Convenio colectivo - Robert Bosch España, Fábrica de Castellet SA, Barcelona

Inicio de Vigencia28 de Abril de 2003
Fin de Vigencia 6 de Febrero de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3872 de 28/04/03

RESOLUCIÓ TIC/1106/2003, de 6 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Robert Bosch España Fábrica Castellet, SA (centre de treball de Castellet i la Gornal), per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0808551).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Robert Bosch España Fábrica Castellet, SA (centre de treball de Castellet i la Gornal), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 19 de desembre de 2002, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Robert Bosch España Fábrica Castellet, SA (centre de treball de Castellet i la Gornal), per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0808551) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 6 de febrer de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals i d'Ocupació a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Robert Bosch España Fábrica Castellet, SA (Castellet i la Gornal), per als anys 2002-2003

Capítol 1

Disposicions generals

Extensió del Conveni en la seva aplicació territorial i personal

Article 1

El present Conveni, acordat entre la Direcció de l'empresa i els seus treballadors, és d'àmbit d'empresa i la seva aplicació comprèn el centre de treball que Robert Bosch España Fábrica Castellet, SA té ubicat a Castellet i la Gornal (Barcelona), ctra. de Castellet a Sant Marçal, km 13.

Àmbit personal

Article 2

El Conveni afecta el personal de Robert Bosch España Fábrica Castellet, SA vinculat mitjançant contracte de treball, amb les excepcions següents:

  1. Directors i directius.

  2. El personal nomenat per decisió de l'empresa, mentre exerceixi les funcions de cap de centre o de departament, que a proposta de la Direcció, el treballador accepti voluntàriament de manera expressa i per escrit.

    Període de vigència i pròrroga

    Article 3

    El present Conveni té efectes a partir de l'1 de gener de 2002. La seva durada és de 2 anys i, en conseqüència, finalitza el 31 de desembre de 2003, excepte els conceptes per als quals s'especifica concretament un altre termini d'iniciació i de vigència.

    Article 4

    El Conveni es prorrogarà tàcitament per períodes d'un any, si no existeix preavís de cap de les parts. El període de preavís és com a mínim 1 mes abans del seu venciment.

    Article 5

    El present Conveni té força normativa i, en conseqüència, obliga l'empresa i els treballadors compresos en el seu àmbit pel termini pactat.

    Caràcter de les millores econòmiques amb caràcter general i especialment a l'efecte d'absorció i repercussió de preus

    Article 6

    Dintre dels nivells retributius assolits per aquest Conveni de Robert Bosch España Fábrica Castellet, SA queden compresos i, per tant, compensats, tots els conceptes remuneratius establerts en les disposicions legals.

    Si es produeixen modificacions legals que afectin la quantia de les millores de prestacions de la Seguretat Social establertes mitjançant convenis, la Comissió a què es refereix l'article 84 s'ha de reunir per tal de negociar els efectes de la nova situació creada.

    Els augments que en el futur puguin acordar les autoritats competents, sigui quina en sigui la denominació, seran absorbits i compensats, si s'escau, i en còmput anual, dintre dels nivells retributius esmentats. Els que es puguin concedir mitjançant convenis d'àmbit superior només repercuteixen quan, en conjunt i també en còmput anual, superin els pactats a Robert Bosch España Fábrica Castellet, SA.

    Article 7

    Excepte en els aspectes econòmics a què es refereix l'article anterior, s'ha d'aplicar el Conveni de l'empresa i no qualsevol altre conveni, sigui quin sigui el rang.

    Article 8

    Com a conseqüència de l'esforç econòmic que representa el Conveni col-lectiu, cal que l'import dels increments salarials i altres millores que es pactin repercuteixin en preus, dintre dels marges legals establerts o que s'hi puguin establir.

    Article 9

    Si els organismes competents en l'exercici de les facultats que els corresponen no aproven alguna de les clàusules del Conveni, aquest queda sense efecte i cal reconsiderar-ne la totalitat del contingut.

    Capítol 2

    Període de treball

    Article 10

    1. La jornada de treball efectiu per a l'any 2002 és de 1.712 hores i per a l'any 2003 és de 1.704 hores.

      Aquesta reducció de 8 hores de treball per al 2003 s'ha d'aplicar reduint els horaris de treball actuals de tota la plantilla de RBEC.

    2. Horaris per als anys 2002 i 2003:

      2.1 La jornada ordinària efectiva dels treballadors a torn rotatiu per al 2002 és de 7 hores i 45 minuts, amb una pausa de 20 minuts, i per al 2003 és de 7 hores i 43 minuts, amb una pausa de 20 minuts.

      2.2 Pel que fa al torn normal, la jornada ordinària efectiva d'estiu per a l'any 2002 és de 7 hores i 15 minuts, amb una pausa de 15 minuts.

      Horari: de 7 hores a 14.30 hores.

      Període de la jornada d'estiu: del 10 de juny al 30 d'agost de 2002.

      S'ajustarà l'horari diari de la resta de l'any.

      2.3 Pel que fa al torn normal, la jornada ordinària efectiva d'estiu per a l'any 2003 és de 7 hores i 15 minuts, amb una pausa de 15 minuts.

      Horari: de 7 hores a 14.30 hores.

      Període de la jornada d'estiu: del 9 de juny a l'1 d'agost de 2003 per al personal que manté l'horari de l'any 2002 (tercer Conveni col-lectiu).

      S'ajustarà l'horari diari de la resta de l'any.

      2.4 Amb els horaris dels apartats 2.1, 2.2 i 2.3 queden definits els dies flotants corresponents, i amb aquesta actuació es considera finalitzada la reducció sobre els dies flotants.

      Aquest període és de treball real i comprèn tots els treballadors de l'empresa que estan contractats a jornada completa.

      Horari flexible

      Article 11

      S'autoritza el règim d'horari flexible per al torn normal en les condicions següents:

  3. Al matí, l'entrada al treball a les 8 hores per al torn normal es pot flexibilitzar fins a 30 minuts abans o després de la dita hora.

  4. La pausa del migdia a les 13 hores té una durada de 45 minuts com a mínim i de 110 minuts com a màxim.

  5. Es pot flexibilitzar l'entrada al treball al matí en jornada d'estiu, que és a les 7 hores, fins a les 8.30 hores.

  6. Aquest règim horari és flexible durant tot l'any.

  7. Aquest horari té la consideració de jornada partida a tots els efectes.

  8. La recuperació real del temps s'ha de fer amb treball efectiu dins de la mateixa jornada, llevat que existeixi un acord amb el cap per efectuar la recuperació en un altre període de temps per motius de treball (per exemple, equilibrar la relació càrrega/capacitat).

  9. Es garanteix el funcionament dels departaments indirectes fins a la fi de l'horari del torn normal actual.

  10. La jornada d'estiu és de 20 dies laborables individuals i afecta el període comprès entre l'1 de juliol i el 31 d'agost. i) Si l'horari flexible acordat presenta inconvenients per al normal funcionament de l'empresa o dels departaments, totes dues parts, Direcció i representants dels treballadors, han d'analitzar i decidir, si escau, de comú acord, les mesures oportunes.

  11. Per fer el nou horari s'ha de sol-licitar.

    Article 12

    S'estableix una comissió entre la Direcció i la representació dels treballadors per estudiar un pla de reducció de jornada a llarg termini, que inclogui les mesures adequades per compensar la pèrdua de competitivitat derivada de l'increment de costos que es produiria en reduir la jornada.

    Vacances

    Article 13

    13.1 El centre es manté obert 244 dies a l'any.

    13.2 El període de vacances anuals és de 30 dies naturals. Aquest període està comprès entre l'1 de juliol i el 15 de setembre.

    Dintre d'aquest període, l'empresa ha d'establir els torns necessaris per cobrir les necessitats dels clients, els quals han de ser planificats i comunicats al personal en l'última setmana d'abril.

    Per cobrir aquests torns, cal donar prioritat al personal voluntari que ho sol-liciti. La Direcció i el Comitè han de buscar alternatives als problemes personals i de transport.

    En cas de necessitat fefaent i justificada per realitzar vacances en període diferent a l'establert ( de l'1 de juliol al 15 de setembre), la Direcció i el Comitè d'Empresa buscaran solucions per resoldre aquesta circumstància, dintre de les condicions recollides en aquest mateix article.

    El període normal de vacances és el mes d'agost.

    13.3 La durada de les vacances de les persones de nou ingrés en el primer any natural de la seva permanència en l'empresa és proporcional al període de treball que hagin de realitzar dintre d'aquest any, sens perjudici del que assenyala l'últim paràgraf de l'article 46.

    Veterans

    Article 14

    Per raó d'antiguitat, les vacances anuals reglamentàries s'incrementen d'acord amb la distribució següent:

    15 anys de permanència en l'empresa: 1 dia.

    20 anys de permanència en l'empresa: 2 dies

    25 anys de permanència en l'empresa: 3 dies

    Aquesta ampliació de vacances no es pot gaudir acumulada a les generals de l'empresa.

    Per elegir els dies corresponents, el treballador...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR