Convenio colectivo - Fomento de Construcciones y Contratas, SA. de Figueres, Cataluña

Inicio de Vigencia23 de Diciembre de 2002
Fin de Vigencia18 de Noviembre de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3787 de 23/12/02

RESOLUCIÓ TIC/3696/2002, de 18 de novembre, per la qual s'ordena la inscripció, el dipòsit i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA, de Figueres, per a 2002-2003 (codi de conveni 1700681).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de Fomento de Construcciones y Contratas, SA, de Figueres, per a 2002-2003, subscrit d'una part per la representació de l'empresa i de l'altra pels representants dels treballadors el dia 6 de juny de 2002, i d'acord amb el que estableixen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el text refós de l'Estatut dels treballadors; el Decret 326/1998, de 24 de desembre; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

-1 Ordenar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA, de Figueres, per a 2002-2003 (codi de conveni 1700681) al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball, Indústria, Comerç i Turisme de Girona.

-2 Ordenar-ne el dipòsit a l'oficina corresponent d'aquesta Delegació.

-3 Disposar que el Conveni col-lectiu esmentat es publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Girona, 18 de novembre de 2002

Montserrat González i Falcó

Delegada territorial de Girona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA en el seu centre de Figueres

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit funcional, territorial i personal

Aquest Conveni col-lectiu és d'aplicació a tot el personal que presta els seus serveis en el centre de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA, en el seu centre de Figueres, adscrit als serveis de neteja pública, regs, recollida domiciliària d'escombraries i altres residus relatius a l'adjudicació de l'Ajuntament de Figueres, o bé adscrit als serveis atorgats a l'empresa en altres municipis o pobles de l'Alt Empordà i que els treballs s'organitzin des d'aquest centre, excepte Llançà, Portbou i el Port de la Selva que tenen conveni propi.

En l'àmbit personal afecta concretament els empleats que es relacionen en l'Annex I; aquesta relació distingeix l'adscripció actual dels empleats que hi són nomenats a l'adjudicació de Figueres o la resta de contractes o concessions (Alt Empordà), la qual cosa s'especifica sens perjudici del contingut del punt anterior i a l'efecte de qualsevol possible futura subrogació per supressió a l'empresa de les seves actuals concessions, en aquest cas cal atenir-se al que disposa l'article 49 del Conveni general del sector i disposició final 4a, en l'àmbit assenyalat en aquest article.

Estant previst que durant la vigència d'aquest Conveni canviï l'Adjudicatari de la concessió que és l'Ajuntament de Figueres, la disposició final concreta les condicions que han de continuar amb Fomento de Construcciones y Contratas, SA els treballadors de la resta de contratas de l'Alt Empordà, així com l'àmbit de negociació futura en la que s'han d'incloure.

Article 2

Vigència

Aquest Conveni col-lectiu entra en vigor el mateix dia de la firma, sens perjudici dels efectes de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i del seu registre per part de l'autoritat laboral.

Els seus efectes econòmics es retrotrauen al dia 1 de gener de 2002.

Article 3

Durada i pròrroga

La durada d'aquest Conveni col-lectiu és de 2 anys, fins al 31 de desembre de l'any 2003, i es prorroga any rere any per tàcita reconducció, si qualsevol de les parts no en formula denúncia de rescissió o de revisió amb una antelació mínima de 2 mesos respecte de la seva data de finalització. Aquest Conveni col-lectiu s'ha de continuar aplicant en tots els seus aspectes fins a l'entrada en vigor del nou.

Aquest Conveni preveu la seva pròpia modificació per adaptar-se a l'organització dels serveis en la nova adjudicació, una vegada coneguda. Sempre amb el compliment dels requisits de l'article 41 de l'ET de consultes i negociació amb el Comitè d'Empresa de les modificacions que s'han d'introduir segons siguin individuals o col-lectives.

Article 4

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i, a l'efecte de la seva aplicació pràctica, s'han de considerar globalment.

Si es declarés la nul-litat per via judicial, o a través de qualsevol procediment de solució de conflictes alternatius, d'una part del conveni col-lectiu, la resta del seu text ha de quedar vigent a excepció de les clàusules declarades nul-les.

En el supòsit anterior la Comissió Negociadora es compromet a negociar un nou redactat de les clàusules declarades nul-les. Aquesta negociació pot comprendre la revisió de tot el que s'ha pactat en funció de la importància i repercussió de la part anul-lada en la globalitat del Conveni.

Article 5

Absorció i compensació

Les retribucions que estableix aquest Conveni han de compensar i absorbir totes les que hi hagi en el moment de la seva entrada en vigor, sigui quina sigui la seva naturalesa o origen.

Els augments de retribucions que es poguessin produir en el futur per disposicions legals d'aplicació general, convenis col-lectius o contractes individuals, només podrien afectar les condicions pactades en aquest Conveni quan, considerades les noves retribucions en còmput anual, superessin les que es pacten aquí. En cas contrari, han de ser compensades o absorbides per aquestes últimes i aquest Conveni s'ha de mantenir en els seus mateixos termes, en la forma i les condicions que queden pactades.

Article 6

Comissió Paritària

Es crea una Comissió Paritària d'interpretació, conciliació, vigilància i aplicació de les qüestions derivades d'aquest Conveni col-lectiu, al judici de la qual s'han de sotmetre els afectats ineludiblement en primera instància. Aquesta Comissió està integrada per 3 membres de la representació dels treballadors i 3 membres de la representació empresarial, així com també pels assessors d'ambdues parts.

La Comissió s'ha de reunir en el termini de 15 dies quan la convoqui alguna de les parts.

Són funcions de la Comissió:

  1. Interpretació de l'aplicació de la totalitat de les clàusules d'aquest Conveni col-lectiu.

  2. Vigilància del compliment del que s'ha pactat.

  3. Totes aquelles activitats que tendeixen a la major eficàcia pràctica del Conveni col-lectiu o que estiguin establertes en el seu text.

  4. Per a la resolució dels conflictes laborals d'índole col-lectiva o plural que puguin suscitar-se, així com els de caràcter individual no exclosos expressament de les competències de l'esmentat Tribunal, com a tràmit processal previ obligatori a la via judicial, als efectes de l'establert en els articles 63 i 154 del TRLPL, les parts s'han de sotmetre als procediments de conciliació i mediació del TLC, per les discrepàncies sorgides durant els períodes de consulta en els casos i terminis previstos en els articles 40 (mobilitat geogràfica), 41 (modificacions de les condicions de treball), 47 (suspensió del contracte de treball) i 51 (resolució del contracte de treball), de l'Estatut dels treballadors, en la nova redacció feta pel RDL 1/1995, de 24 de març.

    Article 7

    Dret supletori

    En tot allò que no preveu ni regula aquest Conveni col-lectiu, cal atenir-se al que disposa el Conveni general del sector i altres disposicions laborals que siguin d'aplicació i vigents al seu moment.

    Article 8

    Garantia personal

    S'han de respectar les situacions personals que, en concepte de percepcions de qualsevol classe, en conjunt siguin més beneficioses que les fixades en aquest Conveni.

    Capítol 2

    Condicions econòmiques

    Article 9

    Conceptes retributius

    La taula salarial annexa integra la retribució pactada en aquest Conveni col-lectiu i mostra els corresponents conceptes i quanties determinats per a cadascuna de les categories dels empleats que hi estan subjectes.

    Article 10

    Salari base

    El salari base del personal regit per aquest Conveni col-lectiu és el que s'especifica per a cada nivell i categoria en l'Annex de les taules salarials corresponents.

    Article 11

    Plus de conveni

    És un complement salarial la quantia del qual, detallada en les taules, és estrictament convencional; el seu import en les distintes categories (inclosa la de peó de recollida) és conseqüència de la negociació econòmica global d'aquest Conveni en relació amb la quantia dels diferents conceptes que integraven l'estructura retributiva anterior al primer Conveni col-lectiu amb aquesta empresa.

    La quantia mensual d'aquest plus, que per la seva naturalesa convencional consta en el global de la retribució mensual, retribueix els excessos de temps que es puguin produir per finalitzar el servei obligatòriament cada dia, atesa la seva naturalesa pública.

    Pel que fa a aquesta obligació en el servei de recollida els 365 dies, i com a garantia de la reestructuració, s'estableix que si la no finalització de recorreguts es convertís en un fet habitual, la Direcció hauria de realitzar l'anàlisi de les càrregues de treball mitjançant una empresa especialitzada, el dictamen de la qual ha de ser acceptat per ambdues parts.

    Aquest concepte, en la categoria de mecànic, compensa les funcions en la forma que les realitzaven fins a la implantació d'aquest concepte, ambivalents amb les de conductor en les ocasions necessàries per a l'activitat del taller i ha de desplaçar els vehicles tant a l'interior com a l'exterior, o exteriorment en les avaries en què cal que els empleats d'aquesta secció surtin del taller.

    Article 12

    Complement funcional

    El complement de lloc de treball creat inicialment per a 6 llocs ?2 màquines escombradores, 1 màquina netejadora i 3 conductors de serveis diversos? ara es fa extensiu a tots els empleats de neteja viària de dia, excepte els operaris conductors que reben el complement de la Disposició addicional tercera.

    La seva...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR