Convenio colectivo - Renave i Repasa, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3916 de 02/07/03

RESOLUCIÓ TIC/1995/2003, de 19 de maig, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de les empreses Renave i Repasa per als anys 2002-2004 (codi de conveni núm. 4301073).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de les empreses Renave i Repasa, subscrit per les parts negociadores en data 21 de gener de 2003 i presentat per les mateixes parts en data 18 de febrer de 2003, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de les empreses Renave i Repasa per als anys 2002-2004 (codi de conveni núm. 4301073), al Registre de convenis de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació a Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu.

Tarragona, 19 de maig de 2003

Montserrat Güell i Anglès

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Tarragona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de les empreses Renave i Repasa per als anys 2002-2004

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

1.1 Aquest Conveni col·lectiu de treball és d'aplicació al personal de flota de les empreses Renave i Repasa que operen al port de Tarragona.

Article 2

Vigència, pròrroga i denúncia

2.1 Aquest Conveni entrarà en vigor l'1 de gener de 2002 i finalitzarà el 31 de desembre de 2004 sigui quina sigui la data de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

2.2 Aquest Conveni queda prorrogat tàcitament per períodes successius d'un any i següents, en finalitzar la seva vigència, llevat que existeixi denúncia en forma, i dintre dels 3 mesos anteriors a la data del seu venciment inicial o a la de qualsevol de les seves pròrrogues.

Article 3

Vinculació a la totalitat, compensació i absorció

3.1 Les condicions pactades en aquest Conveni formen un tot orgànic i indivisible. Als efectes de la seva consideració pràctica s'ha d'aplicar globalment, amb caràcter preferent o prioritari a allò disposat a les normes substitutòries de l'ordenança de treball a les embarcacions de trànsit interior de ports, l'Estatut dels treballadors i la resta de normes de caràcter general. Si les parts o l'autoritat laboral competent o els jutjats socials i la resta de tribunals deixen sense efecte alguna de les normes d'aquest Conveni, i desvirtuen, descompensen o desajusten algun dels acords continguts en aquest text, ha de quedar sense efecte la totalitat del present Conveni.

3.2 Les normes contingudes en aquest Conveni tenen la consideració i caràcter de mínimes i en tot cas cal respectar les condicions més beneficioses que puguin tenir acreditades els treballadors afectats per aquest Conveni.

3.3 En tot allò no regulat per aquest Conveni s'ha aplicar l'Estatut dels treballadors, les normes substitutòries de l'ordenança de treball en les embarcacions de trànsit interior de ports, en les matèries de classificació professional, promoció professional i faltes i sancions (règim disciplinari) subscrites entre l'Associació Nacional de Remolcador d'Espanya i els sindicats UGT i CCOO en data 10 de gener de 2001, com també la resta de disposicions legals vigents.

Article 4

Actualitzacions

4.1 Es pacten les actualitzacions salarials següents:

2002: IPC + 1%

2003: IPC + 1%

2004: IPC + 1%

Capítol 2

Règim de personal

Article 5

Dotació

5.1 La tripulació mínima per cada vaixell remolcador és la que fixa a cada moment l'autoritat de marina.

5.2 L'empresa no pot rescindir cap lloc de treball adduint raons tecnològiques.

Article 6

6.1 Cal atenir-se al que disposa l'Estatut dels treballadors.

Article 7

Promoció professional i estudis

7.1 Els treballadors tenen dret, durant el període d'embarcament, a assistir a exàmens finals i les altres proves d'aptitud i avaluació organitzats als centres oficials i reconeguts, relatius a la professió, sense alteració ni disminució dels drets laborals. Cal presentar, si l'empresa ho considera convenient, els justificants escaients. Totes les despeses inherents són a compte del treballador.

Article 8

Comissió de servei

8.1 S'entén per comissió de servei la missió o comeses especials, amb total voluntarietat per part del treballador que circumstancialment s'han de desenvolupar fora del vaixell.

Capítol 3

Temps de treball

Article 9

Període de treball i descans

9.1 Ateses les especials característiques i naturalesa del treball a desenvolupar, s'acorda un període d'embarcament obligatori de 42 dies continuats i d'altres 42 dies de descans que inclouran els festius setmanals, intersetmanals i els 30 dies de vacances. Tot això, d'una manera rotativa o continuada i que no poden ser compensats econòmicament.

9.2 Si per necessitats del treball l'empresa ha d'avisar a algun treballador durant el període de descans, aquest quedarà interromput. S'acumularan els dies de descans que li quedin per gaudir a més dels que es generin en l'avís esmentat a raó de dia de treball, dia de descans.

Article 10

Permisos

10.1 S'estableixen els períodes de permisos retribuïts següents i de concessió obligatòria per part de l'empresa:

a. Matrimoni del treballador, 20 dies

b. Mort del cònjuge, 20 dies

c. Mort de fill o filla, 12 dies

d. Mort del pare o de la mare, 10 dies

e. Mort de germà o de germana, 5 dies

f. Naixement de fills, 10 dies

g. Matrimoni de fills, germans, néts i pares, 5 dies

h. Malaltia greu del cònjuge i dels fills, 15 dies

i. Malaltia greu dels pares, 10 dies

10.2 Els dies de permís i de llicència són naturals. Les despeses de viatge són a càrrec del treballador.

10.3 Els dies de permís i de llicència no són acumulables als períodes de descans, llevat dels de matrimoni i de natalitat.

10.4 Si un o diversos treballadors gaudeixen de permís o de llicència, a requeriment de la direcció de l'empresa, aquest personal, pot ser substituït, en qualsevol moment, per la resta de treballadors presents a la flota.

Article 11

Excedències

11.1 Cal atenir-se al que disposa l'Estatut dels treballadors.

Capítol 4

Règim econòmic

Article 12

Salari base

12.1 Tot el personal regit per aquest Conveni ha de percebre un salari base mensual, d'acord amb la categoria per la qual va ésser contractat, independentment de la seva titulació, acadèmica o professional, actual o futura, i segons els nivells que, per a les diverses categories, s'estableixen a la taula retribuïdora de l'annex 1 d'aquest Conveni.

Article 13

Incentius

13.1 Atesa l'especial naturalesa del treball desenvolupat, s'estableix el cobrament mensual de les quantitats especificades en l'annex 1 en concepte d'incentius.

Article 14

Plus personal

14.1 S'estableix el pagament mensual (14 pagues) d'un plus personal que figura a l'annex 2 d'aquest Conveni o en el document personal notificat a cada treballador afectat i que és exclusiu i excloent per als treballadors relacionats a l'annex esmentat en el qual s'hagi comprès l'absorció de l'antiguitat que desapareix en aquest Conveni (taules 1 i 2) i que en el cas que variïn les condicions de treball actuals recollides a l'article 9 d'aquest Conveni, el complement salarial de la taula 2 quedarà anul·lat.

Article 15

Gratificació extraordinària d'estiu i de Nadal

15.1 Tots els treballadors regits per aquest Conveni, han de percebre sengles pagues a raó del salari real que s'han de meritar el 15 de juny i el 15 de desembre respectivament.

Article 16

Monoboia, empenyiments en emergència i sortides a varador

1.5 S'estableix la prima establerta a l'annex 3 d'aquest Conveni per a la brigada de guàrdia a la monoboia de Repsol-YPF, els serveis d'empenyiment en emergència a pantalans i molls comercials i sortides a varador.

Article 17

Premi per salvament

17.1 Per als actes de socors i salvament s'estableix un plus del 40% del total de la remuneració que percep l'empresa, prèvia deducció de les despeses ocasionades. Es repartiran entre tots els tripulants del remolcador en proporció als salaris reals.

Article 18

Incapacitat laboral transitòria

Les situacions d'ILT, qualsevulla que en sigui la contingència i en tant el treballador no és donat d'alta, amb curació o proposta d'invalidesa, o passi, pel decurs del temps, a percebre les prestacions directament de l'INSS o de la mútua patronal, han de ser completades per l'empresa fins al 100% del salari real. S'entén com a tal el que figura a l'annex 1 d'aquest Conveni, i també el plus personal reconegut.

Article 19

Assegurança complementària d'accidents

19.1 L'empresa s'obliga a concertar i a contractar a càrrec seu i a favor de cadascun dels treballadors, una assegurança d'accidents amb la cobertura següent:

19.1.1 Per mort: 60.000 euros

19.1.2 Per invalidesa: 72.000 euros

Article 20

Premi de natalitat

20.1 S'estableix un premi consistent en el pagament únic de 120 euros pel naixement d'un fill o d'una filla o la seva adopció.

Article 21

Ajut escolar

21.1 L'empresa abonarà en concepte de subvenció per material escolar la quantitat anual de 180 euros per cada fill d'empleat i fins que faci 25 anys d'edat, sempre que en justifiqui la seva escolaritat en un centre oficial reconegut on cursi els ensenyaments següents:

Educació infantil

Educació primària (inicial, mitjana i superior)

Ensenyament secundari obligatori (primer i segon cicle)

Batxillerat

Estudis universitaris de grau mitjà o superior

Cicles formatius de grau...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR