Convenio colectivo - Tractament i Selecció de Residus, SA (centre de Montcada i Reixac), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3832 de 27/02/03

RESOLUCIÓ TIC/419/2003, de 9 de gener, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Tractament i Selecció de Residus, SA (centre de treball de Montcada i Reixac) per a l'any 2002 (codi de conveni núm. 0804311).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Tractament i Selecció de Residus, SA (centre de treball de Montcada i Reixac), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 20 de novembre de 2002, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat, tenint en compte el que estableix la disposició transitòria primera,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Tractament i Selecció de Residus, SA (centre de treball de Montcada i Reixac) per a l'any 2002 (codi de conveni 0804311) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 9 de gener de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Transcripció literal del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Tractament i Selecció de Residus, SA (TERSA - Montcada), per a l'any 2002

Capítol 1

Àmbit, vigència i durada del Conveni

Article 1

Àmbit territorial i funcional

El present Conveni és d'àmbit de centre de treball i s'aplica al de l'empresa Tractament i Selecció de Residus, SA (TERSA), planta incineradora de Montcada, situat al terme municipal de Montcada i Reixac.

Article 2

Àmbit personal

  1. Aquest Conveni col-lectiu afecta tots els productors i empleats de l'empresa en l'esmentat centre de treball.

  2. No obstant el que s'indica en l'apartat anterior, resta exclòs del present Conveni el lloc de cap de planta.

    Article 3

    Vigència

    El present Conveni tindrà validesa, prèvia la seva entrada al registre, la mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat.

    Article 4

    Efectes econòmics

    Sens perjudici del que s'estableix a l'article anterior, s'acorda com a data d'aplicació de les millores recollides en aquest Conveni la d'1 de gener de 2002.

    Article 5

    Durada

    La durada d'aquest Conveni col-lectiu s'estableix en 1 any, des del dia 1 de gener fins al dia 31 de desembre del 2002, amb les excepcions i efectes específics que s'estableixen per a matèries determinades en les seves corresponents normes.

    Article 6

    Denúncia

  3. El present Conveni col-lectiu s'entendrà tàcitament prorrogat per períodes d'1 any si cap de les parts no el denuncia.

  4. La denúncia s'ha de realitzar mitjançant comunicació escrita a l'altra part, amb 1 mes d'anticipació, com a mínim, a la data de venciment. Aquesta comunicació s'haurà de fer extensible a l'autoritat competent.

    Capítol 2

    Garanties ad personam, absorcions i compensacions

    Article 7

    Garanties ad personam

    S'han de respectar les situacions personals que, en concepte de percepcions de qualsevol classe en conjunt i computades anualment, siguin més favorables que les fixades en aquest Conveni col-lectiu, i es mantenen estrictament a títol personal.

    Article 8

    Absorció i compensació

  5. Les normes contingudes en aquest Conveni comporten, en conjunt, més beneficis per al personal, que les establertes per les disposicions legals vigents actualment.

  6. Les millores econòmiques absorbeixen i compensen les que el personal posseeix, i al seu torn poden ser absorbides o compensades amb qualsevol augment en les retribucions, de qualsevol mena, caràcter o concepte que adopti, fins i tot quan tinguin el seu origen en disposició del Ministeri de Treball, Conselleria d'Indústria, ordenances laborals, acords administratius, sindicals o de qualsevol mena.

  7. Serà compensat qualsevol increment que en un futur es pugui establir en virtut de disposició oficial o per qualsevol resolució que pugui ser dictada en el futur.

  8. Les condicions establertes en aquest Conveni seran considerades com de mínims i per tant, tot pacte personal acordat lliurement entre treballador i Direcció pot recollir condicions diferents a les del Conveni, sempre i quan les superin globalment.

    Article 9

    Vinculació a la totalitat

    Les condicions pactades en el present Conveni col-lectiu formen un tot orgànic i indivisible i, a efecte de la seva aplicació pràctica, són considerades globalment.

    Capítol 3

    Condicions econòmiques

    Secció 1

    Salari base

    Article 10

    Salari base

    És el que es determina per a cada categoria dins l'annex 1 d'aquest Conveni col-lectiu.

    Secció 2

    Complement personal del salari base

    Article 11

    Antiguitat consolidada

    Aquest concepte salarial es troba congelat i només el percebran aquells treballadors que estaven incorporats a l'empresa abans del 31 de desembre de 1996.

    Secció 3

    Complements de lloc de treball

    Article 12

    Plus de jornada

  9. S'estableix una quantitat de 11,565 euros per a 2002 per jornada efectivament treballada.

  10. Aquest concepte salarial el percebrà, com a complement de lloc de treball, el personal que realitzi feines de manteniment i d'administració i tots aquells treballadors d'operació que realitzin torns rotatius, restant dintre d'aquest concepte el ja desaparegut concepte de torns, i el plus de distància i transport que es percebia anteriorment.

  11. En els supòsits d'absències parcials amb dret a la percepció de salari base, s'abonarà un 75% del valor d'aquest plus.

    Article 13

    Plus nocturn

  12. S'acorda una quantia lineal de 32,284 euros per a l'any 2002, com a complement de lloc de treball per jornada nocturna efectivament treballada.

  13. La linealitat de la percepció queda pactada en base al criteri exposat en el número 1 de l'article 8 del present Conveni col-lectiu.

    Secció 4

    Complements per quantitat o qualitat de treball

    Article 14

    Plus de festiu intersetmanal

    S'acorda establir un plus denominat festiu intersetmanal amb l'objectiu de compensar econòmicament el canvi de la data del dia de descans en els següents supòsits següents:

    Personal d'operació

    1. Els dies festius intersetmanals (de dilluns a dissabte, tots 2 inclusivament) que, per aplicació dels torns rotatius, s'haguessin de treballar o correspongués descans per torn.

    2. Els 5 dies de vacances que es desplacin del període assignat prèviament.

    3. Els dies acumulats durant el període de vacances, per no existir, dintre d'aquest període rotació per al manteniment.

    Per aquest personal s'acorda fixar un valor mensual amb caràcter lineal de 225,046 euros per a l'any 2002.

    Personal de Manteniment

    No existint per al personal de Manteniment els supòsits de percepció d'aquest plus, que en anteriors convenis determinaren l'abonament de quantitats lineals fixes mensuals superiors i donant-se circumstàncies que puguin motivar la percepció d'altres conceptes, s'acorda per al present Conveni i per a l'esmentat personal de Manteniment, un pagament de 839,383 euros lineals per a l'any 2002.

    Article 15

    Plus de disponibilitat

    Es pacta que per les necessitats de treball, tant en casos de prolongació de jornada com als de substitució en treballs d'operació i manteniment, establir una disponibilitat per a tot el personal que l'accepti amb caràcter fix, mentre no es trobi de baixa (IT) i amb els valors següents per a l'any 2002:

    Oficial de primera: 65,893 euros; oficial de segona: 61,236 euros; peó especialista: 52,417 euros; peó 36,359 euros. Aquest plus substitueix en el seu condicionament, acreditació i quantia el que anteriorment i amb la mateixa denominació es venia percebent. Cada vegada que el treballador hagi de desplaçar-se a la planta per cobrir aquestes necessitats, té dret que se li aboni un plus de transport de 6,501 euros per a 2002.

    Aquest punt tindrà una validesa fins al 31.12.2002. A partir de l'1 de gener de 2003, queda exclòs del Conveni col-lectiu i es negociarà un nou acord.

    Article 16

    Hores extraordinàries

  14. El valor de les hores extraordinàries queda fixat per aquest Conveni i per a les diverses categories, tal i com es consigna en l'annex 2.

  15. S'acorda la realització d'hores extraordinàries en els supòsits següents:

    1. Quan hi ha la necessitat de reparar sinistres o altres danys extraordinaris.

    2. Risc de pèrdua de matèries primeres.

    3. Paralització o avaria de forns.

    4. Excés d'escombraries emmagatzemades als fosos.

    5. Necessitats imprevistes del servei.

    6. Absències imprevistes.

    7. Canvis i ajustos als torns.

  16. Aquestes hores extraordinàries es consideren estructurals a tot efecte, i es poden compensar, previ acord, per temps equivalents de descans retribuït durant els 4 mesos següents a la seva realització.

    Secció 5

    Complements de venciment periòdic superior al mes

    Article 17

    Gratificacions extraordinàries

  17. S'estableix per any 4 gratificacions extraordinàries anomenades: paga de març, que es merita en data 31 de març; paga d'estiu, en data 30 de juny; paga de setembre, en data 30 de setembre, i paga de Nadal, que es merita conjuntament amb la liquidació del mes de novembre.

  18. La quantia de cadascuna d'aquestes pagues és l'establerta per a cada categoria a les columnes corresponents de l'annex 1 d'aquest Conveni.

  19. S'entén que cadascuna d'aquestes gratificacions correspon als trimestres naturals de l'any, per la qual cosa el personal que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR