Convenio colectivo - Matadero Industrial de Lérida, SA (MILSA), Lérida

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3661 de 20/06/02

RESOLUCIÓ

TRE/1707/2002, de 15 de març, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Matadero Industrial de Lleida, SA (MILSA), de la localitat de Lleida (Segrià), per a l'1.1.2002 al 31.12.2003 (codi de conveni núm. 2500271).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Matadero Industrial de Lleida, SA (MILSA), de la localitat de Lleida (Segrià), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 7 de març de 2002, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Matadero Industrial de Lleida, SA (MILSA), de la localitat de Lleida (Segrià), per a l'1.1.2002 al 31.12.2003 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Lleida.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Lleida, 15 de març de 2002

Anna Miranda i Torres

Delegada territorial de Lleida en funcions

Transcripció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Matadero Industrial de Lérida, SA (MILSA), de la localitat de Lleida (Segrià), per a l'1.1.2002 al 31.12.2003).

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte

El conveni col·lectiu d'empresa té per objecte regular les condicions de treball i ocupació i mantenir un marc de relacions econòmiques i harmòniques entre empresa i treballadors.

Aquest Conveni es fonamenta en la igualtat de drets i obligacions sense discriminació alguna per raó de sexe, religió, color, raça, ideologia política o sindical, amb la lògica excepció per al sexe femení dels drets inherents a la maternitat.

Article 2

Àmbit funcional, territorial i personal

En funció de la representativitat d'ambdues parts, la Direcció de l'empresa per la part empresarial, i el Comitè d'Empresa en representació dels treballadors, que l'han elegit, el present Conveni afecta tots els treballadors de l'empresa MILSA.

Article 3

Concurrència de convenis

El present Conveni Col·lectiu d'Empresa té força normativa i obliga la Direcció i els treballadors de l'empresa MILSA, durant tot el temps de la seva vigència, a exclusió de qualsevol altre.

Durant la seva vigència i fins a tres mesos abans de la terminació de la mateixa, no podrà negociar-se un altre conveni concurrent.

Article 4

Àmbit temporal

La durada d'aquest Conveni serà de 2 anys, amb efectes des de l'1 de gener de 2002 fins al 31 de desembre de 2003, independentment de la data de publicació del text en el BOP; a més es prorrogarà per períodes iguals sempre que qualsevol de les dues parts no procedeixi a la seva denúncia, amb tres mesos d'antelació al seu venciment. En el cas que no fos denunciat aquest Conveni, s'aplicarà l'IPC que resulti de l'any anterior.

Capítol 2

Organització del treball

Article 5

Facultat de la direcció

L'organització del treball correspon a la Direcció de l'empresa, que podrà establir tants sistemes d'organització, racionalització, automatització i modernització com consideri oportuns, així com qualsevol reestructuració de les seccions o departaments de l'empresa.

Quan aquests fets suposin modificacions essencials de les condicions de treball o reestructuracions de plantilla, se seguirà el procediment legalment establert.

Article 6

Mobilitat funcional

L'empresa tindrà llibertat per encarregar als treballadors tasques distintes de l'habitual, en funció de les necessitats de producció sense obligació de seguir cap criteri de torns.

Article 7

Sistemes de rendiment i productivitat

Els salaris pactats en aquest Conveni es fixen en unitat de temps, atenent a la jornada de treball establerta i al rendiment normal en l'activitat i categoria professional corresponent.

Es prendrà com a mesura d'activitat normal la que desenvolupa un operari mitjà, dedicat a la seva feina sense l'estímul d'una remuneració per incentiu, a un ritme que pugui mantenir fàcilment, dia rere dia, sense que exigeixi un esforç superior al normal, rendiment que ha de ser el que correspon a 60 punts Bedaux.

Cap treballador podrà ser obligat a treballar per sobre del rendiment òptim, que serà de 80 punts en el sistema Bedaux.

Article 8

Determinació de la prima diària

Pel que fa a la producció de pollastre sencer tradicional i pesat per al mercat espanyol, als annexos s'adjunten les taules indicatives de velocitats per seccions de l'escorxador, d'acord amb els actuals sistemes d'organització, la prima diària per a l'any 2002 queda en 1.400 ptes. pels 307 dies que es cobra, més la revisió corresponent. Per a l'any 2003 s'aplicarà l'increment que s'estableixi en el Conveni Nacional, amb la seva revisió corresponent, per als diferents llocs de treball així com els suplements de descansos personals, dividits segons els clars a realitzar, com consta en els resultats de mesuraments efectuats pels Cronoanalistes Oficials del Ministeri de Treball ratificats per la Direcció de l'Empresa i el Comitè, amb data de 13 de febrer i 28 d'abril de 1987. Pel que fa a les altres produccions, la Direcció organitzarà els llocs de treball segons els seus criteris.

La prima diària per a llocs fora de producció serà d'un incentiu fix, segons que es recull en la mateixa taula annexa, excepte en el cas de personal de transport, que cobrarà la prima en funció del quilometratge. Les tarifes dels quilòmetres es recullen també a l' annex.

Article 9

Revisió de valors

El Departament de Temps o, si no n'hi ha, una empresa exterior especialitzada podrà prendre nous cronometratges sempre que l'empresa ho consideri necessari, encara que els valors només podran ser modificats quan concorrin algun dels casos següents:

  1. Mecanització.

  2. Millora de les instal·lacions que facilitin la realització dels treballs.

  3. Quan el treball sigui de primera sèrie, fixant un valor provisional mentre que no es fixi més tard el definitiu.

  4. Canvis substancials de mètode operatori, diferents dels descrits en el sistema anterior de treball.

  5. Quan existeixi error de càlcul.

  6. Quan, sense detriment de la qualitat exigida, el 75 per cent dels operaris que realitzin una feina determinada, aconsegueixin en aquesta feina, durant un mes, una activitat superior al rendiment òptim.

    Per portar a terme les citades modificacions es comunicarà al Comitè d'Empresa i, en el cas que hi hagi conformitat, els nous rendiments seran aplicats immediatament.

    En cas de disconformitat, el Comitè d'Empresa haurà de manifestar per escrit la seva oposició en un termini de set dies laborables, a constar des del dia en què l'empresa els ho notifiqui i concretant els termes de la divergència.

    El procediment a seguir en aquest cas d'oposició serà el següent:

    1. S'obrirà un nou termini de 7 dies laborables per portar a terme les consultes i comprovacions corresponents conjuntament entre una representació de l'Empresa i un màxim de dos membres del Comitè. Si dins d'aquest termini s'aconsegueix un acord, els nous rendiments seran aplicats immediatament. El Comitè d'Empresa podrà procedir a comprovar els cronometratges amb tècnics de la seva designació.

      Si no hi hagués acord, la part disconforme acudirà al procediment administratiu o jurisdiccional que estigui previst per a aquests casos, però mentre duri la tramitació s'aplicaran els valors i rendiments proposats per la Direcció de l'Empresa, sense perjudici d'una posterior liquidació dels valors que s'estableixin definitivament.

      Capítol 3

      Règim de treball

      Article 10

      Jornada laboral

      Durant l'any 2002, la jornada laboral serà de 1.792 hores de treball. Per a l'any 2003 quedarà subjecta al que es negociï en el Conveni Nacional d'Escorxadors d'Aus i Conills, repartides en cinc dies a la setmana, de dilluns a divendres, durant 222 dies hàbils, amb l'excepció dels conductors frigorífics i de recollida, la jornada dels quals es regula en l'article 14.

      En el cas que per llei o en el Conveni Nacional es modifiqui el còmput anual, aquest s'ajustarà al que allí quedi estipulat.

      En les jornades continuades, hi haurà 15 minuts per dia per menjar l'entrepà; aquest temps serà independent de l'esmentat anteriorment.

      Article 11

      Control de presència

      Les hores assenyalades en els horaris de treball com de començament de jornada han de ser en condicions de realitzar la feina, és a dir, amb roba, eines i la resta d'útils i al lloc de treball.

      S'entén que el temps necessari per recollir i netejar les eines, així com el mandil o davantal, els guants i les botes, i la neteja personal, és temps de treball.

      La jornada normal serà de 8 hores i 4 minuts per a cada treballador. Es pren com a referència per a tot el personal l'horari del personal de bàscules. Començaran a les 6 h. 15 min. (per a la configuració actual de la maquinària de l'escorxador) i pesaran l'última caixa a les 14 h. 22 min. Completaran la seva jornada amb dos minuts de neteja de davantal i botes i 10 minuts de neteja personal, fins a fer les 8 h. 04 min.

      A l'annex 2 s'indica el règim de parades i descans per a aquest lloc de treball de referència.

      La resta del personal de producció seguirà aquest mateix règim de parades i descansos i la seva hora de començament serà la d'arribada del primer pollastre al seu lloc de treball.

      Article 12

      Perllongació de jornada i hores extraordinàries

      El conjunt de les 1.792 hores anuals de treball s'entendrà amb la següent flexibilitat:

    2. Torn de matí. La jornada normal serà de 8 hores i 4 minuts, però aquest temps no és rígid. En funció dels pollastres realment arribats a l'escorxador, cada dia es perllongarà o es reduirà la jornada en tres minuts.

      Cada dia es tindrà en compte el temps realment...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR