Convenio colectivo - ABB Power Technology Products, SA, Divisió DMS., Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3650 de 05/06/02

RESOLUCIÓ

TRE/1580/2002, de 28 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa ABB Power Technology Products, SA, Divisió DMS (centre de treball de Gavà) per als anys 2002-2004 (codi de conveni núm. 0812081).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa ABB Power Technology Products, SA, Divisió DMS (centre de treball de Gavà) subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 30 de gener de 2002 i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa ABB Power Technology Products, SA, Divisió DMS (centre de treball de Gavà) per als anys 2002-2004 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 28 de febrer de 2002

P. S. (Decret 326/98, de 24 de desembre, art. 5è)

Joan Reverter i Fabregat

Secretari de la Delegació Territorial

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa ABB Power Technology, SA (centre de treball de Gavà) per als anys 2002-2004

Capítol 1

Àmbit, vigència, prelació de normes i garanties

Article 1

Àmbit funcional

Aquest Conveni col·lectiu regula les relacions laborals de l'empresa ABB Power Technology, SA, Divisió DMS, al seu centre de Gavà (abans ABB Subestaciones) i s'aplica, per adhesió escrita a aquest, als altres centres de treball de la Divisió esmentada que hi ha a la província de Barcelona.

Article 2

Àmbit personal

Aquest Conveni afecta la totalitat del personal que en l'actualitat presta serveis al centre de treball esmentat com també qui s'hi incorpori o hi ingressi durant la seva vigència, tret de les persones nomenades per exercir càrrecs directius.

Article 3

Durada i vigència

La durada d'aquest Conveni s'estableix en 3 anys. Entra en vigor l'1 de gener de 2002 i finalitza el 31 de desembre de 2004.

Article 4

Denúncia, revisió o pròrroga

La denúncia en què es proposi la iniciació, la revisió o la pròrroga s'ha d'efectuar amb una antelació de 2 mesos com a mínim a la data del seu venciment davant l'autoritat laboral competent.

Si en el moment de finalitzar el termini de vigència del Conveni se n'insta la rescissió, es mantindrà el règim establert en el present fins que les parts afectades es regeixin per un nou conveni.

Article 5

Prelació de normes

Les normes que regulen les relacions entre el personal i l'empresa són, preferentment, les que figuren en aquest Conveni col·lectiu.

Pel que fa al que no preveu, cal aplicar el Conveni col·lectiu de la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona vigent, l'Estatut dels treballadors i les disposicions de caràcter general.

Article 6

Absorció, compensació i garantia

Les relacions econòmiques i de treball que es pacten en aquest Conveni substitueixen les existents en la seva entrada en vigor, les quals queden absorbides i compensades siguin quins siguin el seu origen i la seva naturalesa.

Es respecten les condicions econòmiques que, en conjunt i còmput anual, siguin més beneficioses que les establertes en aquest Conveni, i es mantenen estrictament ad personam.

Les disposicions legals futures o els pactes convencionals que s'arribin a aplicar al personal afectat per aquest Conveni (sigui quina sigui la causa) i que comportin un increment de costos o una variació econòmica de tots o alguns del conceptes retributius establerts o la creació de nous, únicament tindran eficàcia pràctica si, considerats totalment, superen el nivell total del Conveni; en cas contrari, es consideraran absorbits per les millores pactades en el Conveni.

Article 7

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible, i, pel que fa a aplicació pràctica, es consideren globalment (són valorades en conjunt i còmput anual).

Article 8

Comissió Paritària

Es constitueix la Comissió Paritària d'aquest Conveni com a organisme d'interpretació, conciliació i vigilància del seu compliment.

Aquesta Comissió està integrada per 2 vocals de cada representació com a màxim i els acords són adoptats per majoria.

Les facultats específiques de la Comissió Paritària són les següents:

  1. Interpretar el Conveni.

  2. Arbitrar les qüestions o els problemes que les parts sotmetin a la seva consideració, o els casos que preveu aquest text.

  3. Intervenir en els conflictes col·lectius, de la manera i amb els límits que determina la llei.

  4. Vetllar pel compliment del que es pacta.

  5. Delegar altres comissions paritàries per a una part d'aquestes funcions.

    Les dues parts acorden sotmetre a la Comissió Paritària tots els dubtes, les discrepàncies i els conflictes que hi pugui haver a conseqüència de la interpretació i l'aplicació del Conveni, a fi i efecte que la Comissió emeti un dictamen o actuï de la manera reglamentària prevista, prèviament al plantejament dels diferents casos davant el Tribunal Laboral de Catalunya, a la mediació del qual les parts se sotmeten expressament, i si escau, a la jurisdicció competent.

    L'exercici de les funcions esmentades no obstaculitza en cap cas les competències corresponents a la jurisdicció contenciosa administrativa que les disposicions legals preveuen.

    Les dues representacions poden ser assistides pels assessors que designin.

    El domicili de la Comissió Paritària és el de l'empresa, però es pot domiciliar, reunir o actuar en qualsevol altra seu, amb l'acord previ d'aquesta.

    Les reunions es realitzen, amb la sol·licitud prèvia d'una de les parts, dins els 10 dies següents a aquesta comunicació, que s'ha de fer per escrit i ha de contenir la proposta de l'ordre del dia.

    Capítol 2

    Organització de la feina

    Article 9

    Norma general

    L'organització de la feina, d'acord amb el que preveu aquest Conveni, correspon a la direcció de l'empresa, la qual la porta a terme mitjançant l'exercici regular de les seves facultats d'organització econòmica i tècnica, direcció i control de la feina, i de les ordres necessàries per a la realització de les activitats laborals corresponents.

    La representació legal dels treballadors vetlla perquè en l'exercici de les facultats esmentades no es conculqui la legislació vigent, sense que això es pugui considerar transgressió de la bona fe contractual.

    Article 10

    Sistemes d'organització de la feina

    Per sistemes d'organització de la feina s'entén el conjunt de principis d'organització i racionalització de la feina (i, si escau, de normes per a la seva aplicació), de tècniques de mesurament de la feina i d'assignació de llocs.

    Article 11

    Classificació del personal

    Les classificacions i els grups professionals del personal que apareixen en aquest Conveni són merament indicatius i no comporten l'obligació de tenir previstes totes les places i les categories que s'esmenten, que consten en el text del Conveni col·lectiu provincial.

    Els caps intermedis, els titulats i els assimilats (annex 1) que no estiguin inclosos en els grups detallats en el paràgraf 3 s'han d'agrupar en els grups professionals interns 6, 7 i 8 segons la seva categoria.

    El personal tècnic, administratiu, subaltern i de producció (annex 2), segons les tasques i les funcions que desenvolupa, i tenint en compte la seva trajectòria i els seus antecedents en l'empresa, es classifica en els grups professionals i salarials següents:

    Grup professional 2: tasques que s'executin seguint un mètode de treball precís i concret, amb un nivell alt de supervisió, i que requereixin una formació elemental.

    Grup professional 3: tasques que s'executin amb instruccions precises, amb un certa supervisió, i que requereixin una formació professional i pràctica.

    Grup professional 4:

    Nivell B: tasques fetes per personal qualificat que requereixin una certa iniciativa i responsabilitat, amb supervisió.

    Nivell A: a més, tasques administratives amb una certa autonomia.

    Grup professional 5:

    Nivell B: tasques que, en determinats casos amb responsabilitat de comandament, es fan segons instruccions precises i complexes dins el procés establert.

    Nivell A: a més, les comeses es fan amb autonomia i comandament.

    Capítol 3

    Mobilitat del personal

    Article 12

    Mobilitat del personal

    Es considera mobilitat del personal la contractació, els trasllats, els desplaçaments, les permutes, els ascensos, les polivalències, els canvis de lloc de treball o torn, la flexibilitat d'horari i els cessaments dels treballadors dins l'empresa. Sobre això cal atenir-se a la normativa legal.

    Article 13

    Contractació

    Per a la contractació de treballadors en aquesta empresa s'ha de tenir en compte el que preveuen els articles 31 i 32 del Conveni. Això no obstant, l'empresa ha de tendir cap a una política d'ocupació estable quan les previsions de l'ocupació futura siguin favorables amb vista a un increment de l'activitat sostingut.

    La durada màxima dels contractes ha de ser la prevista en l'article 32.d) del Conveni de la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona, d'acord amb el que disposa l'article 1.7 del Reial decret llei 5/2001.

    En el cas que calgui contractar treballadors a través d'ETT, se'ls ha de garantir les retribucions vigents en aquest Conveni segons la categoria contractada i el lloc que han d'ocupar.

    Article 14

    Ascensos

    En matèria d'ascensos es té en compte que tots els treballadors tenen les mateixes oportunitats per promocionar-se a llocs superiors, sempre que reuneixin les aptituds requerides per a això, i que no es poden obstaculitzar les possibilitats de promoció a un lloc de treball de categoria superior.

    L'empresa decideix...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR