Convenio colectivo - Colomer Beauty and Professional Products, SL, Cataluña

Inicio de Vigencia 7 de Marzo de 2003
Fin de Vigencia30 de Diciembre de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3838 de 07/03/03

RESOLUCIÓ TIC/3954/2002, de 30 de desembre, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Colomer Beauty and Professional Products, SL, per als anys 2002-2003 (codi de conveni núm. 4300311).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Colomer Beauty and Professional Products, SL, subscrit per les parts negociadores en data 13 de novembre de 2002 i presentat per les mateixes parts en data 18 de novembre de 2002, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

-1 Disposar el registre del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Colomer Beauty and Professional Products, SL, per als anys 2002-2003 (codi de conveni núm. 4300311) en el Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Tarragona.

-2 Disposar-ne la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col-lectiu.

Tarragona, 30 de desembre de 2002

Montserrat Güell i Anglès

Delegada territorial de Tarragona en funcions

Transcripció del text literal signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Colomer Beauty and Professional Products, SL, per als anys 2002-2003

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

  1. Aquest Conveni regula les relacions laborals al centre de treball ubicat al Pla de Santa Maria.

  2. S'aplicarà tant als treballadors que integrin la plantilla en el moment de la firma, com als que ingressin en la companyia durant la vigència del Conveni.

  3. Queden exclosos del seu àmbit els treballadors adscrits al grup professional A.

    Article 2

    Vigència i duració

  4. El conveni entrarà en vigor quan es firmi. No obstant això, inicia els seus efectes econòmics l'1 de gener de 2002 per al personal que integri la plantilla de la companyia el dia de la firma.

  5. El conveni finalitza el 31 de desembre de 2003.

  6. Si no és denunciat per qualsevol de les parts, es prorrogarà (amb els seus propis termes) per períodes anuals.

    Article 3

    Denúncia

    La denúncia del Conveni o de les seves possibles pròrrogues automàtiques anuals, pot formular-la qualsevol de les parts, tres mesos abans, com a mínim, de la data del seu venciment inicial o la de qualsevol de les pròrrogues.

    La denúncia s'ha d'efectuar pel procediment i davant l'autoritat que les lleis determinen.

    Article 4

    Compensació

    Les condicions pactades en aquest Conveni, valorades en el seu conjunt global, compensen i substitueixen la totalitat de les que s'apliquin en el moment de la seva entrada en vigor, qualsevol que sigui la naturalesa o l'origen de la seva existència (norma de caràcter legal, imperatiu jurisprudencial, pacte de qualsevol classe, contracte individual, condició més beneficiosa, usos i costums, o qualsevol altra causa).

    Article 5

    Garantia ad personam

  7. No obstant el que s'ha pactat a l'article anterior, s'han de respectar i conservar les situacions individuals que, comparades en el còmput global i anual, són més beneficioses que les que s'estableixen, amb caràcter general, en aquest Conveni.

  8. Aquesta garantia té caràcter exclusivament personal i subjectiu, per la qual cosa no està vinculada (ni pot, per tant, ser invocada) a un lloc de treball, a un grup professional o a qualsevol altra circumstància objectiva.

  9. Les quantitats que superen per aquesta raó les retribucions ordinàries del conveni han de figurar als rebuts de salari sota el concepte de plus funció i amb el caràcter legal de complement personal.

    Article 6

    Absorbibilitat

  10. Les disposicions legals futures que suposin una variació o una creació de conceptes retributius, o modificacions de qualsevol altra condició de treball, únicament tindran repercussió en la companyia si, considerades les condicions generals alienes al conveni en el còmput global anual, superen les que s'hi pacten, quedant en el cas contrari absorbides dins d'aquell.

  11. Es pacta expressament que els possibles augments del salari mínim interprofessional, així com els dels salaris de cotització a la Seguretat Social, establerts per l'autoritat laboral competent, no donaran lloc a la modificació dels conceptes retributius ni de l'estructura salarial determinats en aquest Conveni.

    Article 7

    Vinculació a la totalitat

    En el cas que la jurisdicció laboral declari contrari a les disposicions legals algun dels pactes d'aquest Conveni, aquest quedarà nul en la seva totalitat, i ambdues parts es comprometran a negociar-lo de nou.

    Article 8

    Prelació de normes

    Les disposicions contingudes en aquest Conveni regulen les relacions laborals al sí del centre de treball amb caràcter prioritari, considerades en el seu conjunt, i amb l'exclusió expressa de qualsevol altre conveni, qualsevol que sigui el seu àmbit.

    Article 9

    Normes de caràcter general

  12. Les disposicions legals de caràcter obligatori general de dret necessari tenen força vinculant per a la companyia i per als treballadors.

  13. El que s'ha dit a l'apartat anterior inclou tant les disposicions existents en el moment de la firma del conveni com les que en un futur puguin promulgar-se.

    Capítol 2

    Organització del treball

    Article 10

    Principis generals

  14. L'organització del treball, amb subjecció a les normes legals en vigor sobre aquesta matèria, és facultat de la Direcció de la companyia, la qual és responsable de la contribució al bé particular de tots els seus components.

  15. En conseqüència, té el dret i el deure d'organitzar, programar i distribuir la feina amb la finalitat d'aconseguir el màxim rendiment possible, dins els límits que imposen les normes legals i el respecte cap a la inviolable condició humana del seu personal.

  16. Es tenen en compte els següents principis ordenadors:

    1. Si falta alguna norma expressa correspon al cap de cada unitat l'ordenació interna de la seva dependència i l'assignació de funcions de cadascun del components.

    2. Els quadres de qualsevol nivell són responsables del treball dels seus subordinats, sense perjudici de la responsabilitat personal de cadascun d'aquests.

    3. L'organització és flexible, de manera que es pot adaptar a les necessitats i circumstàncies de cada moment.

  17. Els representants legals dels treballadors tenen les competències en aquesta matèria que els són assignades per la llei especialment les establertes en l'article 64 de l'Estatut dels treballadors.

    Article 11

    Facultats organitzatives

    La Direcció de la companyia (a títol enunciatiu, no limitatiu) pot:

    1. Determinar la plantilla de personal necessària a cada moment.

    2. Adscriure els treballadors als distints llocs de treball, i encomanar-los les tasques necessàries per a aconseguir la seva plena activitat i rendiment.

    3. Implantar, modificar o suprimir sistemes de treball amb o sense incentiu, respectant els drets adquirits dels treballadors afectats, (segons la legislació vigent).

    4. Determinar la necessitat de realitzar hores extraordinàries, i proposar-les al personal que consideri oportú.

    5. Controlar i mesurar les feines exigint els rendiments mínims usuals.

    6. Mantenir l'ordre i la disciplina necessaris a la feina i imposar, si escau, les sancions permeses legalment.

    7. Exigir als treballadors el compliment de tot tipus de mesures de seguretat i salut, cosa que és obligatòria per a la companyia.

    8. Efectuar els canvis de lloc de treball necessaris, dins o no del mateix grup professional.

    9. Determinar els horaris de treball, seguint les prescripcions legals.

    10. Regular, en general, la forma en que cal treballar, impartint les instruccions i les ordres necessàries per al bon funcionament de l'organització.

    Article 12

    Indemnització per no competència

    D'acord amb l'estipulat a l'article 21 de l'Estatut dels treballadors, la companyia podrà establir pactes individuals de no-competència per després d'extingit el contracte de treball amb aquells treballadors que ocupin llocs de treball en els quals es tingui accés a informació confidencial o subjecte a la propietat intel-lectual i/o industrial, podent assignar-los-hi una indemnització econòmica per la limitació que l'esmentat pacte comporta.

    Article 13

    Polivalència funcional i plena ocupació

  18. Un mateix treballador pot tenir encomanades diverses funcions, corresponent a distints llocs de treball, amb la finalitat d'aconseguir la plena ocupació de la jornada laboral.

  19. Formen part de la labor habitual de cada treballador no només les tasques principals del seu lloc sinó també les accessòries i complementàries del mateix.

    Article 14

    Mobilitat funcional

  20. En cas de necessitat, la companyia pot destinar els treballadors a realitzar feines de grup professional superior, reintegrant-los al seu antic grup professional quan cessi la causa que va motivar el canvi.

  21. Quan un treballador ocupi un lloc de treball de grup professional superior, percebrà la diferencia existent, en el seu cas, entre el salari conveni d'aqueix grup professional i la suma dels conceptes salari conveni, plus de conveni i plus de funció que l'esmentat treballador percebi.

    En cap cas el treballador que en substitueix un altre no pot invocar cap dret al grup professional o condicions salarials personals que pugui tenir el treballador substituït.

  22. Aquest canvi no pot tenir una durada superior a sis mesos l'any o vuit mesos durant dos anys, tret dels casos de substitució per malaltia, accident de treball, llicències i excedències, en què la situació pot perllongar-se mentre subsisteixin les circumstàncies que l'hagin motivada.

  23. Quan el treballador realitzi feines de grup professional superior durant més de sis mesos ininterromputs, sense que hi concorrin cap dels casos especials a què es refereix l'apartat anterior, consolidarà el grup professional superior, excepte si per a complir amb el mateix es requereix la possessió de títols o coneixements especials...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR