Convenio colectivo - Distribución y Reparto SL, Barcelona

Inicio de Vigencia12 de Febrero de 2003
Fin de Vigencia12 de Febrero de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3820 de 12/02/03

RESOLUCIÓ TRE/3930/2002, de 17 de setembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Distribución y Reparto, SL, per al període 1.5.2002-31.12.2003 (codi de conveni núm. 0801332).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Distribución y Reparto, SL, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 31 de juliol de 2002, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Distribución y Reparto, SL, per al període 1.5.2002-31.12.2003 (codi de conveni núm. 0801332) al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 17 de setembre de 2002

P. A.

Mercè Claveria i Puig

Cap del Servei de Relacions Laborals en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Distribución y Reparto, SL, per al període 1.5.2002-31.12.2003.

Capítol 1

Àmbit d'aplicació

Article 1

Àmbit territorial

El Conveni regula les relacions laborals entre l'empresa Distribución y Reparto, SL, i els seus treballadors.

Article 2

Àmbit personal

El Conveni afecta la totalitat del personal que presta els seus serveis a l'empresa. S'exclouen entre altres:

  1. Els càrrecs d'alta direcció, alt govern i alt consell.

  2. El personal tècnic a qui s'encomani algun servei determinat, sense continuïtat en el treball ni subjecció a jornada i que, per això, no figuri en la plantilla de l'empresa.

  3. Els treballadors autònoms, que realitzen el treballs de repartiment, amb vehicle propi, i subjectes a una relació mercantil amb les respectives empreses.

    Article 3

    Àmbit de vigència

    El Conveni té vigència de l'1 de maig de 2002 al 31 de desembre de 2003.

    Article 4

    Denúncia i revisió

    El Conveni es revisarà a petició de qualsevol de les parts que hagi procedit a la seva denúncia, 1 mes abans de la seva finalització.

    Els tràmits de la denúncia i de l'inici de noves negociacions són els descrits a l'article 89 de l'Estatut dels treballadors.

    Si no és denunciat en temps i forma, aquest Conveni es prorroga d'any en any.

    Capítol 2

    Organització de la feina a l'empresa

    Article 5

    Organització de la feina

    L'organització de la feina amb subjecció al present Conveni i a la legislació vigent és facultat de la Direcció de l'empresa, i s'entén a aquest efecte que la destinació o trasllat dels empleats entre els diferents establiments comercials que radiquin en una mateixa plaça poden verificar-se respectant sempre la condició jeràrquica en la relació laboral que el treballador gaudeixi dins de l'empresa.

    Capítol 3

    Classificació del personal

    Article 6

    Classificació del personal

    El personal a què es refereix aquest Conveni es classifica per raó de les seves funcions en els grups que a continuació es detallen.

    Article 7

    Grups professionals

  4. Grup 1 - tècnics

  5. Grup 2 - administratius

  6. Grup 3 - operatius

    Article 8

    Definició dels grups professionals i categories

  7. Tècnics

    Qui, amb el títol adequat o preparació teoricopràctica suficient, ocupa un lloc del qual depenen departaments o seccions de l'empresa, havent o no de planificar els objectius de l'empresa, depenent en major o menor grau de la seva gestió la consecució d'aquests objectius, essent les mateixes enunciatives, sense que les empreses hagin de tenir personal en cada una d'elles si l'organització de la feina no ho requereix.

  8. Administratius

    Oficial administratiu: qui, amb el títol adequat o preparació teoricopràctica suficient, ocupa un lloc que comprèn tasques administratives complexes tant en la seva execució com en la seva amplitud, assumint responsabilitats fins i tot confeccionar la comptabilitat de l'empresa, relació amb bancs, impagats, etc.

    Administratiu: és el major de 18 anys amb el títol adequat o preparació teoricopràctica suficient de tasques administratives mecanitzades o manuals i que comprèn la gamma de feines pròpies d'aquesta funció amb la menció expressa a l'arxiu i ús d'equips informàtics.

    Aspirant administratiu: els menors de 18 anys que realitzen tasques de suport en el camp administratiu, sota la tutela d'un treballador pertanyent a una categoria superior.

  9. Operatius

    Cap de grup: és qui al capdavant dels repartidors del grup operatiu dirigeix la feina d'aquests i té cura de la seva disciplina i rendiment.

    Repartidor: és qui realitza les tasques de producció consistents essencialment en el lliurament domiciliari dels enviaments, i també ha de realitzar la seva preparació per al seu lliurament. El desenvolupament de la seva tasca comprèn, igualment, la realització de la documentació necessària per dur els controls exigits respecte a lliuraments i incidències.

    Capítol 4

    Contractació i ocupació

    Article 9

    Contractes a temps parcial

    El contracte de treball a temps parcial, tipificat en l'article 12 de l'Estatut dels treballadors, és aquell que concerta prestar serveis durant un nombre d'hores o dies inferior al de la jornada considerada com a habitual en el centre de treball o establiment.

    En la seva formalització per escrit s'ha d'especificar necessàriament el nombre d'hores al dia, a la setmana, al mes o a l'any, o el de dies per iguals períodes, pel qual es contracta el treballador, així com el salari corresponent que és en funció de les hores realitzades en comparació amb la jornada habitual i completa que s'efectuï en el centre de treball o establiment, essent proporcional a l'establert en el present Conveni col-lectiu per a la categoria professional de què es tracti.

    Els treballadors a temps parcial tenen els mateixos drets que els treballadors a temps complet, essent les percepcions proporcionals al temps de treball, segons les taules salarials d'aquest Conveni.

    En els contractes laborals no poden figurar clàusules restrictives sobre el que es disposa en el present Conveni.

    Article 10

    Baixa voluntària

    El personal comprès en el present Conveni que es proposi cessar voluntàriament de l'empresa ha de comunicar-ho al seu immediat superior, almenys amb 15 dies d'anticipació, a la data en què hagi de deixar de prestar els seus serveis. Aquest preavís s'ha de considerar vàlidament efectuat sigui quina sigui la forma de comunicació.

    L'incompliment per part del treballador de l'obligació de preavisar amb l'anticipada antelació, dóna dret a l'empresa a descomptar de la seva liquidació l'import del salari d'1 dia per cada dia d'endarreriment o avís.

    Article 11

    Control sindical de contractacions

    L'empresa ha de notificar als representants dels treballadors els nous contractes que es realitzin, de conformitat amb l'article 15.4 de l'Estatut dels treballadors.

    Capítol 5

    Retribucions

    Article 12

    Les retribucions del personal comprès en l'àmbit d'aplicació d'aquest Conveni són constituïdes per les aquí pactades, essent l'increment salarial de tots els conceptes actuals, per a la durada de la seva vigència (de l'1 de maig de 2002 a 31 de desembre de 2003) d'un 3,6%.

    Amb data 1 de maig de 2003 s'ha d'efectuar una revisió de l'IPC dels últims 12 mesos; si és igual o inferior al 3,6%, aquest percentatge s'ha de mantenir fins a la finalització del Conveni, si és superior, la diferència s'ha d'aplicar als mesos de maig a desembre de 2003.

    Article 13

    Salari base

    L'import brut anual del salari base, incloses les pagues extraordinàries, és el determinat en la següent taula per a cada categoria, inclòs l'increment assenyalat en el punt anterior.

    G = grup; N = nombre de pagues; I = import anual euros.

    GI

    Tècnics

    16

    16.069,18

    Administratius

    16

    13.064,04

    Operatius

    16

    10.692,67

    Als treballadors compresos en el grup operatiu, relacionats en l'annex 1 d'aquest Conveni, que fins a la data percebien els conceptes de plus conveni encartaments, prima de diumenges i prima Avui, així com les diferències que puguin existir sobre el salari base, plus d'assistència i prima de pagues extraordinàries, se'ls ha de consolidar en un sol concepte...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR