Convenio colectivo - Caher Servicios al Marketing SA, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004

RESOLUCIÓ TIC/1272/2003, de 10 de març, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Caher Servicios al Marketing, SA (centres de la província de Barcelona), per als anys 2003 i 2004 (codi de conveni núm. 0812502).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Caher Servicios al Marketing, SA (centres de la província de Barcelona), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 6 de febrer de 2003, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Caher Servicios al Marketing, SA (centres de la província de Barcelona), per als anys 2003 i 2004 (codi de conveni 0812502) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 10 de març de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Caher Servicios al Marketing, SA (centres de la província de Barcelona), per als anys 2003 i 2004

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Determinació de les parts

El present Conveni es pacta entre els representants legals dels treballadors i els representants legals de Caher Servicios al Marketing, SA, i es reconeixen les parts com a únics i vàlids interlocutors.

Article 2

Àmbit funcional

El present Conveni col-lectiu té per objecte regular les matèries d'índole econòmic, laboral, social, sindical i, en general, aquelles que afectin les condicions d'ocupació i a l'àmbit de relacions dels treballadors de Caher Servicios al Marketing, Societat Anònima.

Article 3

Àmbit personal

En atenció a les especials característiques que concorren en la contractació laboral en l'activitat de promotor/a, degustador/a de productes, repartidor/a de mostres, reposador/a o merchandising, merchandising- ruter/a i hoste/hostessa de fires i convencions, s'acorda que l'objectiu primordial en l'atorgament del present Conveni és regular les condicions de treball del personal dedicat a les activitats esmentades anteriorment, i que afecten així mateix a tots els treballadors de Caher Servicios al Marketing, SA, que presten els seus serveis a la província de Barcelona. S'exclou el personal d'alta direcció la relació laboral especial del qual es regula en el Reial decret 1.382/1985, d'1 d'agost, així com las restants activitats i relacions que es recullen en els articles 3.1 i 2 de l'Estatut dels treballadors.

Article 4

Àmbit territorial

El present Conveni és d'aplicació a tots els treballadors que prestin serveis per a Caher Servicios al Marketing, SA, a la província de Barcelona.

Article 5

Àmbit temporal

El present Conveni col-lectiu entra en vigor en el moment del seu registre oficial, amb independència de la seva publicació en el corresponent Butlletí Oficial, i es retrotrauen els seus efectes econòmics al dia 1 de gener del 2003.

Les condicions pactades han de regir fins al 31 de desembre de 2004, i s'entén prorrogat el Conveni anualment per tàcita reconducció en els seus propis termes mentre no es sol-liciti la seva revisió i es formuli la seva necessària denúncia.

Article 6

Obligatorietat

El present Conveni col-lectiu obliga durant tot el temps de la seva vigència a l'empresa i als treballadors inclosos en el seu àmbit d'aplicació.

Els signants, amb la representativitat que es tenen reconeguda, es comprometen al manteniment i efectivitat del que s'acorda sens perjudici que si qualsevol incompleix les obligacions que en aquest s'estableix se li reconegui expressament a qui resulti afectat per això el dret d'exercir els mitjans legals de qualsevol naturalesa tendents a aconseguir la seva efectivitat.

Article 7

Denúncia i pròrroga

El present Conveni es considera prorrogat tàcitament d'any en any si qualsevol de les parts signants no en fa la denúncia fefaentment amb una antelació mínima de 3 mesos abans de la data del seu venciment o del venciment de qualsevol de les seves pròrrogues.

Quan es produeixi la denúncia, perquè aquesta tingui validesa, la part que ho denuncia ha de, en el mateix acte, presentar la plataforma reivindicativa per a les negociacions del proper Conveni. Si això s'efectua, les parts es comprometen a iniciar les seves deliberacions, dins dels 2 mesos següents a la data de la denúncia.

S'entén que el present Conveni segueix vigent en la seva part dispositiva mentre no sigui substituït per un nou Conveni.

Si no es produeix aquesta denúncia s'entén que el present Conveni es prorroga automàticament per anys naturals. En aquest cas, tots els conceptes econòmics que no estiguin exclosos de revalorització automàtica s'han d'incrementar aplicant l'IPC corresponent a l'any anterior per a tot el conjunt nacional, publicat per l'Institut Nacional d'Estadística.

Article 8

Unitat del Conveni

El present Conveni, que s'aprova en consideració a la integritat del que s'ha pactat en el conjunt del seu text, forma un tot relacionat i inseparable.

Les condicions pactades han de ser considerades globalment i individualment i s'han d'entendre en conjunt anual i sempre amb referència a cada treballador en la seva respectiva categoria. Per això, cap de les seves condicions no poden modificar-se, llevat en els supòsits de revisió del mateix Conveni a què es refereix l'article anterior.

En el supòsit que l'autoritat o jurisdicció administrativa o laboral, en ús de les seves facultats que els són pròpies, no aprovés el Conveni o acordi deixar sense efecte alguna de les seves clàusules, aquest Conveni ha de ser revisat i reconsiderar-se en la seva integritat si alguna de les parts així ho requereix expressament en el termini màxim d'1 mes a partir de la notificació.

Article 9

Compensació i absorció

Totes les condicions econòmiques i de jornada laboral que s'estableixen en el present Conveni, siguin o no de naturalesa salarial, són compensables, i en còmput anual, amb les millores de qualsevol tipus que estigui anteriorment satisfent Caher Servicios al Marketing, SA, bé sigui per imperatiu legal, per acord entre les parts, contracte individual, concessió voluntària de l'empresa o per qualsevol altra causa.

Conseqüentment, les condicions contingudes en aquest Conveni compensen i absorbeixen aquelles millores que s'hagin produït i que siguin qualificades com a millores voluntàries.

Article 10

Comissió Paritària

Per resoldre les qüestions que es puguin presentar sobre interpretació i aplicació del present Conveni, es constitueix una Comissió Paritària integrada per 2 representants del Comitè d'Empresa i 2 representants de l'empresa. A més de les funcions de vigilància i interpretació del Conveni, en supòsits de conflicte de caràcter col-lectiu suscitats per aplicació de preceptes del present Conveni, les parts signants accepten sotmetre totes les discrepàncies que es puguin generar a la Comissió Paritària, amb aquesta finalitat es pot sol-licitar la seva immediata reunió a efectes d'oferir la seva mediació i interpretació del que s'ha acordat, amb caràcter previ a qualsevol altre òrgan administratiu o jurisdiccional.

El lloc de les reunions i deliberacions de la Comissió Paritària ha de ser fixat per Caher Servicios al Marketing, SA, i la compareixença és obligatòria per a tots els seus membres.

Article 11

Normes supletòries

En el que no es preveu per l'articulat del present Conveni és d'aplicació l'Estatut dels treballadors i les altres disposicions generals que resultin d'aplicació. És també d'aplicació supletòria el Conveni col-lectiu del sector.

Els pactes continguts en el present Conveni i pel que fa a les matèries que s'hi regulen han de ser de preferent aplicació sobre qualssevol altres disposicions legals de caràcter general o sectorial vigents o futures, respectant, en tot cas, els mínims de dret necessari.

Capítol 2

Organització de la feina

Article 12

Principis generals, facultat de direcció i organització

L'organització de la feina, de conformitat amb el que s'estableix en el present Conveni i la restant legislació vigent, és facultat i responsabilitat exclusiva de l'empresa o persona en qui aquesta delegui, que l'ha de dur a terme a través de l'exercici regular de les seves facultats d'organització, direcció, control i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR