Convenio colectivo - Tallers per a Persones amb Discapacitat, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2013
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2017
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 7234 de 26/10/2016

Vist el text del VII Conveni col·lectiu de treball del sector de tallers per a persones amb discapacitat intel.lectual de Catalunya per als anys 2013-2017 subscrit, en dates 22 de juliol i 21 de setembre 2016, per la part empresarial pels representants de DINCAT, AEES i LA CONFEDERACIÓ, i per la part social pels representants de la Federació d'Empleats i Empleades de Serveis Públics d'UGT (FeSP-UGT) i la Federació d'Educació de CCOO, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.1) del Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball; el Decret 289/2016, de 30 d'agost, de reestructuració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i l'article 6 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya,

Resolc:

–1 Disposar la inscripció del conveni esmentat en el Registre de convenis i acords col·lectius de treball de la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, amb notificació a la Comissió Negociadora.

–2 Disposar la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Barcelona, 4 d'octubre de 2016

Enric Vinaixa i Bonet

Director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball

Transcripció literal del text signat per les parts

VII Conveni col·lectiu de treball del sector de tallers per a persones amb discapacitat intel·lectual de Catalunya per als anys 2013-2017 (codi de conveni núm. 79000805011995).

Capítol 1

Parts que concerten i àmbits

Article 1

Parts que el concerten i àmbit funcional

1.1.- El present Conveni ha estat concertat per les organitzacions empresarials i sindicals que a continuació es relacionen, que ostenten la legitimació necessària establerta a l'article 87 de l'Estatut dels treballadors.

Per part de les representacions sindicals: Federació d'Educació de CCOO i Federació d'Empleats i Empleades de Serveis Públics d'UGT, FeSP-UGT.

Per part de les representacions patronals: AEES DINCAT i LA CONFEDERACIÓ.

1.2.- Àmbit funcional

El present conveni serà d'aplicació a totes les relacions laborals que s'estableixen dins els centres especials de treball, serveis socials d'integració laboral, centres ocupacionals i serveis en règim transitori, de titularitat privada, per a persones adultes amb discapacitat intel·lectual.

Article 2

Àmbit de territori

Aquest conveni laboral serà d'aplicació per a totes les relacions establertes en l'àmbit funcional dins el territori de Catalunya.

Article 3

Àmbit personal

Aquest conveni serà d'aplicació a totes les relacions laborals, fixes i eventuals, que, d'acord amb les lleis vigents, s'estableixin dins l'àmbit funcional, amb les següents excepcions :

a) Personal directiu.

b) Relacions de col·laboració amb els centres de caire no laboral (professionals independents, pràctiques etc.)

Article 4

Vigència i durada

Aquest conveni serà normatiu i vinculant des de l'1 de gener de 2013.

La seva durada serà de cinc anys, és a dir que finalitzarà a 31 de desembre de 2017 i es prorrogarà successivament llevat que se'n faci denúncia per una de les parts.

Els articles normatius d'aquest conveni continuaran vigents des de la denúncia del present fins a la signatura del proper.

Les organitzacions signants es reserven la facultat de convocar la Mesa de negociació abans del període indicat si valora que la previsible reestructuració del sector, o qualsevol acord o normativa dels Departaments de la Generalitat de Catalunya amb competències en el sector, pot afectar als aspectes laborals recollits en aquest Conveni. Especialment es fa constar que en cas que es produeixi una variació a l'alça del preu del servei de la Generalitat del CO, s'obrirà, abans d'un mes de la publicació d'aquest increment de preu, la Taula de negociació del conveni als efectes de negociar quina part d'aquest increment es repercuteix en els salaris dels treballadors dels centres ocupacionals.

Article 5

Prórroga i denúncia

El Conveni quedarà automàticament prorrogat en finalitzar la seva vigència i en els seus propis termes, per períodes d'un any, si cap de les representacions no procedeix a la seva denúncia amb dos mesos, com a mínim, d'antelació a la data de venciment.

Si hagués estat objecte de denúncia per qualsevol de les parts, amb l'antelació indicada, s'iniciaran les negociacions del següent.

La Comissió negociadora del nou Conveni col·lectiu es constituirà formalment en el termini màxim d'un mes a partir de la data en què el Conveni sigui denunciat. Actuaran en qualitat de Presidència i Secretaria d'aquesta les persones que els membres de la Comissió, per majoria de cadascuna de les representacions, acordin.

Article 6

Comissió paritària

  1. La Comissió paritària és l'òrgan d'interpretació, coneixement i resolució de les qüestions derivades de l'aplicació i interpretació del present Conveni i vigilància del seu compliment .

  2. Estarà integrada per dos representants sindicals (un de cada sindicat de la mesa negociadora) i dos per la patronal (un per cada organització signant).

  3. La Comissió paritària pot utilitzar, a més, els serveis permanents o ocasionals d'assessors en totes les matèries que són de la seva competència.

  4. Les funcions específiques de la Comissió paritària seran les que legalment estiguin vigents en cada moment i específicament les següents:a. Interpretar el Conveni i resoldre les qüestions o els problemes que totes dues parts sotmetin a la seva consideració o en els casos que preveu concretament aquest text.

    1. Amb caràcter previ al plantejament formal de conflicte col·lectiu relatiu a la interpretació o aplicació del Conveni col·lectiu, s' haurà sotmetre el mateix a la Comissió paritària pel seu coneixement, interpretació, mediació i/o conciliació.

    2. Vigilar el compliment del que s'ha pactat.

    3. Analitzar l'evolució de les relacions entre les parts signants del Conveni.

    4. Resoldre les discrepàncies que puguin sorgir en la negociació per a la modificació substancial de condicions de treball establertes al Conveni col·lectiu de conformitat amb allò establert a l'article 41.6 de l'Estatut dels treballadors, en la negociació per a la no aplicació del règim salarial establert en aquest Conveni i la no aplicació de les condicions de treball pactades en el Conveni a què es refereix l'article 82.3 de la mateixa norma legal mitjançant un dictamen, en un termini màxim de 7 dies hàbils des de la seva recepció.

    5. Funcions de conciliació, mediació i arbitratge en aquells casos en que les parts, de comú acord, ho sotmetin a la seva consideració.

    6. Totes aquelles que se li atribueixen en el present Conveni o en la Llei.

    7. El desenvolupament de funcions d'adaptació durant la seva vigència, sempre amb la concurrència dels requisits de legitimació legal.

  5. La Comissió paritària té el seu domicili al carrer Joan Güell núm. 90-92, 08028 Barcelona, però pot domiciliar-se, reunir-se o actuar en qualsevol seu, amb l'acord previ d'aquesta.

  6. Els acords seran presos mitjançant vot qualificat i en funció de la representativitat oficial de cada una de les organitzacions, i es requerirà per a l'aprovació d'acords el vot favorable de la majoria de cada una de les representacions. En cas de no arribar a acord a la Comissió paritària les dues parts es comprometen a acceptar la mediació i/o arbitratge del Tribunal Laboral de Catalunya.

  7. La Comissió s'ha de reunir amb caràcter ordinari una vegada al semestre, i amb caràcter extraordinari, cada vegada que ho demani alguna de les organitzacions sindicals o empresarials que hagin signat el conveni.

  8. Qualsevol de les parts pot sotmetre la discrepància a la Comissió paritària, que disposa d'un termini màxim de quinze dies per pronunciar-se, a comptar des del moment en què la discrepància li sigui plantejada. La convocatòria s'ha de fer per escrit, amb antelació mínima de cinc dies laborables amb indicació de l'ordre del dia i la data de la reunió, adjuntant-hi la documentació necessària. Només en cas d'urgència, reconeguda per ambdues parts, el termini podrà ser inferior.

  9. Quan no s'hagi sol·licitat la intervenció de la Comissió o aquesta no hagi arribat a un acord, les parts han de recórrer als procediments que s'hagin establert en els Acords interprofessionals d'àmbit autonòmic vigents en cada moment.

  10. La Comissió paritària farà la revisió dels grups i nivells professionals contemplats en aquest conveni per tal d'adaptar-los a la normativa legal i a la realitat dels sectors abans de desembre de 2016.

  11. La Comissió paritària analitzarà les circumstàncies i la regulació de les entitats incloses a la clàusula addicional durant la durada d'aquest conveni.

  12. La Comissió paritària farà un anàlisi dels accidents laborals per tal d'incidir en propostes de millora de la regulació de l'article 38 al pròxim conveni.

Article 7

Compensació i absorció

Les condicions laborals i els terminis acordats en aquest conveni compensen i supleixen les que regien anteriorment. En el cas específic de personal vinculat a altres convenis o normes amb anterioritat a la vigència d'aquest conveni, caldrà atenir-se al que arbitri la Comissió paritària, partint del principi de respecte a les condicions més beneficioses com a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR