Convenio colectivo - Cerámicas del Foix SA (Centre de Treball de Santa Margarida i els Monjos), Barcelona

Inicio de Vigencia 9 de Abril de 2003
Fin de Vigencia 8 de Enero de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3861 de 09/04/03

RESOLUCIÓ TIC/848/2003, de 8 de gener, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Cerámicas del Foix, SA (centre de treball de Santa Margarida i els Monjos) per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0800612).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Cerámicas del Foix, SA (centre de treball de Santa Margarida i els Monjos), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 11 d'octubre de 2002, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferències de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració, tenint en compte el que estableix la disposició transitòria primera de l'esmentat Decret 284/2002,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Cerámicas del Foix, SA (centre de treball de Santa Margarida i els Monjos), per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0800612) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General per Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 8 de gener de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Cerámicas del Foix, SA (Santa Margarida i els Monjos) per als anys 2002 i 2003

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte i àmbit d'aplicació

El present Conveni té per objecte regular les condicions de treball entre Cerámicas del Foix, SA, i el personal de la seva plantilla adscrit a les categories professionals contingudes en aquest text.

Les estipulacions del Conveni s'apliquen en el centre de treball que l'empresa té establert a Santa Margarida i els Monjos (Barcelona).

Article 2

Vigència

La durada del Conveni s'estableix fins al 31 de desembre de 2003.

Article 3

Denúncia del Conveni

Aquest Conveni queda denunciat automàticament el 15 de novembre de 2003, sense necessitat de comunicació.

Article 4

Comissió Mixta

Es crea la Comissió Mixta d'Interpretació i Vigilància del Conveni com a òrgan d'interpretació, arbitratge, conciliació i vigilància del seu compliment. Es compon de 4 vocals, 2 per la representació dels treballadors i 2 per la representació de l'empresa, que han de designar les representacions respectives entre els membres de la Comissió Deliberadora del Conveni.

Capítol 2

Règim econòmic i estructura salarial

Article 5

Salari base de categoria

S'estableix un salari per hora, amb activitat normal i per a cada categoria (des d'ara, salari base de categoria), integrat pels conceptes retributius següents:

Salari mínim per a la categoria.

Paga de beneficis reglamentaris (prorrata).

Dies festius i dies no laborables (prorrata).

Plusos de distància i transport (prorrata).

Plus d'horari de feina tòxica, penosa i perillosa i ambiental.

Complement regulador i compensador Cerámicas del Foix (arrodoniment).

En conseqüència, el salari base de categoria per hora s'estableix a l'annex 1.

Article 6

Complement funcional de lloc de treball o de feines

Dintre de cada categoria s'han de retribuir diferenciadament les diferents feines que cal efectuar. Si les feines són variades quant a la seva qualificació, s'han de distribuir per nivells, i, si són idèntiques, s'ha d'establir un sol complement per lloc de treball. S'ha d'abonar per hora treballada efectivament.

A l'annex 1 s'estableix els diferents nivells o complement de lloc de treball, en cada cas.

Article 7

Complement per quantitat i qualitat del treball (prima)

S'estableix un valor per hora (per nivells) per als respectius nivells o llocs de treball que hagin de treballar amb activitat mesurada, que cal percebre per l'excés sobre l'activitat normal col-lectiva o individual, si escau.

A l'annex 2 s'estableixen les taules de pagament. El sistema d'incentius s'inclou a l'annex 9.

Article 8

Complement per puntualitat, presència i normalitat (PPN)

S'estableix un premi per als treballadors, que cal abonar a mes vençut i la quantia del qual figura en l'annex número 3, sempre que es compleixin els requisits següents:

  1. Requisit col-lectiu previ:

    No superar el 4,5% d'absentisme general durant el mes considerat. Es considera absentisme qualsevol no-prestació efectiva del treball, excepte la derivada de baixa mèdica per accident de treball i les absències per permisos retribuïts.

  2. Requisits a títol individual:

    Si no se supera col-lectivament el percentatge d'absentisme indicat, s'ha d'abonar el premi quan el treballador compleixi els següents 3 requisits en cada una de les quinzenes del mes:

    1. Haver treballat totes les jornades completes del seu calendari laboral.

      No es deixa de guanyar el premi per les absències a la feina en cas d'accident laboral si, després de ser atès, es reincorpora a la feina durant la jornada laboral en què es va accidentar. Si es causa baixa mèdica per accident, s'ha d'abonar la part del premi que pugui correspondre per les hores treballades en les quinzenes afectades per la baixa de l'accident.

      Les absències retribuïdes que figuren en l'article 37.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març (Estatut dels treballadors) es consideren jornades de presència només a efectes de l'obtenció d'aquest premi.

    2. No donar lloc a sanció o amonestació per escrit.

    3. No tenir cap falta de puntualitat o fitxatge.

      No obstant això, els treballadors que en una quinzena tinguin 1, 2 o 3 faltes de puntualitat o fitxatge tenen dret a percebre el 90%, 70% o 50%, respectivament, de l'import del premi de la quinzena. Els qui incorrin en 4 o més faltes de puntualitat o de fitxatge no guanyen el premi.

      Per comprovar el compliment dels requisits individuals els mesos s'han de fraccionar en 2 quinzenes, els quals comprenen del dia 1 al 15 i del 16 a l'últim dia del mes.

      La pèrdua total o parcial del premi no eximeix de la correcció disciplinària corresponent.

      Article 9

      Vacances

      El còmput anual per acreditar el dret a les vacances, o la seva part proporcional, és de l'1 de juliol de l'any anterior al 30 de juny de l'any de gaudi de les vacances.

      Les vacances anuals són de 30 dies naturals, que s'han de gaudir en 2 períodes: l'un de 21 dies al mes d'agost; l'altre de 9 dies al mes de desembre, que coincideix amb els dies festius de Nadal.

      El personal de manteniment general de fàbrica, i també el de seccions com ara premsa, selecció, etc., que efectua feines pròpies de manteniment, ha de gaudir de les vacances, en 2 torns de 4 setmanes cadascun, entre els mesos de juliol i agost i pot permutar voluntàriament la primera setmana del primer torn i l'última setmana del segon torn per la setmana de vacances de desembre, si les peticions de canvi no superen, en nombre de treballadors, 1/3 de la plantilla total de manteniment.

      Al personal de manteniment que no gaudeixi del període de vacances al desembre se li ha de respectar com a dies festius els diumenges i les festes oficials que hi hagi en aquest període.

      S'assegura el nivell 7 de prima de producció al personal que treballi durant el període de vacances de la fàbrica.

      Les hores que cal pagar per les vacances s'obtenen per aplicació de la fórmula següent:

      Hores efectives l'any x dies de vacances =

      365 - dies de vacances

      Per al càlcul del preu d'aquestes hores cal computar:

      Salari base de categoria.

      Complement de lloc de treball.

      Prima de producció.

      PPN.

      La prima de producció i el PPN es calculen segons la mitjana dels últims 3 mesos anteriors al mes d'inici del període de vacances.

      Les baixes per malaltia o accident no redueixen aquest complement.

      Article 10

      Complement de meritació superior al mes (pagues extraordinàries)

      S'estableixen 2 pagues extraordinàries, que s'han d'abonar, respectivament, amb la mensualitat del mes de juny i entre el 13 i el 17 de desembre. La quantia figura a l'annex 4.

      Es perceben a raó de les hores treballades efectivament, i no s'ha de computar cap període considerat legalment com de suspensió contractual. Les baixes per accident fortuït i no sancionable no afecten el càlcul de les pagues extraordinàries.

      La paga que cal abonar amb la mensualitat de juny s'ha de calcular de l'1 de juliol anterior al 30 de juny, i la paga de Nadal, de l'1 de desembre de l'any anterior al 30 de novembre.

      Al personal que causi baixa a l'empresa per defunció, jubilació, invalidesa, llarga malaltia o malaltia professional se li ha d'abonar la part proporcional de les pagues extraordinàries, de la manera i amb les quanties establertes en els paràgrafs precedents, sense cap mena de deducció.

      Article 11

      Complement per nocturnitat

      S'ha d'abonar, amb la quantia establerta a l'annex 5, per cada hora ordinària treballada efectivament de les 22 fins a les 6 hores, llevat que el salari s'hagi establert tenint en compte que la feina sigui nocturna per la seva pròpia naturalesa. S'han d'exceptuar del cobrament els períodes que, encara que coincideixin amb els indicats, no arribin diàriament a 1 hora completa.

      Article 12

      Complement per hores extraordinàries

      Les seves quanties s'estableixen a l'annex 6, on s'indica la prima que cal percebre, si escau. A l'efecte del pagament, es consideren hores excepcionals les que s'efectuen per requeriment del treballador en el seu domicili.

      A l'efecte de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR