Convenio colectivo - Smurfit Ibersac, SA, Cataluña

Inicio de Vigencia15 de Mayo de 2003
Fin de Vigencia21 de Febrero de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3884 de 15/05/03

RESOLUCIÓ TIC/1348/2003, de 21 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Smurfit Ibersac, SA (centre de treball de Santa Margarida i els Monjos) per als anys 2002 al 2005 (codi de conveni núm. 0800511).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Smurfit Ibersac, SA (centre de treball de Santa Margarida i els Monjos), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 31 de gener de 2003, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Smurfit Ibersac, SA (centre de treball de Santa Margarida i els Monjos) per als anys 2002 al 2005 (codi de conveni núm. 0800511) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 21 de febrer de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Smurfit Ibersac, SA (Santa Margarida i els Monjos) per als anys 2002 al 2005

Capítol 1

Disposicions generals

Secció 1

Objecte

Article 1

Objecte del Conveni

L'objecte d'aquest Conveni és regir les condicions de treball entre l'empresa Smurfit Ibersac, SA, i el personal inclòs en el seu àmbit, d'acord amb el que disposa la secció següent.

Secció 2

Àmbits d'aplicació

Article 2

Àmbit territorial

Les normes d'aquest Conveni són aplicables en el centre de treball que Smurfit Ibersac, SA, té instal-lat a Santa Margarida i els Monjos (Barcelona).

Article 3

Àmbit personal

Aquest Conveni afecta el personal inclòs en la plantilla d'Smurfit Ibersac, SA, llevat del personal directiu denominat "quadres i EAP".

Article 4

Àmbit temporal

Les clàusules d'aquest Conveni entren en vigor l'1 de gener de 2002. Si la data de registre és posterior a l'1 de gener, l'aplicació de les clàusules econòmiques tindrà caràcter retroactiu a aquesta data.

La durada d'aquest Conveni es fixa en 4 anys, a comptar des de l'1 de gener de 2002.

Article 5

Pròrroga

El Conveni, l'ha de denunciar qualsevol de les seves parts amb 1 mes de temps com a mínim abans de la data del seu venciment. Si aquesta denúncia no es produeix, el Conveni s'entén prorrogat d'un any a l'altre.

Secció 3

Absorció, compensació i vinculació a la totalitat

Article 6

Garantia personal

En cas que hi hagi un treballador o un grup de treballadors que tinguin reconegudes unes condicions que, examinades en conjunt i en còmput anual, siguin més beneficioses que les que estableix aquest Conveni per al personal del mateix grau o nivell, s'han de respectar aquestes condicions amb caràcter estrictament personal i només per als que els afectin personalment.

Article 7

Absorció i compensació

En cas que durant el termini de vigència d'aquest Conveni s'acordin, per disposició legal, condicions que afectin totalment o parcialment les que conté el Conveni, pel que fa a l'absorció i la compensació s'hauran d'aplicar les normes de caràcter general actualment vigents o les que es dictin d'ara endavant, i en qualsevol cas s'haurà de fer el còmput global anual per tal de determinar les absorcions i les compensacions que siguin procedents.

Article 8

Vinculació a la totalitat

Totes dues parts acorden expressament que les normes que fixa aquest Conveni són aplicables mentre aquestes tinguin vigència.

Així mateix, acorden que si, per disposició legal o si l'autoritat jurisdiccional així ho aprova, cal modificar alguna o algunes de les normes pactades, aquest fet s'ha de considerar causa de revisió, si no és que les parts, de comú acord, renuncien expressament a efectuar-la.

A l'efecte del que estableix el paràgraf precedent, no es considera alteració l'establiment de nous salaris mínims legals, per a l'aplicació dels quals cal atenir-se al que disposa la norma legal corresponent quant als mecanismes d'absorció i compensació o al que assenyala l'article 7 del Conveni, si no hi ha cap disposició específica.

Secció 4

Comissió paritària de vigilància

Article 9

Constitució i facultats

Es constitueix una comissió paritària de vigilància del Conveni de les parts negociadores per entendre de les qüestions que sorgeixin relatives a l'aplicació i la interpretació de les normes d'aquest Conveni.

Article 10

Composició

Aquesta Comissió paritària està composta, com a màxim, per 4 representants de cadascuna de les parts que firmen el Conveni.

Article 11

Reunions

La Comissió paritària s'ha de reunir, amb la convocatòria prèvia, si la meitat dels membres d'una de les dues representacions que la integren en sol-licita la intervenció.

Article 12

Acords

Els acords que adopti aquesta Comissió són vinculants per a totes dues parts, les quals n'han d'estendre acta.

En cas que no s'arribi a cap acord, la qüestió s'ha de sotmetre al litigi de l'autoritat competent.

Capítol 2

Organització de la feina, qualificació i classificació dels llocs de treball

Secció 1

Organització de la feina

Article 13

Facultat d'organització

L'organització de la feina és facultat exclusiva de la Direcció de l'empresa.

Article 14

Lloc de treball

És el conjunt de funcions i activitats que s'han d'exercir en una feina determinada dins del procés de producció de l'empresa, que és definit per la Direcció, considerades aquestes funcions i activitats objectivament, és a dir, fent abstracció de la persona que les exerceix en un moment determinat.

Anàlisi del lloc de treball

S'ha efectuat un examen i una anàlisi dels llocs de treball i, fent abstracció de les persones que els ocupen, se'ls ha classificat en els graus i nivells que assenyala l'article 18.

Treball correcte individual

L'activitat exigible a cada treballador en el seu lloc de treball és la que, en els diferents i més comuns sistemes de mesura, es correspon amb els índexs 100 de la Comissió Nacional de Productivitat o 60 Bedaux.

Article 15

Canvi de departament i de centre

Canvi de departament

Pel que fa a les normes de preferència que s'han de seguir en els casos de canvi de departament o secció, s'han d'aplicar les que es pactin entre la Direcció i el Comitè.

Canvi de centre

En cas que, per necessitats del servei, sigui necessari traslladar definitivament algun treballador dels adscrits a aquest Conveni a un altre centre de treball de l'empresa, cal obtenir, si es tracta d'un trasllat individual, la conformitat prèvia de l'interessat. En cas de trasllat col-lectiu, cal atenir-se al procediment previst per l'article 40 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors.

Secció 2

Qualificació i classificació dels llocs de treball

Article 16

Normes generals

La determinació del grau o del nivell de qualificació que correspon a cada lloc de treball i la seva promoció s'efectua per l'aplicació del mètode de valoració de llocs de treball. La qualificació dels llocs de treball és un procediment científic per establir una jerarquització d'aquests basada en criteris objectius del treball exercit, fent abstracció del titular que ocupa el lloc.

És facultat de l'empresa estudiar i qualificar els llocs de treball, cosa que ha de dur a terme a través dels seus serveis d'organització corresponents.

Article 17

Comissió de valoració

Es crea una comissió de valoració amb la funció d'entendre de tots els problemes que facin referència a la valoració dels llocs de treball.

Està constituïda per:

  1. El director del centre o la persona en qui delegui.

  2. Dos treballadors designats pel Comitè d'empresa.

  3. El cap del departament en què estigui enquadrat el lloc de treball.

  4. Un tècnic en valoració designat per la direcció d'assumptes socials.

  5. Un tècnic nomenat pels representants dels treballadors.

    Tota la documentació i la informació que, per raó del càrrec, utilitzin els membres d'aquesta Comissió és confidencial.

    Les actes de la Comissió amb els acords o les propostes adoptats, que ho seran per unanimitat, o amb els diferents criteris exposats en les reunions si no s'ha arribat a cap acord, s'han d'elevar a la Direcció del centre.

    En el termini màxim de 15 dies, llevat dels casos de promoció que assenyala l'article 19, la Direcció ha de notificar a l'interessat, a través de la Comissió de valoració, la decisió adoptada relativa al grau o el nivell assignat al lloc de treball de què es tracti. Contra aquesta decisió, que s'ha de fonamentar degudament en tots els casos, es poden interposar els recursos que la llei autoritza.

    La Direcció del centre posa a disposició del Comitè els detalls necessaris per a l'aplicació del mètode de valoració en els aspectes relatius a la forma d'aplicació, la redacció d'anàlisis, la descripció de l'ocupació, el detall de les operacions i l'assignació de graus o nivells.

    Article 18

    Graus o nivells de valoració

    De conformitat amb els resultats obtinguts per aplicació del mètode de valoració de llocs de treball, els llocs de treball de l'empresa corresponents al personal obrer es classifiquen en una escala de 14 graus, i els corresponents a empleats, en una altra escala de 14 nivells. El personal...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR