Convenio colectivo - Colomer Beauty and Professional Products, S. L. (centre de treball c. Potosí, 7, Barcelona), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3851 de 26/03/2003

RESOLUCIÓ TIC/701/2003, d'11 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Colomer Beauty and Professional Products, SL (centre de treball del c. Potosí, 7, Barcelona) per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0802251).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Colomer Beauty and Professional Products, SL (centre de treball del c. Potosí, 7, Barcelona), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 21 de gener de 2003, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Colomer Beauty and Professional Products, SL (centre de treball del c. Potosí, 7, Barcelona) per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0802251) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 11 de febrer de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals i d'Ocupació de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Colomer Beauty and Professional Products, SL (centre de treball del c. Potosí, 7, Barcelona) per als anys 2002 i 2003

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbits territorial i personal

Aquest Conveni el signen la representació econòmica i la representació social del personal de l'empresa Colomer Beauty and Professional Products, SL i afecta el centre del carrer de Potosí, núm. 7, de Barcelona.

Queden exclosos del seu àmbit personal els treballadors adscrits al grup professional A i les conselleres de bellesa i les hostesses d'estand.

Article 2

Vigència i durada

Aquest Conveni entra en vigor el dia que se signa.

La seva durada és de 2 anys i finalitza el 31 de desembre de 2003; després s'ha de prorrogar tàcitament per períodes successius d'1 any si cap de les parts no el denuncia amb una antelació no inferior a 3 mesos a comptar de la data de la seva expiració o de qualsevol de les seves pròrrogues.

En general, tots els efectes es retrotrauen a l'1 de gener de 2002, però només pel que fa al personal que en la data en què se signa el Conveni estigui en actiu a l'empresa.

Article 3

Vinculació a la totalitat

Els diversos pactes d'aquest Conveni constitueixen un tot orgànic i indivisible, i, per tant, es considerarà nul i sense eficàcia si la jurisdicció laboral declara que algun dels pactes d'aquest Conveni és contrari a les disposicions legals. En aquest cas, les parts han de reconsiderar-ne el contingut.

Article 4

Compensació i absorció de millores

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i a l'efecte de la seva aplicació pràctica s'han de considerar globalment.

Les condicions pactades compensen i absorbeixen totalment les que actualment regeixin per imperatiu legal, jurisprudencial o pacte de qualsevol altra causa.

Les millores són compensables amb les futures de qualsevol mena.

Article 5

Garantia "ad personam"

Cal respectar les situacions personals que amb caràcter global i en valor anual excedeixin les remuneracions pactades en aquest Conveni, les quals es mantenen estrictament "ad personam" i amb la consideració de compensables i absorbibles per millores legals imposades, pactades o voluntàries.

Article 6

Dret supletori

Pel que fa a allò no previst en aquest Conveni, regeix el que disposen les normes legals i reglamentàries de caràcter general.

Capítol 2

Règim de treball

Article 7

Principis generals

L'organització pràctica de la feina és facultat de la Direcció de l'empresa, d'acord amb la legislació vigent.

Article 8

Vacants

En cas que es cobreixi una vacant, s'ha de fer saber al Comitè d'Empresa el desenvolupament del procés de selecció.

Tot el personal de l'empresa, en igualtat de condicions, té el dret de preferència per cobrir les vacants que hi hagi en qualsevol dels grups professionals de l'empresa.

Article 9

Ingressos

  1. L'ingrés dels treballadors, independentment de la modalitat de contractació, s'ha d'ajustar sempre a les normes legals vigents al seu moment sobre la matèria esmentada.

  2. Per a l'ingrés com a fixos de plantilla, en igualtat de mèrits, tenen un dret preferent els qui han exercit o exerceixen funcions al lloc que s'ha de cobrir, sigui quina sigui la seva modalitat de contractació temporal, incloent-hi els contractes a temps parcial, de formació o en pràctiques.

  3. La Direcció de l'empresa ha de determinar les proves selectives que es fan per a l'ingrés i la documentació que els aspirants han d'aportar.

  4. La Direcció de l'empresa ha de comunicar als representants dels treballadors el lloc o els lloc de treball que pensa cobrir, les condicions que han de complir els aspirants i les característiques de les proves de selecció. Els representants dels treballadors han de col-laborar perquè la selecció es faci d'una manera objectiva, si s'escau, i perquè la dona no sigui discriminada en l'ingrés a la plantilla.

  5. A qualsevol aspirant se li ha de fer un reconeixement mèdic, previ a la contractació.

  6. Els contractes dels treballadors eventuals contractats per circumstàncies del mercat, acumulació de tasques o excés de comandes, encara que es tracti de l'activitat normal de l'empresa, han de tenir una durada màxima igual a la que s'estableix en el Conveni del sector.

  7. Als nous contractes se'ls ha d'assignar el grup de cotització a la Seguretat Social segons les tasques que més facin.

Article 10

Període de prova

  1. L'ingrés dels treballadors es considera fet a títol de prova. Aquest període de prova varia segons les característiques dels llocs que s'han de cobrir i en cap cas no pot excedir els temps que fixa l'escala següent:

    Grup professional B: 6 mesos

    Grups professionals C, D, E i F: 2 mesos

    Personal amb contracte temporal de 6 mesos o superior: 2 mesos

    Personal amb contracte temporal inferior a 6 mesos: 1 mes

  2. Només es considera que el treballador està vinculat al període de prova si consta així per escrit. Durant el període de prova, l'empresa i el treballador poden resoldre lliurement el contracte sense termini de preavís i sense tenir dret a cap indemnització.

  3. Si el treballador que està fent el període de prova no el supera, la Direcció de l'empresa està obligada a comunicar-ho als representants dels treballadors.

  4. En els casos de contractació per un temps indefinit, una vegada transcorregut el termini de prova, els treballadors han d'ingressar com a fixos de plantilla i s'ha de comptar el període de prova a tots els efectes. La situació d'incapacitat temporal interromp el còmput d'aquest període, que es reprèn a partir de la data de la incorporació efectiva a la feina.

  5. El treballador que cessi a la companyia i que hi torni a ingressar queda vinculat de nou als períodes de prova que s'indiquen en l'apartat 1 d'aquest article, en el cas que hagi d'exercir funcions diferents de les exercides en anteriors contractes.

  6. Els cursets de capacitació de l'empresa s'han de considerar com a temps del període de prova a tots els efectes.

Article 11

Ascensos

Els ascensos estan vinculats al règim següent:

  1. L'ascens dels treballadors als grups professionals B i C és designat lliurement per l'empresa.

  2. Per a l'ascens a la resta de grups professionals, l'empresa ha d'establir un concurs oposició d'acord amb un sistema objectiu, prenent com a referència les circumstàncies següents: titulació adequada, valoració acadèmica, coneixement del lloc de treball, historial professional, funció en un grup professional superior i superació satisfactòria de les proves que s'estableixin a aquest efecte.

  3. Aquest sistema de valoració ha de ser comunicat als representants dels treballadors.

  4. En les mateixes condicions d'idoneïtat s'ha de donar l'ascens al més antic, i en les mateixes condicions d'idoneïtat i antiguitat, a la persona del sexe menys representat al lloc que s'ha d'ocupar.

Article 12

Preavís de les baixes voluntàries

  1. Els treballadors que vulguin cessar voluntàriament al servei de l'empresa ho han de comunicar a l'empresa complint els terminis de preavís següents:

    Grups professionals B i C: 2 mesos

    Grup professional D: 1 mes

    Grups professionals E i F: 15 dies

  2. Si el treballador incompleix l'obligació de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR