Convenio colectivo - Mollet Comunicació SL, Barcelona

Inicio de Vigencia 4 de Julio de 2002
Fin de Vigencia21 de Mayo de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3670 de 04/07/02

RESOLUCIÓ TRE/1920/2002, de 21 de maig, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Mollet Comunicació, SL, per als anys 2001-2003 (codi de conveni núm. 0809402).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Mollet Comunicació, SL, subscrit pels representants de l'empresa i dels treballadors el dia 16 de gener de 2002, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Mollet Comunicació, SL, per als anys 2001-2003 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 21 de maig de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI col·lectiu de treball de l'empresa Ràdio Mollet del Vallès, SL, per als anys 2001-2003

Capítol 1

Article 1

Objecte i norma supletòria

Aquest Conveni, negociat a l'empara del que disposa la Llei orgànica 11/1985, de 2 d'agost, de llibertat sindical, i en l'article 82, els següents i concordants del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'estatut dels treballadors, regula les condicions de treball del personal contractat laboral que ofereix serveis a l'empresa Ràdio Mollet del Vallès, SL, i estableix els seus propis sistemes d'aplicació.

Per tot allò que no estigui recollit, previst, ni resolt en aquest Conveni, s'aplicaran les disposicions legals que dicti l'Estat o la comunitat autònoma pel que fa a les seves competències.

Article 2

Àmbit funcional i personal

Aquest Conveni es fa extensiu a tot l'àmbit de les activitats i s'aplicarà a tots els treballadors i les treballadores de l'empresa amb règim jurídic laboral en qualsevol de les seves modalitats, excepte el personal directiu i en aquells casos específics que així s'esmentin.

Article 3

Àmbit temporal

Aquest Conveni entrarà en vigor quan l'òrgan competent l'aprovi, si bé és cert que els seus efectes econòmics es remuntaran a l'1 de gener de 2001 i seran vigents fins el dia 31 de desembre de 2003.

Aquest Conveni es considerarà tàcitament prorrogat, en tota la seva extensió, per períodes anuals successius, excepte en el cas que hi hagués una denúncia expressa de qualsevol de les parts amb un mes d'antelació a la data de venciment, per escrit i constància fefaent a l'altra part.

Un cop denunciat, i fins que no s'aconsegueixi un acord que substitueixi aquest Conveni, continuarà en vigor tot el seu contingut, exceptuant les condicions econòmiques.

Article 4

Indivisibilitat del Conveni

Les condicions pactades en aquest Conveni són mínimes i constitueixen un tot orgànic i unitari; per tant, la seva aplicació és considerada globalment.

No obstant això, en el cas que la Jurisdicció laboral, en l'exercici de les seves facultats, deixés sense efecte o modifiqués alguna de les estipulacions del Conveni, hauran d'adaptar-s'hi, per la qual cosa es facultarà la Comissió de Seguiment i d'Interpretació, i sense que això comporti una nova negociació del Conveni al llarg del temps de vigència pactada.

Article 5

Garanties personals

Es respectaran les situacions personals o col·lectives que ultrapassin les condicions pactades en aquest Conveni i que no hagin estat modificades.

Article 6

Normativa complementària

  1. Es garanteix que els treballadors i les treballadores que per motiu de sanció siguin suspesos/es de feines i/o salari, un cop complert el temps de sanció seran admesos altre cop immediatament.

  2. Pel que fa als conflictes de caràcter col·lectiu derivats o no de la interpretació del Conveni, en cas de desavinença les parts estaran obligades a plantejar la qüestió debatuda al Consorci d'Estudis, Mediació i Conciliació a l'Administració Local (CEMICAL).

    Capítol 2

    Article 7

    Organització del treball

    L'organització del treball és competència de la direcció de l'empresa, que ha d'establir els sistemes de racionalització, la millora de mètodes i processos i la simplificació de tasques que permetin un millor i més alt nivell de prestació de serveis.

    Els canvis organitzatius individuals i col·lectius que afectin al personal en la modificació d'alguna de les condicions de treball previstes en aquest Conveni, com també qualsevol norma en la mateixa línia que hagi de ser adoptada, es negociaran prèviament amb els representants del personal.

    Article 8

    Classificació professional

    La classificació professional té per objecte la determinació i definició de feines i categories professionals en què poden ser agrupats els treballadors i les treballadores d'acord amb la titulació o formació exigida, el lloc de treball i les funcions que exerceixin.

    La categoria professional defineix la prestació laboral i les funcions a fer i determina la carrera i promoció professional.

    Article 9

    Comissió de Seguiment i Interpretació

    9.1 Els signants del present Conveni col·lectiu constituiran una Comissió de Seguiment i Interpretació amb funcions d'interpretació, arbitratge i vigilància del seu compliment.

    Estarà formada per 2 membres, 1 en representació de l'empresa i 1 en representació dels sindicats signants en proporció a la seva representativitat, i podrà ser convocada per qualsevol dubte o conflicte que sorgeixi sobre el seu compliment.

    En especial, la Comissió mitjançarà, amb caràcter previ, en la interposició de qualsevol conflicte col·lectiu derivat de la interpretació o aplicació d'allò que disposa el present Conveni; així mateix, mitjançarà en qualsevol supòsit de concurrència d'aquest.

    La Comissió es considerarà formalment constituïda als 15 dies de l'entrada en vigor del Conveni.

    9.2 Comitè d'Empresa/delegat de personal: el Comitè d'Empresa és l'òrgan representatiu i col·legiat del conjunt dels treballadors i treballadores a l'empresa o centre de treball per la defensa dels seus interessos, i se li reconeixen les competències previstes en el Reial decret legislatiu 1/1995, de 4 de març, pel que s'aprova el text refós de la Llei de l'estatut dels treballadors.

    El delegat de personal, d'acord amb l'article 62 de l'esmentada norma, tenen reconegudes les mateixes competències que el Comitè d'Empresa.

    Capítol 3

    Article 10

    Retribucions econòmiques

    Les retribucions bàsiques i complementàries del personal al servei de Mollet Comunicació, SL, per jornada complerta, seran les establertes en aquesta taula per a cada categoria o lloc de treball tipus.

    El personal podrà ser retribuït, almenys, pels conceptes següents:

    Taula retributiva 2001: (euros/any bruts per jornada completa)

    C: categoria; R: retribució bàsica; CP: complement.

    C

    R

    CP

    Cap de programació

    18.954,26

    -

    Cap de premsa

    28.763,42

    -

    Periodista

    18.954,26

    -

    Ajudant de redacció

    11.898,81

    -

    Cap tècnic

    15.285,77

    -

    Tècnic/a

    15.285,77

    -

    Ajudant tècnic

    9.589,21

    -

    Locutor/a-control

    10.743,88

    -

    Locutor

    10.106,02

    -

    Administratiu/va

    14.441,49

    -

    Pel que fa a les retribucions del personal actualment de plantilla, s'estarà al que es determina a l'annex 1. Les retribucions allà determinades tenen el caràcter de retribució bruta mínima consolidada i, per tant, no poden ser compensables ni tampoc absorbibles.

    Les pagues extraordinàries tindran la quantia d'una mensualitat íntegra, sense el concepte d'antiguitat, i s'abonaran en les nòmines de juny i desembre.

    Es tindrà dret a percebre, anualment una paga complementària de fins a 210,35 euros l'any 2001, de fins a 270,46 euros l'any 2002 i 300,51 euros l'any 2003, proporcional a les hores contractades, per a tot el personal amb contracte indefinit o en altra modalitat contractual, sempre que la contractació hagi perdurat al llarg de tot l'any natural objecte de la paga. El seu pagament, que es farà efectiu a la nòmina del mes de març, estarà condicionat a que l'absentisme global de l'empresa no sobrepassi, en el període de l'any natural anterior (gener a desembre), el 5%.

    Pel càlcul d'aquest absentisme no es tindran en compte les baixes per maternitat, els accidents laborals, les malalties professionals, els permisos i les vacances.

    Tampoc computaran els derivats d'intervenció quirúrgica i la seva convalescència quan aquella requereixi una hospitalització mínima de 2 dies posteriors a la pròpia intervenció. Pel que fa a la convalescència, aquesta no computarà com a absentisme en els dies compresos entre l'alta hospitalària i fins a 20 dies posteriors.

    Article 11

    Increment de retribucions

    L'increment retributiu anual, serà el que vingui determinat per a la funció pública en els pressupostos generals de l'Estat.

    En base al dret a la negociació col·lectiva, i sempre d'acord amb la legislació vigent, en el marc dels límits del present Conveni, en el supòsit que les retribucions del personal al servei de Mollet Comunicació, SL, fixades pels pressupostos generals de l'Estat siguin superades per l'IPC, la societat municipal haurà de negociar la revisió de les retribucions amb els representants sindicals aprovant o habilitant dotacions pressupostàries suficients.

    Article 12

    Indemnitzacions: dietes i quilometratge

    El personal tindrà dret a rebre indemnitzacions per les despeses que es vegin empesos a tenir per raó dels serveis, i que requerirà l'autorització prèvia de la direcció.

  3. Dietes: quantitat diària per compensar les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR