Convenio colectivo - Hospital Universitari Sant Joan de Reus, SAM, Tarragona

Inicio de Vigencia 4 de Junio de 2002
Fin de Vigencia21 de Febrero de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3649 de 04/06/02

RESOLUCIÓ

TRE/1541/2002, de 21 de febrer, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'Hospital Sant Joan de Reus, SAM, per a l'any 2001 (codi de conveni núm. 4300322).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'Hospital Sant Joan de Reus, SAM, subscrit per les parts negociadores en data 18 de desembre de 2001, i presentat per les mateixes parts en data 30 de gener de 2002, i de conformitat amb el que estableixen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i la resta de normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de l'Hospital Sant Joan de Reus, SAM, per a l'any 2001, al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Tarragona.

-2 Disposar-ne la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu.

Tarragona, 21 de febrer de 2002

Montserrat Güell i Anglès

Delegada territorial de Tarragona en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'Hospital de Sant Joan de Reus, SAM, per a l'any 2001

Capítol 1

Secció 1

Àmbits

Article 1

Àmbit funcional

El present Conveni regula les matèries en ell contemplades i, excloent qualsevol altre Conveni, les relacions de treball entre l'empresa 'Hospital de Sant Joan de Reus, SAM' i el seu personal, tant el que actualment consta en plantilla, com el que ingressi durant la seva vigència.

Article 2

Àmbit personal

El present Conveni serà d'aplicació a tots els treballadors fixos, interins o eventuals, amb o sense títol, que estiguin vinculats a l'Hospital de Sant Joan, incloent el personal que pertany a ordes religioses.

El personal MIR es regirà per la legislació específica que regula la formació mèdica especialitzada. No obstant serà d'aplicació el pacte que va entrar en vigor en data 1-1-1995, que s'incorpora a aquest Conveni formant part del mateix.

Secció 2

Vigència, efectes

Article 3

Vigència

El Conveni tindrà una durada de 1 any, des de l'1 de gener de 2001 al 31 de desembre del 2001, llevat d'aquells conceptes en els quals es pacti expressament una vigència específica, tot això amb independència de la data de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, restant prorrogat per anualitats naturals successives, si no ha estat denunciat per alguna de les parts, amb dos mesos d'antelació al seu venciment.

Article 4

Efectes

Les normes i condicions econòmiques establertes en aquest text articulat i als seus annexos, seran d'aplicació a partir del primer de gener de 2001, excepte aquells articles en que es pactin uns efectes específics.

Secció 3

Compensació i absorció, situacions més beneficioses, garantia 'ad personam'

Article 5

Compensació i absorció

Les millores establertes en aquest Conveni, compensaran les de qualsevol tipus que en gaudeixin actualment els treballadors afectats pel mateix, i que seran a la vegada absorbides per les millores econòmiques que poguessin establir-se per disposició legal, de general aplicació, exceptuant quan considerades en conjunt i en còmput anual, superin les d'aquest Conveni també considerades en conjunt i en còmput anual.

Article 6

Situacions més beneficioses

Als treballadors que per pacte gaudeixin de situacions més beneficioses que les pactades en aquest Conveni, els seran respectades 'ad personam'.

Article 7

Garantia personal

Cap treballador subjecte al present Conveni no podrà percebre a la seva publicació menys retribució en el seu conjunt que la que venia gaudint fins al moment de la seva aplicació.

Secció 4

Comissió Paritària

Article 8

Vigilància i compliment

Com òrgan de vigilància, compliment i interpretació del Conveni, es nomenarà una Comissió Paritària constituïda per tres representants designats pels treballadors i uns altres tres designats per l'empresa.

Article 9

Funcions de la Comissió Paritària

Seran funcions de la Comissió Paritària la interpretació i l'arbitratge de les qüestions referents al Conveni que li siguin sotmeses per acord mutu d'ambdues parts.

Article 10

Assessorament de la Comissió

La Comissió Paritària podrà assessorar-se per un lletrat per cada part, que serà designat per la respectiva representació.

Capítol 2

Organització del treball, ingressos, període de prova, cessaments, canvi de lloc de treball, vacants

Secció 1

Organització del treball

Article 11

Organització del treball

En totes les qüestions relatives a l'organització del treball, serà escoltat el Comitè d'Empresa.

Secció 2

Ingressos, període de prova, cessaments, canvi de lloc de treball i vacants

Article 12

Ingressos

Els ingressos dels treballadors fixos, s'ajustaran a les normes legals generals sobre la col·locació de treballadors i a les especials per a treballadors d'edat madura i els minusvàlids, podent l'empresa sotmetre els candidats a les proves d'ingrés que consideri oportunes, havent-ho posat prèviament en coneixement del Comitè d'Empresa.

Al personal que realitzi substitucions se li formularà el corresponent contracte de treball i una vegada finalitzat tindrà preferència a ocupar la primera vacant que es produeixi, salvant la prioritat establerta a l'article 17.

Article 13

Període de prova

S'entendrà que tot el personal de nou ingrés queda sotmès, llevat de pacte contrari, a un període de prova de 6 mesos per al personal titulat de grau superior, de 3 mesos per al personal titulat de grau mitjà, d'un mes per al personal administratiu i de 15 dies per a la resta.

En cas de malaltia, el període de prova queda suspès i es reprendrà tan aviat com sigui donat d'alta el treballador.

Durant el període de prova, ambdues parts podran rescindir el contracte. Acabat el període de prova, el personal que no cessi passarà a formar part definitivament de la plantilla de l'empresa.

Malgrat tot, el personal contractat per temps o motiu determinat, cessarà de conformitat a l'estipulació del contracte, encara que hagués superat el període de prova.

L'empresa comunicarà al Comitè la contractació de personal i el tipus de contractació.

Article 14

Cessaments i terminis de preavís

Els treballadors que desitgin cessar voluntàriament en el Servei de l'empresa, es veuran obligats a posar-li-ho en coneixement, acomplint els següents terminis de preavís: un mes, per als tècnics titulats; 15 dies, per als administratius i el personal restant.

L'incompliment per part del treballador de l'obligació de preavís amb la indicada antelació donarà dret a l'empresa de descomptar de la seva liquidació, l'import del salari d'un dia per cada dia de retard en el preavís. Havent rebut amb l'esmentada antelació l'avís, l'empresa es veurà obligada a liquidar al finalitzar el termini els conceptes fixos que puguin ser calculats en aquest moment. La resta ho seran en el moment habitual del pagament.

Article 15

Canvi de lloc de treball

La Gerència estarà obligada a comunicar al Comitè d'Empresa amb 15 dies d'antelació, qualsevol canvi de lloc de treball, sempre que per part de l'interessat no existeixi cap conformitat expressa i que ocupi el lloc un mínim de dos anys ininterrompudament, i tot això sense perjudici d'allò que disposa l'article 39 de l'Estatut dels treballadors.

Article 16

Canvi de lloc de treball per gestació

Sense perjudici del que disposen les normes generals d'aplicació a situacions d'embaràs, es reconeix el dret de canvi de lloc de treball a les treballadores en període de gestació, sempre que es consideri nociu per a la treballadora i n'hi hagi un altre en la seva categoria i horari que comporti menor risc.

Article 17

Vacants

Davant les vacants que es produeixin a l'empresa tindran preferència a ocupar-les, el personal de plantilla per ordre d'antiguitat, prèvia superació de les proves de convocatòria.

Capítol 3

Jornada, descansos, vacances i festes

Secció 1

Jornada, interrupció per descans

Article 18

Jornada de treball

Durant tota la vigència del conveni la jornada ordinària de treball efectiu serà de 1.750 hores/any per a tot el personal, llevat de l'adscrit permanentment al torn de nit que serà de 1.490 hores/any.

Article 19

Interrupció per descans

L'empresa i el Comitè d'Empresa hauran de pactar el temps de descans en jornada continuada, que en qualsevol cas no podrà ser inferior a quinze minuts i que es computaran com efectivament treballats.

Secció 2

Vacances

Article 20

Vacances

Es preveu un període vacacional ordinari comprès entre l'1 de juliol al 30 de setembre, i s'establiran períodes de quinzenes o de mesos naturals.

La durada del període de vacances es de 30 dies naturals, que es podran realitzar de la següent manera:

  1. Dintre del període ordinari, es faran períodes de quinzenes o mesos naturals, d'acord amb les dates més endavant especificades, excepte quan es gaudeixi una part fora del període ordinari i quedi una resta de tres setmanes, que es podran gaudir ininterrompudes dintre del període ordinari, respectant en tot cas les limitacions en quan el nombre màxim de persones que simultàniament podran realitzar vacances, i que s'estableixen en aquest mateix article.

  2. Fora del període ordinari, es faran de forma continuada o en 2, 3 o 4 parts, cap de les quals serà inferior a 7 dies i inclourà, com a mínim un cap de setmana. Aquests períodes han de ser coincidents amb setmanes naturals.

    El període vacacional anual podrà encadenar-se als permisos per maternitat o situacions assimilades a la mateixa, siguin quines siguin les dates de gaudiment de les vacances.

    Igualment, en els supòsits de matrimoni o iniciació de vida en comú, el permís corresponent podrà acumular-se a les vacances en període ordinari, respectant en tot cas el nombre màxim de persones que simultàniament poden gaudir vacances , segons es regula en el present article.

    Abans del dia 30 d'abril...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR