Convenio colectivo - Fundación de Cultura y Deporte de Castilla-La Mancha Museo de las ciencias, Castilla-La Mancha

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enBoletín Oficial de Cuenca de 13/12/2002

p.

Incorporar l'estratègia de la societat a mig termini.

Tenir en compte la realitat social de l'entorn.

La política de Font Vella, SA, tendeix a donar al personal, en conjunt, uns recursos materials tan elevats com sigui possible, en el context d'una economia competitiva i de mercat i, per això, s'articula al voltant dels 3 punts següents:

  1. Salaris

    Els salaris, remunerant un servei, estan sotmesos a les lleis del mercat laboral; són objecte de negociacions i Font Vella, SA, desitja, per voluntat i filosofia, dur a terme, en la mesura possible, una política salarial que la situï en el grup capdavanter de les societats que exerceixen el mateix tipus d'activitat.

  2. Participació en beneficis

    A més, Font Vella, SA, considera que el personal de la societat, en conjunt, ha de rebre anualment part de l'increment de la riquesa creada i beneficiar-se d'aquesta manera dels esforços comuns, font de prosperitat de l'empresa.

    A aquest efecte, i a més de la remuneració salarial, el personal podrà percebre una renda complementària determinada per un acord contractual que defineix la fórmula d'aquesta participació en beneficis.

  3. Aquesta política de rendes és el resultat de l'observació següent:

    1. El salari, element lligat a un determinat treball, no pot variar directament en funció dels resultats anuals de l'empresa que, per definició, són aleatoris.

    2. No obstant això, quan es crea prosperitat i riquesa, és just i desitjable que el conjunt del personal també se'n beneficiï.

    Acord

    Article 1

    Camp d'aplicació i vigència

  4. El contracte de participació en beneficis s'aplicarà al centre de treball d'administració.

  5. El present contracte es firma per un període de 2 anys, i podrà ser prorrogat per períodes d'1 any, de comú acord entre Font Vella, SA, i els representants del personal de les oficines centrals de Barcelona.

    Article 2

    Beneficiaris

  6. Es beneficiaran de la participació el personal al qual fa referència el capítol 1, article 3 del present Conveni, del centre de treball d'administració en plantilla, que hagin acreditat més de 6 mesos de treball efectiu (o el seu equivalent en hores ordinàries efectives, és a dir, hores/any ordinàries/11x6) durant l'exercici de referència.

  7. Existeix una sola excepció a aquesta regla: Es podrà abonar la part de participació en beneficis proporcional al temps de presència a Font Vella, SA, a aquell personal que, durant l'exercici corresponent i de comú acord amb la direcció, s'incorporés a Font Vella, SA, procedent d'una empresa del grup o bé deixés Font Vella, SA, per anar a una altra empresa del mateix grup.

    Article 3

    Càlcul de la participació total dels beneficis

  8. Sempre que el resultat de l'exercici sigui igual o superior al 3% sobre la xifra de negocis neta, la quantitat total de participació serà el resultat de multiplicar el benefici d'explotació per un coeficient X que s'obté de les fórmules següents:

    bº explotació

    1. Si el % = =

      xifra negocis neta

      bº explotació

    2. Si el % = =entre 9% i 12%; X =Y/3 - 1

      xifra negocis neta

      bº explotació

    3. Si el % = =entre 12% i 17%; X = 3Y-21/5

      xifra negocis neta

      bº explotació

    4. Si el % = = > 17%; X = 6%

      xifra negocis neta

      En les quals,

      bº explotació x 100

      Y = ; X = Coeficient

      xifra negocis neta

  9. Com a definicions específiques dels conceptes utilitzats, de benefici d'explotació i xifra de negocis neta, es donen les següents:

    1. Xifra de negocis neta :

      És la quantitat especificada en la casella B.1 Import net de la xifra de negocis del compte de pèrdues i guanys normal dels impresos normalitzats que totes les societats presenten al registre mercantil juntament amb la memòria anual.

      Aquest import és la xifra de vendes de la societat un cop deduïdes les devolucions i ràppels sobre vendes.

    2. Beneficis d'explotació :

      És la quantitat especificada en la casella A.1 Beneficis d'explotació del compte de pèrdues i guanys normal dels impresos normalitzats descrits anteriorment.

      Aquest import és el resultat de: (B.1 + B.2 + B.3 + B.4 - A.1 - A.2 - A.3 - A.4 - A.5 - A.6), significant cadascun d'ells el següent:

      B.1 =Import net de la xifra de negocis.

      B.2 = Augment d'existències de productes acabats i en curs de fabricació.

      B.3 =Treballs efectuats per l'empresa per a l'immobilitzat.

      B.4 =Altres ingressos d'explotació.

      A.1 =Reducció d'existències de productes acabats.

      A.2 =Aprovisionaments.

      A.3 =Despeses de personal.

      A.4 =Dotacions per amortitzacions d'immobilitzat.

      A.5 =Variació de les provisions de tràfic.

      A.6 =Altres despeses d'explotació.

    3. Si els impresos normalitzats a què es fa referència en les lletres a) i b) fossin modificats, les parts, de comú acord, adoptaran les mesures necessàries per a la seva adaptació.

      Article 4

      Càlcul de la participació d'un centre

  10. La participació en beneficis total d'un centre de treball o col·lectiu és igual a la suma de la participació no jerarquitzada més la participació jerarquitzada, que es defineixen a continuació:

    1. Participació no jerarquitzada:

      30% participació total Font Vella, SA

      ------------------ x administració

      plantilla Font Vella, SA

    2. Participació jerarquitzada

      70% participació total Font Vella, SA

      ------------------ x massa salarial definida admó.

      massa salarial definida Font Vella, SA

  11. Com a definicions específiques dels conceptes utilitzats en les fórmules, de plantilla de Font Vella, SA, i plantilla d'administració, massa salarial definida i salari individual definit, s'estableixen les següents:

    1. Plantilla de Font Vella, SA, i del centre:

      Estarà constituïda, cadascuna, per aquell personal que tingui una antiguitat de més de 6 mesos en data 31 de desembre, integrant la suma resultant tant el personal vinculat per contracte de duració indefinida (CDI), com el personal vinculat per contracte de duració determinada (CDD).

    2. Massa salarial definida de Font Vella, SA, i del centre :

      Representarà, cadascuna, la suma dels salaris individuals definits a continuació per al centre de treball o el col·lectiu laboral.

    3. Salari individual definit

      La suma dels conceptes següents: salari base, plus de conveni, premi de vinculació, garantia ad personam, complement conveni'92.

      No es tindrà en compte cap altre concepte salarial o extrasalarial.

      Article 5

      Càlcul de la participació individual

  12. La participació en beneficis individual és igual a la suma de la participació en beneficis no jerarquitzada més la participació en beneficis jerarquitzada. L'import global de la participació en beneficis es distribueix de la forma següent:

    1. El 30% de l'import total es distribueix a parts iguals a cada assalariat d'administració proporcionalment al seu temps de treball (participació en beneficis no jerarquitzada).

    2. El 70% de l'import total es distribueix en funció de la massa salarial definida juntament amb el temps de presència al centre de treball de referència (participació en beneficis jerarquitzada).

  13. Participació no jerarquitzada, el seu 30% es distribuirà en parts iguals a cada assalariat del centre de treball, proporcionalment a les seves hores treballades i tingudes en compte. L'import individual serà:

    particip. NO jerarquitzada x hores treballades de l'assalariat

    Administració Hores treballades Centre

  14. Participació jerarquitzada, el seu 70% es distribuirà conjuntament en funció del salari definit individualment i del temps de treball en el centre. L'import individual serà:

    particip.jerarquitzada x salari individual definit x hores treballades de l'assalariat

    administració massa salarial definida del centre x hores treballades del centre

  15. Límits: L'import màxim de la participació en beneficis percebut per cada assalariat no podrà sobrepassar el 20% del salari brut definit anual.

    En cas que el muntant total de la participació fos superior al 20% del salari brut definit anual, l'excés anirà destinat a un fons per promoure mesures en favor de l'ocupació en cada centre de treball.

    La Comissió de Seguiment serà informada prèviament del destí del saldo de l'esmentat fons.

  16. Definicions: Tant en els conceptes hores treballades del centre com en el concepte hores treballades de l'assalariat, s'inclouen:

    1. Les hores efectives de treball, a excepció de les hores extraordinàries, la incidència de les quals provocaria un increment de l'horari anual propi a cada centre de treball i incloent-hi la deducció del temps d'interrupció de l'entrepà.

    2. Les hores de delegació i les hores sindicals remunerades de l'empresa.

    3. Les hores de formació dins de la jornada laboral.

    4. Les hores d'absència a causa d'un accident de treball.

    5. Els permisos legals per maternitat.

    6. Les vacances pagades legals i de Conveni.

    Les absències per qualsevol altre motiu diferents de les anteriorment esmentades no es tindran en compte.

    Article 6

    Modalitats de pagament

    El pagament de la participació en beneficis no podrà efectuar-se abans que el consell d'administració aprovi els resultats de l'exercici transcorregut.

    No obstant això, un pagament a compte del 70% de l'import estimat de la participació individual podrà ser abonat en el mes de març, un cop finalitzat l'any en qüestió.

    Article 7

    Modificacions

    En cas que noves disposicions legals creessin una obligació de la mateixa naturalesa per a l'empresa, aquestes disposicions legals substituirien el present contracte però no s'afegirien a aquest.

    En aquest cas, si algunes disposicions del present contracte es mostressin més favorables que les disposicions legals noves, la seva aplicació seria mantinguda per damunt de la llei.

    Si, de comú acord, les parts decidissin aportar modificacions al present contracte, s'establiria un apèndix abans del 31 de desembre anterior a l'exercici considerat i seria sotmès als mateixos processos d'homologació que el contracte inicial.

    Si intervinguessin modificacions d'estructura jurídica en la societat a la qual referència el present acord (Font Vella, SA), o si un esdeveniment important i extraordinari vingués a modificar considerablement l'economia de la fórmula de càlcul de la participació en beneficis, les parts decideixen d'ara en endavant examinar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR