Convenio colectivo - Fabricación de Asientos para Automóviles, SA, Cataluña

Inicio de Vigencia 4 de Junio de 2003
Fin de Vigencia 9 de Abril de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3898 de 04/06/03

RESOLUCIÓ TIC/1684/2003, de 9 de maig, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Fabricación de Asientos para Automóviles, SA, per als anys 2003-2006 (codi de conveni núm. 0808441).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Fabricación de Asientos para Automóviles, SA, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 4 de març de 2003, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Fabricación de Asientos para Automóviles, SA, per als anys 2003-2006 (codi de conveni núm. 0808441) al Registre de convenis de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 9 de maig de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Fabricación de Asientos para Automóviles, SA (FASAT) per als anys 2003-2006

Capítol 1

Secció 1

Disposicions generals

Àmbit d'aplicació

Article 1

Àmbit territorial

Aquest Conveni regeix les relacions de Fabricación de Asientos para Automóviles, SA (FASAT, SA) amb el personal de la seva plantilla.

Article 2

Àmbit funcional

El Conveni afecta totes les activitats de l'empresa.

Article 3

Àmbit personal

A excepció del personal enquadrat en el grup professional 6, el Conveni afecta tot el personal de la plantilla que figuri a la nòmina de l'empresa en el moment de la seva aplicació. Així mateix, afecta tots els treballadors que ingressin a l'empresa durant la seva vigència.

Article 4

Entrada en vigor

El Conveni entra en vigor el dia de la seva signatura, no obstant això els seus efectes econòmics són aplicables a partir de l'1 de gener de 2003.

  1. Durada: la durada del Conveni és de 4 anys, a partir del dia 1 de gener de 2003, i, consegüentment, finalitza el dia 31 de desembre de 2006.

  2. Denúncia, rescissió i revisió: la denúncia amb la proposta de rescissió o revisió del Conveni la pot presentar davant el pertinent organisme oficial qualsevol de les 2 parts negociadores amb una antelació mínima de 2 mesos naturals a la finalització de la seva vigència.

    Un cop denunciat el Conveni, i fins a la signatura del següent, continua íntegrament vigent aquell.

    Secció 2

    Indivisibilitat del Conveni

    Article 5

    Indivisibilitat del Conveni

    El Conveni és un tot orgànic i indivisible, per la qual cosa s'entén nul i sense efecte de cap mena si no és aprovat totalment.

    Secció 3

    Compensació i absorció

    Article 6

    Compensació i absorció

    Atesa la naturalesa del Conveni i de les disposicions legals futures que impliquin variació econòmica en tots o en alguns dels conceptes aquí regulats, únicament tenen eficàcia pràctica si, considerats globalment i anualment, superen els d'aquest Conveni col-lectiu d'empresa. En el cas contrari, s'han de considerar absorbides i compensades per les millores que aquest Conveni estableix.

    Així mateix, totes les condicions econòmiques que el vigent Conveni estableix compensen i absorbeixen les retribucions i els beneficis, siguin quins siguin la seva naturalesa, origen, meritació i índole, que els treballadors percebin o tinguin en el moment de l'entrada en vigor del Conveni.

    Donat l'especial esperit de novetat que es plasma en el present Conveni col-lectiu d'empresa, la novetat essencial del qual és la nova reorganització en matèria de classificació professional i la seva obligada adaptació retributiva, les condicions econòmiques pactades en el present Conveni són, quant a quantitats en conjunt i en còmput anual, equivalents a les de l'any 2001, incrementades, si s'escau, amb el corresponent augment salarial acordat per a l'any 2002, si bé diferents quant a conceptes. Desapareixen de futur tots aquells conceptes retributius que per qualsevol motiu haguessin percebut els treballadors i que no estiguin expressament recollits en el present Conveni col-lectiu.

    Secció 4

    Comissió Paritària

    Article 7

    Comissió Paritària

    Totes 2 parts acorden establir una Comissió Mixta, que té a càrrec seu les funcions següents:

    1. La interpretació del Conveni.

    2. La vigilància del compliment del que s'ha pactat.

    Composició:

    La Comissió Mixta està composta, paritàriament, per 3 representants dels treballadors i 3 representants de la Direcció, que han de triar un secretari entre ells. Poden tenir els serveis ocasionals o permanents d'assessors sobre totes les matèries que siguin de la seva competència. Aquests assessors han de ser designats lliurement per cada una de les parts.

    Procediment:

    Els assumptes sotmesos a la consideració de la Comissió Paritària tenen el caràcter d'ordinaris o extraordinaris, i aquesta qualificació l'ha de donar el Comitè d'Empresa o la Direcció de l'empresa.

    En el primer cas, la Comissió Paritària ha de pronunciar-se en el termini de 15 dies, i en el segon cas, en el termini màxim de 62 hores.

    Pot convocar la Comissió Paritària, indistintament, qualsevol de les 2 parts que la integren.

    Els acords que la Comissió Paritària adopti són vinculants i de compliment obligat per a totes 2 parts.

    Capítol 2

    Secció 1

    Organització de la feina

    Article 8

    Normes generals

    Quant a l'organització de la feina, cal atenir-se al que disposen l'Estatut dels treballadors, el Conveni general de la indústria química i la resta de disposicions legals vigents que s'apliquen, com també les que en un futur es puguin aplicar, sempre que aquesta normativa no contradigui el que s'ha pactat en aquest Conveni col-lectiu.

    Article 9

    Modificació substancial de les condicions de treball

    La Direcció pot proposar modificacions substancials en les condicions de treball de caràcter col-lectiu en les matèries que es recullen en el vigent article 41 del text refós de l'Estatut dels treballadors.

    Proposada la modificació, s'ha de reunir la Direcció i el Comitè d'Empresa, en el termini de 3 dies hàbils.

    Els assumptes tenen caràcter d'ordinari o extraordinari, aquesta qualificació l'atorga el Comitè d'Empresa o la seva Direcció. En el primer supòsit els temes s'han de resoldre en el termini de 30 dies naturals, i en el segon en el termini de 3 dies hàbils.

    Els acords adoptats tenen la vigència que ambdues parts pactin segons les necessitats del servei i de l'organització de l'empresa.

    Article 10

    Mobilitat funcional

    Essent una de les bases del present Conveni la competitivitat i la polivalència de funcions, s'estableix que els treballadors regits per aquest Conveni poden exercir les funcions corresponents a qualsevol dels llocs de treball que s'emmarquen dins de la seva àrea funcional en el seu grup professional. Així mateix, en cas de necessitat, se li pot canviar de grup professional i fer feines similars i/o diferents. Els límits de la mobilitat funcional vénen determinats pels requisits d'idoneïtat i aptitud necessaris per a l'exercici de les tasques que s'encomanen i pel que estableix l'article 39 del text refós de l'Estatut dels treballadors.

    Als treballadors objecte d'aquesta mobilitat els han de ser garantits els seus drets econòmics i professionals d'acord amb la Llei.

    Capítol 3

    Secció 1

    Classificació del personal

    És voluntat de les parts signants del present Conveni el simplificar la prodigalitat de categories professionals existents en l'actualitat. Amb aquesta finalitat, tant la representació social com l'empresarial prenen l'acord de reestructurar l'actual classificació del personal, i es procedeix a reestructurar considerablement el nombre i la definició de les diferents categories professionals existents en l'empresa, per passar a ser grups professionals, tot això amb l'esperit de fer més concorde l'estructura professional i humana amb la finalitat del present Conveni i amb les necessitats funcionals de l'empresa.

    Article 11

    Classificació professional

    El personal inclòs en el present Conveni, en atenció a les funcions que exerceixin i de conformitat amb les definicions que s'especifiquen en els apartats següents, ha de ser classificat en grups professionals.

    El nou model de classificació té per objecte la consecució d'una més raonable estructura professional concorde amb les necessitats de l'empresa i a una major adequació de la plantilla, tot això sense minva de la dignitat, oportunitat i justa retribució que correspongui a cada treballador.

    Criteris per a la classificació professional

    La classificació professional de tots els treballadors de l'empresa s'ha de realitzar mitjançant el sistema de grups professionals.

    La classificació en cada grup professional s'ha de realitzar atenent els següents criteris:

    Formació necessària: entenent per aquesta tant la titulació acadèmica com la formació tècnica específica necessària per al correcte exercici de la funció.

    Experiència: s'entén per aquesta el període de temps requerit perquè una persona, que té la formació especificada anteriorment, adquireixi l'habilitat i pràctica necessàries per a l'exercici del lloc, i obtenir un rendiment suficient en quantitat i qualitat del treball.

    Iniciativa: s'entén per aquesta la major...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR