Convenio colectivo - Findlay Industries España, SL, Cataluña

Inicio de Vigencia 7 de Mayo de 2003
Fin de Vigencia24 de Febrero de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3878 de 07/05/03

RESOLUCIÓ TIC/1242/2003, de 24 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Findlay Industries España, SL (centre de treball de Masquefa), per als anys 2003 i 2004 (codi de conveni núm. 0807452).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Findlay Industries España, SL (centre de treball de Masquefa), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 12 de febrer de 2003, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Findlay Industries España, SL (centre de treball de Masquefa), per als anys 2003 i 2004 (codi de conveni núm. 0807452) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 24 de febrer de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals i d'Ocupació a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Findlay Industries España, SL (centre de treball de Masquefa), per als anys 2003 i 2004

Article 1

Àmbit personal

Aquest Conveni col-lectiu regula les relacions laborals entre l'empresa Findlay Industries España, SL i la totalitat del seu personal del centre laboral de Masquefa i les seves dependències a la província de Barcelona.

Article 2

Temps de vigència i efectes econòmics

Aquest Conveni entra en vigor el dia de la seva signatura, si bé els seus efectes econòmics es retrotreuen al dia 1 de gener de 2003, llevat de les matèries en què específicament s'estableixi una cosa diferent.

La seva vigència finalitza el 31 de desembre de l'any 2004. A partir del seu venciment en data 31 de desembre de 2004, es prorroga any rere any si no hi ha denúncia amb una antelació mínima de 2 mesos.

Article 3

Retribucions

Per a l'exercici 2003, les retribucions del personal tenen els valors que per a cada categoria professional figuren en les taules annexes. L'increment salarial pactat per a l'any 2003 segons la previsió d'increment de l'índex de preus de consum de Catalunya per a l'any 2003 té efectes retroactius des de l'1 de gener de 2003. L'any 2004 els salaris s'han d'incrementar en un 2,5%. Aquests increments s'han d'aplicar a tots els conceptes retributius recollits en el Conveni.

En el cas que el 2003 l'increment de l'IPC real de Catalunya sigui superior als increments de retribucions pactats en l'apartat anterior per al dit any, els salaris s'han d'incrementar amb efectes retroactius des de l'1 de gener de 2003 segons la diferència entre els increments salarials practicats i l'increment de l'IPC real de l'any vençut.

En el cas que el 2004 l'increment de l'IPC real de Catalunya sigui superior al 2,15%, els salaris s'han d'incrementar amb efectes retroactius des de l'1 de gener de 2004 segons la diferència entre el 2,15% i l'increment de l'IPC real de l'any vençut.

Article 4

Absorció i compensació

No es pot absorbir cap augment realitzat "ad personam", llevat del que estableix el pacte de data 12 de novembre de 1996 i qualsevol altre que es pugui subscriure en el futur sobre aquesta matèria.

Article 5

Vinculació a la totalitat

Les condicions de treball que estableix aquest Conveni formen un tot orgànic i indivisible, i, a l'efecte de la seva aplicació, s'han de considerar globalment.

Si es declara nul-la alguna de les seves clàusules, aquest Conveni s'ha de considerar automàticament denunciat i vençut, i les parts estan obligades a la seva renegociació global.

Article 6

Antiguitat

L'antiguitat es calcula aplicant al sou base de conveni (taules) els percentatges següents:

1r quinquenni: 5%

2n quinquenni: 5% més

3r quinquenni: 5% més

4t quinquenni: 4% més

5è quinquenni: 3% més

6è quinquenni: 3% més

7è quinquenni: 3% més

8è quinquenni: 3% més

9è quinquenni: 3% més

Es garanteixen els percentatges que es cobrin en concepte d'antiguitat amb anterioritat al 30 d'abril de 1992. Quan s'accedeix a un altre nou quinquenni s'addiciona al percentatge ja consolidat el percentatge que correspon, de conformitat amb la taula establerta més amunt.

Article 7

Extinció del contracte de treball

Tots els treballadors que acceptin la seva extinció contractual, a través d'acte de conciliació, en assolir les edats recollides a continuació tenen dret als premi de caràcter indemnitzador següents:

60 anys: 15.025,30 euros

61 anys: 12,020,24 euros

62 anys: 9.015,18 euros

63 anys: 6.010,12 euros

64 anys: 3.005,06 euros

El treballador perd el dret al premi corresponent si no causa baixa a l'empresa durant els 3 mesos naturals següents a la data del seu aniversari.

Article 8

Pagues extraordinàries

Les 3 gratificacions extraordinàries que assenyala l'article 110 de l'antiga Ordenança laboral de la fusta s'han de satisfer segons s'ha fet fins ara. Se'ls ha d'aplicar el que disposa l'article 3.

La gratificació extraordinària d'estiu es fa efectiva el 30 de juny i la de Nadal, el 22 de desembre.

La paga de Sant Josep es computa de l'1 de gener al 31 de desembre i es paga, amb caràcter avançat, el 17 de març.

S'estableix una quarta paga extra, que s'abona el 30 de setembre. El seu import per a l'any 2003 és de 357,44 euros lineals, al qual és d'aplicació el que preveu l'article 3.

Article 9

Lot de Nadal

Amb motiu de les festes de Nadal, el penúltim dia de treball laborable, l'empresa dóna a tots els seus treballadors un lot de productes tradicionals nadalencs, l'import del qual és de 41,64 euros per a l'any 2003, al qual és d'aplicació el que preveu l'article 3.

Article 10

Dietes

A l'efecte del que disposa l'article 105 de l'Ordenança laboral, per a l'any 2003 es fixa l'import de la dieta completa en 31,23 euros per dia i l'import de la mitja dieta en 6,94 euros per dia, als quals és d'aplicació el que preveu l'article 3. L'empresari ha d'abonar les quantitats superiors, amb la justificació prèvia. La mitja dieta s'abona fins i tot en el cas de desplaçament a municipis limítrofs al del centre de treball si el treballador acredita que el temps de desplaçament al seu domicili supera en més de 30 minuts el temps que hi ha del centre de treball al seu domicili.

Les persones que de manera excepcional hagin de canviar el seu torn seguit a horari partit o prolongar la seva jornada perceben 6,01 euros per dia.

Al treballador que ha de desplaçar-se del seu centre de treball habitual per necessitat de l'empresa amb el seu propi vehicle se li abona, en concepte de despeses de transport, la quantitat de 0,21 euros per quilòmetre.

Article 11

Salari hora professional

El salari hora professional que serveix de base per al pagament d'hores extraordinàries es calcula de conformitat amb el que disposa la legislació vigent sobre els conceptes de sou base, plus de conveni, plus d'activitat, antiguitat i prorrates de pagues extraordinàries.

Article 12

Setmana laboral

La setmana laboral és de 40 hores efectives de treball, de dilluns a divendres. La jornada anual és de 1.760 hores. El temps d'entrepà i també les aturades de descans, que en conjunt totalitzen 45 minuts, es consideren temps efectiu de treball.

La jornada del personal afectat per aquest Conveni és de dilluns a divendres, a raó de 40 hores a la setmana, llevat de les excepcions següents:

El personal de manteniment (mecànics, electricistes i altres treballadors) i els caps de línia inicien la seva jornada laboral, després de dia festiu, 2 hores abans del seu horari habitual. Aquestes hores s'han de compensar en funció de les característiques de l'horari. L'hora d'inici de la jornada és la fixada per l'empresa. L'establiment de torns rotatius és competència de la Direcció de l'empresa. Qualsevol modificació en el calendari ha d'avisar-se tant al Comitè d'Empresa com als afectats amb una antelació mínima de 48 hores, llevat de circumstàncies excepcionals. En qualsevol cas, la jornada del dia en què el treballador ha d'incorporar-se abans de l'inici del seu horari habitual no ha d'excedir les 8 hores.

Article 13

Vacances

Les vacances són de 33 dies naturals i la seva distribució és la que s'acorda al calendari laboral de l'empresa, si bé en el període d'estiu no poden tenir una durada inferior a 24 dies naturals. L'empresa ha de negociar el calendari abans que s'iniciï l'any natural; es poden establir torns de vacances entre juliol i agost per no haver d'aturar la producció.

En el cas de baixa per malaltia o accident de treball durant el període de vacances, el treballador afectat té dret, amb la justificació prèvia, al gaudi dels dies, el qual s'ha de fixar en una altra data de comú acord entre empresa i treballador i s'ha de comunicar per escrit al Comitè d'Empresa.

Les vacances es retribueixen amb el salari que percebin els treballadors en començar a gaudir-les, en tota la seva amplitud, a excepció de les hores extraordinàries, però sense reduir altres primes o plusos que es meriten regularment. Per al càlcul del complement prima variable s'ha de fer la mitjana que es percebi per aquest concepte als 3 mesos anteriors al de gaudi del període de vacances.

A fi i efecte que el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR