Convenio colectivo - Fundació de Gestió Sanitària de lHospital de la Santa Creu i Sant Pau, Barcelona

Inicio de Vigencia30 de Mayo de 2003
Fin de Vigencia 8 de Abril de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3895 de 30/05/03

RESOLUCIÓ TIC/1603/2003, de 8 d'abril, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau per a l'any 2002 (codi de conveni núm. 0802302).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 11 de febrer de 2003, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau per a l'any 2002 (codi de conveni núm. 0802302) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 8 d'abril de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau per a l'any 2002

Article 1

Àmbit d'aplicació funcional i personal

El present Conveni té per objecte regular les relacions laborals entre la Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, (endavant FGSHSCSP) i el personal al seu servei considerat com a treballador.

Aquest Conveni, malgrat el que disposa aquest article, no serà d'aplicació a les persones excloses de l'àmbit d'aplicació de l'Estatut dels treballadors, de conformitat amb els articles 1.3 i 2 de l'esmentada Llei.

Article 2

Àmbit temporal

La vigència del present Conveni s'estén des del dia 1 de gener de 2002 fins al dia 31 de desembre de 2002.

Article 3

Àmbit territorial

Aquest Conveni és d'aplicació a tots els centres de treball de la FGSHSCSP, independentment de la seva ubicació.

Article 4

Denúncia

Atès que el mandat electoral dels actuals representants legals dels treballadors finalitza en data 19 de maig de 2003, i tenint en compte que totes les parts signants del present Conveni entenen que, per un criteri de coherència, és necessari que el proper Conveni col-lectiu sigui negociat amb els legals representants que surtin escollits a les properes eleccions sindicals, s'acorda que la denúncia del present Conveni es podrà realitzar en el termini dels 30 dies següents a la data de publicació dels esmentats resultats electorals.

Article 5

Pròrroga

S'entendrà que el Conveni queda prorrogat automàticament d'any en any, si no es denuncia per alguna de les parts, en el termini a l'article anterior.

Article 6

Comissió Paritària

S'estableix la creació d'una Comissió Paritària per a la interpretació, control i seguiment del Conveni, que es compondrà de 6 membres designats per cada una de les parts.

Per part dels treballadors, els seus components són els que s'especifiquen a continuació. Es deixa constància que aquests membres han de pertànyer als sindicats signants d'aquest Conveni, amb un mínim d'1 membre per cada un d'aquests sindicats, i si fos possible, en proporció a la representativitat que tinguin aquests sindicats en la Comissió Negociadora del present Conveni.

  1. Alícia Gracia Egea

  2. Àngels Sabate Andreu

  3. Isabel Serrano Alenza

  4. Ascensión Aguirre García-Pumarino

  5. Asunción Mallén Soteras

  6. Carme Beltran Vilagrasa

    Per part de l'empresa, els seus components són els que s'especifiquen a continuació:

  7. Lluís Palomas Nogués

  8. Josep Ris Romeu

  9. Dolors Llorens Basas

  10. M. Àngels Cabezas Torres

  11. Carme Pérez Martínez

  12. Antoni Nasarre Pardina

    La Comissió Paritària es reunirà a petició de qualsevol de les parts i en un termini màxim de 20 dies. En cas de no existir acord en la Comissió, les parts es sotmetran a l'autoritat laboral i/o judicial competents.

    La Comissió Paritària té com a domicili la seu de l'empresa: Avinguda Sant Antoni Maria Claret, núm. 167 de Barcelona (08025).

    Article 7

    Comitè de Credencials

    Com un dels elements que han de conformar un marc normatiu únic per a l'Hospital de Sant Pau, s'acorda la creació d'un Comitè de Credencials amb l'objectiu de regular els requisits d'ingrés, validació i assignació de llocs de treball.

    A tal fi, i durant el primer semestre de l'any 2003, s'establirà una Comissió Tècnica per tal de proposar la normativa de funcionament d'aquest Comitè de Credencials. Els documents treballats durant l'any 2002 en la Comissió Negociadora del Conveni general seran la base de treball de l'esmentada Comissió Tècnica.

    Article 8

    Condicions econòmiques

    1. Per a l'any 2002 s'aplicarà l'increment equivalent a l'IPC real d'aquest any i segons les taules salarials que es detallen a l'annex 1 del present Conveni.

    2. Per a l'any 2002 als facultatius s'aplicarà l'increment detallat a les taules salarials que s'annexen al present Conveni.

    Article 9

    Abonament d'endarreriments

    Les diferències que es produeixin per aplicació de les noves taules salarials s'abonaran en una sola paga. Aquesta paga s'abonarà a la nòmina del mes de maig de l'any 2003.

    Article 10

    Gratificació extraordinària

    Els treballadors afectats per aquest Conveni i que hagin percebut retribucions pel concepte "plus diumenge" i/o "plus festiu" i/o "plus festiu especial", percebran una gratificació extraordinària amb les següents característiques:

  13. Es tracta d'una única gratificació per l'exercici 2003 i el pagament de la qual es farà abans del dia 31 de maig de 2003.

  14. Aquesta gratificació serà de caràcter personal, no lineal i no consolidable.

  15. L'import de la gratificació serà equivalent als diferencials dels conceptes salarials "plus festiu", "plus diumenge" i "plus festiu especial" de l'any 2002. Per a l'any 2003 es regularan els imports corresponents per aquests conceptes (plus festiu, plus diumenge i plus festiu especial).

    Article 11

    Promoció professional dels tècnics assistencials

  16. Concepte

    S'entén per sistema de promoció professional aquell que reconeix l'experiència, la trajectòria professional, la formació i la competència, i que valora el rendiment, l'activitat i l'actitud de cada treballador, en el marc de la missió de l'empresa i amb respecte dels objectius corporatius de l'organització.

  17. Àmbit d'aplicació

    Podran acollir-se voluntàriament a aquest sistema d'incentivació professional tots els tècnics assistencials que acreditin una titulació i/o formació professional de grau superior o formació tècnica equivalent o be capacitació provada en relació al seu lloc de treball i que desenvolupin funcions assistencials directes (atenció directa al malalt) o directament relacionades amb els procediments diagnòstics i/o terapèutics, i que estiguin adscrits a serveis assistencials mèdics (Psiquiatria), Quirúrgics (ORL, Oftalmologia) o Centrals (Radiodiagnòstic i Medicina Nuclear, Laboratoris i Farmàcia). També serà d'aplicació al personal tècnic de dietètica.

  18. Retribució

    Durant l'any 2002, la retribució per treballador i nivell serà la recollida en la següent taula, de forma excepcional els imports resultants s'abonaran en un pagament únic en el mes de maig de 2003, a excepció del personal de laboratoris que ja ha percebut aquest concepte l'any 2002.

    La data habitual de percepció d'aquest concepte serà en el mes de novembre de cada any.

    Any 2002

    Nivell A: .

    Nivell B: 860,90 euros (143.242 pessetes).

    Nivell C: 1.130,85 euros (188.158 pessetes).

    Nivell D: 1.405,80 euros (233.905 pessetes).

    La determinació de nivell es farà d'acord amb el sistema que fins ara es ve aplicant.

    El procediment, nivells i qualsevol altre aspecte vinculat amb la promoció d'aquest col-lectiu de treballadors i no regulat en aquest apartat seran els mateixos que s'han aplicat per a l'any 2001 al personal tècnic de laboratori.

  19. L'empresa es compromet per a l'any 2003 a establir la promoció al col-lectiu de treballadors/ores socials.

    Article 12

    Complement de col-laboració en pràctiques

  20. Concepte

    S'entén per complement de col-laboració en pràctiques aquell que reconeix l'aportació i l'esforç dels treballadors de la FGSHSCSP envers els alumnes que realitzin en la nostra institució les pràctiques obligatòries corresponents a l'obtenció del títol de diplomat de les escoles de Treball Social o de Fisioteràpia i que, en qualsevol cas, hagin signat un conveni de col-laboració amb la FGSHSCSP.

  21. Àmbit d'aplicació

    Podran percebre aquest complement de col-laboració en pràctiques els següents col-lectius:

    1. Diplomats en fisioteràpia i fisioterapeutes

    2. Treballadors socials

  22. Retribució

    Durant l'any 2002 la retribució mensual per cada alumne que s'ha tingut en pràctiques durant 1 mes natural serà de 43,75 euros (7.279 pessetes) prorratejant-se els períodes inferiors al mes. Les quantitats resultants s'abonaran trimestralment.

    Aquests imports fan referència a la jornada anual completa; els treballadors que realitzin jornades inferiors tindran dret a percebre aquest complement en proporció a la jornada realitzada.

    Article 13

    Reclassificació i estudi tècnic del personal administratiu

    Aplicació en la nòmina del mes de març de 2003 de la reclassificació del personal...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR