sigui denunciat, el present Conveni mantindrà la vigència del seus continguts fins a la signatura d'un altre conveni que el substitueixi.

Article 3

Vinculació a la totalitat

A tots els efectes, el present Conveni constitueix una unitat indivisible, en virtut del qual no es podrà pretendre l'aplicació d'una o varies de les seves clàusules, desestimant la resta, així sempre haurà de ser aplicat i observat en la seva integritat i considerat globalment.

Suposat que l'autoritat laboral, fent ús de les seves facultats, no donis l'aprovació a algun dels pactes del present Conveni, aquest quedarà sense efecte en la seva totalitat, i caldrà reconsiderar el seu articulat.

Article 4

Clàusula de compensació i absorció

El conjunt de condicions salarials pactades en aquest Conveni absorbirà i compensarà, en còmput anual, totes de les millores parcials que, per disposició de caràcter legal o específica pel sector, pactada o per qualsevol origen que sigui, en el futur es puguin establir.

Article 5

Aplicació directa

Les parts signatàries del present Conveni han esgotat en el seu context la seva respectiva capacitat de negociació en el tractament de les diferents matèries que han estat objecte del Conveni, per la qual cosa es comprometen a no promoure nivells inferiors de negociació d'aquest, pel que s'aplicarà directament per l'empresa Boteros Amarradores de Tarragona, SL. Tampoc generaran qüestions que suposin o impliquin revisió del que s'hagi pactat.

Article 6

Clàusula d'interpretació. Comissió Paritària

Per interpretar i vigilar l'aplicació del present Conveni es crearà una Comissió de dos membres, dels quals, un serà designat per la representació de la patronal i l'altre en representació dels treballadors.

Les parts sotmetran tots els dubtes, discrepàncies o conflictes que puguin derivar-se de la interpretació o aplicació del Conveni, a aquesta Comissió, que resoldrà el que procedeixi en el termini més breu possible. La Comissió s'haurà de reunir, com a màxim, en el termini de 7 dies laborables després de cada requeriment de les parts.

Capítol II

Contractació

Article 7

Període de prova

S'estipula un període de prova durant el qual ambdues parts poden resoldre el contracte sense necessitat d'al-legar causa justa, sense preavís i sense indemnització alguna regulada d'acord amb el que estableix l'art. 14 de l'Estatut dels Treballadors, excepte en la seva durada que es fixa en:

1 mes per a treballadors sense qualificació professional.

2 mesos per a treballadors amb qualificació, inclòs el personal administratiu.

4 mesos per al personal titulat. S'entén per titulats totes aquelles persones que hagin obtingut titulació igual, equivalent o superior a patró de trànsit interior, patró de cabotatge, mecànic naval, etc...

Transcorregut el període de prova sense que s'hagi produït el desestiment, el contracte produirà plens efectes, computant-se el temps dels serveis prestats a efectes d'antiguitat.

Article 8

Contractació de durada determinada (art. 15.1. ET)

A l'efecte del que disposa l'article 15.1.b) de l'Estatut dels treballadors, quan els contractes de durada determinada es concertin per exigir-lo així les circumstàncies del mercat, acumulació de feines o excés de comandes, la durada...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR