Convenio colectivo - Empreses i entitats privades que gestionen equipaments i serveis públics afectes a l'activitat esportiva i de lleure, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3710 de 30/08/02

RESOLUCIÓ TRE/2390/2002, de 8 de juliol, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball d'empreses i entitats privades que gestionen equipaments i serveis públics afectes a l'activitat esportiva i de lleure per als anys 2002-2004 (codi de conveni núm. 7901905).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball d'empreses i entitats privades que gestionen equipaments i serveis públics afectes a l'activitat esportiva i de lleure per als anys 2002-2004, subscrit per la part empresarial per ACEGES i ACEGE i per part dels treballadors per CCOO (Federació de Comunicació i Transport) i UGT (FES) el dia 6 de juny de 2002, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu d'empreses i entitats privades que gestionen equipaments i serveis públics afectes a l'activitat esportiva i de lleure per els anys 2002-2004, al Registre de convenis de la Direcció General de Relacions Laborals (codi de conveni núm. 7901905).

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Barcelona, 8 de juliol de 2002

Jaume Abat i Dinarès

Director general de Relacions Laborals

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de les empreses i entitats privades que gestionen equipaments i serveis públics, afectes a l'activitat esportiva i de lleure, per als anys 2002-2004

Capítol 1

Disposicions

Secció 1

Article 1

Àmbit funcional

Aquest Conveni es d'aplicació a les empreses i entitats privades que gestionen equipaments i serveis públics, afectes a l'activitat esportiva i de lleure amb els seus treballadors.

Article 2

Àmbit territorial

El present Conveni és d'àmbit autonòmic i és d'aplicació als centres de treball de les empreses a Catalunya, encara que el domicili de l'empresa sigui d'una altra autonomia.

Article 3

Àmbit personal

S'hi adscriu al present Conveni tot el personal empleat a les empreses incloses en l'àmbit funcional i territorial, amb les excepcions establertes per al personal comprès als articles 2 i 13 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març.

Secció 2

Article 4

Vigència

El Conveni entrarà en vigor a partir de la data de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, i únicament s'aplicarà al personal que es trobi en actiu en les empreses en l'esmentada data.

Els seus efectes econòmics es retrotrauran, per al personal en actiu en la data de la seva publicació, a l'1 de gener de 2002, i donaran lloc a l'abonament de les diferències que corresponguin per aplicació de les noves taules salarials.

Mantindrà la seva vigència fins al 31 de desembre de 2004.

Article 5

Duració

El Conveni tindrà una duració de 3 anys i finalitzarà llurs efectes el dia 31 de desembre de 2004.

Article 6

Revisió o rescissió

La denúncia per a la rescissió o revisió del Conveni podrà formular-la qualsevulla de les parts, mitjançant un escrit raonat en què es detallaran els punts de revisió, que hauran d'ésser facilitats a l'altra part amb una antelació mínima de 3 mesos a la data del termini.

Article 7

Pròrroga

El Conveni quedarà prorrogat tàcitament per períodes successius d'1 anualitat, si cap de les parts no en formula la respectiva denúncia per a la revisió o rescissió 3 mesos abans del termini inicial o de qualsevol de les pròrrogues anyals.

Un cop denunciat el Conveni, si hi manca pacte, es mantindrà en vigència el seu contingut normatiu fins a la firma del nou conveni.

Secció 3

Article 8

Prelació de normes

El que les parts convinguin en aquest Conveni regula amb caràcter preferent les relacions entre les empreses i llurs treballadors en totes les matèries compreses en el seu contingut.

En tot el no estigui previst en aquest Conveni, s'aplicaran les disposicions legals laborals de caràcter general.

Article 9

Compensació i revisió

Les condicions pactades són compensables en la seva totalitat amb les que existien amb anterioritat a la vigència del Conveni, sigui quina sigui la naturalesa o l'origen de la seva existència, a excepció del complement personal per supressió de l'antiguitat, que no es compensable ni absorbible.

Per a l'any 2002 es garanteix un increment mínim de 210,35 euros anuals sobre les retribucions totals percebudes el 2001. L'esmentada garantia s'aplicarà a treballadors a temps complet. Per als contractats a temps parcial, s'actuarà a prorrata.

Per a l'any 2003 es garanteix un increment del 0,25% que s'afegirà a l'IPC del 2002 en les retribucions salarials percebudes el 2002, i per a l'any 2004 del 0,25 % que s'afegirà a l'IPC del 2003 en les retribucions salarials percebudes el 2003.

Les retribucions salarials a que es refereix el paràgraf anterior, s'entén que són: el salari de grup, el complement nocturn, el complement festiu, les hores extraordinàries, el complement personal per supressió d'antiguitat, quedant excloses d'aquest concepte, i per tant de qualsevol increment per raó d'aquest Conveni, els conceptes de plus diferencial i millores voluntàries, i similars.

Article 10

Absorció

A causa de la naturalesa del Conveni, les disposicions legals que es legislin en el futur, que impliquin una variació econòmica en totes o en algunes de les millores retributives o condicions de treball, solament tindran eficàcia pràctica si globalment considerades en còmput anyal superen les d'aquest Conveni, així com valorades en el seu conjunt i còmput anyal. En cas contrari, es consideraran absorbides per les millores del present Conveni.

Article 11

Condicions més beneficioses

Dins de les condicions pactades, es respectaran els pactes d'empreses i situacions que impliquin per al treballador condicions més beneficioses que les convingudes en el present Conveni, que es mantindran ad personam, sempre considerades globalment i en còmput anyal.

Article 12

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i, a efectes de la seva aplicació pràctica, seran considerades globalment. En cas que per resolució administrativa o judicial es consideri nul o es modifiqui algun dels pactes que preveu el Conveni, sense cap excepció, el Conveni quedaria sense eficàcia, i es procediria de nou a la constitució de la Comissió Deliberadora, a fi de tornar a negociar de nou el seu contingut.

Article 13

Comissió paritària

Es constitueix la Comissió paritària d'aquest Conveni. Aquesta Comissió paritària tindrà la funció d'interpretar i vigilar l'aplicació d'aquest Conveni, en tot allò que es refereixi a les divergències que sobre el seu contingut es puguin suscitar. Ambdues parts acorden que qualsevol dubte o divergència que pugui sorgir se sotmetrà prèviament a l'informe de la Comissió paritària, abans d'iniciar qualsevol reclamació davant la jurisdicció competent. La Comissió estarà composta per 8 membres, 4 escollits per la representació empresarial i 4 per la representació dels treballadors firmants d'aquest Conveni. La Comissió paritària podrà ser assistida pels assessors d'ambdues representacions, amb veu però sense vot. Aquesta Comissió es reunirà amb caire ordinari una vegada a l'any, i amb caire extraordinari i obligatori, a instància de qualsevol de les parts, amb un preavís mínim de 5 dies naturals, i resoldrà els assumptes en un termini no superior a 15 dies naturals. Les qüestions debatudes hauran de ser aprovades per la majoria simple de cada una de les parts que la formen.

Els acords que prengui la Comissió paritària s'incorporaran al text del Conveni i en formaran part.

El domicili de la Comissió serà la carretera de Cornellà, núm. 13-15, baixos, a la ciutat d'Esplugues de Llobregat.

Capítol 2

Classificació del personal

Secció 1

Article 14

Nivells funcionals

Els treballadors compresos en el present Conveni seran classificats en 5 nivells funcionals identificats amb les denominacions de grup l, grup 2, grup 3, grup 4 i grup 5, la configuració dels quals s'estableix segons les funcions i tasques bàsiques que desenvolupen, així com per la formació o l'especialització exigida per al seu desenvolupament.

Grup 1

Criteris generals: les funcions que suposen la realització de tasques complexes i heterogènies, que impliquen el més alt nivell de competència professional i que suposen la integració, coordinació i supervisió de les funcions realitzades pel conjunt de col·laboradors.

Formació: la formació requerida equival a titulació universitària de grau superior o mitjà, o titulació de grau mitjà, completades amb una dilatada experiència en el sector.

Equiparació: s'inclouen en aquest grup totes aquelles activitats corresponents a les següents places o similars: coordinador d'AFE i AA, metge i cap de departament.

Grup 2

Criteris generals: funcions que consisteixen a integrar, coordinar i supervisar l'execució de tasques heterogènies, com la responsabilitat d'ordenar el treball d'un conjunt de col·laboradors.

S'hi inclou, a més, la realització de tasques complexes, però homogènies, que sense implicar comandament exigeixin una elevada preparació específica, així com aquelles que consisteixen a establir o desenvolupar programes o a aplicar tècniques especials.

Formació: formació acadèmica de grau mitjà o titulació específica del lloc de treball, completada amb un període de pràctica o experiència adquirida en treballs anàlegs.

Equiparació: s'inclouen en aquest grup totes aquelles activitats corresponents a les següents places o similars: ensenyant amb responsabilitat, ensenyant amb qualificació especial (aeròbic, rítmica, ioga, etc.)...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR