Convenio colectivo - Mohn SL, Barcelona

Inicio de Vigencia 4 de Julio de 2002
Fin de Vigencia13 de Mayo de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3670 de 04/07/02

RESOLUCIÓ TRE/1918/2002, de 13 de maig, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Mohn, SL, per al període de l'1.2.2001 al 31.1.2004 (codi de conveni núm. 0800202).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Mohn, SL, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 13 de juliol de 2001, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Mohn, SL, per al període de l'1.2.2001 al 31.1.2004 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 13 de maig de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Mohn, SL, per al període 1.2.2001 al 31.1.2004

Capítol 1

Àmbit, vigència, durada i pròrroga

Article 1

Àmbit personal

El present Conveni és d'àmbit d'empresa, i afecta els treballadors de Mohn, SL.

Article 2

Vigència

El present Conveni entra en vigor l'1 de febrer de 2001, amb excepció del que es regula en el seu article 27 que ha de regir a partir de l'1 de juny de 2001.

Article 3

Durada

La durada d'aquest Conveni és de 3 anys, a comptar de la seva entrada en vigor, i els seus efectes finalitzen el 31 de gener de 2004.

Article 4

Denúncia i pròrroga

La denúncia del Conveni per a la seva revisió o, si escau, rescissió, la pot efectuar qualsevol de les parts mitjançant un escrit que ha de presentar a l'altra amb una antelació mínima de 3 mesos a la data de venciment.

Si no és objecte de denúncia en la forma i dins el termini establerts en el paràgraf anterior, s'entén prorrogat per anys successius en les condicions que regeixin a l'acabament de la seva vigència.

Capítol 2

Prelació de normes, absorció i compensació, vinculació a la totalitat i garantia personal

Article 5

Prelació de normes

Les normes que han de regular les relacions entre l'empresa i el seu personal són, en primer lloc, les contingudes en aquest Conveni col·lectiu sindical. Amb caràcter supletori, i en tot allò que no s'hi preveu, s'han d'aplicar les disposicions del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, del text refós de l'Estatut dels treballadors, Laude arbitral del sector de 24 de novembre de 2000 i altres disposicions de caràcter general. Així mateix, a efectes interns, es manté vigent la derogada Ordenança laboral de transports per carretera en els aspectes en què els articles hi remetin.

L'aplicació del present Conveni d'àmbit d'empresa exclou els altres convenis que es trobin en vigor o que es puguin pactar en el futur, sigui quin sigui l'àmbit.

L'exclusivitat de l'aplicació d'aquest Conveni s'entén sens perjudici de l'acatament de les condicions que es puguin pactar amb caràcter vinculant per a convenis de rang inferior en els convenis sectorials de caràcter nacional o en els intersectorials de la zona geogràfica en què es troba situada l'empresa. La possible aplicació dels pactes vinculants esmentats s'ha d'efectuar en la forma que s'indica en l'article 7.

Article 6

Compensació

Les millores que es pacten, compensen i substitueixen, totalment i amb caràcter global, les que regien anteriorment per disposició legal, conveni col·lectiu, imperatiu jurisprudencial, resolució administrativa, pacte de qualsevol tipus, usos i costums o per qualsevol altra causa.

Article 7

Absorció

Les disposicions futures que impliquin la variació econòmica d'algun o alguns conceptes retributius o de les condicions de treball, tant si procedeixen de disposició legal com de pactes vinculants d'altres convenis, seran absorbibles amb les condicions del Conveni de Mohn, SL, i només tindran eficàcia pràctica si, globalment considerades, en superen el nivell total.

Article 8

Vinculació a la totalitat

El que s'ha pactat en aquest Conveni constitueix un tot orgànic i indivisible, per la qual cosa, si l'autoritat laboral no aprova alguna de les clàusules, o si és declarada nul·la o ineficaç per una sentència ferma o una resolució administrativa, queda automàticament sense efecte la totalitat del Conveni i se n'ha de reconsiderar novament el contingut.

Article 9

Garantia personal

Cal respectar les condicions personals que, per sobre de les d'aquest Conveni, pugui mantenir algun treballador, computades de manera conjunta i anual.

Capítol 3

Comissió Paritària

Article 10

Comissió Paritària

La Comissió Paritària d'aquest Conveni ha d'estar integrada per 4 vocals de cada representació:

Pels treballadors:

Sr. Juan Camara Martínez

Sr. Manuel Lavado Donoso

Sr. Santiago Morgado Cardoso

Sr. Manuel Quero Calzado

Per l'empresa:

Sr. José Luis Andreu Alonso

Sr. Alfredo Lacasta Reverte

Sr. Francisco Quintana Vilella

Sr. Luis Saez García

La comesa de la Comissió Paritària és vigilar el compliment dels acords del present Conveni, i també interpretar totes les qüestions que se sotmetin a la seva consideració.

Els acords s'han d'adoptar per majoria de cadascuna de les representacions.

Capítol 4

Condicions de treball

Article 11

Jornada

El personal que efectua jornada partida ha de treballar 40 hores efectives setmanals.

La jornada ordinària continuada és de 40 hores setmanals de treball efectiu que, a l'efecte de la seva distribució diària, no ha de ser inferior a 6 hores i 40 minuts de treball efectiu, llevat dels serveis de línia nocturns que finalitzin el seu torn en dissabte, diumenge, festiu o vigília de festiu, la jornada mínima del qual pot ser de 5 hores i 50 minuts.

El personal que efectua jornada continuada ha de continuar gaudint de 30 minuts de descans diaris, que continuen sent a càrrec del treballador i no s'han de computar dintre de la jornada ordinària establerta. En les línies nocturnes el descans legal establert és de 15 minuts, que es poden distribuir dins de la jornada. Quan el torn es fixi amb aquesta distribució, al conductor-perceptor que el realitzi se li han d'abonar 274 pessetes pel servei.

La jornada ha de ser continuada per a tots els conductors-perceptors, per bé que els qui tenen establerta la jornada partida per contracte individual de treball, i segons les necessitats d'organització, han de mantenir aquesta opció mentre no accedeixin a torns fixos de servei. Mentre no es produeix aquesta última condició, cal procurar que aquest personal efectuï el màxim possible de jornades continuades entre els torns diaris pendents de cobertura. Si cal partir una jornada de treball entre els qui, en contracte individual, tenen establerta la jornada partida, s'ha d'assignar a qui ha ingressat en darrer lloc i per aquest ordre, successivament, i comunicar-ho al Comitè d'Empresa. La resta dels treballadors ha de mantenir la jornada continuada, llevat dels qui tradicionalment l'han fet partida.

La jornada anual de treball efectiu es fixa en 1.799,47 hores, si bé, per mantenir la jornada setmanal establerta en aquest mateix article, la reducció de 26 hores i 40 minuts sobre la jornada màxima legal de 1.826,27 hores s'ha de gaudir en 4 dies de permís, en les condicions que es regulen en l'article 15.

Article 12

Horaris

  1. Els torns en què està programada la distribució dels serveis tenen una rotació bisetmanal. Queden, en qualsevol cas, fora d'aquesta rotació les línies que l'empresa presta com a nocturnes. No obstant això, existeix una flexibilitat quant al compliment de la rotativitat bimensual respecte al 10% de la plantilla de conductors-perceptors, i no es compta dins d'aquest percentatge els que, per conveni o costum, ja no roten. Per a la utilització d'aquesta flexibilitat s'ha d'aplicar l'ordre de menor antiguitat en l'empresa.

  2. L'assignació dels torns de treball s'ha d'efectuar d'acord amb les normes establertes en l'Ordenança laboral de transports per carretera, si bé la Direcció ha de procurar la màxima estabilitat i regularitat en la seva assignació.

  3. Els torns s'han de triar per ordre d'antiguitat en la categoria de conductor-perceptor acreditada, en tot cas, al servei de Mohn, SL. No obstant això, els torns que es puguin establir en noves línies són de lliure assignació per part de la Direcció de l'empresa, durant 5 anys més el temps que durin les pròrrogues de la concessió administrativa en els serveis adjudicats per concurs, fins a la seva nova adjudicació.

  4. Quan el torn es manté, l'ha d'efectuar el conductor que actualment el té assignat.

  5. En matèria de subrogació cal atenir-se al que s'estableix en el Conveni col·lectiu de treball d'empreses de transports mecànics de viatgers de la província de Barcelona per a 1998 i 1999, i s'acorda l'adhesió a l'article 14 d'aquest o a l'articulat que, en el futur, pugui regular aquesta matèria.

  6. El personal administratiu ha d'efectuar, des del primer dissabte de juny fins al 15 de setembre, la seva jornada ordinària de dilluns a divendres.

    Article 13

    Descans setmanal i festes

    El gaudi del descans setmanal o del compensatori de festes no recuperables s'ha d'efectuar de la manera establerta en l'Ordenança laboral de transports per carretera, però amb una durada mínima de 36 hores, computades des de la finalització de l'últim torn de treball i l'inici del primer de la setmana següent.

    L'empresa ha de fixar anualment un calendari laboral de descansos i de festes oficials que ha de publicar abans del mes de desembre de cada any per a la seva aplicació a partir de l'1 de gener següent. Durant el mes de novembre de cada any s'obre un període consultiu mínim de 15 dies perquè el Comitè d'Empresa informi sobre el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR