Convenio colectivo - Fomento de Construcciones y Contratas SA (Centro de Trabajo de Salt), Gerona

Inicio de Vigencia28 de Noviembre de 2002
Fin de Vigencia24 de Octubre de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3771 de 28/11/02

RESOLUCIÓ TRE/3418/2002, de 24 d'octubre, per la qual s'ordena la inscripció, el dipòsit i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de les empreses Fomento de Construcciones y Contratas, SA, y FCC Medio Ambiente, SA, de Salt, per a 2002-2005 (codi de conveni núm. 1700701).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de les empreses Fomento de Construcciones y Contratas, SA, y FCC Medio Ambiente, SA, de Salt, per a 2002-2005, subscrit d'una part pels representants de l'empresa i de l'altra pels dels treballadors el dia 26 de juny de 2002, i d'acord amb el que estableix l'article 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de l'Estatut dels treballadors, el Decret 326/1998, de 24 de desembre; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

-1 Ordenar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de les empreses Fomento de Construcciones y Contratas, SA, y FCC Medio Ambiente, SA, de Salt, per a 2002-2005, en el Registre de convenis d'aquesta Delegació Territorial de Girona.

-2 Ordenar-ne el dipòsit a l'oficina corresponent d'aquesta Delegació.

-3 Disposar que el Conveni col-lectiu esmentat es publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Girona, 24 d'octubre de 2002

Montserrat González i Falcó

Delegada territorial de Girona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de les empreses Fomento de Construcciones y Contratas, SA i FCC Medio Ambiente, SA, de Salt

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit d'aplicació personal, funcional i territorial

Aquest Conveni col-lectiu s'aplica a tot el personal que presta els seus serveis a les empreses Fomento de Construcciones y Contratas, SA o FCC Medio Ambiente, SA adscrit als serveis de neteja pública, regs, recollida d'escombraries a domicili i altres residus relatius a les adjudicacions dels Ajuntaments de Salt, o adscrits actualment als serveis atorgats a aquestes empreses en els municipis o pobles referits en l'Annex II.

En l'àmbit personal afecta concretament els empleats relacionats en l'Annex II, relació que distingeix l'adscripció actual dels empleats que hi són nomenats a les adjudicacions de Salt i a la resta de contractes o adjudicacions del Gironès, la qual cosa s'especifica sens perjudici del contingut del punt anterior i a l'efecte de qualsevol possible futura subrogació per supressió a l'empresa de les seves actuals concessions en l'àmbit assenyalat en aquest article.

La inclusió en el Conveni de la subrogació prevista en aquest punt s'ha de regir per les normes que respecte d'aquesta determini el Conveni general del sector (cap. 11).

Article 2

Vigència

Aquest Conveni serà eficaç l'endemà de la seva signatura, sens perjudici dels efectes de la seva publicació en el DOGC i que l'autoritat laboral el registri. El 1r any de vigència, els seus efectes econòmics es retrotrauen al dia 1 de gener de 2002.

Article 3

Durada

La durada d'aquest Conveni és de 4 anys, a comptar de l'1 de gener de 2002 i queda prorrogat el venciment el dia 31 de desembre de 2005, per reconducció tàcita per períodes d'1 any en cas que qualsevol de les parts firmants no formuli cap denúncia de rescissió o revisió per escrit, amb una antelació mínima de 3 mesos respecte de la data de la seva finalització.

Les condicions econòmiques per a cada una de les 4 anualitats consten en les disposicions addicionals.

Article 4

Dret subsidiari

En tot el que no està previst ni regulat en aquest Conveni cal respectar el que disposa el Conveni general del sector i altres disposicions laborals que siguin aplicables.

Article 5

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible, i, a l'efecte de la seva aplicació pràctica, es consideren globalment en còmput anual.

Article 6

Comissió Paritària

Es crea una Comissió Paritària d'Interpretació, Arbitratge, Conciliació i Vigilància del Conveni a judici de la qual les parts s'han de sotmetre ineludiblement en primera instància. Aquesta Comissió la constitueixen 2 membres que han d'haver participat en la negociació del Conveni, 1 per part dels treballadors i 1 altre per part de la Direcció de l'empresa.

Funcions de la Comissió:

  1. Interpretació autèntica de l'aplicació de la totalitat de les clàusules d'aquest Conveni.

  2. Vigilància del compliment del que s'ha pactat.

  3. Totes les altres activitats que tendeixin a la major eficàcia pràctica del Conveni o que estableixi en el seu text.

    Poden assistir a les reunions de la Comissió els assessors de cadascuna de les representacions.

    Article 7

    Absorció i compensació. Garantia personal

    Aquest Conveni substitueix, deroga i deixa sense efecte les normes i disposicions de convenis col-lectius anteriors a aquest.

    Les retribucions que estableix aquest Conveni han de compensar i absorbir totes les que hi ha en el moment de la seva entrada en vigor, sigui quina sigui la naturalesa o l'origen d'aquestes.

    Els augments de retribucions que es puguin produir en el futur per disposicions legals, només són aplicables quan, considerades globalment i en còmput anual, superin les que aquí hi ha pactades.

    S'han de respectar les condicions personals que en conjunt anual excedeixin de les condicions establertes en aquest Conveni i s'han de mantenir estrictament com a personals.

    Article 8

    Interpretació del Conveni i resolució de conflictes

    Per tal de resoldre conflictes laborals de caràcter col-lectiu o plural que es puguin suscitar, i específicament les discrepàncies que puguin sorgir durant els períodes de consulta en els casos i terminis previstos en els articles 40 (mobilitat geogràfica), 41 (modificació de les condicions de treball), 47 (suspensió del contracte de treball) i 51 (resolució del contracte de treball), de l'Estatut dels treballadors, en la seva nova redacció que li dóna el RDL 1/1995, de 24 de març, ambdues parts se sotmeten expressament als procediments de conciliació i mediació del Tribunal Laboral de Catalunya.

    Capítol 2

    Condicions de treball

    Article 9

    Jornada

    La jornada és de:

    38 h setmanals l'any 2002, amb efectes a partir de la signatura.

    37 h setmanals l'any 2003.

    36 h setmanals l'any 2004.

    35 h setmanals l'any 2005.

    Dins de la jornada s'ha de gaudir de 30 minuts de descans que s'han de considerar com temps efectivament treballat.

    Article 10

    Vacances

    Cal gaudir del període de vacances entre les dates de juny i setembre, ambdós inclosos.

    Es respecten les peticions fetes fora del període esmentat abans.

    La seva durada és de 33 dies naturals l'any 2002 i de 34 dies naturals a partir de l'any 2003. La seva retribució es fa d'acord amb la normativa vigent més una borsa de vacances amb independència de la categoria que tingui, la quantia de la qual consta en les taules.

    L'inici del gaudi de les vacances ha de ser en dilluns no festiu, llevat de pacte individual en contra.

    Les vacances s'abonen en iniciar-ne el gaudi.

    Article 11

    Festes

    Les festes de què es pot gaudir són les que estableix el Calendari laboral de la Generalitat de Catalunya, més les 2 locals i la del gremi.

    Si el dia de Sant Martí de Porres coincidís en diumenge, es compensaria econòmicament com a festiu.

    Article 12

    Treballs en la nit de Nadal i en la nit de Cap d'Any

    Els treballadors del servei nocturn no han d'efectuar la seva feina els dies 24 i 31 de desembre, que són considerats festius.

    En canvi, han de treballar el dia 26 de desembre, que es considera laborable a tots els efectes.

    Si en les festes a què hem fet referència, coincidissin 3 dies festius consecutius, el 3r s'hauria de considerar com si fos laborable a tots els efectes.

    Article 13

    Permisos retribuïts

    En cas de matrimoni: 20 dies.

    5 dies en cas de malaltia greu, mort, ingrés hospitalari pels dies que duri l'hospitalització i com a màxim de 5 dies, o intervenció quirúrgica fins al 2n grau de consanguinitat o afinitat. Es pot ampliar 3 dies més, en els casos de familiars fins al 2n grau de consanguinitat que resideixin fora de la Comunitat Autònoma de Catalunya.

    3 dies per naixement d'un fill, ampliables a 3 dies més si l'infantament és fora de la localitat.

    1 dia per casament de fill/a.

    4 dies per assumptes personals.

    Graus de consanguinitat o afinitat

    Grau

    Consanguinitat

    Afinitat

    1r

    pares

    sogres

    fills

    gendres

    joves

    2n

    avis

    avis del cònjuge

    néts

    néts del cònjuge

    germans

    cunyats

    Capítol 3

    Condicions econòmiques

    Article 14

    Conceptes retributius

    La retribució de cada treballador està formada pel salari base, l'antiguitat i els complements que per a cada activitat, nivell i categoria es determinen en les taules salarials annexes i en els articles següents.

    Article 15

    Salari base

    El salari base per al personal adscrit a aquest Conveni és el que s'especifica per a cada nivell i categoria a les taules salarials annexes.

    El salari base es merita per dia natural.

    Article 16

    Antiguitat

    El personal ha de gaudir d'un complement d'antiguitat consistent en 3 biennis al 5 % i posteriors quinquennis del 7 %.

    El mòdul per calcular el complement personal d'antiguitat és el salari base; els biennis i quinquennis es meriten des de l'1 de gener de l'any en què es compleixin.

    Article 17

    Nocturnitat

    Tots els treballadors que realitzin la seva jornada laboral entre les 22 i les 6 h han de percebre un plus de nocturnitat, la quantia mensual del qual s'estableix en els annexos adjunts.

    Aquest plus es cobra per dia efectivament treballat.

    Article 18

    Plus d'activitat

    La quantia que consta en les taules engloba en la pretesa racionalització de l'estructura salarial, els anteriors conceptes de plus de productivitat i complement d'empresa de taules.

    Compensa el treball funcional de cada categoria en els diferents serveis. Aquest plus s'abona mensualment, tot i que es merita per dia de treball.

    Article 19

    Plus funcional

    També poden percebre un...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR