Convenio colectivo - Codorniu, SA (centre de treball de Cervelló), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3819 de 11/02/03

RESOLUCIÓ TIC/3928/2002, de 17 de desembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Codorniu, SA (centre de treball de Cervelló) per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0808981).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Codorniu, SA (centre de treball de Cervelló) subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 26 de novembre de 2002, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferències de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració, i tenint en compte el que estableix la disposició transitòria primera del Decret 284/2002 esmentat,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Codorniu, SA (centre de treball de Cervelló) per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0808981) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General per a Afers Laborals i d'Ocupació.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 17 de desembre de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de l'empresa Codorniu, SA (centre de Cervelló), per als anys 2002 i 2003

Capítol 1

Disposicions generals

Secció 1

Àmbit d'aplicació

Article 1

Àmbit territorial

Les disposicions del present Conveni d'empresa regeixen per al centre de treball de l'empresa Codorniu, SA, a Cervelló, província de Barcelona.

Article 2

Àmbit funcional

El Conveni afecta totes les activitats del centre de treball.

Article 3

Àmbit personal

El Conveni afecta tot el personal de la plantilla inclòs en les categories d'especialistes i de no qualificats.

Així mateix, afecta tots els productors de les categories d'especialistes i de no qualificats que ingressin a l'empresa durant la vigència del Conveni.

Article 4

Entrada en vigor

  1. El Conveni entra en vigor el dia de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Província. No obstant això, pel que fa als efectes econòmics, el Conveni entra en vigor el dia 1 de gener de 2002.

  2. Durada

    La durada del Conveni és de 2 anys a partir del dia 1 de gener de 2002, i, per tant, finalitza el 31 de desembre de 2003.

  3. Pròrroga

    S'estableix una pròrroga indefinida del Conveni, any rere any, si qualsevol de les parts no cursa un preavís en contra amb una antelació mínima de 2 mesos al venciment del termini de durada pactat o de qualsevol de les seves pròrrogues.

  4. Denúncia, rescissió i revisió

    La denúncia en què es proposi la rescissió o la revisió del Conveni l'ha de presentar qualsevol de les parts davant l'autoritat laboral, amb una antelació mínima de 2 mesos a la data d'acabament del termini de durada estipulat en qualsevol de les seves pròrrogues. En l'escrit de denúncia cal raonar les causes que determinen la rescissió o la revisió sol-licitada. Si se'n sol-licita la revisió, cal lliurar posteriorment un projecte sobre els punts que cal revisar, el qual s'ha de lliurar en un termini no inferior a 1 mes d'antelació a la fi, d'acord amb l'article 4.b). Si no se'n sol-licita la revisió, en finalitzar el termini de durada es mantindrà el règim que estableix aquest Conveni mentre no se n'elabori i se n'aprovi un de nou.

    Secció 2

    Indivisibilitat del Conveni

    Article 5

    El Conveni és un tot orgànic i indivisible, per la qual cosa s'ha de considerar nul i sense efecte de cap classe en el supòsit que no s'aprovi íntegrament.

    Secció 3

    Compensació, absorció i garantia ad personam

    Article 6

    Compensació i absorció

    Atesa la naturalesa del Conveni, les disposicions legals futures que impliquin una variació econòmica en tots o en algun dels conceptes que aquí es regulen únicament tindran eficàcia pràctica si, globalment i anualment considerats i sumats als vigents, segons l'Ordenança laboral vinícola en la seva redacció actual i altres disposicions legals vigents, superen les d'aquest Conveni col-lectiu sindical.

    En cas contrari, es consideraran absorbides i compensades per les millores que estableix el Conveni. Així mateix, totes les millores que el Conveni preveu compensen i absorbeixen qualsevol retribució i beneficis, independentment de la seva naturalesa i índole, que els productors afectats percebin o tinguin en el moment de la seva entrada en vigor.

    Article 7

    Garantia ad personam

    Cal respectar les situacions personals que, en conjunt i considerades globalment, superin les aquí pactades i mantenir-les estrictament ad personam.

    Capítol 2

    Organització de la feina

    Article 8

    El treballador ha de prestar la classe i l'extensió de feina que assenyala la Direcció de l'empresa i posar-hi tota la diligència que el coneixement de l'especialitat professional i les seves facultats i peculiaritats li permeten. Els límits de la facultat empresarial sobre aquest particular són:

  5. Quant a la quantitat de treball

    No es pot imposar al treballador un rendiment superior al mínim exigible establert en aquestes normes, excepte en els casos que excepcionalment preveu la legislació vigent.

  6. Quant a la classe de feina

    Es pot encomanar a l'operari qualsevol feina compatible amb les seves aptituds físiques i professionals. S'entén que un treball és compatible amb les seves aptituds professionals, encara que sigui habitual d'una categoria professional diferent, si no implica realitzar comeses vexatòries o perjudica la formació professional del productor. S'exceptuen de la limitació establerta en aquest apartat tots aquells casos en què les variacions de lloc de treball han estat motivades per una causa no imputable a l'empresa. En aquests casos, cal atenir-se al que disposa la legislació general.

    Article 9

    Si la forma d'organitzar la producció ho fa convenient, els operaris poden ser canviats de secció, de lloc o de classe de feina, accidentalment o temporalment, només amb els límits que estableix l'article anterior respecte a la quantitat de feina i el fet que la nova tasca sigui compatible amb les seves aptituds...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR