Convenio colectivo - Empreses magatzemistes dedicades a la importació, l'exportació, la manipulació, l'envasament, la torrefacció i el comerç a lengròs i al detall de la fruita seca de la província de Barcelona, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3758 de 11/11/02

RESOLUCIÓ TRE/3199/2002, de 7 d'octubre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de les empreses magatzemistes dedicades a la importació, l'exportació, la manipulació, l'envasament, la torrefacció i el comerç a l'engròs i al detall de la fruita seca de la província de Barcelona per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0802905).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de les empreses magatzemistes dedicades a la importació, l'exportació, la manipulació, l'envasament, la torrefacció i el comerç a l'engròs i al detall de la fruita seca de la província de Barcelona, subscrit per l'Associació d'Empreses de Fruita Seca de Barcelona i Província, CCOO i UGT el dia 25 de juliol de 2002, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de les empreses magatzemistes dedicades a la importació, l'exportació, la manipulació, l'envasament, la torrefacció i el comerç a l'engròs i al detall de la fruita seca de la província de Barcelona per als anys 2002 i 2003 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona (codi de conveni núm. 0802905).

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 7 d'octubre de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball d'empreses magatzemistes dedicades a la importació, l'exportació, la manipulació, l'envasament, la torrefacció i el comerç a l'engròs i al detall de fruita seca de la província de Barcelona per a 2002 i 2003

Article 1

Àmbit i aplicació

Aquest Conveni col-lectiu sindical és d'aplicació, en l'àmbit provincial, a totes les empreses industrials i magatzemistes dedicades a la importació, l'exportació, la manipulació, l'envasament, la torrefacció i el comerç a l'engròs i al detall de fruites seques.

També és d'aplicació a les activitats relacionades amb la indústria de les fruites seques que tinguin un caràcter eminentment agrícola i cooperatiu.

En l'àmbit personal, s'aplica a tot el personal inclòs en el present Conveni.

Article 2

Vigència i durada

Aquest Conveni col-lectiu, independentment de quina sigui la data de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, entra en vigor l'1 de gener de 2002 i té vigència fins al 31 de desembre de 2003, ambdues dates incloses, és a dir, té 2 anys naturals de durada. És prorrogable tàcitament any rere any en cas que no hi hagi denúncia d'una part o d'ambdues parts amb una antelació de 3 mesos, com a mínim, respecte a les dates d'expiració de qualsevol de les pròrrogues.

Article 3

Absorció i compensació

Les millores pactades en el present Conveni no poden ser compensades, tret de les concedides voluntàriament per les empreses expressament a compte del Conveni i des de l'1 de gener de 1998. Poden absorbir-se fins on arribin les millores de qualsevol ordre i sota qualsevol denominació que es puguin establir en el futur, mitjançant disposició legal o reglamentària o de caràcter general, fent un còmput global i segons el seu valor anual.

Article 4

Condicions més beneficioses i garantia ad personam

Les condicions més beneficioses contingudes al present Conveni, considerades en conjunt i en còmput anual, s'estableixen amb el caràcter de mínimes; subsisteixen, per tant, les condicions que, en l'entrada en vigor del Conveni, resultin més beneficioses per als treballadors/ores, condicions que s'han de respectar estrictament ad personam, sense que siguin extensives al personal de nou ingrés que no les tingui consolidades. En matèria de jornada laboral, festes i descansos, només és condició més beneficiosa la realització de la jornada inferior a la pactada, en còmput anual.

Article 5

Comissió Paritària

En compliment del que disposa l'article 85 del Reial decret llei 1/1995 (Estatut dels treballadors), s'estableix la Comissió Paritària com a òrgan d'interpretació, arbitratge i conciliació, vigilància i compliment de les qüestions que deriven de l'aplicació del Conveni col-lectiu. Està integrada per 2 representants de les empreses i per 2 treballadors que intervinguin en la negociació del present Conveni i que siguin nomenats pels representants dels treballadors/ores en el moment escaient.

Quan ho demanin les parts, la Comissió Paritària només ha d'estar composta per la representació de les dues parts assenyalades al primer apartat d'aquest article i els seus assessors.

Constitueixen la Comissió Paritària les persones següents:

Representants dels empresaris/àries: Joan Folcrá i Ramon Berenguer. Domicili: c. de Londres, núm. 96, pral. 2a, 08036 Barcelona.

Assessor dels empresaris/àries: Miguel Segura.

Representants dels treballadors/ores: Antonio Arcos (UGT) i Vicente Mudarras (UGT).

Assessors dels treballadors/ores: Aladino Pérez (UGT) i Xavier Olivé (CCOO). Domicili de la UGT: rbla. de Santa Mònica, núm. 10, 2a planta, 08002 Barcelona). Domicili de CCOO: Via Laietana, núm. 16, 3r, 08001 Barcelona.

Són funcions de la Comissió Paritària:

  1. La interpretació del Conveni col-lectiu.

  2. L'arbitratge de les qüestions que les parts sotmetin a la seva consideració.

  3. Les altres que s'atribueixin al present Conveni col-lectiu.

    L'actuació i el procediment davant la Comissió Paritària són un requisit previ i indispensable davant qualsevol tipus de tràmit, reclamació i/o denúncia que eventualment formuli qualsevol de les dues parts i/o treballador/a afectat sobre la interpretació o aplicació del contingut del present Conveni. S'han d'estendre les actes de les reunions i dels acords eventuals.

    El domicili de la Comissió Paritària és al carrer de Londres, núm. 96, pral. 2a, 08036 Barcelona.

    Article 6

    Classificació i definició del personal

    L'estructura professional dels treballadors/ores del sector es compon dels següents grups professionals i categories, la qual cosa no suposa l'obligació de tenir proveïts tots els grups esmentats ni les categories professionals en què es divideixen, si les necessitats de l'empresa no ho requereixen.

    Grups professionals:

  4. Tècnics/iques: queden classificats dins d'aquest grup els qui duen a terme feines que exigeixin, amb titulació o sense, una adequada competència o pràctica i exerceixen funcions de tipus facultatiu, tècnic o de direcció especialitzada.

    Titulats: enginyers/eres, llicenciats/ades, etc. i ajudants/antes.

    No titulats: encarregat/ada general, encarregat/ada de secció, etc.

  5. Administratius/ives: queden...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR