Convenio colectivo - Societat General d'Aigües de Barcelona, SA., Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3650 de 05/06/02

RESOLUCI”

TRE/1582/2002, de 13 de marÁ, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Societat General d'Aig¸es de Barcelona, SA (centres de treball de la provÌncia de Barcelona) per a l'any 2002 (codi de conveni n˙m. 0804082).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Societat General d'Aig¸es de Barcelona (centres de treball de la provÌncia de Barcelona) subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 20 de febrer de 2002, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

-1 Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Societat General d'Aig¸es de Barcelona (centres de treball de la provÌncia de Barcelona) per a l'any 2002 al Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 13 de marÁ de 2002

Francisca Antolinos i JimÈnez

Delegada territorial de Barcelona

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa Sociedad General de Aguas de Barcelona, SA, (centres de la provÌncia de Barcelona) per a l'any 2002

CapÌtol 1

¿mbits d'aplicaciÛ

Article 1

¿mbit funcional

Les presents normes regiran a l'empresa Sociedad General de Aguas de Barcelona, SA, i en tot el que no s'hi hagi previst expressament s'aplicaran les normes contingudes en la legislaciÛ laboral vigent.

A l'efecte previst al par‡graf anterior es consideren derogats per ambdues parts, i per aixÚ mateix sense efecte directe ni subsidiari, tots els articles de l'OrdenanÁa laboral de 27 de gener de 1997, tret de les excepcions especificades als 2 par‡grafs seg¸ents d'aquest article.

AixÌ, pel que fa als capÌtols 4 (classificaciÛ i definiciÛ) i 11 (ingressos, ascensos i vacants) caldr‡ atenir-se al que disposen l'article 13 i els altres articles del present Conveni.

Totes dues parts consideren vigents els articles 71 i 72 de l'esmentada OrdenanÁa per a tota la durada del present Conveni.

Article 2

¿mbit personal

Es regir‡ per aquest Conveni tot el personal al servei de l'empresa al qual s'apliqui l'Estatut dels treballadors, i corresponen a l'esmentat personal els drets reconeguts al Conveni.

Article 3

¿mbit territorial

Les disposicions contingudes en el present Conveni regiran a tots els centres de treball que mantingui oberts l'empresa a la provÌncia de Barcelona.

Article 4

¿mbit temporal

El present Conveni entrar‡ en vigor el dia 1 de gener de 2002, tret que l'autoritat judicial consideri que conculca la legalitat vigent; si aixÌ ho entenguÈs i adoptÈs les mesures previstes a l'apartat 5 de l'article 90 de l'Estatut dels treballadors, caldria atenir-se al que disposa l'article 119 del present Conveni. La seva durada ser‡ d'1 any, des de l'1 de gener de 2002 al 31 de desembre de 2002, i aquest termini s'entendr‡ prorrogat any rere any mentre qualsevol de les parts no manifesti a l'altra, amb una antelaciÛ mÌnima de 3 mesos al venciment del primer termini o de qualsevol de les prÚrrogues, la seva voluntat de donar-lo per acabat.

CapÌtol 2

OrganitzaciÛ del treball i formaciÛ professional

Article 5

Norma general

L'organitzaciÛ tËcnica i pr‡ctica del treball Ès facultat de la DirecciÛ de l'empresa, que l'ha d'exercir subjectant-se al que estableixen les lleis.

A cada moment l'empresa adaptar‡ els seus sistemes de producciÛ a les circumst‡ncies tecnolÚgiques, i procurar‡, amb car‡cter primordial, capacitar el personal de la seva plantilla per al desenvolupament i l'aplicaciÛ dels nous procediments, sense que aquests procediments puguin perjudicar els drets econÚmics, o d'altra mena, adquirits.

Correspon a la DirecciÛ de l'empresa assignar i canviar els llocs de treball i les destinacions, establir i modificar l'adscripciÛ als horaris vigents, tot aixÚ d'acord amb la legislaciÛ vigent, llevat del que s'estableix especÌficament a l'article 23.

El ComitË d'Empresa ser‡ informat en els casos en quË es plantegi una modificaciÛ de l'organitzaciÛ o del procÈs productiu que afecti tot l'‡mbit de l'empresa, una branca de l'empresa o un grup professional.

Totes dues parts es comprometen a exposar les raons i els fonaments de les seves respectives posicions i de les possibles discrep‡ncies.

Article 6

Plantilla

La plantilla ser‡ la que a cada moment resulti adequada per a la correcta explotaciÛ del servei que tÈ encomanada l'empresa.

L'empresa confeccionar‡ la seva corresponent plantilla d'acord amb les necessitats de personal fix que exigeixi el procÈs que constitueix el seu objecte social.

La DirecciÛ de l'empresa podr‡ crear o suprimir llocs de treball i dur a terme el reajustament de plantilla sense que amb aixÚ es perjudiquin els interessos econÚmics o reglamentaris dels treballadors.

Es procurar‡ mantenir la plantilla al mateix nivell que els anys anteriors. No obstant aixÚ, en el supÚsit que l'empresa, fent ˙s de les atribucions que li concedeixen els par‡grafs precedents, consideri oport˙ disminuir el nivell de la plantilla en els casos previstos en la legislaciÛ vigent, negociar‡ prËviament amb el ComitË d'Empresa aquesta eventualitat.

Article 7

PrestaciÛ del treball

El treballador est‡ obligat a conËixer i a exercir totes les feines necess‡ries per a la correcta execuciÛ de les tasques que se li encomanin, i aixÚ al nivell de la categoria professional que tingui.

En el cas que un treballador exerceixi habitualment tasques corresponents a diversos oficis o categories professionals, aquest treballador haur‡ de tenir la categoria que resulti mÈs ben remunerada, sense que aixÚ impliqui que pugui deixar de realitzar les feines de car‡cter inferior.

El par‡graf anterior no s'aplicar‡ si el treballador fa algunes feines corresponents a una categoria superior a la que tÈ i percep una compensaciÛ especÌfica per la funciÛ m˙ltiple que exerceix, sempre que es tracti de funcions auxiliars a la funciÛ principal, ja que en cas contrari es podr‡ aplicar el que disposa l'article 36 del present Conveni.

L'ingrÈs a l'empresa comportar‡ la classificaciÛ de l'empleat d'acord amb les funcions per a les quals hagi estat contractat i no per a les que es consideri capacitat per realitzar.

Article 8

Rendiments

  1. Es procedir‡ a la determinaciÛ del rendiment normal a desenvolupar a cada lloc de treball.

  2. Les remuneracions que s'estableixen en el present Conveni corresponen a un rendiment normal.

  3. Per a la determinaciÛ del rendiment o saturaciÛ de treball als llocs de treball, la DirecciÛ de l'empresa podr‡ efectuar el mesurament de les tasques en tots els casos en quË sigui viable, de manera que caldr‡ tenir en compte tant els factors quantitatius com els qualitatius.

  4. El ComitË d'Empresa tindr‡, en les matËries que s'especifiquen als apartats anteriors, la intervenciÛ que reconeix la legislaciÛ vigent, i podr‡ sol∑licitar que un expert designat per l'empresa amb accÈs als locals de treball pugui efectuar-ne un informe, llevat que la DirecciÛ de l'empresa expressi la seva oposiciÛ sobre aixÚ.

  5. Quan sigui possible la realitzaciÛ simult‡nia o successiva, dins de la jornada laboral, de funcions corresponents a diversos llocs de treball d'una categoria an‡loga o inferior, aquestes funcions podran ser encarregades a un sol treballador fins arribar a la plena ocupaciÛ de la seva jornada, mesura necess‡ria per obtenir una Úptima productivitat de tot el personal. La mena de treball que se li encomani no podr‡ ser vexatÚria ni pejorativa.

    Article 9

    Exercici de comandament

    SÛn funcions prÚpies de tots els caps de l'empresa, entre d'altres, formar el personal a les seves ordres per aconseguir elevar-ne el nivell tËcnic i professional, i vetllar per la seva seguretat.

    PeriÚdicament els caps, per iniciativa prÚpia, reuniran els membres de la seva unitat de treball, ja sigui individualment o en conjunt, per tal de demanar el parer a cadascun dels seus subordinats immediats sobre les tasques que tenen encarregades i sobre propostes de possibles millores en aquestes tasques.

    Article 10

    Roba de treball

    L'empresa facilitar‡ als seus treballadors roba de treball adequada, d'estiu i d'hivern.

    La DirecciÛ de l'empresa i el ComitË d'Empresa, a travÈs de la comissiÛ corresponent creada amb aquesta finalitat, determinaran la roba de treball que s'ha d'utilitzar en les diverses unitats, que en tot cas ser‡ la mÈs apropiada a la feina corresponent.

    La roba i el calÁat de treball nomÈs es podran usar per a l'execuciÛ de les feines per a les quals es concedeixin.

    Les dates de lliurament seran l'1 d'octubre per a les peces d'hivern i l'1 de juny per a les d'estiu.

    L'˙s de la roba de treball ser‡ obligatori.

    Article 11

    FormaciÛ professional

    S'entendr‡ que el seu objecte general Ès millorar la formaciÛ professional del conjunt de treballadors.

    La DirecciÛ de l'empresa informar‡ el ComitË d'Empresa sobre la reconversiÛ tecnolÚgica. Els possibles reciclatges que en derivin seran estudiats a la CPCP per tal d'establir les accions formatives necess‡ries.

    La formaciÛ professional a l'empresa estar‡ recollida al pla de formaciÛ aprovat per la CPCP el desembre de 1991 i revisat cada any. Es desenvolupar‡ d'acord amb les actuacions concretes que periÚdicament acordi la CPCP.

    En els casos en quË la formaciÛ professional tingui lloc en la jornada ordin‡ria, ser‡ obligatÚria l'assistËncia del treballador.

    En el cas en quË la formaciÛ tingui lloc fora de la jornada, l'assistËncia a classe ser‡ volunt‡ria.

    ComissiÛ Parit‡ria de FormaciÛ Professional

    Aquesta ComissiÛ estar‡ formada per 4 representants de la DirecciÛ de l'empresa i 4...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR