Convenio colectivo - Metaldyne Internacional Spain SL, Barcelona

Inicio de Vigencia20 de Diciembre de 2002
Fin de Vigencia 5 de Agosto de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3786 de 20/12/02

RESOLUCIÓ TRE/3694/2002, de 5 d'agost, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Metaldyne Internacional Spain, SL, per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0801232).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Metaldyne Internacional Spain, SL, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 8 de juliol de 2002, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Metaldyne Internacional Spain, SL, per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0801232) al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 5 d'agost de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Metaldyne International Spain, SL, per als anys 2002 i 2003

Disposicions generals

Article 1

Àmbits personal i funcional

Aquest Conveni col-lectiu s'aplica a tot el personal de l'empresa Metaldyne International Spain, SL, siguin quins siguin el lloc on presta serveis i la funció que fa, tret del que especifica l'article 1.3 de l'Estatut dels treballadors i qui per algun motiu sigui exclòs de l'aplicació de les normes que conté el text del Conveni de la indústria siderometal-lúrgica de la província de Barcelona vigent durant la vigència del present Conveni.

Article 2

Vigència, rescissió i revisió

Aquest Conveni entra en vigor l'1 de gener de 2002 i la seva durada és fins al 31 de desembre de 2003; es pot prorrogar any rere any, per reconducció tàcita, si no es denuncia.

La denúncia en què es proposi la rescissió o la revisió del Conveni s'ha de presentar davant l'autoritat laboral competent amb una antelació mínima de 3 mesos respecte a la data de venciment d'aquest Conveni o de qualsevol de les seves pròrrogues, i la pot efectuar qualsevol de les parts.

Si les converses o els estudis per a la revisió del Conveni s'allarguen durant un temps que excedeix la seva vigència, cal entendre que es prorroga fins que finalitzi la negociació.

Article 3

Increments salarials

Amb efectes des de l'1 de gener de 2002 s'han d'incrementar d'un 3% els conceptes salarials i retributius següents:

Salari base

Plus de vinculació

Garantia ad personam

Paga de productivitat

Nocturnitat

Treball en dissabtes i dies festius

Hores extres

Premi de reducció d'absentisme

Amb efectes des de l'1 de gener de 2003 s'han d'incrementar segons el percentatge d'increment de l'IPC previst pel Govern per al 2003 més 0,50% (exemple: un increment de l'IPC previst d'un 2,00%+0,50=2,50% d'increment per al 2003) els conceptes salarials i retributius següents:

Salari base

Plus de vinculació

Garantia ad personam

Paga de productivitat

Nocturnitat

Treball en dissabtes i dies festius

Hores extres

Premi de reducció d'absentisme

Totes les estipulacions d'aquest Conveni, valorades en conjunt i en còmput anual, substitueixen, comprenen i compensen les condicions i les retribucions que actualment regeixen a l'empresa, sigui quina sigui la seva denominació, incloses les primes, els plusos voluntaris, les pagues extraordinàries, etc., encara que la seva implantació derivi de convenis col-lectius, contractes individuals, usos, costums o altres causes.

Article 4

Absorció

Les disposicions legals futures que comportin una variació econòmica en tots o alguns dels conceptes retributius existents o que en comportin la creació d'altres únicament tenen eficàcia pràctica si, considerats aquests globalment, superen el nivell total del Conveni; en cas contrari cal entendre que són absorbits per les millores que es pactin en el Conveni.

Article 5

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades que substitueixen condicions anteriors es regeixen pels principis d'unitat i indivisibilitat. Per això, si l'autoritat laboral competent, en l'exercici de les facultats que li corresponen, no aprova algun dels pactes del Conveni o si alguna disposició, sigui quina sigui la seva naturalesa, modifica, durant la seva vigència, algun dels pactes, les parts han de reconsiderar-lo totalment.

Si, durant la vigència d'aquest Conveni, els productors en sol-liciten l'adhesió a un altre de major àmbit d'aplicació, tot el Conveni queda sense efecte a partir del mes següent al que s'adopti l'acord, de manera que les relacions laborals s'han de regir per les clàusules i estipulacions del nou Conveni col-lectiu.

Article 6

Dret supletori

En tot el que no estigui expressament previst en aquest Conveni regeix, amb caràcter supletori, el vigent Conveni col-lectiu de la indústria siderometal-lúrgica de la província de Barcelona.

Article 7

Garantia ad personam

Cal respectar les situacions personals que, considerades en conjunt i en còmput anual, és a dir, amb la suma de tots els conceptes retributius, siguin més beneficioses que les establertes en aquest Conveni, i cal mantenir-les estrictament ad personam.

Article 8

Categoria professional

Ateses les particulars característiques de l'empresa, els treballadors d'una determinada categoria professional es classifiquen en 2 o 3 grups segons s'especifica en l'annex 1.

La previsió de les categories professionals i dels seus grups que resulten de l'aplicació del Conveni no implica que l'empresa tingui l'obligació de tenir-les totes.

Si, en el transcurs de l'any, es reconeix la necessitat de crear nous nivells de categories, s'ha de formalitzar segons les necessitats.

D'acord amb això, ambdues parts reconeixen la necessitat d'adaptar el fins ara vigent sistema de categories a la nova classificació de grups professionals d'acord amb el vigent Conveni de la indústria siderometal-lúrgica. Amb aquest fi la Direcció ha de prestar una proposta abans del 31 de juliol de 2002 per iniciar les negociacions pertinents amb el Comitè i arribar a un acord definitiu.

Article 9

Condicions econòmiques

Les retribucions que es pacten en aquest Conveni es consideren una contraprestació pels coneixements del treballador i la seva aportació al lloc de treball durant la jornada laboral corresponent. Són les que expressament figuren en l'annex 1, fulls 1 i 2, amb l'especificació del salari base vigent per als anys 2002 i 2003.

Article 10

Augment per anys de servei (vinculació)

El premi de vinculació consisteix a percebre les quantitats que s'inclou en l'annex 2. S'abona mensualment, i es considera que hi ha 14 pagues anuals.

La quantitat que s'ha de percebre per aquest concepte és la mateixa per a totes les categories professionals o llocs de treball, i no compten per a la percepció d'aquest premi els períodes d'aprenentatge i aspirant.

Article 11

Gratificacions extraordinàries

A tots els treballadors compresos en l'àmbit d'aquest Conveni, se'ls abona les gratificacions de vacances i Nadal a raó de 30 dies cada una, les quals es paguen el 30 de juny i el 22 de desembre.

La paga de juny es merita de l'1 de juliol al 30 de juny de l'any següent i la paga de Nadal, de l'1 de gener al 31 de desembre de cada any.

Si qualsevol dels 2 dies és festiu, cal abonar-la el dia feiner immediatament anterior.

L'import d'aquestes pagues comprèn els conceptes de salari base de l'annex 1 i de plus de vinculació de l'annex 2.

Article 12

Hores extres

De comú acord i havent-ho pactat expressament, d'acord amb totes les estipulacions d'aquest Conveni, les hores extres s'han d'abonar segons la taula de valors fixos que hi ha en l'annex 3, fulls 1 i 2.

Article 13

Vacances

Les vacances anuals retribuïdes per a tot el personal són de 30 dies naturals i han de ser fixades de mutu acord entre el Comitè d'Empresa en atenció a les necessitats productives i organitzatives de l'empresa, i aquesta ha de donar a conèixer la data o dates del seu gaudi, amb almenys 3 mesos d'antelació.

Article 14

Jornada laboral

La jornada laboral per als anys 2002 i 2003 queda establerta de la manera següent (queden anul-lats tots els acords anteriors pel que fa a jornada laboral):

HE=hores efectives; HP=hores de presència.

HE

HP

Torn partit

1.760

1.760

Torn de matí/tarda

1.743,75

1.800

Torn rotatiu de matí/tarda/nit

1.743,75

1.800

Aquesta jornada laboral es distribueix en 225 dies feiners per fixar la jornada diària, i el temps dedicat a l'entrepà és de 15 minuts diaris pel que fa als torns continuats.

Expressament queda convingut que qualsevol reducció de jornada que una disposició legal estableixi durant la vigència dels presents acords només té eficàcia pràctica si aquesta reducció es refereix a hores efectives de treball, sense que aquest concepte o definició inclogui cap descans o interrupció, encara que aquesta, per l'aplicació d'una disposició legal o convencional, tingui la condició d'integrant de la jornada.

Per tant, atès que la jornada de Metaldyne International Spain, SL es basa en hores efectives de treball i hores de producció reals i que, en valors anuals, aquestes estan per sota de la jornada legal de 40 hores setmanals, es considera que, encara que en el futur una disposició legal declari que el temps per a l'entrepà és temps efectiu, és a dir, que integra la jornada de producció, això no implica una reducció de la jornada a Metaldyne International Spain, SL si la jornada legal, després de deduir-li el temps per a l'entrepà, és major que la que es pacta en aquest Conveni.

La jornada laboral de tot el personal de torn partit per a l'any 2002 és d'un total de 1.760 hores efectives a l'any, i l'horari...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR