Convenio colectivo - Ajuntament de Cassà de la Selva per a lany 2002, Cataluña

Inicio de Vigencia24 de Abril de 2003
Fin de Vigencia 6 de Marzo de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3870 de 24/04/03

RESOLUCIÓ TIC/984/2003, de 6 de març, per la qual s'ordena la inscripció, el dipòsit i la publicació del Conveni col-lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Cassà de la Selva per a l'any 2002 (codi de conveni 1701562).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Cassà de la Selva per a l'any 2002, presentat per les parts negociadores en data 23 de gener de 2003, i d'acord amb el que estableixen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el text refós de l'Estatut dels treballadors; el Decret de la Generalitat de Catalunya 326/1998, de 24 de desembre; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Cassà de la Selva per a l'any 2002 (codi de conveni 1701562) al Registre de convenis de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació de Girona.

.2 Ordenar-ne el dipòsit a l'oficina corresponent d'aquesta Subdirecció General.

.3 Disposar que el Conveni esmentat es publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta Reso lució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Girona, 6 de març de 2003

Montserrat González i Falcó

Subdirectora general d'Afers Laborals i d'Ocupació a Girona en funcions

Transcripció literal del text signat per las parts

CONVENI

col-lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Cassà de la Selva per a l'any 2002

Capítol 1

Condicions generals

Article 1

Finalitat

El present Conveni té com a objectiu primordial, que ha de presidir la seva interpretació, assolir les finalitats següents:

  1. La unificació de la normativa reguladora de les condicions de treball del personal laboral de l'Excm. Ajuntament de Cassà de la Selva, per solucionar els problemes de tot ordre que planteja la multiplicitat de reglamentacions de treball aplicables a l'esmentat personal, d'acord amb la diversitat de les activitats que exerceixen.

    Article 2

    Àmbit personal i funcional

    2.1 El present Conveni és aplicable, en tot el seu contingut, al personal laboral que ocupi plaça, amb caràcter fix, en la plantilla, a excepció del personal que es trobi en situació de suspensió provisional del servei.

    2.2 També es aplicable al personal laboral temporal que presta serveis en places vacants de la plantilla.

    Article 3

    Àmbit temporal

    El present Conveni entra en vigor, una vegada firmat per la Mesa de Negociació, aprovat definitivament pel Ple municipal, a partir de la seva publicació, a instància del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat, en el DOGC. De tota manera, els efectes del Conveni tenen caràcter retroactiu des del dia 1 de gener de 2002, a excepció dels articles reguladors de les hores extraordinàries, dietes i quilometratge, els quals entren en vigor a partir de la publicació del Conveni en el DOGC. El present Conveni té vigència fins al 31 de desembre de 2002.

    Article 4.

    Pròrroga provisional i denúncia

    El Conveni ha de quedar prorrogat per tàcita reconducció, per períodes successius d'un any, si cap de les parts no formula cap denúncia de revisió o resolució abans de l'1 d'octubre de cada any.

    Un cop denunciat, el present Conveni ha de seguir vigent, a tots els efectes, fins a l'entrada en vigor del nou conveni signat.

    Article 5

    Condicions més beneficioses i garantia personal

    Aquest Conveni no ha d'afectar les condicions més beneficioses per al personal que siguin vigents en virtut de disposicions legals.

    Article 6

    Comissió Paritària d'Interpretació

    El present Conveni s'ha d'interpretar d'acord amb el sentit gramatical de les seves clàusules i tenint en compte els objectius que es persegueixen en signar-lo

    La Comissió Paritària d'Interpretació, l'han d'integrar els delegats de personal i 2 representants per l'empresa. Ambdues parts poden utilitzar els serveis de 2 assessors, amb veu i sense vot. Les reunions de la Comissió s'han de realitzar a petició de qualsevol de les parts, dins del terme de 7 dies a partir de la petició i en el dia i hora convingut per ambdues parts.

    Capítol 2

    Condicions econòmiques

    Article 7

    Retribucions

    L'increment retributiu per als diferents exercicis pressupostaris en què aquest Conveni sigui vigent ha de ser el que es determini en les corresponents lleis de pressupostos generals de l'Estat.

    Les quanties de les retribucions bàsiques de cadascun dels grups i dels nivells de complement de destí han de ser les que figuren en el pressupost municipal i en la relació de llocs de treball, d'acord amb allò establert en la Llei de pressupostos de l'Estat i normativa d'acompanyament.

    Les retribucions íntegres per a cadascuna de les categories per a l'exercici de l'any en curs són les que figuren en els pressupostos municipals i en la relació de llocs de treball.

    L'estructura salarial definitiva s'ha de reflectir en la plantilla municipal que defineix les retribucions que corresponguin a cada lloc de treball.

    Article 8

    Sou i pagues extraordinàries

    El sou ve determinat pel grup d'assimilació que, a la plantilla, tingui establerta la plaça que ocupi el treballador. Els diferents grups d'assimilació estan determinats en l'art. 25 de la Llei 30/1984, de mesures per a la reforma de la funció pública, i la quantia del sou l'estableix anualment la Llei de pressupostos generals de l'Estat.

    Les pagues extraordinàries són 2 en l'exercici de l'any en curs i s'acrediten els mesos de juny i desembre. L'import és la suma del sou base, l'antiguitat, el complement de destí i el complement específic. Queda exclòs del concepte de paga extra el complement de productivitat. El treballador de nou ingrés ha de percebre la part proporcional al temps treballat, tant de paga extraordinària com del seu increment.

    Article 9

    Antiguitat

    La valoració de l'antiguitat ha de ser d'acord amb els triennis i els imports fixats per als funcionaris en la Llei de pressupostos de l'Estat segons els diferents grups. S'han d'acreditar des de la data d'ingrés.

    Article 10

    Complement de destí

    És el concepte retributiu destinat a remunerar el lloc de treball que s'ocupi, segons el nivell assignat pel Ple Municipal.

    Els complements de destí mínims fixats en funció dels grups de titulació han de ser els que prevegi la normativa legal aplicable a cada moment.

    Tots els treballadors en actiu en data 31 de desembre de 2001 han d'augmentar 1 punt el coeficient del seu complement de destí respecte del que tenien fins aquella data.

    Article 11

    Complement específic

    El complement específic està destinat a retribuir les condicions particulars d'alguns llocs de treball en atenció a la seva especial dificultat tècnica, dedicació, incompatibilitat, responsabilitat, perillositat o penositat. La quantia, la fixa el Ple Municipal i ha de figurar en un catàleg derivat de la plantilla i ordenat per llocs de treball. Del catàleg esmentat, se n'ha de lliurar una còpia als delegats del personal que, així mateix, han de rebre informació de totes les variacions que es produeixin per noves assignacions.

    Article 12

    Gratificacions per serveis extraordinaris

  2. Gratificacions per serveis extraordinaris

    El personal municipal pot ser requerit, en casos excepcionals, per portar a terme treballs fora de la jornada habitual, per imprevistos o causes de força major. En la resta de casos, per necessitats específiques del servei, i sempre que sigui possible, l'oferiment de serveis especials o extraordinaris s'ha de fer a tot el personal que estigui en condicions de fer-los.

    Per aconseguir una reducció en la prestació dels esmentats serveis extraordinaris, s'estableix la necessitat d'autorització prèvia per part de l'àrea corresponent, i es fixa en 80 el nombre màxim d'hores extraordinàries per treballador en el període d'un any.

    En aquells casos en què en un determinat servei es realitzi un nombre excessiu d'hores extraordinàries, la Comissió Paritària d'Interpretació del Conveni pot formular propostes de reorganització de l'esmentat servei.

    La valoració del pagament dels serveis especials o extraordinaris en l'exercici del 2002 s'ha de realitzar, a partir de l'aprovació del Conveni pel Ple Municipal; com a referència s'han de prendre les quantitats per hora següents (imports en euros):

    1. Hora extraordinària realitzada en horari

      de 6 a 22 h i en dia laboral: 7,69/hora

    2. Hora extraordinària realitzada en dissabte: 11,54/hora

    3. Hora extraordinària realitzada en horari

      nocturn (de 22 a 6 h) i/o en dia festiu: 11,54/hora

      S'entenen per festius els diumenges i els 14 dies de festa que s'assenyalen en el calendari laboral, a excepció dels que figuren en l'apartat següent:

    4. Hora extraordinària realitzada els dies festius següents:

      d1) Dies de la Festa Major de Cassà de la Selva

      : 16,03/hora

      d2) De les 22 h del dia 24 de desembre a les 6 h del dia 26 de desembre: 16,03/hora

      d3) De les 22 h del dia 31 de desembre a les 6 h del dia 2 de gener: 16,03/hora

  3. Dietes i quilometratge

    Els desplaçaments per assumptes relacionats amb el servei s'han d'abonar al preu de 0,19 euros/hora.

    Així mateix, quan aquest desplaçament relacionat amb el servei impliqui que el personal ha de realitzar algun àpat en un restaurant, o bé ha d'efectuar despeses en peatges d'autopista o pàrquings, l'Ajuntament ha d'abonar, després de l'aportació dels justificants, les despeses realitzades per aquests conceptes.

    Pels desplaçaments que realitzin els/les policies...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR