Convenio colectivo - Texsa, SA., Cataluña

Inicio de Vigencia14 de Febrero de 2003
Fin de Vigencia29 de Octubre de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3822 de 14/02/03

RESOLUCIÓ TRE/3939/2002, de 29 d'octubre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Texsa, SA (centre de treball de Castellbisbal), per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0804251).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Texsa, SA (centre de treball de Castellbisbal) subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 15 d'octubre de 2002, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Texsa, SA (centre de treball de Castellbisbal) per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0804251) al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 29 d'octubre de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Texsa, SA (centre de treball de Castellbisbal) per als anys 2002 i 2003

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit territorial

El present Conveni col-lectiu regula les relacions laborals de l'empresa Texsa, SA, amb els treballadors i empleats que presten servei o que en un futur prestin servei al centre de treball de l'empresa, situat en el polígon industrial Can Pelegrí, carrer de Ferro, número 7, de Castellbisbal (Barcelona).

Capítol 2

Vigència, durada, pròrroga, revisió o rescissió

Article 2

Vigència

Aquest Conveni entra en vigor l'1 de gener de 2002.

Article 3

Durada

La durada d'aquest Conveni és de 2 anys a comptar de la seva entrada en vigor, per la qual cosa conclou el 31 de desembre de 2003 a tots els efectes.

Pel que fa a la seva possible denúncia, cal atenir-se al que es disposa a les disposicions legals vigents.

Article 4

Pròrroga

El Conveni queda prorrogat tàcitament per períodes successius d'1 any si no és objecte de denúncia per a la seva revisió o rescissió amb 3 mesos d'antelació com a mínim a la data de finalització de la vigència d'aquest Conveni o de qualsevol de les seves pròrrogues.

Una vegada denunciat el Conveni, s'ha de mantenir en vigor durant el temps que transcorri entre la data de finalització i l'entrada en vigor del conveni que el substitueixi.

No obstant això, ambdues parts acorden iniciar les converses sobre el calendari laboral per a l'any 2004 a partir de l'1 de novembre de 2003 i es comprometen que aquest últim quedi definitivament confeccionat i consensuat com a màxim en data 31 de desembre de 2003.

Així mateix, ambdues parts acorden iniciar les negociacions del Conveni col-lectiu per a l'any 2004 a partir de l'1 de novembre de 2003.

Capítol 3

Prelació de normes, absorció i compensació, vinculació a la totalitat i garantia personal

Article 5

Prelació de normes

Les normes contingudes en aquest Conveni regulen les relacions entre Texsa, SA, i el seu personal del centre de treball de Castellbisbal amb caràcter general, fins i tot en les matèries el contingut de les quals sigui diferent de les disposicions d'àmbit general i que es considerin compensades amb el conjunt de les millores i condicions del present Conveni, d'acord amb el que es preveu a l'article 3 de l'Estatut dels treballadors. Amb caràcter de dret supletori, i allò que no es preveu en aquest Conveni, cal atenir-se al que es preveu en el Conveni col-lectiu general de la indústria química.

Article 6

Compensació

Les millores retributives o de condicions de treball que s'estableixen en aquest Conveni compensen i absorbeixen, en conjunt anual, les existents en el centre de treball de Castellbisbal en el moment de la seva entrada en vigor, siguin quins siguin la seva naturalesa i el seu origen.

Article 7

Absorció

Les millores retributives o de condicions de treball que es puguin promulgar en el futur per disposició legal només tenen eficàcia i s'han d'aplicar si, considerades en conjunt i en còmput anual, superen les condicions d'aquest Conveni, també valorades en conjunt i en còmput anual.

En cas contrari, han de ser absorbides i compensades per aquestes últimes, i el Conveni ha de subsistir amb els seus mateixos termes i sense cap modificació dels seus conceptes, condicions o retribucions.

Només s'exceptuen de l'absorció global i anual prevista les millores que es puguin acordar per disposició legal de caràcter general en relació amb el còmput total d'hores anuals, les quals han de ser objecte d'aplicació efectiva i incorporació a les condicions d'aquest Conveni si disminueix el nombre d'hores anuals de treball efectiu pactat en aquest Conveni.

Article 8

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i, a l'efecte de la seva aplicació pràctica, s'han de considerar globalment. Si la jurisdicció laboral, fent ús de les seves facultats, no homologa alguns dels pactes, el present Conveni ha de quedar sense eficàcia i se n'ha de reconsiderar tot el contingut.

Article 9

Garantia personal

S'han de respectar les condicions superiors que tinguin acreditades amb caràcter personal els treballadors afectats per aquest Conveni, en còmput anual i com a garantia global.

Article 10

Comissió Paritària

Es constitueix la Comissió Paritària, composta per 6 vocals: 3 representants de la part social i 3 representants de la part econòmica. La seva designació i el seu funcionament s'han de regir pel que s'estableix a l'Estatut dels treballadors i altres normes reglamentàries. Són funcions de la Comissió Paritària la interpretació del Conveni i l'arbitratge en les qüestions que les parts sotmetin a la seva consideració, principalment, i les que assignen expressament les disposicions legals vigents.

Capítol 4

Condicions econòmiques

Article 11

Condicions generals

Les condicions retributives del personal afectat per aquest Conveni són les que s'adjunten com a annex i es regulen en els articles següents:

  1. A l'annex es detalla la taula de retribucions mensuals per cada grup professional, a la qual s'integren els conceptes de caràcter salarial.

    S'acorda, pel que fa a l'any 2002, un increment salarial de l'IPC real de l'any 2002 més el 0,20% per als conceptes de salari base, plus conveni, plus distància transports, plus voluntari, pagues extres i antiguitat, la resta segons llista adjunta.

    Pel que fa a l'any 2003, s'estableix un increment de l'IPC real de l'any 2003 amb més un 0,25% també pels conceptes esmentats en l'apartat anterior, la resta segons llista adjunta.

    Durant els anys 2002 i 2003 s'han d'abonar pel concepte a compte conveni l'1% del que s'ha meritat mensualment incloses les pagues extres, sense comptar els plusos, les primes i els conceptes variables, i es fa la revisió durant el primer trimestre dels anys 2003 i 2004 respectivament, s'han d'abonar amb caràcter retroactiu en data 1 de gener de cada any.

  2. Les gratificacions extraordinàries d'estiu, Nadal i beneficis s'han de percebre en les dates dels seus venciments respectius o de manera proporcional quan s'acabi el contracte.

    Article 12

    Salari base

    El salari base del personal afectat per aquest Conveni és el que s'estableix a l'annex corresponent de les taules retributives.

    Article 13

    Antiguitat

    L'antiguitat consisteix en 2 triennis i quinquennis successius. S'estableix com a límit màxim la percepció de 5 quinquennis per aquest concepte. A partir d'aquest límit, la quantitat que cal percebre per aquest concepte queda consolidada.

  3. El valor de cada trienni i cada quinquenni és, per a cada treballador, el que s'indica a la taula de retribucions annexa.

  4. El dret a la percepció d'aquests augments per anys de servei es compta des del dia d'ingrés a l'empresa.

  5. L'import de cada trienni o quinquenni es comença a meritar el primer dia del mes següent al seu compliment.

  6. El valor de cada trienni és igual al 5% del salari base i el valor de cada quinquenni és igual al 10% del salari base.

    Article 14

    Plus de toxicitat

    El personal que efectuï feines excepcionalment tòxiques i perilloses ha de percebre, mentre l'empresa no apliqui els mitjans de protecció adequats que eliminin aquest caràcter, en concepte de complement de lloc de treball, l'import que es detalla a la taula de retribucions annexa. Si el personal afectat efectua mitja jornada en feines d'aquesta índole, cal abonar el 50% d'aquest plus.

    Article 15

    Plus de nocturnitat

    El personal que presta els seus serveis en hores compreses entre les 10 de la nit i les 6 del matí ha de percebre un plus diari de nocturnitat. L'import es detalla a la taula de retribucions annexa, al qual s'ha d'afegir el 25% de l'antiguitat corresponent a cada treballador.

    Article 16

    Plus de conveni

    La quantia del plus de conveni és la que s'indica a la taula de retribucions annexa per a cada nivell.

    La diferència salarial retributiva que es percep fins assolir la retribució total s'ha de considerar un complement personal, denominat complement voluntari.

    Article 17

    Hores extraordinàries

    Totes les hores considerades extraordinàries s'han d'abonar segons les quantitats unificades que es detallen a l'annex.

    Article 18

    Complements de venciment periòdic superior al mes

    Als treballadors afectats per aquest Conveni, amb motiu de les pagues extraordinàries d'estiu i Nadal, se'ls han d'abonar 30 dies en cada paga. Les gratificacions s'han d'abonar en proporció als dies i a les hores en què els productors hagin percebut retribució. Als productors que cessin o ingressin durant l'any, se'ls ha d'abonar la part proporcional del valor d'aquestes gratificacions en prorrateig anual (l'import es detalla a la taula de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR