Convenio colectivo - Bestfoods Industrial, SL, Cataluña

Inicio de Vigencia13 de Diciembre de 2002
Fin de Vigencia11 de Junio de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3781 de 13/12/02

RESOLUCIÓ

TRE/3580/2002, d'11 de juny, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Bestfoods Industrial, SL, per a l'any 2002 (codi de conveni núm. 7901462).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Bestfoods Industrial, SL, subscrit per les parts negociadores el dia 17 d'abril de 2002, i de conformitat amb el que estableixen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei 8/1980, de 10 de març, de l'Estatut dels treballadors, l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball, i l'article 11.2 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Bestfoods Industrial, SL, per a l'any 2002 (codi de conveni núm. 7901462), al registre de convenis de la Direcció General de Relacions Laborals.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, un cop complerts els tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Barcelona, 11 de juny de 2002

Jaume Abat i Dinarès

Director general de Relacions Laborals

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de Bestfoods Industrial, SL, de la Comunitat Autònoma de Catalunya

Disposicions generals

Capítol 1

Normes d'aplicació

Article 1

Àmbit territorial

Les normes contingudes en el present conveni seran d'aplicació a tots els empleats i treballadors de l'empresa Bestfoods Industrial, SL que presten els seus serveis en qualsevol de les dependències o delegacions radicades a la Comunitat Autònoma de Catalunya.

Article 2

Àmbit personal

El present conveni afectarà a tot el personal indicat, fins al nivell 10, que es trobi d'alta o s'incorpori a la plantilla de l'empresa durant la vigència d'aquest conveni, sigui quina sigui la classe del seu contracte i sense perjudici de les peculiaritats pròpies de cadascú.

Article 3

Àmbit temporal

La vigència del present conveni col·lectiu de Bestfoods Industrial, SL serà de l'1 de gener de 2002 al 31 de desembre de 2002. Entrarà en vigor a partir del mateix dia de la seva firma i tindrà efectes econòmics des del dia 1 de gener de 2002.

Aquest conveni es prorrogarà any darrera any si no hi hagués denúncia expressa d'alguna de les parts abans de l'1 de desembre de 2002.

Article 4

Vinculació a la totalitat

Ambdues parts queden vinculades a la totalitat dels punts d'aquest conveni. En el supòsit de considerar-se que algun pacte del present conveni conculca la legalitat vigent, o lesiona greument l'interès de tercers, qualsevol variació invalidaria la seva totalitat, fent-se necessari la reconsideració del seu contingut.

Article 5

Règim de conveni. Compensació i absorció

El règim que amb caràcter general s'estableix en el present conveni anul·la i substitueix a qualsevol altra condició general o particular que pogués existir per als treballadors de l'empresa amb anterioritat a la seva entrada en vigor.

Les condicions contingudes en aquest conveni com més favorables en el seu conjunt per als treballadors als quals afecten substitueixen en la seva totalitat quantes condicions es trobessin vigents a la seva entrada en vigor i que siguin concurrents amb les pactades.

Ambdues parts convenen que les condicions que en el futur puguin resultar de qualsevol disposició legal, reglamentària, conveni col·lectiu de qualsevol àmbit pacte o norma d'altre rang que des de llavors en endavant s'aprovi, seran compensables i absorbibles per les condicions contingudes en aquest conveni, fins i tot les d'índole econòmica comparades ambdues situacions en forma global o anual.

Article 6

Comissió paritària d'interpretació i vigilància

Per vetllar per l'aplicació i compliment d'allò estipulat en aquest conveni es crea una Comissió paritària, formada per 6 representants designats pel Comitè intercentres i pel mateix nombre de membres designats per la direcció de l'empresa. Els membres hauran de ser elegits entre els que en el seu dia formaven part de la comissió negociadora del conveni.

Aquesta comissió tindrà com a única comesa dirimir els problemes d'interpretació del text del present conveni. En relació amb la solució de conflictes de treball s'estarà a allò establert en l'acord interprofessional de Catalunya firmat pels sindicats CCOO y UGT i la patronal Foment del Treball Nacional amb data 7 de novembre de 1990, així com del que s'estableixi al reglament del Tribunal de mediació, conciliació i arbitratge. Aquesta comissió es reunirà a petició de qualsevol de les parts amb un avís de set dies d'antelació.

Capítol 2

Organització del treball

Article 7

Facultats de direcció de l'empresa

L'organització pràctica del treball és facultat de la direcció de l'empresa, respectant la legislació vigent i en tot cas li corresponen les següents atribucions:

  1. L'adscripció o trasllat de personal a diferents seccions.

  2. La modificació dels procediments o mètodes de treball.

  3. L'establiment d'incentius i els seus sistemes, així com la fixació d'índex de productivitat i qualitat en la totalitat o part dels treballs sense perjudici del que disposa l'article 12 d'aquest text.

  4. La determinació dels rendiments mínims conduents a considerar com activitat normal la que desenvolupa un operari mitjà integrat en el seu treball, sota una direcció competent, sense l'estímul d'una remuneració amb incentiu a un ritme que pugui mantenir-se fàcilment un dia darrera l'altre sense excessiva fatiga física ni mental, caracteritzant-se per un esforç constant i raonable.

  5. L'establiment del nombre de torns de treball, fixant els seus horaris i l'adscripció o trasllat als mateixos del personal que en cada moment s'estimi oportú.

  6. L'assignació de tasques determinades o de feines necessàries al personal y adjudicació del nombre de màquines i estris per a la saturació del treball.

  7. Qualsevol canvi de funcions o serveis dels treballadors que no perjudiqui la seva formació professional, o durant el temps que sigui necessari, en funció de les necessitats de producció.

  8. L'assenyalament de normes sobre vigilància, cura i neteja de les màquines, estris i locals de treball.

  9. Establiment de mides i procediments adequats per assegurar la sanitat dels productes.

    Els representants dels treballadors podran sotmetre a la consideració de la direcció, propostes concretes que sobre la organització del treball estimin oportunes.

    Capítol 3

    Classificació professional

    Article 8

    Valoració de llocs de treball

  10. Objecte

    L'anàlisi i valoració de les tasques té per objecte el coneixement i taxació de les funcions que en el seu conjunt constitueixen el contingut de cadascun dels llocs de treball i la definició consegüent de la seva ordenació en el conjunt dels llocs.

  11. L'abast de la valoració

    La valoració de llocs de treball afectarà a tot el personal comprés entre els nivells 1 y 6.

  12. Manual de valoració

    Per al desenvolupament dels dos apartats esmentats s'aplicarà el manual de valoració ja en vigor a l'empresa.

    El contingut ocupacional dels llocs de treball serà el determinant de l'adscripció del treballador al grup professional corresponent i de la correcta utilització del manual, l'avaluació del lloc i la consegüent assignació del seu grau de valoració en les possibles agrupacions en nivells de qualificació i grups de condicions i en la seva definitiva classificació i retribució.

  13. Criteris de valoració

    -Factors de capacitat:

  14. Formació

  15. Experiència

  16. Iniciativa

    -Factors de responsabilitat:

    4A. Sobre l'equip de treball.

    4B. Sobre errors

    5A. Sobre el producte i la marxa de la producció.

    5B. Sobre dades confidencials.

    6A. Sobre la seguretat d'altres.

    6B. Sobre el contacte amb d'altres.

    -Factors d'esforç:

  17. Esforç mental i visual

  18. Esforç psíquic

  19. Esforç físic

    -Factors de condicions:

  20. Ambient de treball

    11A. Riscos inevitables

    11B. Període d'adaptació

    Els factors 4, 5, 6, i 11 es desdobleguen, els que s'identifiquen amb la lletra A són per a llocs de treball coneguts genéricament com directes (producció, manteniment, magatzems i anàlegs). I els que es marquen amb la lletra B per a llocs de treball indirectes (administració, tècnics, subalterns i anàlegs).

    La suma de les puntuacions dels factors de capacitat, responsabilitat, esforç mental i visual i esforç psíquic, permeten establir la jerarquització de qualificació dels llocs de treball, i la suma de les puntuacions dels factors de condicions i esforç físic determina la jerarquització de les seves condicions.

  21. Taula de nivells i puntuacions

    A cadascun dels valors de cada factor o criteri que per la valoració del lloc de treball correspongui, se li donarà la puntuació corresponent assignada en el manual de valoració.

    La valoració total que es determini assenyala la posició relativa de cadascun dels llocs de treball afectats per la valoració, amb la finalitat d'establir, expressat en nivells, una jerarquització qualitativa dels valors exigits per a cada lloc, independentment de la persona que l'ocupi. Annex número 2 límits de puntuació per nivell de qualificació i límits de puntuacions per graus de condicions.

    Article 9

    Manteniment i funcionament del sistema de qualificació de llocs de treball

    Està especificat a l'annex número 3.

    Article 10

    Classificació professional i valoració de llocs de treball

    La classificació professional dels treballadors de l'empresa es regirà per les estipulacions del present conveni en matèria de valoració de llocs de treball i en el seu defecte per el que disposa l'Estatut dels treballadors i la resta de normes legals o reglamentàries de general aplicació.

    El contingut ocupacional dels llocs de treball serà el que es determini:

    a) de l'adscripció del treballador a un dels dos únics grups professionals que s'estableixen a continuació:

    - Grup professional d'operaris, que inclou tant els professionals d'ofici...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR